بیانیه فدراسیون فرهنگی غرجستان در رابطه با تنش های موجود افغانستان

 

وضعیت موجود افغانستان و تنش های که در اشکال مختلف بر زندگی مردم سایه انداخته اند نگرانی های زیادی را در اذهان و افکار مردم برانگیخته است. تعلل آقای کرزی از امضاء توافقنامه امنیتی با ایالات متحده امریکا، بحث جنجال برانگیز بر سر درج هویت قومی درتذکره ی الکترونیکی و همینگونه اهانت عریان چند چهره شناخته شده متعلق به یک قوم از طریق یکی از شبکه های تلویزیونی به اقوام دیگر از جمله تنش های جدیدی است که در یک چشم انداز کلی وضعیت موجود افغانستان را به شدت آشفته و مردم را نیز مضطرب و پریشان کرده است. تهدید امریکا برای خروج زود هنگام از افغانستان در صورتیکه کابل پیمان امنیتی را امضاء نکند موضوع دیگری است که کثیری از مردم افغانستان را در نگرانی فرو برده است. فدراسیون فرهنگی غرجستان به عنوان یک نهاد مدنی که تامین ثبات و امنیت و تمثیل ارزشهای مدنی را از نیازهای حیاتی زندگی در افغانستان می داند، معتقد است بر موارد ذیل تاکید می دارد:

 

1. امضاء پیمان امنیتی با امریکا یکی از ضرورت های مهم و حیاتی برای تامین ثبات و امنیت در افغانستان دانسته می شود که دولت افغانستان می باید با توجه به فهم و درک این ضرورت به امضاء آن مبادرت نماید. امضاء این پیمان شرایطی را برای دولت افغانستان فراهم می نماید که با استفاده از آن می تواند در برابر دست اندازیها و دسایس دشمنان این مردم با توانمندی بیشتر مقابله نموده و آرامش روانی مردم را تامین نماید. با توجه به انتخابات در پیش رو، از همین حالا دست اندازیهای کشورهای همسایه در امور انتخابات قابل نشانه گذاری می باشد که این وضعیت خود بیانگر ضرورت افغانستان به حمایت  جامعه بین المللی و ایالات متحده امریکا می باشد.  لذا منافع مردم افغانستان ایجاب می نماید که دولت افغانستان این پیمان را امضاء نماید.

 

2.  افغانستان کشور اقلیت های قومی می باشد که هیچ قومی به تنهایی در آن اکثریت نیست. ادعای اکثریت در این کشور یکی از دلایل عمده مصیبت های تاریخی مردم افغانستان و بحران موجود می باشد. صرف نظر از این واقعیت، همه اقوام و تیره های ساکن در این سرزمین مستحق درج هویت قومی خود در شناسنامه ملی می باشد. انکار این حق از طرف دولت و یا هر مرجع دیگر، در مخالفت و مغایرت کامل با اصول دموکراسی و ارزشهای مدنی قرار دارد.

 

تحمیل هویت یک قوم بر اقوام دیگر یک فاجعه ملی تعبیر می گردد که مثل گذشته می تواند افغانستان را برای مدتهای طولانی دچار بحران گردانیده و تمام مسیرهای منتهی به سعادت و خوشبختی این مردم را مسدود نماید. تامین ثبات و ختم بحران در افغانستان منوط به به رسمیت شناختن هویت های قومی و اعتراف به واقعیت های تاریخی در این کشور می باشد. همانگونه انکار تاریخی این هویت ها سبب نا امنی و بی ثباتی گردیده است، به رسمیت شناختن هویت های قومی یکی از راهکارهای تامین صلح و ثبات سیاسی در این کشور دانسته می شود.

 

3.  اهانت به اقوام افغانستان اهانت به تمام ارزشهای مدنی و انسانی تعبیر می گردد که عاملین این اهانت باید مطابق قانون مورد مواخذه قرار بگیرد. آزادی بیان هرگاه به صورت درست و تعریف شده مورد استفاده قرار نگیرد، جایش را به توهین و اهانت می سپارد که نمونه اخیر یکی از مصداق های بارز آن می باشد.

 

4.  به تعلیق در آوردن نشرات یک تلویزیزون و رسانه های که از طریق آن  اهانت به اقوام افغانستان صورت می گیرد، کار ساز نیست و حتی خلاف ارزشهای مدنی می باشد. به جای تعطیل نشرات باید ماهیت نشرات آن اصلاح گردد و کسانی که به اقوام اهانت می کنند باید مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد. وجود رسانه های همگانی یکی از مظاهر دموکراسی و آزادی بیان می باشد که مسدود کردن آن آزادی بیان را در انحصار دولت قرار می دهد. لذا به جای بستن و تعطیل کردن رسانه ها، می باید اصولی وضع گردد که بر طبق آن توهین به اقوام افغانستان جرم تعریف گردیده و مجازات مجرم مصداق اجرای عدالت قرار بگیرد.

 

5.هرگونه تظاهرات و اعتراضات مدنی که برای رفع تبعیض صورت می گیرد، یکی از راهکارهای بسیار موثر برای بیان خواسته های مدنی می باشد که می باید از آن حمایت و پشتیبانی صورت گیرد. تبعیض داغ خونین بر پیشانی انسان می باشد که نیلسون ماندلا یکی از پرچمداران مبارزه علیه این مصیبت بود. مبارزه علیه اشکال مختلف تبعیض وظیفه انسانی و وجدانی هر انسان معتقد به ارزشهای انسانی می باشد که گسترش این مبارزه در افغانستان، یکی از راهکارهای تامین صلح و امنیت دانسته می شود.

چهاردهم -  ماه - دسامبر 2013

فدراسیون فرهنگی غرجستان

دفتر اروپایی

 

 


بالا
 
بازگشت