سنجر غفاری

 

چرا افغانستان سال سختی پیش رو دارد ؟

نبود استراتیژی ملی وعدم توازن منطقوی حکومت وحدت ملی بحران افرین است .

آرزوی افغانستان برای برقراری صلح  از طریق پاکستان نا ممکن میباشد .

استراتیژی ملی  افغانستان ، ایجاد توازن منطقوی ، مهار نمودن تروریزم در افغانستان و منطقه را استخبارات و نظامیان پاکستان در گرو اهداف ناممکن شان « سرنوشت معاهده دیورند ، استقرارنظام تحت حمایه و نفوذ پاکستان » قرار داده و عامل ایجاد ، رشد و حمایت تروریزم در منطقه و جهان گردیده است .

 افغانستان بعد از ایجاد انگشت ششم در جغرافیای منطقه « کشور پاکستان »  وارد مرحله ای از دشواری های گردید تا بحران آفرینی های منطقوی مصبب حفظ و مانع رسیدن اهداف استراتیژیکی قدرت های جهانی و مطرح در نیم قاره هند و معبر بزرگ استراتیژیکی  و شاهرگ  عمده اتصال جمهوریت های آسیای میانه بسوی کشور های جنوب شرق آسیا ، آسیای مرکزی ،خلیج فارس و دریای خذ ر و مناطق عمده قفقاز و رسیدن به اهداف عمده بسوی روسیه شوروی دیروز و روسیه ای امروز،ایجاد دشواری های منطقوی برای استراتیژست های قدرت منطقوی« روسیه ، چین ، ایران ، وهند گردد.» بدون شک میتوان گفت نقش کشور هند در بوجود آمدن ثبات در افغانستان و منطقه امر حیاتی و حتمی میباشد. تاریخ منطقه بیانگر نقش و ارزش های مهم سیاسی، نظامی، اقتصادی کلتوری  مردمان با فرهنگ و مقاوم سرزمین پهناور هند میباشد. دوستی مردمان افغان – هند آزمون زمانه های تلخ و تاریک قرن ها را مشترکاً با هم پیموده. موقعیت استراتیژیکی مشترک و همانند این دو کشورِ باهم دوست و برادر در منطقه باعث حضور لشکر گشایان و امپراطوران قرن ها و زمانه های مختلف حیات جهانی گردیده است. مقاومت، شهامت، و پایمردی اقوام و ملیت های مختلف و متحد این دو کشور پوزه بزرگترین امپراتوران را به خاک سیاه مالیده و شکست حتمی و نابود کننده را برای همیشه در خاطرات تاریخ جهان ثبت داشته ، بربنیاد این واقعیت ها جامعه جهانی و متحدین ایکه نیروهای نظامی شان در منطقه حضور دارند نباید دنبال خواست ها و عملکرد های دوگانه نظامیان پاکستانی بروند،بدون نقش و قوت کشور بزرگ هندوستان در امر ثبات و بازسازی در افغانستان و منطقه نباید به اراده پاکستان متوسل گردند. خواست ملی افغانها را در حفظ ثبات و دوستی با کشور دوست و برادر هندوستان که با دشواری های موجوده در منطقه مشترکاً دست و گریبان میباشند نباید نادیده گرفت. هندوکش و کشمیر دیوار مقاومت دوستی و محافظوی منطقه بوده. با خون ملیونها پتان و انسان دو کشور قامت اش را بلند نگهداشته است. بدون در نظر داشت موقف و امکانات کشور دوست هندوستان در باز سازی و اعمار مجدد افغانستان و مشارکت کشور هند در روند سیاسی و اقتصادی نظامی در منطقه و نقش آنکشور در عرصه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از طریق افغانستان به جمهوریت های آسیای میانه هیچگونه صلح و ثباتی را در افغانستان و منطقه نمیتوان اُمید وار بود. مسدود شدن کانالهای تروریستی باید بوسیله ایجاد مشترکین منطقوی در یک اتحاد با کشور هند صورت بگیرد. این نقطه قابل ارزش است که هند بزرگترین کشور دارای امکانات قوی نظامی علیه تروریزم است. برای امریکا و متحدین در شرایط امروزی استفاده از قوت های ضد ترور کشور هند ضروری و حیاتی است. استقبال از جناب اشرف غنی و هیت ۸۳ نفری ایشان توسط معاون وزیر مالیه کشور هند در میدان هوایی دهلی نو،بیان این واقعیت است که توازن منطقوی در نزدیکی با ژاندارم منطقه و خانه امن تروریزم بین المللی « پاکستان » به وسیله رهبری نظام وحدت ملی و نبود استراتیژی معین ملی متکی به اصل احترام به مناسبات و ارزش های دایمی با دوستان  استراتیژیکی و سرنوشت ساز دربرگشت ثبات و تعادل در منطقه ، روی دست ندارند و تحت فشار و آغوای استخبارات و نظامیان پاکستان عمل مینمایند .که در آینده حفظ و تحکیم مناسبات و حفظ تعادل منطقوی دشواری های را به همراه دارد که خود درگیر آن هستیم .

بنآ  بازدید جناب اشرف غنی در شرایط دشوار کنونی ای که پاکستان هرگز علاقمند تحکیم مناسبات و ادامه همکاری های نیک مردم و حکومات هند با افغانستان نبوده و پیش شرط مناسبات و حسن همسایگی خویش را با نظام و رهبران قدرت در کشور ما انصراف از همکاری با هند میدان چگونه در برگشت ثبات و حفظ توازن منطقوی  مطمین و متحد ماند ؟

جناب غنی در دیدار با محصلین افغانی امر ضرورت ایجاد حکومت وحدت ملی را چنین دانست و او گفت :«نخبه های افغانستان  اجازه ندادند که تاریخ تکرارشود » جناب شان به محصلین تشرح نمودند قشر سیاسی افغانستان به مثابه یک زهر برای مردم عمل کردند و سبب بحران در کشور شده است .   اما نتوانستند بگویند که در موجودیت بزرگترین قدرت جهانی در کنار ما امروزماهم جام زهر را عسل گونه برمردم خویش مینوشانیم .او امروز دومین مرد مبتکر جهان است ، اما در مورد سرنوشت ملی کشور و مردمش نقش یک ممثل تیاتر روی صحنه ای خونین بحران افغانستان مبتکر است .

 دومین مغزمتفکربه ادامه سخنان شان در زمینه ضرورت تشکیل حکومت وحدت ملی  گفتند که افغانستان به دلیل این که به دوصد سال عقب بر نگردد اجماع ملی تشکیل داد.

 او میداند که دوصد سال قبل از امروز درافغانستان  وحشت و نظام فاسد ، قضآ و شریعت و مذهب به خرافات و خونریزی کشانیده شده بود .!!!

  جناب اشرف غنی جنگ و مقابله با تروریزم و برگشت ثبات و توازن منطقوی را هدف بنیادی مسولیت های نظام وحدت ملی اش دانست و فرمودند که افغانستان سال سختی را پیش رو دارد .

  دشواری های که مقامات استخباراتی و نظامی پاکستان هم اکنون در کشور ما عملی و رهبری می نمایند برای جناب اشرف غنی امید واری های است که از دیدار با نظامیان و حمایتگران طالبان و داعیش حاصل نموده اند .هم اکنون در بیش از هشت ولایت کشور جنگ خونین و تقرب مسلحانه ای باند گروپ های تحت حمایت و فرمان پاکستان ادامه دارد . و جناب غنی قبل از سفر بسوی هندوستان اگاهی صاصل نمودند که وضعیت جنگ در قندوز نگران کننده است و او میداند که در عقب این وحشت کدام اهدافی قرار دارد اما او عاجز و ناتوان است او ممثل است باید درنقش خویش فعال باشد جناب ایشان تصور دارند که رهبران کنونی هند و سیاسیون سترگ و توانمندش حاضر هستند تا در افغانستان با شنیدن فکاهی سیاسی دومین مرد متفکر دنیا رقیبی برای شان را محارشده بدانند ؟

  امروزضرورت این است تا رهبری سیاسی و نظامی افغانستان بر عهده ای روشنفکر و سیاسیون آزاد اندیش قرار بگیرد تا نسخه ای از استخبارات پاکستان وهدایت شده ای رهبران  سعودی که در عقب تروریزم بین المللی داعیه گونه در یک دست قرآن و در دست دیگری شمشیر دارند انتقال گردد.

 مردم افغانستان بیش از هروقت دیگر تشخیص دارند که هیچگاهی بدون نقش و حمایت سیاسی نظامی، اقتصادی و فرهنگی کشور هند ثبات در افغانستان و منطقه بوجود نمی آید و پاکستان در عقب همه تراژیدی های جنگ کنونی قرار دارد و تلاش این است تا با سقوط ولایات شمال افغانستان بدست داعیش و طالبان زمینه ای فشار و قبول خواست ها و برنامه های نا مشروع پاکستان در موجودیت بزرگترین قدرت های نظامی جهانی که در خانه ای افغانها و برای برگشت ثبات و تآ مین امنیت و استقرار نظام قانون و نابودی تروریزم و بنیادگرایی به مردم ما تعهد دارند عملی گردد.

مصلحت این است تا جناب اشرف غنی در بوجود آمدن ثبات منطقوی و جلوگیری از ادامه حمایت نظامی پاکستان درقبال وحشت جنگ در کشورش هرچه عاجل اقدام به تشکیل نشست رهبرای کشور های منطقه نمایند و از شورای سازمان ملل متحد و از مقامات سیاسی و نظامی ایالات متحده امریکا و همچنان از اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد بخواهد تا در نابودی کامل پایگاهای تربیت آموزش تروریزم در خاک پاکستان جدی وارد عمل گردند و مانع خونریزی بیشتر در کشورش به وسیله پاکستان گردد نه این که به برگشت ثبات درکشورش بدستورپاکستان به گدایی برود. 

جناب غنی هرچه عاجل به شورای امنیت سازمان ملل متحد مراجعه نماید خواستار بدون قید وشرط توقف جنگ و آتش بس را با مخالفان تحت حمایت نظامیان پاکستان را نماید .

  امروز رهبری تروریزم و سوق و استقامت آن چون آفتاب به همگان هویدا گردید که در پاکستان و تحت حمایت نظامیان پاکستان قرار دارد ، امروز جهان اعلان نمودند که ملاعمر و شورای رهبری طالبان در پاکستان است و پاکستان نیز اعلان نمود پس منتظر تماشای خونریزی مردم افغانستان نشستن رهبران جهان و به خصوص رهبرای قصر سفید و شورای امنیت سازمان ملل متحد و جناب سرمنشی این سازمان درقبال نابودی تروریزم و لشکر کشی و تعهدات شان در زمینه چیست ؟

جناب اشرف غنی بشما از نام یک افغان و آرزوی ملیونها افغان خویش میگویم که درحرف وعمل خویش جدی شوید و در قطع خونریزی و مصیبت های ملی هرچه عاجل از خواب گران و غفلت ملی خویش بیدار شوید که استخبارات و نظامیان پاکستان در پیش روی شما در ارگ رسیده است .  استخبارات ونظامیان پاکستان در عقب جنگ و خونریزی های کنونی در تمامآ ولایات کشور مسلط است و فردا نوبت حمله و سقوط کابل امرحتمی است و شمارا هم مانند داکتر نجیب الله که از قوم احمدزی بود سر میزنند . شما رهبرکشور و حامی ملت خویش نیستید فعلآ پاکستان است.                         

بیداری بعداز اسارت بدست دشمن حقارت و نفرین تاریخ شدن است .                                                

.

 


بالا
 
بازگشت