سنجر غفاری
افغانستان در بازی استخبارات چین در منطقه
استراتیژی مبارزه با تروریزم در افغانستان و منطقه کشور چین را در موقعیت اساس و دشواری قرار داده است .
چین در جنگ استخباراتی قدرت های جهانی و منطقوی ، ادامه ای دوستی با روسیه ،مقابله با امریکا ،مشارکت با پاکستان ، و رقابت باهندو ایران را پیش می برد و استخبارات چین فعالیت خویش را روی دو هدف اساسی درجنگ استخباراتی افغانستان حتمی می بیند . نخست جلوگیری از فعالیت های ضد امنیت داخلی چین بوسیله جنبش های اسلامی افراطی که وسیله ای خوبی در اختیار رقبای منطقوی به خصوص پاکستان و رقیب بین المللی و منطقوی اش امریکا و ناتو قرار دارد جدی است و هدف دومی چین بهره برداری از منابع خام طبیعی در افغانستان و رسیدن به اهداف بلند استراتیژیکی و اقتصادی در جمهوریت های آسیای میانه را تشکسل میدهد.
موفقیت ومحرمیت، شیوه کار استخباراتی کشور چین در سطح جهانی در درجه خاص و موقف جدی راز داری وشبکه گذاری اش استوارو مستحکم است .
به یقین که اداره استخاراتی چین مغلق و پیچیده و دوراز دسترسی همه هسته های استخباراتی و شبکه یی منطقه و جهان قرار دارد . توانمندی استخباراتی چین تشخیص دارد که افغانستان آینده به مرکز تهدید و تروریزم منطقوی بگونه ای تا زمان موجودیت پایگاهای امریکا و ناتو در افغانستان ومنطقه ، از جانبی تعین سرنوشت استراتیژی منافع قدرت های بزرگ و منطقه در وجود بازی های استخباراتی و بزرگ قدرت های جهانی در افغانستان و منطقه منجمله جمهوریت های آسیای میانه جنگ بنام ترپریزم خاتمه ناپزیر بوده ودراز مدت میباشد . روی این اصل چین ضرورت خویش میداند تا به منظور اتخاذ تدابیرخاص و پیش گیرنده ،جهت قطع فعالیت های تخریبی و بنیاد گرایانه ای مذهبی و قومی در مناطق مسلمان نشین ایغورها جلو اعمال تخریبی جنبش اسلامی شرق ترکستان ، حزب اسلامی ترکستان راکه درآشیانه تروریزم بین المللی« استخبارات پاکستان » رشد آموزش و اماده شده اند و در مناطق شرقی افغانستان در نظر است قرارگاه دایمی برای شان تدارک دیده شده است جابجا گردند ، از جانبی تشخیص دارند که طالبان و داعیش وسیله ای برای رسیدن اهداف استخباراتی پاکستان ، امریکا ، انگلیس و سعودی در منطقه علیه ایران ،روسیه ، چین و هند الی تقسیم منایع و منافع در افغانستان و آسیای میانه بوسیله قدرت های منطقه و جهان قراردارد بنآ تصمیم دارد تادر زمینه با جناح های مطرح بازی منجمله « استخبارات پاکستان و طالبان مسلح »که در اختیاربل قوه و تاکتیکی امریکا و انگلیس قرار دارند در روند مزاکره و صلح با همنوائی نظامیان و استخبارات پاکستان شامل عملیه ای بنام مزاکرات صلح دولت افغانستان و طالبان به خاطر حفظ اهداف فوق و پروژه های اقتصادی اش در افغانستان وارد تعامل و سازش گردیده است . استراتیژی بعدی چین در بازی استخباراتی تحت نام جنگ و مبارزه با تروریزم بین المللی ، عضویت فعال چین در سازمان همکاری های بین المللی شانگهای نیزقابل دقت است . همانطوری که چین در رقابت های اقتصادی و بین المللی با ناتو وارد تعامل و معامله است با روسیه و کشور های عضو شانگهای نیز شامل میباشد و این که افغانستان در جون ۲۰۱۲ به عضویت این سازمان در آورده شده تلاش چین و روسیه بود تا ایران ، افغانستان و هند از این پیمان بیرون نمانندومنابع و منافع منطقوی منحصربه یک بلوک «ناتوو متحدانش » نگردد. روسیه و چین از اتحاد مشترک کشور های شانگهای در مبارزه علیه تروریزم و جلوگیری از نفوذ آن بسوی کشورهای عضو پیمان مشترک ، سیاسی ، اقتصادی ،نظامی و دفاعی نیزپیمان مشترک دارند.
بازدید «ژویونگ کانگ» سابق رئیس سازمان امنیت داخلی چین از افغانستان بیان این واقعیت است که استخبارات و نظامیان پاکستان در بازی استخباراتی اش در منطقه علیه هندو افغانستان خود را بیشتر اماده ساخته و تلاش دارد تا پای استخبارات چین را نیز شامل خواست ها و اهداف خویش بشکلی آن نماید. مقامات استخباراتی پاکستان و چین اخیرآ با نماینده گان طالبان به منظور اهداف خاص شان در افغانستان ومنطقه با هم دیدار و گفتگو داشتند وهمچنان رئیس جمهور جناب اشرف غنی نیزدرزمینه ای مذاکره و صلح با مخالفان مسلح حکومت اش با مقامات کشوچین ملاقاتها داشتند تا باشد دربازی منطقوی به خواست پاکستان رنگینی بخشیده واستخبارات چین را موظف بدارد تادرکشورش علیه نفوذ تروریزم ای که هسته وساقه اش هویدا ومنبع تمویل وتسلح اش چون آفتاب میدرخشد مردم کشورش را گول زده باشد. جنگ با تروریزم بین المللی یک معمای قرن است که همه روزه رنگ و رونق جدید به خویش می گیرد وصد ها و هزاران انسان در منطقه به شکلی ازاشکال قربانی میشوندومنافع عمده را بازیگران استراتیژی این جنگ ضد بشری به سود خویش محاسبه دارند . استخبارات چین نیز بشکلی از آن برای حفظ و رسیدن به منافع خویش علیه هندوایران در گام نخست ، در حفظ رقابت های سیاسی و اقتصادی در منطقه و جهان باامریکا ومتحدین آن ناتو درافغانستان در اتحاد وهمنوائی با استخبارات پاکستان در افغانستان و برای آینده سیاسی طالبان و اهداف پشت پرده این جنگ اماده میشود واین مردم افغانستان است که بازنده و قربانی اهداف تحمیلی منافع دیگران هستند. جنگ و تروریزم آشیانه اش در پاکستان وعملکردهای منفی اش در افغانستان میراث خونین استراتیژي جنگ رقابتی میان قدرت های بزرگ جهانی است تا بسوی اهداف بعدی درجمهوریت های آسیای میانه و در اختیار داشتن دهلیزوارتفاعات بلند جیوپولتیکی هندوکش « افغانستان » برای محارنمودن رقبای خویش بوسیله طالبان وبنیادگرایان مذهبی در منطقه به گسترش اهداف و دسترسی به منافع شان ادامه بدهند و این جنگ پایانی ندارد .
سنجر غفاری