سنجر غفاری

 

پاداش ملت از انتخابات چیست ؟

آیا قانون اساسی افغانستان پا مال انتصابات نگردیده است ؟                                      

گله و شکایت های مطبوعات کشور و جامعه بین المللی یک سال قبل از امروز در زمینه این که شاید و به گمان اغلب که انتخابات در افغانستان تدویرنگردد وحاکمیت موجوده توان مالی و قدرت امنیتی ندارد و بهانه های دیگری راهمراه با اتهامات بر ریس دولت ودرآخرین تحلیل شان نقض قانون اساسی و ایجاد   حکومت موقت و تعغیرات در قانون اساسی و دها مشکل دیگر را پیش روی مردم انبارنمودند و بلاخره بتاریخ معینه آن انتخابات در ۱۶ حمل ۱۳۹۳ بدون کدام مشکل امنیتی همرا با تقلب و دست بازی ها به یک نقطه ای رسید که جنگ شدیار سرشدیار را به مردم به ارمغان آورد .

دو کاندید به وجود آمدو دیدیم و شنیدیم که ضرورت به تحریر نیست .جناب ریس جمهور کشور مطابق قانون اساسی بتاریخ اول جوزای۱۳۹۳قدرت را به ریس جمهورجدید تسلیم می نمودند که بخت بلند دارند و قانون دانان آرام و با قناعت . نخست شمارش آرا ی انتخابات به معما و سریال مبدل گردید و بعدآ انتخابات سریال خسته کن شد وانتخابات به دوردوم مسیرش را ازسرگرفت اما آرمان ملت همراه با اهداف دموکراسی و قانون اساسی رابه کله ایستادش نمودند. این که نیروهای امنیتی کشوربا چه  دشواری های روبراست و مصارف گزاف مادی و تلفات نیروی انسانی وسوقیات چگونه پرابلم های را درقبال دارد برای فلان ابن فلان ها قابل پذیرش ودرک نبود ودوردوم انتخابات دو پارچگی جدی را درمیان ملت بوجود آورد عملآ وحدت ملی ما زیرسوال قرار گرفت و دیده شدکه یک تعداداز روشنفکران و روحانیون مریض بنام سمت ءقوم و لسان و منطقه بسوی کاندیدان شتافتندو محافل خورد و کوچک حمایوی در داخل و خرج از کشور برگذارنمودند و حتآ پول جمع آوری کردند و خواب تجزیه کشور راهم دیدند و تبلیغات ونشرات ایشان درسایت های انترنیتی افکارجوانان را که سرمایه های ملی کشوراند مخشوش نمودندوهزاران جوان ازاین جریان مهاجرت را پیشه اختیارنمودند وآرزوهای شان رابرای همیش از دست یافته دیدند .بدون شک کمپاین تبلیغاتی میان دوکاندید دردوردوم درسهای خوبی را برای اندیشمندان و نیروهای ملی و واقعی سعادت افغانستان آموختاند .جامعه بین المللی نیز برداشت های شان را داشتند و به تجارب خویش افزون بعمل آوردند این ملت با قبول هزاران دشواری و امید بسوی صندوق های رای بازهم کشانیده شد و آن امید واری را که در ۱۶ حمل با خویش داشتند و به صندوق های رای رسیدند در مرحله دوم با خود نداشتندودانستندکه بازی روی سرنوشت شان سایه سیاه خویش را ازقبل انداخته است . در مرحله دوم مشاهده گردید که سریال شمارش آرا همانند زایگوت شکل گرفته انسان باید ۹ ماه را به خود بگیرد درغیرآن متولد ناقص است .جامعه جهانی  متوجه شده ودست بکار گردید وتصور چنین است تا این تولد مدت هفت ماه را تکمیل نماید و دوگانگی است و یک مشکل دیگر این است که برای تولدهفت ماهه ماشین مخصوص حمایت و حفاظت و رشد تنها برای یک نوزاد مدنظر گرفته شده بود و توانمندی و امکانات دیگر وجود ندارد ای کاش این هردو باهم چسپیده متولد می گردید که چنان هم نشد .!!!!!

 پس چگونه خواهد شد یک ماشین و دو متولد و در آینده همه ضروریات و لوازم یک است پرابلم عمده شیرو بیمه داکترو آینده و هزاران مشکل دیگریست که خودکرده هستیم  .

  القصه میرسیم به نتیجه این داستان و سریال انتخابات قرن ۲۱ که طالبان نیز گله و شکوه از شکل انتخابات درعصر دموکراسی و حضور جامعه بین المللی را در افغانستان  شرم تاریخ خوانده اند توجه همه را به خود جلب نموده است به خصوص که این پیام به اشتراک کننده گان اجلاس کشور های عضو ناتو که در ولز بریتانیا تدویر گردیده مواصلت ورزید. اما جناب  حامدکرزی ریس جمهور محکم طی دیدارش سه روزقبل با دومتولداظهار نموده اند که با حکومت وحدت ملی نیازی به اپوزسیون نیست خداوند زبانت را نیک بسازد که داستان رسوایی های انتخابات و سرنوشت طالبان درآینده نظام وحدت ملی هویدا گردد و کور از خداوند چه میخواهد دوچشم روشن و مردم ما نتیجه انتخاب شان را .           اما ازبیانات اخیریکتن ازرهبران جهادی و کاندید ریاست جمهوری دوراول انتخابات عبدالرب رسول سیاف چنین نتیجه گیری میشود که مردم دیگر انتظاروامیدی از نتیجه رفتن شان به پای صندوق های رای رانداشته باشند . او گفت :- کسانی که بر اعلام نتایج انتخابات تاکید می کنند فتنهَ خوابیده را بیدار خواهند کرد و باعث بردن کشور بسوی نا امنی و بی ثباتی خواهند شد .دراین صورت مهارکردن مشکلات نو پیدا کاربس دشوار و از توان همگی بیرون خواهد بود .

  خرقه پوشان دیگر مست گذشتندو گذشت .   

قصه ماست که بر هرسربازار بماند .  

وای برما! وای برتو جامعه بین المللی که  تلاش نمودی و پول مصرف کردی وبلاخره دوگانگی بوجود آمد و آوردی . ملت دانست که ما ملت نمی شود و شما هم بدانید که ما هم از هیچ ملتی نخواهیم شد .      سنجر غفاری .                                                                       

              

 


بالا
 
بازگشت