مشفق 

۱۹ / عقرب /۹۴     

صدای کودک افغان بخاطر نظم شهرِی باید شنیده شود

واضح است که شهر وشهر سازی یکی از نمادهای تمدن بشر است که از قدیم الایام، بشر برای بهترزیستن خود وسهولت دادن به زندگی دست به شهر سازی وآبادی زده است ، این مامول بشر به حدی رشد کرده که امروزه نشانه تمدن یک کشور به حساب می آید وکشوری که شهر های آباد ومجلل داشته باشد ضمن آنکه ازجمله شهرها وکشورهای رشد یافته شمرده میشود، نماد است از پیشرفت وترقي مردم آنکشور. وقتی مردم کشورهای دیگر به آن سفر مینماید میبند که شهر مجلل وبا تعمیرات بلند و صفایی ونظم خوب است میدانند که این کشور ازجمله کشور های پیشرفته ومردم آن صاحب عزت وافتخار برای خود هستند . بگونه مثال وقتی به امریکا وجاپان میرویم زمانی که به زیبایی ونظم شهر های آن مینگریم واضح میشود که پیشرفته ترین کشور های دنیا همین ها هستند ، واین پیشرفت بجز از راه کوشش وتلاش وفکر ودانش از طریق دیگری میسر نیست ، که این عوامل خود زمینه ساز رشد اقتصادی آن کشورها شده وازین جهت یکی از آن فراخوان های بزرگ اقتصادی، بیگمان شهرهای زیبای کشورهاست.

    کشورما افغانستان با توجه به اینکه یک کشور بکر و پراز جذابیت ها میباشد ولی متاسفانه به علت نداشتن نظم وزیبایی بهتر شهری که عامل آن همانا عدم توجه به قواعد شهر سازی وناهماهنگی های شهر سازی وعدم زیبای های شهری ونبود سهولت کافی برای زیستن است وسهولت زندگی برای شهروندان کشور وجود نداشته. مدل های شهری در سراسر افغانستان متاسفانه  اکثراً غیر ستندرد بوده ودرعین حال وضع مسکن وزندگی برای مردم افغانستان به حدی است که می توان آنرا به بحران مسکن یاد آوری کرد.

رییس جمهور غنی در  دومین کنفرانس ملی شهری افغانستان که اخیراً دایرشده بود گفته است :

((پیام کودکان افغانستان پارچۀ ناکامی گذشتۀ ماست و دستورالعمل‌ شان هم این است که چه باید کرد. کودک افغانستان امروز از وضعیت شهری افغانستان رضایتمندی ندارد، کودک افغانستان به ما می‌گوید: که تنفس کرده نمی ‌تواند چون کیفیت تیل خراب است و هوای شهر آلوده است؛ کودک افغانستان به ما می‌گوید که در شهر با خاطر راحت حرکت کرده نمی‌تواند، از خاطر این که نظام ترافیک اصلاح نشده است؛ کودک افغانستان به ما می ‌گوید که زمین غصب شده، از این جهت مطمئن نیست که ملکیت اش برایش باقی خواهد ماند یا خیر)) که از صحبت های ایشان به وضاحت دیده میشود که همنوا با صدای کودک افغان و هرفرد باشنده کشور صدایی خود را هماهنگ کرده و مشکل را درک کرده است . مردم خوش هستند که رییس جمهور به این درد مهم پی برده است ولی تقاضای مردم تنها بلند نمودن صدایی آنها نیست بلکه پیدا نمودن علاج دردهایشان است که دولتمردان ما میتوانند برای مداوایی این درد ها دست به کارهای عملی بزنند. هرچند مشکلات زیادهنوز درپیش است جنگ وناامنی مشکل بزرگ مردم کشور در شرایط کنونی است ولی زندگی و مسکن و محیط زیست سالم نیز یکی از ضروریات عمده وحیاتی مردم است که باید به آن توجه صورت گیرد.

تهیه مسکن مناسب برای هموطنان ما درپهلوی سایر مسایل مهم اقتصادی درکشور از چالش های است که دربرابر دولت ومردم قراردارد. خوشبختانه دراین اواخر تلاش های جدی برای آماده ساختن مسکن برای مردم از سوی نهاد های دولتی وخصوصی آغاز گردیده که امیدوار کننده میباشد.

تاکنون ده ها شهرک رهایشی توسط سکتور خصوصی و دولتی اعمار گردیده که هموطنان ما از آن مستفید گردیده و تلاش ها دراین موردهنوز  دوام دارد. ونمونه دیگرآن ساختن ده هزار آپارتمان وعده شده توسط کشور چین است .

ساختن سرپناه برای مردم کشور یکی ازالویت های دولت افغانستان شمرده میشود ولی متاسفانه جنگ ها وعدم وجود پلان های منظم دراین عرصه باعث آنشده تا درزمینه موفقیت های جدی بدست نیاید.

کا ر ساخت وساز پروژه شهر جدید کابل که یکی از امیدواری های مردم وباشنده های کابل  برای داشتن سرپناه وداشتن یک شهر زیبا با نورم های جهانی بود که کشور جاپان با ارزش صدها میلیون دالر نقشه آنرا ترتیب نموده است متاسفانه بسیار به کندی به پیش میرود و درسایر نقاط کشور نیز عوامل مختلف سبب آن شده تا مشکل سرپناه درکشور وجود داشته باشد.

به هرصورت موضوع مهم صدای کودک افغان است که رییس جمهور ضمن بیانیه خود آنرا اظهار نموده است واین صدا، صدای جدی است زیرا همانقدرکه جنگ و ناامنی مردم را اذیت مینماید ومردم ما رابه کام مرگ ومیر والام میبرد، به همان اندازه عدم داشتن مسکن ومحیط مناسب شهری مردم را به کام مرگ ومیر مرض و درد میبرد. بنا براین لازم است تا به موضوع توجه جدی صورت گرفته هم نهاد های دولتی هم بخش خصوصی درزمینه اقدامات لازم به عمل آورند.  

  

 


بالا
 
بازگشت