هدايت حبيب
بلند شدن آواز جنگنجویان داعش از کشور
طوری که خوانندگان گرامی بهتر می دانند؛ بعد از جنگ جهانی اول و پيروزی ارتش سرخ بر ارتش تجاوزگر هتلری که منجر به شکست فاشيسم و بوجود آمدن سيستم جهانی سوسياليسم در اروپای شرقی گرديد؛ ايالات متحده ی امريکا که در اين جنگ دستاورد مشهودی نداشت، بخاطر جبران کمبود و ضعف نظامی اش در برابر اتحاد شوروی سوسياليستی، با پرتاب و استعمال دو بم ذروی در دو جزيره ی "هيروشيما و ناگاساکی" جاپان بزرگترين جنايت را عليه بشريت مرتکب شد و نامش بحيث جنايتکار ترين دولت درتاريخ بشريت ثبت گرديد.
ايالات متحده بخاطر ترس از پيروزی سيستم جهانی سوسياليسم و آزادی کشورهای مستعمره و نيمه مستعمره از زير سلطه ی استعمار کهنه و نو، دست به ايجاد پيمانهای نظامی "ناتو ـ سنتو ..." زد تا جلو خيزشهای انقلابی را در کشورها و قاره های جهان بگيرد. همزمان با آن جنگ سرد را در عرصه های سياسی، اقتصادی، تبليغاتی و استخباراتی عليه کشورهای سوسياليستی و بويژه اتحاد شوروی آغاز نمود.
از آن جايی که اتازونی و متحدينش در اين شيوه نبرد نيز کدام دستاوردی را نصيب شده نتوانست و کشورهای تازه جوان ديگری چون کوبا ـ کوريا و ويتنام هم با پيروزی انقلاب، راه زندگی ساز سوسياليسم را درپيش گرفتند؛ ايالات متحده در اثر رهنمايی استاد بزرگش"دولت انگليس" کابرد بدترين اسلوب مبارزه ی "ماکياوليستی" را پيشه کرد. (ماکياوليسم (Machiavellism)، عبارت است از مجموعه اصول و روشهاي دستوري که «نيکولا ماکياولي»، سياستمدار ايتاليايي براي زمامداري و حکومت بر مردم ارائه داد. نيکولا، در کتاب خود شهريار (The Prince)، هدف عمل سياسي را دستيابي به قدرت ميداند، بنابراين، آن را محدود به هيچ حکم اخلاقي نميداند و در نتيجه به کار بردن هر وسيلهاي را در سياست براي پيشبرد اهداف، مجاز ميشمارد و بدين گونه سياست را به کلي از اخلاق جدا ميداند. ماکياولي معتقد است، زمامدار اگر بخواهد باقي بماند و موفق باشد نبايد از شرارت و اعمال خشونتآميز بترسد. زيرا بدون شرارت، حفظ دولت ممکن نيست. حکومت براي نيل به قدرت، ازدياد و حفظ و بقاي آن مجاز ميباشد به هر عملي از قبيل کشتار، خيانت، ترور، تقلب و... دست بزند و هرگونه شيوهاي حتي منافي اخلاق و شرف و عدالت براي رسيدن به هدفش روا ميدارد.) ( استفاده از نشرات انديشه )
بدين ترتيب، علی رغم اين که امريکا و انگليس درلفظ ادعای جدايی سياست را از مذهب، دين را از دولت می نمايند؛ وليک درعمل با استفادۀ ابزاری از عقايد دينی و مذهبی مسلمانان، سازمانهای رنگارنگ مذهبی را بخاطر مبارزه با انديشه ی علمی و جهانشمول سوسیالیسم، تشکيل و وارد مبارزه سياسی کرده و دهها هزار مدارس دينی و مراکز تروريستی را برای آموزش اعمال تروريستی و دهشت افگنی در کشور های اسلامی، از جمله در مصر ـ سودان ـ پاکستان ـ ايران ـ افغانستان ... ايجاد نمودند.
گرچه افرادی از اين گروههای مذهبی مطابق دستور باداران امريکايی و انگليسی دراين جا و آن جا، از جمله در افغانستان دست به اعمال تروريستی، تيزاب پاشی بر روی و بدن دختران و زنان زدند؛ وليک همچو اعمال دهشت افگنی آنان جلو رشد مبارزه ی آزاديخواهی مردم رنج کشيده ی عداتخواه را نگرفت. اما با پيروزی انقلاب ثور ۱۳۵۷، بويژه مرحله ی نوين (ششم جدی۱۳۵۸)، اتازونی بخاطر گرفتن انتقام شکست مفتضحانه اش در ويتنام، نه تنها همه سازمانهای مذهبی را در جنگ عيله نظام نوين و ترقيخواه افغانستان، بسيج، متشکل و مسلح به پيشرفته ترين جنگ افزارهای انسان سوز نمود؛ بلکه جنايتکارترين افراد و قاتلان حرفه يی را که در زندانهای کشور های اسلامی حتا محکوم به اعدام بودند، نيز رها کرده، تحت نام "مجاهدين فی سبيل الله"، در حقيقت امر "مجاهدين فی سبيل الريگن" زير اداره و رهبری سازمان "آی . اس . آی" قرارداده شده، غرض قتل و ترور و وحشت به افغانستان فرستادند.
همين که "مجاهدين کرام (!)" من حيث چوب سوخت در تنور جنگ عليه عالی ترين آرمانهای انسانی مورد استفاده ابزاری قرار گرفتند و درجنگ های تنظيمی خون ريختند و رنگ باختند؛ جای آنان را گروپ ديگر مذهبی به نام " طالبان گرفت.
اين گروه همان جنايات مجاهدين را با شدت بيشتر انجام دادند؛ وليک اکنون با انجام اعمال انتحاری در مدارس، مسجد و مراکز پرتجمع مردم، به چنان گروه بدنام و سيه دل تشخيص و شناسايی شده اند که نه جايی در جامعه دارند و نه حيثيت و آبرو برای اسلام سياسی باقی گذاشته اند.
ايالات متحده ی امريکا و استاد و متحدينش بخاطر حفظ سلطه ی و تأمين منافع اقتصدی خويش در جهان، بويژه در قاره ی آسيا سازمانهای نوين ديگری چون: القاعده ـ داعش ... را ايجاد کرده اند.
در حال حاظر ما با یک مرحله تازه ی تهديد هراس افگنی جهانی روبرو هستیم، به گونه مثال می توانیم از گروه خون آشامی به نام "داعش" نام ببریم. این گروه از شبکه هایی اجتماعی استفاده ی بيشتر می گیرند، شبکه های که از توانایی رسیدن به جوامع بزرگ برخوردار هستند. آواز این گروه دوماه پیش از ولایت هلمند بلند شد؛ اما فعالیت های این گروه تاکنون در ولایتهای هلمند، فراه، زابل، غزنی، پروان، فاریاب، و اکنون به تازهگی در ولایت لوگر بلند شده است.
این ولایت بیش از ۶۰ کیلو متر از قلب افغانستان پایتخت فاصله زیاد ندارد و بلند شدن آواز جنگنجویان داعش از این ولایت می تواند، زنگ خطری برای پایتخت باشد. در همین حال، رهبران حکومت به اصطلاح وحدت ملی موضوع حضور داعش در این کشور را صرفاً یک جنگ روانی و مبالغه امیز از سوی این گروه می خوانند. اما، در بخش هایی که این گروه نگرانی های را به میان آورده است این نگرانی ها دست کم گرفته می شود.
به باور نگارنده، نگرانی از استقرار داعش در کشور، در میان مردم توسعه یافته است. نادیده گرفتن فعالیت گروههای هراسافگن در کشور زیان بار بوده و باید گفت که طالبان تند رو و فرماندهان پیشین طالبان علاقهی بیشتری به پیوستن به گروه ترورستی داعش دارند. تعداد افراد داعش ابتدا از چند صد نفر بیشتر نبود؛ اما آنها اقدام به سربازگیری اجباری از اهالی مناطق اشغال شده کردند و کسانی را که امتناع کنند یا انصراف دهند، با قتل و یا هتک حرمت نوامیس شان تهدید می کنند.
بسیاری از دستورالعمل های گروه "داعش" افراط گرایانه و مطابق طرز تفکر عصر حجر است و هیچ ربطی به دین اسلام ندارد. این گروه عملاً به دین اسلام اهانت کردند که نتیجه آن رویگردانی مردم، بویژه جوانان از دین می شود. آنها قرائت قرآن از طریق بلندگو را حرام کرده اند، حسینیه ها، برخی مساجد و همه مزارهای پیامبران و افراد سرشناس و شخصیت های مشهور و با اعتبار دینی و مذهبی مورد احترام مردم سنی و شیعه را منفجر و تخریب کرند. اخیرا مردان وابسته به داعش در ولسوالی چرخ لوگر یکی از تاریخی ترین زیارتها در این ولسوالی را آتش زدند. آنان به خانههای مردم یورش برده اند و با شکستاندن تلویزیونها از آنان خواسته اند که دیگر تلویزیون مشاهده نکنند.
خواننده ی عزیز! مشکل بزرگی در ميهن ما افغانستان اين بوده است، که شمار بيشتری از قشر روحانيت سرزمين ما، نسبت دوری ويا عدم دسترسی به پروگرامهای علمی و هنری راديو و تلويزيون وساير رسانه های جمعی و انترنت؛ برداشت درست و واقعی از هنر و يکی از بخشهای مهم آن "موسيقی" ندارند و تفکر آنان دراين رابطه، بربنياد پندارهای واهی و التقاطی عصر حجر و سنتهای خرافی قبيله يی، استوار بوده، از پيشرفتهای علوم و درخشش انواع فعاليتهای خلاقۀ هنری، تهی بوده است. بنابران ايشان چيزی را نديده و نه فهميده، بصورت کورکورانه وبگونۀ تخيلی روی ان قضاوت کرده، حکم دلخواه خويش را صادر می نمايند.
شوربختانه پیش از این، گروه داعش در لیبی هزار ها جلد کتاب علمی، ادبی، دینی و تلویزیون ها تعداد زیادی از سازها و ابزارهای موسیقی را در شهر ساحلی درنه لیبی به آتش کشیدن از بسیاری از این ابزارها برای نواختن موسیقی های محلی و سنتی لیبی استفاده می شد؛ اما داعش همه آنها را غیراسلامی اعلام کرده است.
اما، درعين زمان بايد بصراحت اذعان داشت که اين گونه تاريک انديشی و همه چيز را سياه ديدن؛ مزدوری و انجام خدمت به دشمنان صلح و آزادی؛ شامل حال داعش و همه گروه هایی دیگر افراطی و ترورستی بوده است.
برخی ناظران تحولات امنیتی منطقه می گویند، پیوستن شهروندان اروپایی به گروه تروریستی داعش اقدامی سازمان یافته است و برخی نیز معتقدند که دستگاه های استخباراتی امنیتی انگلیس، اسرائیل و آمریکا در تشکیل و حمایت از گروه تروریستی داعش دست دارند.
گروه تروریستی داعش و سایر گروه های تکفیری و افراطی، دست پرورده های غرب و برخی از کشورهای عربی هستند که تاکنون جنایات بسیاری در عراق، سوریه، افقانستان، پاکستان و کشور هایی دیگر از جهان مرتکب شده اند. این گروه هایی تندرو تهدیدی مستقیم علیه مردم جهان محسوب میشوند.
۲۶ فبروری ۲۰۱۵