محمد الله وطندوست
نکاتی چند از یادداشت های روزانه
25/8/2015
مشاور
امنیت ملی در جستجوی درایور کابل تکسی!
کابل تکسی به سلسله تکسی سواری های بزرگان دولتی
و غیر دولتی در این اواخر مشاورین امنیت ملی را که تعدادشان ماشاءالله از
گنجایش یک تکسی بمراتب زیاد بوده معجزه آسا در تاکسی جا داده ضمن سیر وسفر در
جاده های کابل از وظایف ومعاش شان جویای معلومات شده است. قرار معلوم تعداد
آنان به بیست و هفت نفر می رسیده و معاش نا قابل از سه هزار تا ده هزار بصورت
علنی ورسمی دریافت می داشته اند.
این
مشاورین که جامع الکمالات تشریف دارند در همه زمینه ها تخصص کامل و فوق العاعده
داشته اند. چنانکه با مشاور امنیت ملی یا بهتر است گفته شود با مشاور ارشد
امنیت ملی در وزارت انکشاف دهات, معارف و داخله نیز پهلو داده بودند و کار آن
وزارت ها را نیک به سر انجام رسانیده اند.اینک در امنیت ملی کشور نیز با مشوره
های داهیانه و عالمانه شب وروز مصروف انجام وظیفه اند واز برکت مشوره های شان
به استثنای چند ولایت محدود امنیت سراسری در کشور رو به تامین شدن است و از
حملات انتحاری و انفجاری نیز به استثنای گوشه های از شهر کابل در دیگر نقاط
چندان خبری نیست.
راننده کابل تکسی که معلوم است از این مشاورین شناخت چندانی ندارد به سن وسال
آنان اعتراض نموده نسبت جوان بودن آنها به مشوره های شان شک وتردید رواداشته
است. در حالیکه این نابغه های مشوره دهنده از پدران و خانواده ها این مسلک را
به ارث برده اند و هر گونه شک وتردید در مورد آنان توهین بزرگی به آنان مخصوصا
به ارشد مشاورین محسوب می گردد که باید مورد پیگردقانونی قرار گیرد.
جالبست که راننده تاکسی متوجه نشده امنیت ملی از برکت مشوره های داهیانه این
مشاورین به چه کار های عظیمی مصروف است . آیا طرح پروتوکول امنیتی با پاکستان,
تعین تاریخ دقیق مرگ ملا عمر آخوند, کمک به حل دعوای رهبری میان ملا اختر
منصور, ملا یعقوب, ملا غنی برادر و طیب آغا, شناسائی مذاکره کننده طالب با
نمایندگان رسمی دولت و تشخیص هویت مذاکره کننده گان بعدی با دولت افغانستان کار
های کوچکی اند ؟
من
که باورم نمی شود مشاور ارشد امنیت ملی با این همه مصروفیت ها در جستجوی راننده
کابل تکسی کوچه به کوچه سرگردان باشد . یقینا سوءتفاهمی در این زمینه بوجود
آمده که امروز یا فردا با نشر اعلامیه ئی رد وتبلیغات منفی رسانه ها خنثی می
گردد!
کاش
راننده کابل تکسی بجای افشای تعداد مشاوران امنیت ملی در موارد دیگر خود را
مصروف می کرد و یا هم مهر سکوت بر لب میزد تا با افشای چنین راز مهمی زندگی این
مشاورین عالیقدر به خطر مواجه نمی شد. زیرا آی اس آی پاکستان و مخالفین رنگارنگ
کشور اعم از داعش وماعش تنها وتنها به اتکای افشاگری راننده کابل تکسی می
توانند از تعدادمشاورین و کارمندان امنیت ملی اطلاع حاصل نمایند و به کار آنان
اخلال کنند در غیر آن استخبارات پاکستان و هراس افگنان مخالف هیچگاهی به این
راز سر به مهر و به این معلومات اشد محرم دسترسی پیدا نمی کردند و جان این
عزیزان و نور چشمان با خطر مواجه نمی شد!
26/8/2015
جاسوسان باید از بدنه دولت طرد
و به محاکمه کشانیده شوند
دراین روز ها از نفوذ ستون پنجم دشمن در دولت و فعالیت تخریب کارانه جاسوسان حرف زده می شود . در این مورد نه تنها آگاهان سیاسی , منتقدین دولت, روشنفکران و فعالین جامعه مدنی ,بلکه دولتمردان نیز اظهار نظر می کنند و از جاسوسان شکایت دارند.
جلالتماب محترم رییس اجرائیه حکومت وحدت ملی می گوید که اگر دربرابر جاسوسان اقدام جدی صورت نگیرد, دولت اعتبار خود را نزد مردم از دست خواهد داد.معاون اول رییس جمهور می گوید که اقدامات خرابکارانه نتیجه کار جاسوسان در دستگاه دولت است . استاد سیاف این شمشیر کش متنفذ در دولت نیز از موجودیت جاسوسان در شهر کابل, لوگر, وردک و خاک جبار اطلاع می دهد و حتی معتقد است که اعلامیه ها از نام ملا عمر رهبر معدوم طالبان در وزیر اکبر خان مینه تهیه و پخش می گردید. با این همه وضاحت سوال اینجاست که این جاسوسان کی ها اند و چرا دولتمردان در افشا و محاکمه آنها گام نمی گذارند؟
در قدم نخست گفته شود که کشور ما متاسفانه به مرکز فعالیت استخبارات بین المللی و منطقوی تبدیل گردیده ایجاد دولت امریکائی - جهادی خود محصول توافق دستگاه های استخباراتی بین المللی و منطقوی می باشد. هر فردی از افغان ها می دانند که حامد کرزی بدون موافقت امریکا ومتحدین آن نه تنها نمی توانست بحیث رییس دولت موقت بر گزیده شود بلکه چنان چهره نا شناخته یی بود که حتی در ولایت خودش نیز کسی بدرستی او را نمی شناخت.
در مورد رهبران تنظیم های هفتگانه وهشت گانه نیز روشن است که از جانب ایران وپاکستان کمک های عظیم مالی و تسلیحاتی به آنان صورت می گرفت و کادر های این تنظیم ها بصورت مستقیم وغیر مستقیم با دستگاه های استخباراتی این دو کشور در ارتباط بودند.آنکه بیشتر نزدیک بوداز کمک های بیشتر وآنکه کمتر رابطه داشت از کمک های کمتری بهره مند می شد. اینکه در مقطع معین زمانی رییس استخبارات پاکستان جنرال حمید گل بحیث مشاور دولت افغانستان ایفای وظیفه نموده است از کسی پوشیده نیست.
در دولت فعلی نیز نه تنها جهادی های دیروز نقش دارند, بلکه تکنوکراتهای غرب دیده و غرب زده نیز به سفارش کشور های مختلف مخصوصا امریکا و انگلیس در مقامات برگزیده می شوند و طبعا در برابر آنان جوابده استند.لهذا می توان به این نتیجه رسید که تصفیه دستگاه دولتی از وجود جواسیس کار سهل وساده نبوده دولت موجود نه صلاحیت , نه اراده ونه هم امکان چنین اقدام وطنپرستانه و ملی را دارد. فقط و فقط می توان توقع داشت که جوسیسی که به نفع کشور های منطقه مخصوصا پاکستان وایران فعالیت دارند وبصورت علنی و
بی شرمانه به نفع دشمن کار می کنند و بی رحمانه به تخریب کشور می پردازند, هر چه عاجلتر تشخیص و به جزای عمل شان رسانیده شوند. بایست به جواسیسی که با بم گذاری و انجام عملیات انتحاری و انفجاری مردم مظلوم ما را بصورت کتلوی به قتل می رسانند ,بدون ترحم بر خوردصورت گیرد.
اگر دولتمردان کنونی می خواهند حد اقل رسالت خود را در برابر مردم انجام دهند, بایست بی درنگ جواسیس شناخته شده را که در مقامات حساس دولتی رخنه نموده اند و علنا به نفع دشمن فعالیت دارندو مبارزه علیه هراس افگنان را می خواهند به بیراهه بکشانند, بدون درنگ افشا و به ارگان های عدلی و قضائی معرفی نمایند.
جه کسی نمی داند که ابراز همدردی با ملا عمر آخوند و فاتحه گیری به رهبر معدوم طالبان از جانب کدام حلقات و اشخاص صورت گرفته است. یا اینکه در برابر یورش علیه هراس افگنان و در لحظات حساس کنونی صداهای مخالف از کدام حنجره ها خارج می گردد و چه اهدافی را دنبال می کند؟
دولتمردان حتی بخاطر بقای خود شان هم اگر شده باید چنین صدا های نا خوش را خنثی و چهره های کثیف چنین اشخاص را بی هراس افشا نمایند . در چنین صورتی مردم بازهم از آنان حمایت خواهند نمود و در محو کامل دشمنان قاطعانه خواهند رزمید.
27/8/2015
کمیسیون انتخابات را هیچ مرجعی تغیر داده نمی تواند!
جناب یوسف نورستانی رییس کمیسیون به اصطلاح مستقل انتخابات بعد از ماه ها غیبت باردیگر در صفحه تلویزیون ها ظاهر شد و تاخیردر انتخابات پارلمانی را بازی سیاسی خواند و عدم توجه دولت را در تامین بودجه کمیسیون انتخابات مورد انتقاد جدی قرار داد. موصوف متذکر شد که تغیر در کمیسیون انتخابات عواقب خطرناکی خواهد داشت و اساسا هیچ مرجع و ارگانی صلاحیت تغیر اعضای کمیسیون را ندارد.
این اظهارات نشان دهنده آنست که مسوولیت رسوائی انتخابات ریاست جمهوری را هیچ مرجعی بعهده نمی گیرد. کمیسیون مستقل انتخابات خود را مسوول تقلب نمی داند, دوتیم انتخاباتی هر کدام خود را پیروز انتخابات و تیم رقیب را به تقلب متهم می کند. از مجموع اعضای کمیسیون صرف امرخیل سکرتر مسوول کمیسیون در انتقال غیر قانونی اوراق انتخاباتی متهم شناخته شد و چند روزی از کشور بیرون گردید اما بنابر اطمنان خاطری که از جانب مرجع یا مراجعی کسب کرد, دوباره سر وکله اش در رسانه ها ظاهر شد و همه را به استثنای خودش به تقلب متهم نمود. ارگان های عدلی و قضائی هم هیچ گونه اقدامی در مورد تثبیت نقش موصوف در تقلب ویا برائت وی انجام ندادند.
خلاصه انتخاباتی که افغانستان را با تقلب بی سابقه انتخاباتی شهره جهان ساخت, بدون تشخیص متقلبین وبا سرپوش گذاشتن بر همه خیانت ها, منجر به ایجاد حکومتی شد که در قوانین افغانستان پیش بینی نشده اختلافات ذات البینی نیرو های تشکیل دهنده آن باعث گردیده است تا دشمنان داخلی و خارجی امنیت را نابود, اقتصاد را فلج, فرهنگ را مبتذل, مردم را مشکوک و بالاخره وحدت واتحادخلق هارا بیشتر شکنند و مافیای اقتصادی را مسلط نماید.
در چنین حالتی بعد از یازده ماه چانه زنی ها دولتمردان مجبور شدند تا کمیسیونی را بمنظور اصلاح سیستم انتخاباتی تعین و کمیسیون متذکره بعد از اخذ نظریات مردم در آستانه تدوین نظریات و پیشنهاد های خود قرار دارد که در روز های آینده این نظریات به حکومت پیش کش می شود.
کمیسیون به اصطلاح مستقل انتخاباتی که از جانب نورستانی اداره می شود قبل از رسانه ئی شدن نظریات و پیشنهاد های کمیسیون اصلاحات, اخطار می دهد که هر گونه تغیر در ترکیب کمیسیون انتخابات ,عواقب خطرناکی دارد که حکومت جوابده خواهد بود.
ابراز چنین نظر از جانب ارگانی که کشور را در ورطه سقوط کشانیده ونزدیک بود که مردم افغانستان را در هر کوچه و محله یکی به جان دیگری باندازد, از یک طرف پرروئی بی حد وحصرمسوولین این کمیسیونراثابت می سازد و از جانبی اتکای این کمیسیون را به قدرتی مافوق قدرت دولتی افغانستان نشان می دهد.در غیر آن چگونه ممکن است چند مامور معاش گیر دولت جرئت کند بگوید که تغیر و تبدیل آنان عواقب خطرناکی خواهد داشت. باید به این تقلب کاران بی آزرم گفته شود که مردم افغانستان قادر اند شما را نسبت خیانت به آراء آنان به محاکمه بکشاند و به سزای اعمال تان برساند. شما بجای اخطار و اتکا به قدرت های بیگانه باید از مردم افغانستان نسبت انجام انتخابات تقلبی معذرت بخواهید و داوطلبانه مقام خود را به اشخاصیکه بتوانند صادقانه این وظیفه خطیر ملی را انجام دهند خالی نمائیدو نه اینکه با اخطار و هوشدار های بیجا تنفر مردم را در برابر تان بر انگیزید و خود را بیشتر از پیش رسوا نمائید.
محمدالله وطندوست