خوشه چين
جهان بینی عیاران
عیاران را درچوکات احزاب سیاسی جای پای نیست،چراکه دراحزاب سیاسی احتمالن بعضی اوقات،دروغ،خود نمایی میکند،حقیقت رنگش زرد وخودش شرمنده((سویتیزم &ماویزم)) درتقابل باامپریالیزم((اخوانیزم)) مالک زمین به گاو واسپ خود کنجاره میدهد تاکه ازنیریو جسمی اش درجهازخانه ازپنبه دانه کنجاره بکشد به اسپ خود جو میدهد تا که هنگام خطربه سواری اسپ خود آنچه خود ایجاد گرآن است فرار کند.
بلی! جهان بینی عیاران خود آگاهی ملی است
یعنی خودم،خانه ام،قریه ام،شهرم،کشورم،جهانم
خودم را بنیاد علمی می بخشم،علم را درخانه ام رهنمون میسازم،قریه ام را درپرتوعلم میخواهم ببینم،ازقراۀ وقصبات میرویم که شهرمان را چراغان بسازیم،مجموع ازشهرهای چراغان برای مان کشورچراغانی می دهند.امروز که درجهان دارای زعمای وطن فروش وبی حیثیت معرفی گردیده ایم،فردا به حیث وطن پرستان باشرف درپرتوعلم ومعرفت معرفی میگردیم
آگاهی انسان نسبت به اموروحوادث جهان به میزان سطح رشد وپیشرفت علمی اوست. حوادثی که چرخه اش همین اکنون دردست شیطان است.شیطانی که به آدم سجده نکرد، شیطانی که تمامی موازین حقوق انسانی را علی الخصوص درتمامی جهان اسلام زیرپا نموده است ازنام اسلام،وسیلۀ ابزاری ساخته است.دریک زمان،اخوان المسلمین ایجاد کرد،دیده شد که درطی به قدرت رسیدن بخش رهبری مجاهدین،درافغانستان چگونه سیه کاری های نیست که درکشورصورت نگرفت،درزمان دیگرالقاعده وگروه طالب ایجاد کرد،طالبی که ازعلف گرفته تابه گیاه و تاک انگوری،درخت را،ازریشه برکند،بندهای آبگردان را،بامین پراند،بت بامیان این نمونۀ بارز فرهنگ دیرپای را با بم پراند.کنون ازآمدن دوبا ره اش((پنج نفر ریزرفی درقطر))چون شاشجاع،درسرزبانها است اکنون داعش درسطح منطقوی مظهرخواسته ها وآرزوهای ایالات متحدۀ امریکا وشرکای اقتصادی آنها است درپرتوعلم ومعرفت انسانی است که میزان قضاوت وپیش بینی های انسان براصل عینیت استواراست بیان میدارد.
ازین خاطراست که عیاران بربنیاد تحلیل ها وبررسیهای((افغانستان عقب نگه داشته شده)) جریانات موجود کشور((اهداف درازمدت کشورهای مهاجم))را تحت نظرومطالعه قرار داده ازملوث شدن درماجراهای موجود تحت عنوان گویا که ایجاد حزب تحت هر عنوانی زیرسایه دولت تحت اشغال را کاملاً مردود دانسته بربنیاد جهان بینی خود آگاهی ملی که ریشه درتعریف آگاهی انسان دارد.به ثبات ووفاداری خود تابه آزادی کشور وفادارباقی میمانند.ازهرگونه اقدام عجولانه سازش ومعامله که درآن حیثت وقاروشرف وآزادی کشورزیرسوال ببرودمی پرهیزد
بلی!جهان بینی عبارت است از((ایدیولوژی ومکتب))برای نجات انسان ازبحران وتعیین راه حل های که شاید ها وباید های بهتر زنده گی را بوجه احسن تشریح وتوضح نماید. مدخل ورود درتعریف جهان بینی عیاران همانا،مقاومت((جبهه)) درمقابل اشغال وبیرون راندن بیگانگان ازکشوراست.جهان بینی عیاران مکتب اوست. آزادی وآگاهی،دراولویت قراردارد، درمکتب عیاران نخست ازهمه((انسان ازجمله انسان زحمت کش))طرف توجه قراردارد.
پرهیزازخشونت به هرشکلی که باشد
جای که انسان با چـــــراغ میـــــرود
شنوید که عیاران برای عمران باغ میرود
مکتب عیاران را با مغز سرد،قلب گرم ودستان پاک آباد مینماییم
مضامین که مکتب عیاران را شکل میدهند.
قلم وکاغذ که باهم همراه میشوند
دهقان وکارگرهردوآگـــاه میشوند
کاپی بدون تصرف ازگوگل
تاريخ خبر :
۱۳۹۱/۱۱/۲۸
منبع : ترجمه افسانه کاظمي
الف:همانا ده اصل گاندی،با مخلوط مرکب ازآموزشهای علمی مسلکی وفنی،علوم معاصر به منظورسطح رشد،آگاهی وآزادی است
"ده اصل گاندی برای دگرگونی جهان”
ایمانت را به بشریت از دست نده. بشریت یک اقیانوس است اگر چند قطره از آن آلوده شود اقیانوس آلوده نشده است.”
” تفاوت بین آن چه انجام می دهیم و آن چه می توانیم انجام دهیم برای حل همه ی مشکلات جهان کفایت می کند. “
” اگر شوخ نبودم و طبعی لطیف نداشتم سال ها پیش خودکشی کرده بودم.”
نیازی به معرفی گاندی نیست. همگان مردی که در سال ۱۹۴۷ هند را از استعمار انگلیس رهایی بخشید می شناسند.
اول- دگرش خود:نمونه ی تغییری باش که می خواهی در جهان ایجاد کنی. به عنوان یک انسان عظمت و شکوه ما در بازسازی جهان نیست. این طرز تفکر جهان اتمی است. باید به بازسازی خودمان بپردازیم.
اگر بتوانی دگرش پیدا کنی جهان را مورد دگرگونی قرار خواهی داد. اگر نگرشت دگرش یابد احساس و اعمالت دگرش می یابد و لاجرم جهان پیرامونت دستخوش تغییری عظیم خواهد شد. نه تنها اکنون جهان را از دریچه ی لنزهای اندیشه و احساس جدیدی می بینی بلکه دگرش های درونی ات قدرت انجام کارهایی را می دهد که تا به حال انجام نداده بودی و حتی تا به حال به آن ها فکر هم نکرده بودی.
تغییر جهان بدون تغییر خودت لذت بخش نیست زیرا وقتی به آن چه عطشش را داشتی می رسی می بینی تو هنوز همان تویی! با همان اشتباهات، خشم ها و تمایلات منفی و ویرانگر!
بنابراین آن چه آرزو داشتی را در شرایط جدید نمی یابی چون هنوز ذهنت درگیر آن عناصر منفی است که با دور شدن از خویشتن خویش و عدم وجود بینش نسبت به آن قدرتمندتر می شوند و مسائل و مشکلات موجود را بسط می دهند.
دوم-تحت کنترول هستی:هیچ کس نمی تواند بدون اجازه ی من، آزارم دهد.
آن چه احساس می کنی و همچنین واکنشت به هرچیزی بستگی به خودت دارد. شیوه ی نگرش، برخورد و احساست را نسبت به چیزهای مختلف خودت انتخاب کن. بیش از حد لازم واکنش نشان نده. هنگامی که مطمئن شدی کسی از بیرون احساسات تو را کنترل نمی کند می توانی این طرز نگرش را به زندگی روزانه ات تزریق کنی.
سوم-ببخش وبگذار بگذرد:افراد ضعیف نمی توانند ببخشند. بخشش شیوه ی قدرتمندان است.
سیاست چشم در برابر چشم تنها جهانی کور بر جای خواهد گذاشت
نبرد شیطان و اهریمن سودی نخواهد داشت. باید شیوه ی واکنشی را برگزینیم که هم برای خودمان و هم برای دیگران سودمند باشد. باید یاد بگیری چگونه با بخشش و بیخیالی نسبت به گذشته می توانی خودت و دیگران را از موهبتی بزرگ بهره مند سازی. گذران زندگی در یک خاطره ی تلخ هیچ کمکی نمی کند تنها باید تجربه ای از آن برگرفت و رد شد. ماندن در گذشته تنها موجب رنجش خاطر می شود و جلوی تحرک و فعالیت را سد خواهد کرد. اگر نبخشی به گذشته و افراد دیگر اجازه داده ای که احساسات تو را به کنترل خود در آورند. بخشش موجب رهایی از آن زنجیرهاست و پس از آن می توانی به آینده چشم بدوزی.
چهارم- بدون فعالیت نمیتوان به جایی رسید: دو صد گفته چون نیم کردار نیست
بدون حرکت و فعالیت کاری از پیش نخواهد رفت در عین حال حرکت سخت است و مقاومت درونی زیادی وجود خواهد داشت. بنابراین احتمالاً مطالعه و تحصیل ابدی را ترجیح خواهید داد و خیال می کنید که در حال پیشرفت هستید درحالیکه هیچ نتیجه ی عملی در برنخواهد داشت. برای رسیدن به آن چه می خواهید و برای شناخت خود و جهان پیرامون باید تجربه کنید. کتاب ها تنها بر دانش شما می افزایند باید حرکت کنید و آن ها را به فهم و فعالیت ترجمه کنید.
پنجم-درحال زنده گی کنید:نمی خواهم آینده را پیش گویی کنم به حال بپردازید. خداوند قدرت کنترل آینده را به من نداده است.
بهترین راه برای غلبه بر مقاومت درونی ای که اغلب ما را از حرکت باز می دارد ماندن در زمان حال و پذیرش آن است. در زمان حال در مورد آینده نگران نیستی چون نمی توانی آن را کنترل کنی. مقاومت در نتیجه ی تصور عواقب آینده ای منفی یا اندیشیدن به شکست های گذشته در برابر حرکت شما قدرتش را از دست خواهد داد. بنابراین انجام فعالیت و حرکت آسانتر خواهد شد و تمرکز بر حال افزایش خواهد یافت. به یاد داشته باشید که ماندن در زمان حال عادتی ذهنی است که باید در ما پرورش پیدا کند و در گذر زمان قدرتمندتر شود.
ششم-همه انسان اند:ادعای من اینست که انسانی ساده هستم و گاهی مانند هر موجود فنا پذیری خطا می کنم. آن قدر متواضع هستم که به گناهانم اعتراف کنم و به جبران گذشته ام بپردازم.
اعتماد بیش از حد به دانش خود احمقانه است. قویترین ها ممکن است ضعیف شوند و داناترین ها ممکن است اشتباه کنند. وقتی شروع می کنید از کسی اسطوره بسازید حتی اگر کارهای خارق العاده ای انجام داده باشد باعث می شوید کم کم از آن فرد دورتر و دورتر شوید. کم کم احساس می کنید که هرگز نمی شود مثل او بود چون او خیلی متفاوت است. پس به خاطر داشته باشید همه صرف نظر از آنکه چه کسی هستیم انسانیم. همه انسانیم و جایزالخطا و نگه داشتن انسان ها در استانداردهای غیرعاقلانه فقط باعث ایجاد تعارضات غیر ضروری درون و منفی بافی های جهان پیرامون خواهد شد. خودتان را از عادت بد سرزنش به خاطر اشتباهاتی که مرتکب شده اید رها سازید در عوض ببینید کجای راه را اشتباه رفته اید. چه درسی می توانید از اشتباهتان بگیرید و سپس دوباره امتحان کنید.
هفتم-پا فشاری کن وادامه بده:اول بی اعتنایی می کنند! سپس می خندند! بعد می جنگندند و سرانجام تو پیروز می شوی!
صبور باش تا نیروهای مقابل تو نابود شوند و سقوط کنند و مقاومت درونی ویرانگرت که می خواهد همواره عقب نگه داشته شوی ضعیف و ضعیف تر شود.
آن چه را واقعاً دوست داری انجام دهی را پیدا کن! پس از آن انگیزه ی درونی تو را به پیش خواهد برد.
یکی از دلایل اینکه سیاست “بدون خشونت” گاندی پیروز شد آن بود که او و حامیانش صبور بودند آنها هرگز از حرکت بازنایستادند. موفقیت و پیروزی هیچ گاه به سرعت به بارنمی آید. یکی از دلایل آن که مردم به آن چه می خواهند نمی رسند این است که خیلی زود دست از تلاش می کشند. زمان واقعی مورد نیاز برای آن کار چیزی نیست که آن ها تصور می کنند. این تصور غلط تا حدودی در اثر القائات جهانی است که در آن زندگی می کنیم. جهانی پر از قرص های جادویی، قرص های لاغری و راه های ثروتمند شدن در ۳۰ روز! یکی از راه های پرورش صبر و شکیبایی همان نقل قول سوم از گاندی است. شوخ طبع باشید، لطافت طبع دشوارترین دقایق را آرام و سبک می کند.
هشتم-به چیزهای خوب درمردم بنگرید وبه آن کمک کنید:فقط به خوبی های مردم نگاه می کنم. درحالیکه خودم بی اشتباه نیستم اجازه تجسس در اشتباهات دیگران را به خودم نمی دهم.
انسان ها به اندازه ای شکوه و عظمت می یابند که به آرامش همنوعانشان کمک می کنند.
زمانی تصور می کردم رهبری یعنی قدرت حالا می گویم رهبری یعنی همقدم شدن با مردم
همیشه در مردم خصائل خوب و بد همزمان هست. حال با تو است که بر کدام یک از آن ها تمرکز کنی. اگر به دنبال پیشرفت و بهبودی هستی تمرکز بر ابعاد خوب مردم انتخابی به جاست. این انتخاب زندگی را برایت آسانتر می کند. همچنین جهان و ارتباطاتت را لذتبخش تر و مثبت خواهد کرد. وقتی به ابعاد خوب شخصیت مردم نگاه می کنی خدمت کردن به آن ها برایت راحت تر می شود. با خدمت به مردم و ارزش نهادن به آن ها نه تنها زندگی آن ها را بهتر می کنی در گذر زمان آن چه می دهی را باز پس می گیری. مردمی که به آ نها کمک می کنی یاد می گیرند چگونه به دیگران کمک کنند و سپس همه با هم مارپیچی فزاینده از دگرش های مثبت خواهیم ساخت که رشد می کند و قوی تر می شود. با بهبود مهارت های اجتماعیتان فرد مؤثرتری خواهید شد که می تواند این مارپیچ را قوی تر کند.
نهم-سازگار ودرست باشید!شادی یعنی آن چه فکر می کنی با آن چه می گویی و آن چه انجام می دهی هماهنگ باشد. همیشه به دنبال هماهنگی کامل فکر و کلمات و اعمالت باش. افکارت را خالص کن و آن گاه همه چیز خوب خواهد بود. یکی از راه های بهبود مهارت های اجتماعی هماهنگی در رفتار و ایجاد ارتباطات صحیح است. احساس قدرت و لذت درونی از دیدن افکار و کلمات و اعمال هماهنگ حاصل می شود و بلافاصله این هماهنگی در ارتباطاتت نمایان می شود. تن صدا و زبان بدن که ۹۰ درصد از رسالت هرگونه ارتباط را بر عهده دارند در هماهنگی کامل با کلمات می باشند. با استفاده از این کانال های هماهنگ مردم به آن چه می گویید گوش خواهند داد. اگر اعمالتان با آن چه می گویید هماهنگ نباشد به اعتقاد خودتان به آنچه انجام می دهید و همچنین به اعتبارتان نزد مردم لطمه خواهد خورد.
دهم-به پیشرفت وتکامل ادامه بده:پیشرفت همیشه قانون زندگی است و کسی که سعی می کند بر عناوینش پافشاری کند تا نشان دهد که ثابت قدم است به جایگاه نادرستی خواهد شتافت.
همواره می توانید مهارت ها و عاداتتان را بهبود ببخشید و یا میزان تکاملتان را بسنجید. می توانید به فهم عمیق تری از خود و جهان پیرامونتان دست یابید. مطمئناً ممکن است متزلزل به نظر برسید مانند کسی که نمی داند لحظه به لحظه چه کاری انجام می دهد. هماهنگی و حفظ اعتبار در ارتباطات مشکل به نظر می رسد. ولی اگر هماهنگ نباشی همان طور که گاندی می گوید به جایگاه نادرستی شتافته ای! جایگاهی که در آن خواهی کوشید با اصرار بر نگرش ها و نظرات قدیمی، خودت را ثابت قدم نشان دهی در حالیکه لااقل خودت می دانی جایی از کار می لنگد! می دانی که جایگاهت مکان مناسبی نیست. راه رشد و تکامل مسیری سودمندتر و شادتر است.
با احترام
عبد الشکورخوشه چین
Askhoshachin2@gmail.com