ديپلوم انجنيرعبدالقاهر سايق

کوپنهاگن ، دنمارک

004544646403

 

چگونه بايد از منابع آبی و زمين کشور جهت خود کفايی استفاده شود

 

جلالتماب محترم داکتر اشرف غنی رييس جمهور دولت اسلامی افغانستان!

در ارتباط به طرح های تازه شما پيرامون خودکفايی مواد خوراکه از منابع داخلی خواستم نظريات خود را جهت تطبيق اين پلان شما ارايه نمايم و اميدوارم با تطبيق اين پلان شما بتوانيد به اين هدف مقدس برسيد.

من تحصيلات اکادميک خويش را در سال 1965 در اکادمی انجنيری ماسکو در رشته سرکسازی و پلسازی به پايه اکمال رسانيدم، بعد از عودت به وطن در رياست سرکها وزارت فوايد عامه شامل کار گرديدم.

از کار سی ساله ام بحيث انجنير ، آمر شعبه ، مدير سروی و ديزاين ، آمر عمومی انجنيری و رييس سرکها و حفظ مراقبت کاملا راضی ام و در حد توان خود چه در بحش هسته گذاری و اکمال ظرفيت های فنی ملی و چه رهبری پروژه های ملی و بين المللی با بانک جهانی ، بانک آسيايی و پروژه خط آهن با کمپنی فرانسوی ، تراکتور اکسپورت شوروی سابق موفقيت های ملموسی داشتيم که مايه افتخار من است.

دراين راستا از قضاوت تاريخ ، همکاران و مردم خويش هيچکدام هراس ندارم. همين مقدمه را کافی داشته هرگاه بتوانم ازراه مشوره به کشورم مفيد ثابت شوم با در نظرداشت کبر سن ووضع صحی ام بدون کدام امتياز آماده ام.

جای مسرت است در شرايط موجود که شما رييس جمهور دانشمند برای عملی ساختن ريفورم های سياسی ، اجتماعی و اقتصادی در حاليکه با انبوه مشکلات  ، موانع و کارشکنی ها تا سطح سبوتاژ روبرو هستيد  ،  يک تعداد دانشمندان را  بخاطر خدمت به وطن بدور خود جمع نموده ايد تا در طرح و ساختمان پروژه های بنيادی  دست به کار شوند.

می دانم اشخاص دانشمند هميشه توسط مغرضين بنام های مختلف تخريب می شوند. برشماست تا حلقه خدمتگذاران را متحدانه و شجيعانه حفط نماييد.

توجه بفرماييد ! عناصر قدرت طلب بخاطر  ادامه سلطه و گريز از قضاوت و خشم مردم از ( چه داری؟ چه داشتی؟ از کجا شده؟) و همچنان به هدايت باداران خارجی شان به تخريب وطن و نظام موجوده پرداخته ، در بخش های امنيتی ، بازسازی های اجتماعی و اقتصادی موانع خلق و هرم قدرت دولتی را با استفاده  افزاری از دموکراسی مقدسات دينی ، قومی و مذهبی تضعيف می سازند. مبارزه با اين مارهای آستين تدابير عاملانه و علما تنظيم شده می خواهد.

من به دانش و قابليت شما ايمان دارم و به همه شما از صميم قلب موفقيت آرزو ميکنم.

جناب رييس جمهور !  اصل مطلب مراجعه من به شما را ذيلا توضيح می نمايم :

شما نيک ميدانيد که رساندن آب به دشت ها و زمين های زراعتی بخاطر تهيه نان به مردم رجحان اوليه پنداشته ميشود. ساختمان بندهای بزرگ و کوچک وجوه هنگفت و موعد طولانی ضرورت دارد.

دراين شرايط با مصارف محدود در شيرخان بندر می توان واتر پمپ های  بزرگ برقی را بالای پلاتفورم توقف گاه کشتی که ساحه تحکيم يافته است نصب و آب از دريای آمو به دشت شيرماهی و دشت  ارگنک الی حيرتان پمپ شود. برق دايمی در ساحه موجود است . محل نصب مصنون آماده است. نقشه محل مورد نظر غرض توضيح پيشنهاد ضم هذا تقديم ميگردد. طول ساحه از شيرخان بندر الی حيرتان بيش از صد کيلومتر و عرض ساحه بين سرک بغلان کندر و شيرخان بندر و دريای آمو در حدود چهل کيلومتر تخمين شده است.

ساختار و تجهيز فارم های مختلف در ساحه مربوط به متخصصين رشته های فنی و مسلکی است تا از ساحه استفاده موثر بعمل آمده بتواند.

راه کار آغاز و پيشبرد پروژه بزرگ  ذيلا پيشنهاد ميگردد:

 

 

ـ نقشته های فارم های کمپلکس کاملا ميکانيزه ، زراعتی ، مالداری ، مرغداری وغيره با درنظرداشت شرايط حياتی کارمندان و خواروبار مواشی توسط  تيم انجنيران مسلکی و با تجربه بروی خريطه های موجود توپوگرافی ديزاين گردد.

ـ تمام وسايل تخنيکی و ماشين آلات زراعتی مورد ضرورت فارمهای کامپلکسی ورکشاپ های ترميم  و تربيه تمام پرسونل اعم از متخصصين اگرونومی سطح رهبری و متوسط ، ماشينکاران و پرسونل متوسط تخنيکی از همان کشور که انتخاب شود اکمال گردد.

ـ از روز اول آغاز کار در پهلوی متخصصين و کارمندان خارجی فارغان صنف 12 مکاتب توضيف شوند تا بعد از اکمال پروژه پرسونل آماده کار عملی را داشته باشند.

ـ ضرورت است تا در ساحه پخته ، برنج ، لبلبو و ساير حبوبات زرع شود تا از آن در فابريکات جن و پرس کندز ، نساجی  پلخمری ، فابريکه قند بغلان ، نساجی گلبهار ، نساجی بگرامی استفاده بعمل  آيد.

البته ظرفيت های فوق به ترميم ، انکشاف و احيای مجدد ضرورت دارد. برای احيای آنها بهتر است از مساعذت کشورهای که اين واحد ها را ساخته اند استفاده بعمل آيد. اين کشورها مايل اند ظرفيت های موسسات را که ايجاد کرده بودند سر از نو اصلاح و اکمال نمايند. بطور مثال نساجی بگرامی را چينايی ها و فابريکه گلبهار را جرمن ها ترميم و بازسازی نمايند.

در طرح و ديزاين فارمهای کامپلکسی کاملا ميکانيزه از طرق مدرن دانش علم زراعت ، مالداری و پروسس محصولات استفاده بعمل آيد. در طرح پروژه همه موضوعات مربوط به معشيت کارمندان ، زخاير و گدامها ، حفاظت محصولات شامل سرد خانه و ساير ضرورت های مربوط به پروژه محاسبه و در نظر گرفته شود.

در صورت ضرورت امکان دارد بين شيرخان بندر و حيرتان نقاط ديگری برای پمپ آب از دريای آمو ايجاب نمايد.

درجريان طرح پروژه خط ترانسپورتی و خط آهن تاحيکستان ، افغانستان و ترکمنستان هم طوری در نطر گرفته شود که از آن در تحکيم سواحل دريای آمو استفاده اعظمی صورت گرفته بتواند.

چون اين پروژه خيلی زود رس و ثمر بخش است به آن  بصورت عاجل اقدام شود ازين راه خواهيم توانست به هموطنان مواد اوليه زندگی تهيه نموده صنايع متوقف را دوباره فعال و به مردم کشور کار آبرومندانه آماده سازيم. با عملی شدن چنين پروژه ها شکل زندگی مردم تغيير خورده بطرف خود کفايی می رويم و بيلانس واردات و صادرات ما سير منظقی خود را می پيمايد.

به آرزوی ترقی و اعتلای افغانستان عزيز و موفقيت خدمتگذاران صادق ووطنپرست در امر ساختار مادروطن.

با احترام

  

 

 


بالا
 
بازگشت