حقیق
۶/۴/۹۴
مبارزه با مواد مخدر کمک جهانی میطلبد
پنجم سرطان مطابق 26 جون مصادف بود با روز جهانی مبارزه با مواد مخدر و این روز درحال درکشور یادهانی گردید که بدبختانه مشکل مواد مخدر درافغانستان نسبت به تمام کشورهای دیگر تاهنوز به شکل جدی وملال آور دوام دارد .
با آنکه نهادهای مسؤل از دستاوردهای چشمگیر و کاهش کشت کوکنار در شماری از ولایات خبر می دهند اما هنوز هم افغانستان در صدر جدول تولید مواد مخدر جهان قرار دارد. بقول منابع بین المللی فیصدی بزرگ مواد مخدر جهان درافغانستان تولید می شود.
همانقدریکه مشکلات داخلی ، ناامنی ومسایل دیگر دراین مورد درکشور جنگ زده وفقیر ما مشکل ساز بوده است مواد مخدر وکشت آن نیز مشکل کلان افغانستان به حساب می آید . واین مشکل بخصوص در چهارده سال اخیر بجای خود مانده و حتی نسبت به گذشته بیشتر شده است . مبارزه با مواد مخدر درافغانستان نه تنها مربوط به دولت افغانستان ومردم است بلکه جامعه بین المللی رسالت بیشتر دراین مورد دارند. ولی تا جاییکه دیده شده است جامعه بین المللی دراینمورد هنوز رسالت خودرا که دربرابر مردم افغانستان دارند ادا ننموده است . ازاینکه روز 5 سرطان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است لازم است تا تمام نهادهای بین المللی دراینمورد همکاری ها و کمک ها ی شان را با افغانستان منبعد بیشتر سازد .
متاسفانه درگذشته بار ها اعلان گردیده است که کشور های کمک کننده بخاطر کشت بدیل و کمک به زارعین افغانستان کمک های مالی زیاد خواهند نمود ولی تاجاییکه دیده شده است این این وعده ها انطوریکه لازم بود به انجام نرسید.
درصورتیکه کشورهای خارجی کمک های ضروری را دراینمورد مینمودند دهاقین ما میتوانستند از کشت مواد مخدر دست بردارند ورو به کشت بدیل بیاورند ، بر خی مواقع گزارشهای هم داده شده است که مبارزه جامعه بین المللی با مواد مخدر درافغانستان صادقانه نبوده وحرف های میان تهی چیزی دیگری نیست اگر اینطور نمیبود سیر سعودی تولید و قاچاق مواد مخدر درکشور وجود نمیداشت .
مشکل بزرگی دیگر که مواد مخدر درکشور ایجاد نموده است استعمال واعتیاد مردم به این مواد کشنده است . قرار گزارشات رسانه ها همین اکنون درحدود یک ونیم میلیون تن درکشور به مواد مخدر معتاد میباشند ودرحدود سه میلیون تن این مواد مضررا استعمال مینمایند. همچنان رسانه ها از استعمال آزاد وبدون مانع مواد مخدر توسط مردم دراکثر مناطق کشور وبخصوص در شهر کابل خبرداده اند که وضعیت را بسیار رنج آور نشان میدهد . مصاحبه های که دراین گزارشات توسط مردم به عمل آمده گفته شده است که روزانه چندین تن به اثر استعمال مواد مخدر جان میدهند . مردم شکایت داشته اند که نهاد های بین المللی وهم نهاد های دولتی درقسمت تداوی وجلوگیری از استعمال مواد مخدر به اندازه لازم اقدام ننموده اند.
درصورتیکه مبارزه با مواد مخدر بصورت جدی به پیش نه رود وبخصوص درقسمت وقایه وجلوگیری از استعمال این پدیده اقدامات لازم اتخاذ نگردد مشکلات کشور ومردم ما چند برابر خواهد شد وبخصوص جامعه بین المللی از آن ضرر بیشتر خواهد دید ، زیرا اگر کشت مواد مخدر درافغانستان صورت میگیرد استعمال وخرید آن درکشور های خارجی بیشتر است. هیچگاهی قیمت مواد مخدر درافغانستان به این پیمانه نمیبود اگر استعمال آن در کشورهای خارجی صورت نمیگرفت.
جامعه بین المللی رسالت بیشتر دارد تا مبارزه با این امر را درکشورهای خود شان شدت بخشند ، ازقاچاق تورید واستعمال مواد مخدر درکشورهای خود جلوگیری نمایند دراینصورت درکشت مواد مخدر درافغانستان نیز کاهش کلی به عمل خواهد آمد ، زیرا اگر قیمت مواد مخدر پایین باشد دهاقین کشور بجای تریاک چیز های دیگر زرع خواهند کرد که بتوانند بدانوسیله اعاشه روزانه خود را مهیا سازند . بنابراین هم جامعه بین المللی و هم نهادهای ملی مسوءلیت دارند تا درامر مبارزه با مواد مخدر که نه تنها مشکلات زیاد را برای دولت افغانستان ومردم ما ببار آورده است بلکه سبب بدنامی افغانستان درسطح بین المللی نیز شده است جدی و سراسری عمل نمایند.