کابینه تخصصی بر اساس کدام معیار

منابع نزدیک به رییس جمهور و رییس اجرایه حکومت وحدت ملی به رسانه‌ها گفته‌اند که از چهل تا چهل‌وهشت‌ساعت دیگر ۹ تن از نامزدوزیران کابینۀ وحدت ملی معرفی خواهند شد.

بر بنیاد این گزارش، چهاروزیر را رییس جمهور، چهاروزیر دیگر را رییس اجرایی و یک‌وزیر دیگر بدون وابسته‌گی  سیاسی ، قومی وتنظیمی به گونه مستقل به هردوگروه افزوده خواهد شد.

رییس جمهور افغانستان در نخستین‌روزهای کاری‌اش برای اعلام کابینۀ جدید طی ۴۵روز تعهد کرده بود اما از این تعهد تا کنون حدود سه‌ماه می‌گذرد و گفته می‌شود به دلیل اختلاف‌نظرها در انتخاب نامزدوزیران، رهبران حکومت وحدت ملی تا کنون نتوانسته‌اند کابینۀ جدید را اعلام کنند.

با این حال افغانستان در چنین مقطع حساس به یک حکومت قومی نیاز دارند زیرا تهدید های امنیت ی واقتصادی همواره مردم را هدف قرار داده و نگرانی ها نسبت به گذشته بیشتر شده است . بیکاری ، ناامنی و تضعیف اقتصادی  از جمله پیامده های  اخیر در کشور است . اما  خوشبختانه پس از دیر زمان  ، نشر چهره ها برای معرفی به کابینه ،  اولین گام در راستای حکومتداری پس از ایجاد حکومت وحدت ملی به رهبری داکتر اشرف غنی  داکتر عبدالله ومعاونان شان  است .  مردم افغانستان با نظر داشت شعار های کمپاینی این دو چهره  خواسته های بیشتری دارند تا بتوانند با وضع فشار های مدنی برای یک حکومت سالم و عاری از فساد و بی قانونی  ، افراد پاک وسالم را برای کابینه اینده از سوی رییس جمهور ورییس اجرایه به معرفی بگیرند.

اکنون شعور سیاسی مردم افغانستان به خوبی قابل درک است  و هیچگاهی تعهدات  روسای حکومت وحدت ملی را فراموش نخواهند کرد  و برای پست های کلیدی وکابینه در انتظار افراد متخصص و مسلکی خواهند بود.

با در نظرداشت شعار های ایشان تاهنوز که تغیرات در سطوح مختلف به میان امده است  دقیقا روشن است  ، تغیرات در داخل ارگ تحت شعار اصلاحات وتخصص بعمل امده است  و تاجایکه  معلومات  بدست امده است  بیشتر جوانان با کسب تحصیل بدرجه ماستر در پست های مهم مقرر شده اند اما اگر بر تجارب انان هم کمی توجه میشد ممکن دستاوردی خوبی را در قبال میداشت که در این بخش میتوان از ادغام ریاست دفتر ریاست جمهوری با اداره امور یاد آوری کرد که متاسفانه تاهنوز  تمام کارکنان آن در بی سرنوشتی بوده و نزدیک به سه ماه میگذرد که سیستم یی به میان نیامده تا مصوونیت کاری به ایشان پدید اید.

مساله اساسی تاکید این دو تکت که اکنون به اقتدار رسیده اند براصلاحات وپاک نفسی افراد که در شامل نظام میگردند بوده است ، ولی با نشرتصاویر این افراد از سوی رسانه ها ، شعار دو فرد قدرتمند در حکومت وحدت ملی را تحت شعاع قرار میدهد زیرا  اول اینکه این افراد  در مقطعه های مختلف جز همان حکومتی بودند که این دو تکت انان را متهم به فساد ویا هم بی کفایتی کرده اند،  اما اکنون دیده میشود که همین افراد بنابر معاملات قومی، سیاسی وتنظیمی دوباره بر اریکه قدرت تیکه میزنند. پس اکنون به این نتیجه میرسیم  که این افراد در نظام قبلی نیز وارد معادلات سیاسی با نامزدان ریاست جمهوری بوده و از ایشان تعهد ابقا کاری شان گرفته شده بود.

همچنان مساله  دیگر صداقت وپاک نفسی است که در کجای  این افراد   نهفته است و تخصصی بودن انان بر اساس کدام معیار در نظر گرفته شده است که در راستا میتوان از وزارت امور داخله یاد آوری کرد وشخصی را بجای یک فرد با تجربه و یا یک مدیر قوی ، معرفی میدارند که بیشتر تخصص وی در مسایل دینی است  با این حال مردم افغانستان از کابینه اینده چگونه توقع خواهند داشت.

از سوی دیگر برای وزارت دفاع ملی به شخصیتی نیاز دارد تا در سیستم دفاعی آن تغیرات را وارد نماید و در حفظ تمامیت ارضی و تامین امنیت بهتر در پهلوی سایر نهاد های امنیتی از مدیریت بسیار قوی برخوردار باشد درحالیکه فردی که قرار است برای کرسی وزارت دفاع ملی نامزد شود یک شخص شناخته شده و ازموده شده است . در این شکی نیست که  که ارکان حرب و یک شخصیت  ورزیده نظامی است اما از دید مدیریتی در گذشته ضعف های زیادی وجود داشته و گمان نمی رود که وضعیت بهتر از امروز یا دیروز باشد.

پس در نهایت به این نتیجه میرسیم که شعار دو شخص مقتدر در حکومت وحدت ملی تنها عوام فریبی بوده و هیچ نوع از تخصصی بودن  صداقت و پاک نفسی افراد واشخاص در میان نیست بلکه کاریابی برای کسانی است که  به گونه یی وابستگی  با هفت رهبری از حکومت وحدت ملی دارند.

پایان 

 

تاریخ/ ۱۳۹۳.۹.۲۹

نوشته / حبیب الله بها

 

 


بالا
 
بازگشت