از بیستمین سالگرد شهادت استاد مزاری در همایش با شکوهی تجلیل به عمل امد

از بیستمین سالگرد شهادت استاد مزاری، به تاریخ ۲۸ ماه فبروری ۲۰۱۵ با اشتراک صدها تن از هموطنان ما، با حضور شخصیت های سیاسی، فرهنگی از کشور های اروپایی در هلند تجلیل شد.

این مراسم که از طرف اتحادیه سرتاسری هزاره های هالند در شهر بیفرویک هالند در سالون علم پارتی سنتر برگزار گردیده بود بوسیله محترم ابراهیم احمدی یکی از فعالین فرهنگی و اجتماعی گردانندگی میشد. برنامه با تلاوت کلام الله مجید توسط قاری محترم آقای عطایی  راس ساعت ۱۷:۰۰ آغاز یافت.

سپس شعری در رسای شهادت استاد مزاری توسط محترم دوکتور محمد موسی رمزی دکلمه گردید که قسمتی از آن را اینجا میاوریم:

امروز کجا رفته است آن سرور آزادی -----     -از چیست نمی بینم در محضر ازادی

طوفان شده اشک خلق، بلخی به کجا رفته          کشتی آمل ها گشت بی لنگر آزادی

آن دم که تو را بردند بر سوی مزار تو             دیدیم به چشم سرصد محشر آزادی

در مجلس ترحیمت اندر نظر مردم                 اسپند غمت می سوخت در مجمر آزادی

احوال بیانی را بعد از تو که می جوید             جز آه غم انگیز و چشم تر آزادی

به تعقیب مقاله ای توسط اقای حسین علی جعفری، جوان فعال در عرصه فرهنگی و اجتماعی ارایه گردید، که آرمان های استاد مزاری را در امر صلح پایدار برای مردم افغانستان در همدیگر پذیری و عدم تبعیض و برتری جویی در کشور یک اصل دانست. آقای جعفری اضافه نمود که  استاد مزاری معتقد بود، برای ایجاد صلح و ثبات پایدار و دستیابی به اهداف و ارمانهای ملی، باید برابری حقوق همه افراد  صرف نظر از وابستگی های قومی، مذهبی، و گروهی در کشور به رسمیت شناخته شود و همه اقوام از حقوق برابر و عادلانه در جامعه برخوردار شوند. آقای جعفری در بخشی دگری از سخنانش اضافه نمود که بابه مزاری برابری اجتماعی را به عنوان راهبرد کلیدی در پایان بخشیدن به مخاصمات و چالشهای نفس گیر و بن بست های موجود و بنیاد نهادن  پایه های حاکمیت ملی و حفظ تمامیت ارضی در کشور را ضروری میدانست وبه این باور بود که همه اقوام از حقوق برابر و مساوی در افغانستان برخوردار است.

محترم آقای عبدالله علیزاده از جوانان فعال، فرهنگی و ورزش کار موفق به  دکلمه شعری با صدای موزونش در رسای رهبر شهید پرداخت که قابل توجه حضار قرارگرفت.

سپس محترمه داکتر صدیقه نبی زاده با یاداوری از عظمت و حقانیت مبارزات عدالت خواهانه استاد مزاری گفت و یادآور شد که سالها از شهادت شهید مزاری میگذرد، اما آرزوهای مردم افغانستان هرروز بیشتر از دیروز با ارمانها و خواست های استاد شهید گره میخورد و حقانیت مبارزات دادخواهانه ایشان به اثبات میرسد. داکتر نبی زاده یادآور شد که شهید مزاری همانگونه که از میان فقیر ترین مردم افغانستان برخواسته بود، قبل از اینکه متعلق به جامعه هزاره باشد متعلق به باور های انسانی بود و تامین عدالت اجتماعی را بنیاد خوشبختی مردم افغانستان میدانست. در اخیر داکتر نبی زاده شهید مزاری را اولین رهبری که داعیه برحق تامین حقوق زن در کشور را جانبداری و پاسداری مینمود برشمرد و گامهای عملی ایشان را در این باره از تجدید ساختار تشکیلات مرکزی حزب وحدت اسلامی افغانستان که متشکل از چند تن از زنان و دوشیزه گان نخبه و تحصیل کرده هزاره بود دانست.

محترمه خانم سمیره نظری ضمن ابراز تسلیت و یاد از شهادت استاد شهید و یارانش، شعری از استاد شهید بلخی را در رسای شهادت استاد مزاری و یارانش دکلمه زیبایی نمود که همراه با روشنگری، حماسه افرین و در خور تقدیر بود، قسمتی از اشعارش را اینجا میاوریم:

ما تن به فنا دادیم تا زنده شما باشید

برخاک مزار ما مشغول دعا باشید

چون شمع وجود ما قربان شما گردید

روشن گر شمع ما شاید که شما باشید

تیم سرود مرکز فرهنگی اهلبیت، سرود زیبایی را به مناسبت بیستمین سالگرد استاد شهید تهیه دیده بودند که با آواز دلنشین اطفال عزیز به اجرا در امد و تحسین حضار را برانگیخت.

متعاقبا محترم اقای محمد عوض نبی زاده پژوهشگر و فعال فرهنگی و سیاسی به ایراد سخن پرداخت و از مسوولین اتحادیه هزاره های هلند جهت برگزاری مراسم تقدیر و تشکر نمود.سپس آقای نبی زاده شهید مزاری را مبارز عدالت خواهی و استادگی در مقابل ظلم و ستم دانسته وبا تحلیل اوضاعی فعلی افغانستان و خطرات ناشی از قوت گیری طالبان وعرض اندام  گروه تروریستی و وحشی جدید داعش در افغانستان و منطقه خواستار همبستگی بیشتر قومی ونژادی هزاره گردیده و یاد آور شدند که هزاره ها باید تعلقات مذهبی را یک امر شخصی و فرعی بدانند تا از این طریق با برجسته نمودن مسله قومی یک پارچکی هزاره ها بیشتر تامین گردد. چنانچه دشمنان هزاره بارها در هنگام قتل عام مردم هزاره فرق میان پیروان چهار فرقه مذهبی ( اثنا عشر، اسماعیلی، اهل تسنن و اخباری) هزاره نمیکند و صرف هزاره را بخاطر هویت هزاره گی آن قتل عام نموده اند. در اخیر اقای نبی زده با بررسی وضعیت جاری افغانستان از حکومت وحدت ملی خواستار حل معضله های کوچی بطور دایمی، تطبیق پروژه شاهراه اسیایی کابل هرات از طریق هزاره جات و تطبیق عملی ولایات  و ولسوالی های پیشنهادی در مناطق پر نفوس هزاره نشین شدند. در ضمن خواستار توجه جدی و عملی حکومت وحدت ملی در امر رهایی هرچه زود تر هزاره هایی که در مسیر هرات و کندهار که توسط گروه داعش به گروگان گرفته شده است گردید.

آقای علی جعفری جوان با احساس با لحن اهنگین پارچه شعری را به مناسبت شهادت مزاری و یارانش دکلمه نمود و مورد تشویق حضار قرارگرفت.

به ابتکار اعضای اتحادیه هزاره های هالند تماس تلفونی با اقای عزیز رویش یکی از ۱۰ بهترین معلم دنیا برقرار گردیده بود. آقای رویش از زمان مقاومت در کنار استاد مزاری و خاطرات مقاومت غرب کابل گفت و شهادت استاد مزاری را ضایعه بزرگی به تمام عدالت خواهان و  مردم هزاره دانست. آستاد رویش با یاداوری از ارمانهای مزاری و اهمیت گام نهادن در راستای ارمان های استاد شهید را حیاتی خواند. تحصیل و کسب علم و ایجاد تغییر در جامعه را ولو هم که تغییری کوچک باشد را، راه بیرون رفت از بحران برای جامعه افغانستان خواند و اقدامات را که جناب ایشان در راستای تعلیم و تربیه اولاد وطن در پیش دارد گام نهادن در راستای ارمانهای استاد شهید ارزیابی نمود.

محترم اقای رفیعی از فرهنگیان و قلم بدستان که جناب اوحدی، سخنران اصلی مراسم بزرگداشت را در این سفر از اتریش به هالند همراهی میکردند صحبت های همه جانبه ای در رابطه با زندگی، ارزشها و مقاصد استاد شهید ایراد داشت و حضار از صحبت های شان مستفید شدند.

 اقای انجینر امیرزاد بیستمین سالگرد استاد شهید را به حضار تسلیت گفته و شیوه زندگی و مبارزات خسته گی ناپذیر استاد مزاری را برای مردم الگو خواند و در صحبت شان از دست آوردهای افغانها در شرایط فقر و تندگدستی و عدم امکانات در کشور یاد اوری کرد و به جوانان که در کشورهای اروپایی و غیره کشورها که با شرایط بهتری درس میخوانند توصیه نمود که از این امکانات حد اکثر استفاده را ببرند و هرکدام خود نمونه و الگویی برای دیگران باشند و همانا ارمانهای استاد مزاری و تغییر ایجاد شده از برکت روشنگری های ایشان را نقطه عطفی در ایجاد تغییر زندگی بهتر برای خود و جامعه شان بدانند.

آقای استاد محقق از طریق تلفون بیانیه شانرا در رابطه با اهداف شهید مزاری و چگونگی بروز دشمنان جدید بشریت و بخصوص دشمنان شیعه و هزاره که اینبار در قالب و نام گروه تروریستی داعش در جهان وافغانستان عرض اندام نموده است را با حضار شریک ساختند. استاد محقق گروگان گیری ۳۰ تن از هزاره های مهاجر را که در راه بازگشت و عودت به وطن بودند را در مسیر هرات ـ- قندهار تقبیح و محکوم نموده و اظهار داشت که در تلاش شبانه روزی جهت ازاد سازی گروگان گرفته شده ها است تا از هر طریقی ممکن به این فاجعه خاتمه داده و عاملین ان به پنجه قانون سپرده شود.

محترم اقای اوحدی سخنران اصلی مراسم، دانشمند و سخنور توانا به ابعاد  شخصیت شهید مزاری پرداخته و استاد مزاری را منبع آموزه های بسیاری سیاسی و اجتماعی در کشور دانست. اقای اوحدی مزاری را منادی عدالت و از پیش آهنگان وحدت ملی و منادی برابری و برادری در افغانستان دانست، که تا کنون کمتر سیاست مداری مثل ایشان به ارزش های دموکراسی، و همدیگر پذیری اهمیت داده و در ان راه، از جان مایه گذاشته است. در اخیر اقای اوحدی با جمع بندی مطالب و دعاییه همایش را به پایان رساند.

والسلام

گزارش از نور محمد ابراهیمی – ۲۸ فبروری ۲۰۱۵

 

 

 


بالا
 
بازگشت