بصیرهمت
بصیر همت
مانچستر – انگلستان
جولای - 2015
عربستان سعودی
یکجا با
قطر ، کویت و امارات متحده عربی
منابع عمده تمویل کندده گان تروریزم در جهان اند
از: سا یت انترنیتی ویکی لیکس، یادداشت ها و ایمیل های
هلاری کلنتن و کتاب "جنگ های افغانستان" اثر پتر تامسن
بر اساس یاد داشهای مستند هیلاری کلنتن دولت های شیخ نشین عرب از جمله کویت ، بحرین ، قطر در راس عربستان سعودی نه تنها در توقف ارسال سیل از مبالغ هنگفت پولی برای سازمانهای تروریستی چون القاعده ،طالبان افغان ،لشکر طیبه و سایر سازمانهای تروریستی اقدام نمی نمایند بلکه خود این دولتها نیز عاملین اصلی کمک کننده گان شبکه های تروریستی فعال در سطح جهان اند.
کمک های نقدی عربستان سعودی بزرگترین منبع در امد گروپ های تروریستی در سراسر جهان از جمله پاکستان و افغانستان شمرده می شود. در پهلوی عربستان سعودی سه کشور دیگر عربی ، قطر ، کویت و امارات متحده ، عمده ترین منبع پولی تروریست ها در سراسر جهان اند. اسناد افشا شده نشان میدهد که مصارف پولی عملیات تروریستی در شهر بمبیی هند را که در سال 2008 توسط لشکر طیبه، این گروپ وحشی تروریستی در پاکستان ،صورت گرفت، یک کمپنی فعال در عربستان سعودی در سال 2005 پرداخته بود.
بیشترین کمک های پولی برای ملیشاهای تروریست در هنگام مراسم حج در عربستان سعوی صورت میگیرد، زیرا در ایام حج حجاجی که به مراسم حج میروند رقم هنگفت پولی را با خود انتقال میدهند و دولت سعودی نیز در این زمان هیچگونه ممانعتی نمی نماید. بر اساس یادداشت های هیلاری کلنتن از جمله ارگانهای خیریه موجود در عربستان سعودی ،به تعداد سه ارگان خیریه در این کشور منبع عمده تمویل مالی ارگانهای تروریستی اند که با وجود در خواست های مکرر جوانب مختلف بینالمللی، عربستان سعودی در کنترول و توقف فعالیت این ارگانها اقدامی ننموده و در خواست های جامعه بینالمللی را نادیده گرفته است.
علاوه بر عربستان سعودی امارات متحده عربی نیز منبع دیگری تمویل کننده پولی تروریستان در جهان است .طالبان افغان و شبکه حقانی این پول را در امارات متحده عربی از پشتون های مسکونی در امارات متحده که مصروف کار و بزنس اند بدست میاورند. در امارات متحده در حدود یک ملیون پاکستانی و در حدود 150 هزار افغان مصروف کار و بزنس اند.افراد مسیول جمع اوری پول از جانب طالبان و شبکه حقانی طور دوامدار به امارات متحده عربی سفر می نمایند و پول جمع اوری شده را انتقال میدهند. در پهلوی امارات متحده، کویت نیز کشور دیگری تمویل کننده منابع پولی القاعده و طالبان است . در کویت بصورت واضح ارگان خیره ای بنام "میراث جامعه اسلامی"برای القاعده و سایر سازمانهای تروریستی پول جمع اوری می نماید.
مطابق اسناد افشا شده از جانب سایت انترنیتی ویکی لیکس ( به تعداد 600 هزار ورق شامل اسناد دپلوماتیک عربستان سعودی از جانب ویکی لیکس به نشر رسیده است.) سفیر سابق سعودی در پاکستان ، عبدالعزیز ابراهیم صلاح، طی تلگرامی به ریاض از دیدار خویش با نصرالدین حقانی، پسر جلال الدین حقانی، خبر میدهد. این دیدار میان سفیر عربستان و پسر حقانی در 15 فبروری 2012 صورت میگیرد . دیدار های سفیر عربستان در پاکستان، معمولا یا در سفارت عربستان ویا در محل مسکونی سفیر تحت مراقبت امنیتی شد ید آی اس آی صورت میگرفت.
در این دیدار نصرالدین حقانی در خواست پدرش را جهت تداوی اش در یکی از شفاخانه های سعودی به سفیر سعودی پیشکش می نماید.رسانه های پاکستانی در انزمان ، سال 2012، چنین خبر دادند که حقانی که در انزمان ،62 سال داشت، به مرض فلج اعصاب دچار بوده است، در حالیکه راپور دیگری مرض وی را لوپوس یا مرض جلدی که باعث بی نظمی برخی از اعضا میگردد درج نموده اند. در تلگرام سفیر عربستان سعودی امده است که جلا ل الدین حقانی در آن زمان در وزیرستان تحت مراقبت دکتوران مربوط قرار داشته است. اسناد منتشره نشان میدهد که جلا ل الدین حقانی از همان روز های اغاز جهاد، پاسپورت عربستان سعودی را داشته است .
پسر حقانی حین دیدارش با سفیر، پاسپورت "سعودی" پدرش را به سفیر میدهد. مگر در تلگرام افشا شده واضح نیست که چرا وی پاسپورت پدرش را به سفیر می سپارد، ممکن است جهت تمدید، پاسپورت را برای سفیر تسلیم میدهد، مگر تا کنون از اسنادی که توسط ویکی لیکس منتشر شده واضح نیست که ایا جلال الدین حقانی به عربستان جهت تداوی انتقال داده شده بود یا خیر.مگر مطابق اظهار علی ال احمد، دایرکتر انستتیوت امور خلیج فارس در واشنگتن، طی مصاحبه ای در تلویزیون پریس" دولت سعودی جلالالدین حقانی را به ریاض انتقال داد و در شفاخانه ای وی را طور مخفی معالجه نمود. " علی ال احمد در این مصاحبه اش پا فشاری می نماید که با وجود حمایت وسیع سعودی ها از افراد و شبکه های تروریستی در سراسر جهان، ایالات متحده هیچگاهی عربستان سعودی را بحیث کشور حمایت کننده تروریزم اعلام ننموده است.
روابط جلا ل الدین حقانی با پاکستان و بیز نظامی وی در وزیرستان به زمان فرارش از افغانستان در زمان محمد داود ،ریس جمهور سابق افغانستان، بر میگردد. جلال الدین حقانی بعد از سقوط طالبان افغان در 2001 ،یک بیز نظامی دیگری در وزیرستان ایجاد نمود. گروپ تروریستی حقانی مسیول تعداد زیادی از بم گذاری ها و حملات خونین در داخل افغانستان بوده اند. بعد از مریضی که عاید حال جلال الدین حقانی گرد ید، سراج الدین حقانی پسر دیگر حقانی ، مسیولیت رهبری عملیات های دوامدار این سازمان را بعهده گرفت.
پتر تامسن ، نویسنده کتاب " جنگ های افغانستان"، حمایت مالی و پولی دولت سعودی ، روحانیون و ارگا نهای خیریه سعودی را از تروریستان و سازمانهای دهشت افگن تروریستی طی چندین دهه طور ذ یل خلاصه می نماید:
ملک عبدالاه، شاه قبلی سعودی، در طول مدت بیش از یک دهه حاکمیت خویش در حالیکه دوست نزدیک و حافظ منافع امریکا در شرق میانه بود، به ادامه سیاست دوگانه پرداخت که از دهه 1970 تا الحال سیاست دوامدار خاندان سعودی بوده است.این سیاست از یکطرف ادامه دوستی با غرب بخصوص امریکا و از جانب دیگر اجرای همان سیاست توسعه قراءت بنیادگرایانه از اسلام وگسترش ایدیای وهابیت در جهان است.این کشور بخاطر تحقق دیدگاه سختگیرانه وهابیت، ملیارد ها دالر حاصل در آمد نفت خود را در جهت درگیری های نظامی و اموزش افراد در خارج از عربستان سعودی مصرف نموده و می نماید.مصرف ملیون ها دالر سعودی ها در دهه 1980 بخاطر تمویل مالی، اموزش نظامی و تدریس ایدیای بنیاد گرایی وهابیت برای جوانان افغان در پاکستان تحت نام حمایت از مجاهدین افغان ،همچنان حمایت عربستان سعودی از افراط گرایان مسلمان بوسنی و کوزوو باعث گردید تا گروپ های مسلمان افراطی در افغانستان ،کشور های بالکان و سایر کشور های اسلامی ایجاد گردند.
منبع اصلی تمویل و اموزش ایدیای افراطی القاعده نیز همین روهانیون مسلط در سیاست جاری و سیستم اموزشی و عدلی و قضایی عربستان سعودی است ، زیرا همان پیمان دراز مدت بین خاندان سعودی و روحانیون وهابی که در سال 1744 در شهر نجد بین محمد بن سعود و شیخ عبدالوهاب به امضا رسید، تاهنوز در جامعه عربستان سعودی حاکم است.
یکی از نویسنده گان مجله" تایم " در سال های 1990 زمانیکه از بینظیر بوتو میپرسد که چگونه کشورش طی 25 سال گذشته تغیر نموده است، بوتو در جوابش چنین میگوید "من در سابق میتوانستم با پطلون کوبای و بدون دستمال سر در کوچه ها گردش نمایم " ، بار دیگر از وی می پرسد که چرا حالا نمیتوا ند .وی چنین میگوید،"از دست سعودی ها"، که ا شاره به همان مدرسه ها و نهاد های اموزشی و تبلیغاتی سعودی ها در پاکستان است. عربستان سعودی سالها است بمنظور ایجاد مدارس دینی تند رو،استخدام روهانیون و مبلغین افراط گرای وهابی و سلفی در کشور های اسلامی و کشور های غربی که مهاجرین مسلمان زنده گی می نمایند، مصارف هنگفت پولی را می نمایدو شبکه های تلویزیونی را که افراطیت اسلامی را در سراسر اروپا از جمله بریتانیا تبلیغ می نمایند ، تمویل می نمایند. سعودی ها با استفاده از ثروت سرشار نفت مبالغ هنگفت مالی را در ایجاد مکاتب مدارس و سایر نهاد های مذهبی، اجرای پروگرام های تحصیلی ،استخدام روحانیون مذهبی در 80 کشور جهان از جمله در پاکستان و افغانستان به مصرف رسانیده اند.
رهبران اداره قصر سفید در جلوگیری از رشد و توسعه اسلام رادیکال و وهابیت افراطی ناکام ماندند . رادیکلازیشن مساجد و رسانه های گروهی و تبلیغات وسیع در مورد اینکه چگونه جوانان مسلمان را به ایدیای تروریزم و بنیاد گرایی بکشانند ،همچنان توسط همین دوستان امریکا ادامه دارد ، طی بیش از سه دهه است که اسلام رادیکال در وجود تروریزم روز تا روز نیرومند تر و همه گیر تر میگرددو منبع همه اینها را میتوان در تربیه تمویل و حمایت هوشیارانه و دقیق سعودی ها و بخصوص روهانیون وهابی و سلفیست های حاکم در سیستم سیاسی و اجتماعی عربستان سعودی و سایر شیخ نشین های عرب جستجو نمود که امریکا تاهنوز گفتگوی جدی و موثر بخاطر ریشه کن نمودن منابع تمویل این دشمن تمدن جهانی با خاندان سعودی نداشته و یا نخواسته است زیرا در بسا موارد امریکا از این افراطیون اسلامی بمثابه وسیله موثر برای سرکوب مخالفین خویش استفاده نموده و می نماید. همین اکنون دانشگاه مدینه جوانان را از هر گوشه جهان در این دانشگاه جلب می نماید و بعد از اموزش وتدریس ایدیای سلفی دوباره انها را به کشور های بالکان،افریقا، اندونیزی، بنگله دیش و مصر میفرستد تا در جوامع اسلامی این کشور ها جای اسلام معتدل را سلفیزم مملو از خشونت بگیرد. اصل ایدیای اکستریمیزم اسلامی همانا پیاده نمودن شریعت اسلامی در قوانین اسلامی است که دولت عربستان سعودی براین اصل استواراست، این همان ایدیای است که داعش ،بوکوهرم والشباب و سایر گروپ های اسلامی افراطی در پاکستان و افغانستان با درک از متون مکتب سلفیزم و ایدیای وهابیت می اموزند و در عمل اجرا می نمایند.
بخش اعظم کمک های مالی سعودی را نهاد های خصوصی خیریه و کمک های اشخاص و افراد تشکیل میدهند.این بخش کمک های خصوصی طی چند دهه گذشته انقدر وسیع بود که هیچ منبعی نمیتواند اندازه این نوع کم ها را مشخص سازد. یک بررسی مشترک امریکایی – سعودی بعد از حادثه یازدهم سپتامبر نشان میدهد که ،حتی پولیکه برای صلیب سرخ سعودی داده میشد در برخی حالات از ان سو استفاده شده است و از کمک های بیدریغ که به موسسات خیریه داده میشد، بمنظور تقویه مالی عناصر القاعده، گروپ افراطی شیخ عمر،جمعیت اسلامیه ،گروپ جهاد اسلامی تحت رهبری الظواهری در مصر، گروپ افراطی ابوسیاف در فیلیپین توذیع گردیده است.مقادیر زیادی از این کمک ها برای عناصر افراطی چون براردران مسلمان در مصر و اردن و حماس در غزه داده شده است.نهوه مصارف مبالغ هنگفت کمک های خصوصی و نهاد های مذهبی عربستان از کنترول عربستان سعودی و ارگانهای دولتی ان خارج بوده و دقیقا معلوم نگردیده است که این کمک ها دقیقا چگونه توذیع شده و در کجا بمصرف رسیده است. پایان