هدايت حبيب
تروریسم خطری علیه تمامی جهان و بشریت است
حملات تروریستی جمعه شب پاریس، حادثه دردناکی بود؛ زمانی که حامیان فاجعه آفرینان، تروریست ها را به تروریست های خوب و بد تقسیم می کنند؛ وقتی آنان برای تأمين منافع دراز مدت خويش شبکه های دهشت افگن، مانند: مجاهد ـ طالب ـ القاعده ـ داعش ... را ايجاد و بوسيله آنها جنگ های خانمانسوز را در افغانستان، عراق، ليبی و سوريه بخاطر سرنگون کردن حکومتهای نزديک به اتحاد شوروی ديروز و روسيه ی امروز، راه اندازی کرده، وحشی ترين شبکه های جنايتکار را تمويل، تسليح و تربيه ی نظامی و استخباراتی می نمايند و درساير کشورها در قبال اعمال تروريستی آنان سکوت می کنند؛ تروریست های خوب هم می توانند خود را به دروازه هایی کشورهای اروپایی برسانند!
از اين جهت تروریسم امروز به يک خطر مرگ بار برای تمامی کشورهای جهان و بشریت مبدل شده است.
اما، مگر اين پرسش در ذهن انسان مدرن و بشردوست فرانسوی و ديگر اروپايی ها تداعی نمی گردد که اين گروه از کجا بوجود آمد و چگونه زاده شد و چطور به يک سازمان تروريستی تبديل گرديد.
کشور ما افغانستان از چهار دهه به این سو قربانی تروریسم بوده و در مبارزه با این پدیده ضد انسانی بهای زیادی پرداخت کرده است. گروه هایی تروریستی که با حمایت غرب و کشورهای همپیمان آمریکا ایجاد شده، جنایت های هولناکی را مرتکب شده اند. عربستان برای دور كردن ناامنی از كشور خود اقدام به حمایت مالی و لوژستیکی از این گروه میكند و دولت پاکستان برای اهداف شيطانی خود درافغانستان آنان را جای و پرورش نظامی و تروريستی می دهد.
بدين ترتيب اين دو کشور، تروریسم را مطابق منافع خود و هدايت امريکا به سمت كشورهای دیگر مانند لبنان، سوریه و افغانستان هدایت مینمايند.
انفجارهای تروریستی شب گذشته در قلب فرانسه، نشان داد، که فعالیتهای دهشت افگنانه گروه های تروریستی در افغانستان، ليبی، سوریه و عراق، تا آن حد گسترش پیدا کرده است که آنان می توانند به راحتی امنیت کشورهای غربی را مورد تهدید قرار دهند. وقوع این گونه حملات مرگ بار که منجر به کشته شدن بيش از ۱۲۰ تن از تماشاگران مسابقه فتبال بين فرانسه و آلمان در يکی از بزرگترين کشورهای اروپا گرديد، بیش از هر چیز ديگر نتیجه سیاست های نمایشی ائتلاف بین المللی است که به رهبری ايالات متحده ی آمریکا با هدف مبارزه با داعش تشکیل شده است.
در مدت یک سال که از شکل گیری و آغاز فعالیت این گروه می گذرد، نه تنها هیچ گونه گزارشی مبنی بر وارد شدن ضربه ای جدی از جانب امريکا و غرب به تروریست ها در افغانستان، ليبی، عراق و سوریه منتشر نشده، بلکه این گروه های تروریستی در مواردی حتا موفق به پیشروی هایی نیز شده اند.
هرچند رسانه های غربی آماری از مواضع تروریست ها که توسط جنگنده های ائتلاف هدف قرار گرفته منتشر می کنند، اما گروه های تروریستی داعش، همچنان مراکز اصلی فرماندهی و عملیات خود را در عراق و سوریه تحت کنترل دارند و آسیبی به آن ها وارد نشده است. اما ورود روسیه در مبارزه با تروریسم که منجر به برچيدن بساط اين جنايت پيشگان در بسياری مناطق سوريه گرديد، با وضاحت تمام نشان داد که عزم واقعی برای مبارزه با تروریسم در میان نیروهای ائتلاف به رهبری امريکا، وجود ندارد.
در واقعیت امر، بسیاری از ناظران ازهمان ابتدا اشاره می کردند که هدف واقعی آمریکا از تشکیل ائتلاف بین المللی، نه مبارزه واقعی با تروریسم، بلکه فراهم کردن زمینه اقدام احتمالی علیه دولت سوریه و همچنین ادامه حضور و مداخله خود در منطقه بود.
در همین راستا، کشورهای غربی به جای هدف قرار دادن گروه های تروریستی، اقدام به تقسیم آن ها به دو گروه «تروریست های خوب» و «تروریست های بد» کرده و به گروه نخست حتا کمک مالی و تسلیحاتی نیز ارائه می دهند و هدف قرار گرفتن مواضع آنها را توسط روسیه و ارتش سوریه نه پذيرفته نا راحتی خود را ابراز می دارند.
حمایت غرب از گروه های تروریستی به قصد دستیابی به اهداف تاکتیکی و در نهایت، تبدیل شدن این گروه ها به تهدیدی برای خود غربی ها، امر تازه ای نبوده است. در دهه ۱۹۸۰، ایالات متحده با همراهی متحدين غربی و منطقه يی خويش بشمول عربستان و پاکستان و به بهانه مبارزه با شوروی در افغانستان، به تقویت افراط گرایانی پرداخت که اندکی بعد از استمرار جنايات مشهود و ضد انسانی و چور و چپاول آنان خود را خجالت زده و شرمسار ديده مجبور به تعويض آنها به طالبان و داعش گرديده اکنون به دردسری جهانی تبدیل شده اند.
شکل گیری القاعده با حمایت های غرب و عربستان نیز نمود دیگری از این جریان بود. در جریان قدرت گیری داعش در عراق و تصرف مناطقی استراتژیک آمریکا با هدف براندازی دولت نوری المالکی، در مقابل پیشروی این گروه سکوت کرد و به بحرانی دامن زد که عراق هنوز نتوانسته راه رهایی از آن را بیابد.
در تمامی این موارد، نام یک کشور همواره به گروه های تروریستی گره خورده و این کشور، عربستان سعودی است. افرادی با وابستگی های بسیار نزدیک به خاندان آل سعود، در طرح ریزی و اجرای حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر القاعده نقش داشت و طی چهار سال گذشته نیز پول و سلاح های جریان یافته از سوی عربستان، یکی از مهمترین عوامل رشد داعش بوده است. منبع تغذیه ایدئولوژیک تمامی این گروه ها، از طالبان و القاعده گرفته تا داعش، آل سعود طلایه دار آن است.
به باور نگارنده ی اين سطور، اکنون کشورهای اروپايی بيشتر مورد حملات تهاجمی بنيادگراهای اسلامی قرار خواهند گرفت. بنابران وقت آن رسيده است تا مسأله تأمين امنيت جان و زندگی شهروندان خويش را درتناسب با دوستی امريکايی ها در معادله و گزينش يکی قراردهند و بروفق آن در سیاست های خود در برابر تروریسم و گروه های تروریستی در منطقه و سپس به متحدين اصلی منطقه ای وآسيايی خود، چون عربستان سعودی و پاکستان که به پناه گاه اصلی وحشی ترين تروريسهای بين المللی تبديل شده است، اقدام به بازنگری کنند. درغير آن، دوستی با کشورهای تروريست پرور و همچنین ائتلاف و هم پيمانی با ايالات متحده ی امريکا، به يقين کامل به نارضايتی عمومی که قيام های مردمی را درقبال خواهد داشت مبدل خواهد شد.
۱۴نومبر ۲۰۱۴