چالش های حکومت وحدت ملی

   نویسنده:  س " عدیل"

 

چون مردم افغانستان طی حاکمیت 13 سالۀ حامد کرزی بادشواری های جانگداز اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی مواجه گردیدند. بناء امید ها و انتظارات شان به یاس و نا امیدی مبدل گردیده و برای آوردن تغیرات به سیاست و چهره های جدید چشم دوختند و به انتخابات ریاست جمهوری مراجعه داشته بر خلاف موجودیت نا امنی ها و با پذیرفتن خطرات جانی ، پای صندوق های رای رفتند که در نتیجۀ آن دولت وحدت ملی به زعامت داکتر اشرف غنی ایجاد گردید.

در این شکی نیست که نبود اراده و تخنیک سالم کاری در کمیسیون انتخابات و دلایل مختلف دیگر ، روال سالم و شفافیت انتخابات را زیر سوال برده ذهنیت منفی را در اذهان عامه ایجاد نمود که اینجا بحث ما روی چند و چون آن نیست. بحث اینجاست که جناب داکتر اشرف غنی در جریان کمپاین انتخاباتی خویش شعار های خیلی جالب و دلچسپ و بعضآ کاملآ ابتکاری را با جرأت و شهامت اظهار وارایه داشته اند که از جمله تامین امنیت سراسری ، ایجاد اشتغال ، محو فساد به خصوص فساد اداری ، تامین تساوی حقوق ملیت ها و سمت ها ، تامین تساوی حقوق زن و مرد ، حل منطقی و معقول مشکلات سیاسی با کشور های همسایه به شیوه های جدید......

واضح است که شعار و اقدامات رئیس جمهور در حقیقت بازتابگر بر حق ملت است و بر همین خاطر بالاتر از %80 مردم با آن موافق بوده و کمتر از %8  شاید بنابر علایق و سلیقه های به خصوص شان نظر مخالف دارند. حالا که شعار ها و فعالیت های دلسوزانه و شجاعانۀ رئیس جمهور امید های زیادی را برای امروز و فردای وطن و مردم افغانستان ایجاد کرده است و مردم با علاقمندی و اشتیاق تمام منتظر دوام این گونه فعالیت ها می باشند و از جانب دیگر نگرانی های هم دارند که همانا ترسی از چگونگی دوام و تطبیق موافقانۀ پروگرام و سیاست های رئیس اشرف غنی میباشد.

برای عدۀ از آگاهان این درک وجود دارد که رئیس جمهور اشرف غنی روابط و مناسبات دقیق و تنگاتنگ عمدتآ با سازمان ها و افراد داشته اند. که اکثرآ با اندیشه های دگم ، متحجر و با گرایشات زشت قومی ، ملیتی ، سمتی ...... خویش ، حل مشکلات وطن را نه به شیوۀ شعار و عمل امروز آقای اشرف غنی بلکه به شیوه های دیگر می بینند که با در نظرداشت شرایط امروز افغانستان و جهان نه تنها عملی نمی باشد بلکه مشکل آفرین هم هست.

باور من اینست که طرح ها ، شعار ها و اقدامات امروزین رئیس جمهور دقیقآ ، ضروری ، حقیقی ، حیاتی و عملی بوده وخواست جدی و مبرم مردم نیز میباشد ولی برای تطبیق آن ایجاب می نماید تا یک تیم سالم با تجربه ، مطمئن و با تعهد از ترکیب ملیت ها و سمت های مختلف کشور وجود داشته باشد تا به اشکال مختلف ، کادر ها و گرداننده های سالم و مطلوب را از میان سازمان ها و لایه های مختلف اجتماعی وطن تشخیص و جذب نموده و زمینه های خوب کاری را بوجود بیآورد تا امکانات مختلف امروز و فردا را طور حساب شده و دقیق به کار بسته با هوشیاری تمام جلو هر گونه برخورد های منفی گرایانه را گرفته با اقدامات اندیشمند و سالم ذهنیت و مفکوره خدمتگذاری ، آبادی وطن ، تامین رفاه عامه...... و تامین عدالت اجتماعی را در روح و روان نسل امروز و فردای وطن تلقین و القاح بدارند.

برخی ها براین باورند که شعار ها و شیوۀ عمل رئیس جمهور خیلی ها چپ و تیز روانه بوده و از توان ، درک و هضم ملت بدور می باشد. بناء به شان نهضت های ترقیخواه گذشته با مقاومت نیرو های ضد ترقی ، ضد مردمی و عمال بیگانه روبرو شده با شکست مواجه میگردد ولی واقعیت اینست که امروز بنابر دلایل و عوامل متعدد سطح آگاهی ، درک و مطالعات مردم بالا رفته ، تغییر ، انکشاف و رفاه عامه به خواست مبرم و ضروری توده ها مبدل گردیده است که حمایت بالاتر از %80  مردم از تطبیق سیاست های یکماهۀ رئیس جمهور مؤید این ادعاست. از جانب دیگر نهضت های مترقی گذشتۀ افغانستان بنابر دلایل مختلف عمدتآ با مخالفت های شدید قدرت های بزرگ جهانی روبرو بود که امروز بر عکس گذشته به استثنای برخی از کشور ها بقیه همه و همه از این سیاست حمایت میکنند که این خود در تطبیق و عملی داشتن شعار های رئیس جمهور خیلی ها اثر گذار می باشد با این همه رئیس جمهور افغانستان غرض تطبیق سالم و به موقع این همه شعار های شریفانه و پروگرام های وسیع خویش و جلوگیری از احتمالات منفی باید نکات آتی را دایمآ در نظر داشته باشند.

 ادامه دارد............                                          

 

              

 


بالا
 
بازگشت