حقیق

رهبران و اراکین دولتی آینده مانند کرزی عمل نمایند

حامد کرزی که چهار دوره یعنی در اداره موء قت ، انتقالی ودودوره انتخابی رییس جمهور افغانستان بود نخواست که دراین مدت به منافع شخصی خود توجه نماید وبا استفاده از مقام دولتی منافع اقتصادی خود را تاءمین نماید، که نمونه بارز آن خانهء است که دراین اواخر اعمار گردیده و به حکم قانون اساسی به رییس جمهور متقاعد کشور تعلق میگیرد ولی ایشان آنرا به دولت تسلیم نمود.

 درخبری که درهمین مورد دررسانه ها آمده است درآن گفته شده که مهمان خانه جدید ریاست جمهوری  که طی مراسمی،  توسط رییس جمهور افتتاح شد وقرار بود که به منظور رهایش رئیس جمهور پس از ختم دوره کاری اش مورد استفاده قرار گیرد، بنابر هدایت رئیس جمهور کرزی به مهمان خانه ریاست جمهوری مبدل گردید.

آقای کرزی موقع افتتاح این مهمانخانه طی سخنانی گفته است : ((این تعمیر زیبا که مطابق حکم قانون اساسی برای رئیس جمهور متقاعد کشور اعمار و افتتاح گردید، قرار بود که من منحیث رئیس جمهور متقاعد در آن زنده گی نمایم ، که این تعمیر از سویه زنده گی عادی مردم افغانستان بلندتر است و من لازم میدانم تا از آن برای پذیرایی مهمانان ریاست جمهوری استفاده صورت گیرد.))

با این عمل خود رییس جمهور نخواست که درآینده انتقادهای بر وی  وارد باشد که گویا از مصارف دولتی گزاف به نفع شخصی خود استفاده نمود.

رییس جمهور کرزی نه تنها اینکه این تعمیررا به مهمانخانه ریاست جمهوری تقدیم نمود بلکه قبل براین هم بارها تحایف که توسط رهبران کشورهای خارجی ومؤسسات بین المللی برای موصوف اعطا گردیده بود به دولت تسلیم نموده است ، که دراکثر این مواقع تحایف به شخص خودوی اعطاگردیده بود ولی وی آنرا به ملت وخزانه دولت تحویل داده است که این عمل  ایشان الگوی خوب برای خلف وی ورهبران آینده افغانستان شده میتواند. علاوه براین اعمال که نشاندهنده آن باشد که حامدکرزی دردوران ریاست جمهوری اش توجه به منافع اقتصادی شخصی نماید دراین جا وآنجا وحتی درخارج از کشور صاحب ملکیت وسرمایه گردد به مشاهده نرسیده است که این عمل ایشان نشانگر تقوی سیاسی موصوف میباشد.

نه تنها رییس جمهور بلکه تمامی مسولین دولتی باید چنین کاری را انجام بدهند ، چون افغانستان منحیث خانه مشترک ما است وما باید منافع ملی را به تمام منافع شخصی ترجیح بدهیم تا به اینطریق کشور ما به سوی آبادانی و شگوفایی گام گزارد.

ما ازجنگ های طولانی دارد آهسته آهسته بسوی آرامش و انشاالله ثبات گام میگذاریم واگر میخواهیم که کشور سربلند و مرفع داشته باشیم باید منافع ملی را به منافع شخصی ترجیح بدهیم.

یکی از ویژه گی های مهم دیگری آقای حامد کرزی این بود که نخواست به خاطر کسب قدرت سیاسی تاکنون عضوحزب سیاسی شود ویا خود حزب سیاسی را تشکیل بدهد که این عمل موصوف از نگاه ملت افغانستان قابل تقدیر میباشد زیرا درصورت داشتن حزب سیاسی میشد که وی بخاطر منافع حزبی کارهای را انجام میداد که با منافع ملی درتضاد میبود چنانکه در دوره های قبل از وی اتفاق افتاده بود.

اگر بتاریخ برگردیم تا زمان ریاست جمهوری محمد داؤد خان رژیم سیاسی کشور شاهی بوده وهمواره قدرت سیاسی به یک شخص وخانواده تعلق داشت ، محمد داؤدخان توانست با اعلام جمهوریت حد اقل راه را بسوی نظام جمهوریت درکشور هموار سازد، ولی زود با بکار آمدن دوران کمونستی دوباره قدرت سیاسی بدست گروه های مشخص سیاسی درآمد که جز خود ومنافع حزبی چیزی دیگری نمیشناختند، در دوران های بعدی نیز قدرت سیاسی به یک گروه سیاسی وگروه سیاسی دیگر منتقل میگردید، که بلاخره با ریاست جمهوری حامد کرزی قدرت سیاسی از دست افراد وگروها به شکل نسبی خارج گردیده وبه ملت تعلق یافت ، که امید میرود با ادامه این روند قدرت های سیاسی به شکل کامل ملی گردد.

هم اکنون جایداد های و سرمایه های که درکشور متعلق به شاهان گذشته افغانستان است زیاد به مشاهده میرسد واز آن معلوم میشود که بیشترین منابع اقتصادی کشور صرف خانواده های متعلق به قدرت سیاسی میگردید وشاید هم یکی ازعوامل مهم عقب مانی اقتصادی افغانستان نیزهمین باشد.

تصمیم آخری حامد کرزی مبنی بر سپردن خانه که قرار بوخود با خانواده خود درآن مسکن گزین میگردید برای پذیرایی ا زمهمانان ریاست جمهوری قابل تمجید است وسایر اراکین دولتی وحتی آنهاییکه قبلاً ازطریق منابع دولت صاحب سرمایه های کلان شده ازاین اقدام حامد کرزی پیروی نمایند تا از یکسو وجیبه ملی ووطنی را اداء نموده باشندواز سوی دیگر از ماءخذه الله ج د رآخرت درامان باشند.

------------------------------------------------------------------

 

 


بالا
 
بازگشت