دكتر نبي هيكل
فیزیک خداوند وتیوری جاذبه کوانتوم
جیمز ریدفورد (James RedFord) در رساله ۱۸۶ صفحه ایی خویش زیر عنوان فوق بر موجودیت خداوند و پایان دنیا بحث میکند. در این اثر مسایل پیچیده فیزیک و کسمولوژی و الجبری در رابطه با وجود خداوند (ج) و پایان دنیا مورد بحث قرارمیگیرند که بدون شک بیرون از توانایی بنده قراردارد تا به ترجمه کامل آن بپردازم. اما مصمم هستم بخشهایی از آن را برای معلومات خواننده برگردانی نمایم.
بر اساس این اثر" کسمولوژی نقطه اومیگا (Omega Point cosmology) از نظر فرانک جی. تیپلر (Frank J. Tipler) پروفیسور علوم فیزیک و ریاضیات پوهنتون تولان (Tulane) بر اساس قوانین شناخته شده فیزیک – یعنی قانون دوم تیرمو دینامیک، جاذبه عمومی و میکانیک کوانتوم[ 436- 438-440-441-443-445-447 ] - ثبوت وجود خداوند (ج) میباشد.این تیوریم یک بخش متمم جاذبه کوانتوم فیمن –دیویت –واینبرگ / تیوری مدل معیاری همهی چیز (TOE) میباشد که بوسیله قوانین شناخته شده فیزیک (441،445،447 )لازمی میباشد.
نقطه اومیگا (Omega Point) اصطلاحی است که پروفیسور تیپلر (Tipler) به کار برده تا وحدانیت نهایی کسمولوژیک را بتواند افاده نماید. وحدانیت نهایی کسمولوژیک بر اساس قوانین شناخته شده فیزیک عبارت از وضعیت یا حالت کسمولوژیک است که از نظر فیزیکی درآینده بعید کاینات ضروری دانسته میشود. . .
تاریخچه کسمولوژی نقطه اومیگا
نخستین کتاب که در آن تیوری امیگا پاینت توضیح شده بود در سالهای 1986 بوسیله جان دی بارو (John D. Barrow) آسترو فیزیست پروفیسور پوهنتون کمبریج و تیپلر) (Tiplerزیر نام The Anthropic Cosmological Principle منتشر گردید.
نخستین کتاب که بصورت اختصاصی بر تیوری اومیگا پاینت بحث میکرد عبارت از اثر تیپلر زیر نام
The Physics of Immortality: Modern Cosmology, God and the Resurrection of Deadدر سال 1994 بود.
جیمز ریدفورد در مورد فرانک تیپلر مینویسد:
آنچه که تیپلر را -که از 16 سالگی یک آتیست بود- انگیزه داد تا تحقیق نماید حیات تاچه حد میتواند ادامه یابد، مذهب نبود- در حقیقت تیپلر در جستجوی خداوند نبود ، بلکه در عوض اثر پروفیسور فیمن جی دیسون 1979 زیر نام (زمان بدون پایان: فیزیک و بیولوژی در یک جهان باز ) " Time without End: Physics and Biology in an open Universe " بود.
اصطلاح اومیگا پاینت (Omega Point) بوسیله جیسوت (Jesuit priest) پالینتولوجیست و پیری تایلهارد (Pierre Teilhard de Ghardin) در کتاب زیر نام " The Phenomenon of Man" که پس از مرگ وی در سال وفات وی در 1955 منتشر گردید به کاربرده شده بود. . .
تایلهارد کسمولوچیست نبود و اومیگا پاینت وی از زمین فراتر نمیرفت. زندگی در کسمولوژی تایلهارد در زمینه های فیزیکی پایان میابد. تیپلر اصطلاح تایلهارد را با این درک برگزید که زندگی میتواند برای همیش ادامه یابد تنها زمانی که کاینات در یک نقطه واحد وحدانیت نهایی پایان میابد. تیپلر اومیگا پاینت را به معنای " نقطه آخری" به کار میبرد.
داوید دوچ (David Deutsch) ( پروفیسور آکسفورد و مخترع کمپیوتر کوانتوم نخستین شخصی که برای بار نخست چگونگی فعالیت چنین کمپیوتر را فرمولبندی کرد) در فصل 14 کتاب خود " The Ends of the Universe" زیر عنوان (The fabric of Reality) منتشره 1997 از تیوری اومیگا پاینت تیپلر دفاع میکند. (در این فصل عمدتآ بر تیوری اومیگا پاینت تمرکز مینماید):
معتقدم که تیوری اومیگا پاینت سزاوار آن است تا آن زمانی تیوری حاکم آینده قرار گیرد که از نظر تجربی ( یا به نحو دیگر) رد گردد. ( رد تجربی ممکن است زیرا موجودیت اومیگا پاینت در آینده ما محدودیتهای معیینی را بر وضعیت جهان امروز ما وضع میکند.)
دانستنیهایی که قران مجید به ما میآموزاند سوال میتافیزیک بودن علوم دینی را مورد سوال قرار میدهد. به آیات آتی توجه نمایید:
منبع:Qura’n , A Reformist Translation, trnsl. and annotated by Edip Yuksel, Layth Saleh al-Shaiban, et al. 2007.US. Brainbow Press.p.11-12.
پایان