په اروپا کی دمیـشـته افغانانو د تولنو فدراسـیون

   فدراسـیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا

Federation of Afghan Refugee Organizations in Europe         


 


قطعنامۀ کنفرانس

۱۷سپتمبر۲۰۱۶

Text Box: متن اصلی این قطعنامه که به زبان انگلیسی تهیه گردیده بود قبلأ به مراجع ذبربط اتحادیۀ اروپا و دول عضو این اتحادیه ارسال گردید. 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا (فارو)بتاریخ ۱۷ سپتمبر۲۰۱۶ در شهر گوتنبرگ سویدن کنفرانس سالانه اش را تحت عنوان ((موج ۲۰۱۵ پناهجویان افغان و بحران در سیستم پناهجوئی اروپا)) برگزار نمود.  فارو میخواهد بدینوسیله به دول اروپائی ذیربط  وارگانهای مربوطه درملل متحد و اتحادیه اروپا، از وضع خاص افغانستان وپناهجویان افغان آگاهی بدهد. 

درحالیکه حکومات بطورروز افزون ادعا میکنند که پناهجوئی افغانها بی اساس است، و سیاست اخراج اکثریت تازه واردین را دنبال میکنند، ما از ایشان تقاضا میکنیم که به اوضاع رو به وخامت امنیتی در افغانستان توجه کنند. تعجب انګیز اینست که وضع امنیتی در ولایات، در ۱۵ سال ګذشته هیچگاه به اندازهٔ حالا وخیم نبوده است، اما دول عضو اتحادیهٔ اروپا درعمل چنین وانمود میسازند که گویا در اوضاع امنیتی پیشرفت حاصل شده است. پلانهای اخراج اجباری افغانها در تضاد با کنوانسیون ۱۹۵۱ ملل متحد برای پناهندگان قرار دارد. حق اساسی پناهجوئی مندرج در ماده ۱۴ این کنوانسیون اکثرأ نادیده گرفته شده است.  حالانکه برای اروپا ضرورت این وجود دارد که علاوه بررعایت این حق، راه های قانونی درخواست پناهندگی را در کشور های ذیربط باز کند تا خطرمرگ  مضمردر راه های  خطرناک غیرقانونی محدود گردد. 

هزاران پناهجو،  ماه ها، وبعضأ هم سالها، انتظار اجراآت بالای درخواست پناهندگی خویش توسط مقامات را میکشند. این حالت باعث ایجاد نا امیدی و امراض روانی در پناهجویان میگردد. هزاران پناهجوی نا بالغ  از ترس اخراج اجباری از مراکز پناهجوئی نا پدید شده اند. ضرورت آن وجود دارد که   دول اروپا، با حفظ کیفیت حقوقی پروسهٔ پناهندگی، به اسرع وقت در مورد درخواستهای پناهجوئی افغانها اتخاذ تصمیم نموده، ضمن توجه به حالت رفاهی و وضع روحی پناهجویان تنها ونابالغ، از افتادن آنها به دام گروه های مافیائی و قاچاقبران انسان جلوگیری کنند. 

“برگرداندن به نقطهٔ پرواز های داخلی” مثلأ به کابل، امروزه کمتر از هر وقت دیگردر ۱۵ سال گذشته، مصؤن تلقی شده میتواند. زنانی که درکشور خود قربانی سوء استفاده یا خشونت جنسی قرار گرفته اند، مستلزم توجه و مراقبت خاص میباشند. برگرداندن این زنان برایشان فوق العاده خطر آفرین میباشد. 

برای جلوگیری از اینکه افغانها ، بخصوص جوانان، وطن شان را به قصد پناهجوئی در اروپا ترک کنند، ضرور است که رهبران دولی که درگیر انکشافات درافغانستان هستند یا بودند، با تمویل  پروژه های زیر بنائی و شغل زا و/ یا ایجاد زمینه تحصیل برای جوانان که اکنون به آیندهٔ خود وکشور خود نا اُمید اند، امید بخشند.  مؤثریت سرمایه گذاری هنگفت درین زمینه، منع صدور اسلحه به منطقه و قطع مداخلات مسلحانه ازخارج را نیز ایجاب میکند. کنفرانس فقدان هماهنگی درکمک رسانی به افغانستان کی ازمشکلات این کشور دانسته، توجه مؤسسه ملل متحد و اتحادیهٔ اروپا را درین زمینه، و در راه بهروزی مردم افغانستان جلب نمود. 

کنفرانس، علاوتأ  بر ضرورت پشتیبانی از ابتکارات سازمانهاِی پشتیبان حقوق بشرو اصلاحات دموکراتیک، بشمول آنانیکه هنر، ادبیات وسپورت را درکشورقصه خوانی وشعر تشویق میکنند، تأکید می نماید. این پشتیبانی باید بدون مرز باشد. مدافعین حقوق بشر، در سطح سازمان و فرد، هردو، مستحق توجه وپشتیبانی خاص میباشند. 

پلانهای بزرگ اروپا برای اخراج کتله ای پناهجویان افغان به کشور جنگزده شان، باید متوقف گردند. در عوض باید حکومات و مؤسسات  ذیربط برای پناهجویان افغان  دوره های تعلیمی را برگزارکنند که در بازسازی کشور شان مفید واقع شده بتواند، و ابتکارات جامعه مدنی مبنی بر زمینه سازی صحبت ومفاهمه انسانی  (میان مردم بومی و پناهجویان) را تشویق کنند. درصورتیکه سیاست اخراج، با وصف موجودیت اعتراضات مستدل، به پیش برده شود، دول اروپائی باید به  پناهجویان، قبل از اخراج، زمینهٔ فراگیری مهارت مسلکی ئی را مساعد سازند که برای آینده خود پناهجو و کشورش مفید واقع گردد. 

 

ازنام اشتراک کنندگان کنفرانس،

هیات اجرائیه فارو

 

 

یادداشت:

درپنل های کنفرانس شخصیتهای ذیل اشتراک داشتند:

1 . عزیز رفیعی رئیس مجتمع جامعۀ مدنی افغانستان

2 . داکتر ثریا صبحرنگ کمشنر در کمسیون مستقل حقوق بشر افغانستان

3 . داکتر بنگت کرستینسون معاون کمیتۀ سویدن برای افغانستان

4 . داکتر داود علی نجفی رئیس سازمان انکشاف حقوق بشر و  صلح افغانستان

5 . پروفیسور بسم الله توردیقل میمنگی رئیس  همبستگی جبهۀ ملی

 

6- Mrs. Lotta Hedstrom, former Parliamentarian and Party Leader,Spokesperson for the Swedish Green Party and Chairperson of Swedish Committee for Afghanistan

7. Professor Elisabeth Eide, Vice President at Norwegian Pen, Professor at Oslo and Akershus University College of Applied Sciences

8. Mr. Hans Linde, Member  of the Swedish Parliament

9. Mr. Kristian Berg Harpviken, Director of Pease Research Institute Oslo PRIO- Norway

10. Ms Ida Lundborg, Refugee Officer , Amnesty International Sweden.

 

 


FAROE, Post Box 707,   2300 AS,   Leiden,     www.afghandiaspora.org,    

faroe_af@hotmail.com

 


بالا
 
بازگشت