گزارشگر : نوید روز

 

گرامیداشت از عید فطر در مسکو

 

نوید روز /مسکو:روز جمعه نهم ماه اگست 2013  که مصادف بود با روز دوم عید فطر،جامعه سراسری افغانهای مقیم فدراتیف روسیه(دیاسپور افغانهای مقیم روسیه)از آن  تجلیل وگرامی داشت به عمل آورد.

 

 

در محفلی که بدین مناسبت در رستورانت تاوریه مربوط هوتل سیواستو پول شهر مسکو برگزار شده بود ،  محترم غلام محمد جلال ، رییس دیاسپور افغانها، محترم« کاراپیتیان واگرام» مشاور کمیته امورملیت ها و مذاهب در شهر داری مسکو، نماینده های پارلمان، وزارت امور خارجه فدراتیف روسیه، وزارت امور داخله قزاقستان،استادان و دانشمندان حوزه های علمی  و پوهنتون های دولتی مسکو ، نماینده اتحادیه کارمندان هنر وفرهنگ روسیه،نماینده اتحادیه نویسنده گان ولایت مسکو، نماینده هایی از اتحادیه بین المللی مهاجرین شامل دیاسپورهایی از قبیل  ازبکستان،تاجیکستان،پاکستان،تاتارستان،قزاقستان،اوکرایین،هندوستان و دیگر کشور ها، مدیر مسوول مجلۀ اندیشۀ نو چاپ مسکو،نماینده هایی از رسانه های گفتاری، نوشتاری و دیداری مسکو وجمع کثیری از برجسته ترین شخصیت های افغانی مقیم مسکو و مناطق حومه این شهر، اعم از تجار ملی،جنرالان و نخبه های کادری دولتی افغانی شرکت ورزیده بودند.

در آغاز محفل محترم غلام محمد جلال، بر فضایل عید با زبان های افغانی و روسی صحبت کرد، و از مسئله ای  که اعیاد  همه ساله به کمک تجار افغانی مقیم سیواستوپول و همت مرکز کاری آنان به تجلیل و گرامیداشت گرفته می شود سخنانی مبسوط  ارائه نموده عید را  به حضار مجلس و از طریق آنان به خانواده ها و هم چنان به کافه مسلمانان افغانستان و جهان و به ویژه مسلمانان فدراتیف روسیه، کشور دوست وبرادر افغانها که بیش از 20 سال را در آن سپری کرده وخانۀ دوم خودمی شمارندش تبریک و تهنیت گفت.

آقای جلال که بدون شک این جشنوارۀ به یادگار ماندنی بر اثر سعی و تلاش  وی برگزار گردیده بود،در سخنان کوتاهش  ب روضعیت افغانستان و روابط دوکشور های افغانستان و روسیه نیز تاکید ورزید و آن را ب رحال هر دو ملت سودمند خواند.

سپس محترم «کاراپیتیان واگرام» صحبت کرد  وبه نماینده گی از شهرداری مسکو،عید را به غلام محمد جلال ،تجار مرکز تجارتی افغانهاوسایر افغانهای مقیم مسکو مبارکباد  گفت و در راستای همکاری های مشترک مرکز کاری افغانها و شهر داری مسکو سخنانی ارائه نمود.

نماینده وزارت امور خارجه فدراتیف روسیه،عید رابه زبان فارسی  تبریک گفت و از تدویرچنین محفل در مسکو ابراز قدردانی کرد.استادان پوهنتون ها که در شمار آن داکتر های علوم و اکادمیسین های روسیه نیز شامل بودند به نوبه خود در گرامیداشت مراسم عید به مردم افغانستان و تجار سیواستو پول مضایقه ای نکردند.نماینده اتحادیه  نویسنده گان شهر وولایت مسکو با گرمترین پیام های هیات رهبری دیا اتحادیه روی ستیژ رفت.

 محترم جنرال عوض شخصیت سیاسی کشور نیز طی صحبت مختصری عید را تبریک گفت.

 بهمن فردا و مهرانه فردا دو کودک افغانی که تازه به صنف دوم مکتب می روند،دو پارچه شعر را به زبان روسی برخواندند.

در محفل همچنان محترم غفور ذکی هنرمند چیره دست افغان مقیم مسکو همراه با نذیر جان کنسرت جالب عیدی ای اجرا کرد که سخت مورد توجه وتشویق حاضرین محفل واقع گردید.

محفل دید ووادید عیدی که  ساعت شش شام آغاز شده بود،ساعت یازده شب با صرف غذایی که ازجانب تجار افغانی مقیم سیواستو پول  تهیه شده بود  واجرای  اتن توسط یک عده  از جوانان به پایان رسید.

 

گزارش ویدیویی این محفل را در با کلیک آدرس های ذیل مشاهده نمایید

http://naweed.ru/index.php/home/84-2013-04-17-18-11-27/685-2013-08-11-17-12-12

http://ru.afghan-diaspor.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=183:2013-08-11-17-12-48&catid=38:arshiv

گفتنی است که امسال نماز عید فطر در مسجد مرکز تجارتی  دیاسپور افغانها  با اشتراک صد ها تن از افغانها و دیگر مسلمانان مقیم در فدراتیف روسیه در شرایطی  برگزار شد که مرکز کاری افغانها به همت رییس آن، این زمینه را جهت سهولت برای  نمازگزاران فراهم ساخته بود.

نماز عید ساعت هشت صبح  به امامت مولوی عنایت الله اقامه گردید وخطبه نماز به سمع حاضرین در مسجد و چهار اطراف آن که پر از  انبوبه مردم بود رسانیده شد.

مردم در ختم نماز به عید مبارکی ها پرداختند وبا دلهای صافی ایام عید را به همدگر تبریک و تهنیت گفتند.

خبرنگار نوید روز می نویسد که عده ی زیادی از تجار افغانها و دیگر شخصیت های افغانی مقیم مسکو با ختم نماز عید به دفتر مرکز کاری افغانها تشریف برده و با آقای جلال و  هیات رهبری مرکز به طور جداگانه عید مبارکی کردند.این سلسله در سه روز عید جریان داشت و مردم جوخه جوخه نزد ایشان تشریف برده و آیین عید را برجا می آوردند.همچنان هیات رهبری دیاسپور  به اتاق های تجار  رفته و متقابلا با ایشان  دید و وادید عیدی کرده و ایام را به کام ایشان آرزو نمودند.

 گفتنی است که بر اثر هدایت مقام  ریاست دیاسپور افغانهای مقیم فدراتیف روسیه،مانند همه سال،نماینده  این نهاد اجتماعی افغانها جهت عیادت  زندانیان افغان به ولایت مردوه، شهری که 1200 کیلومتر از پایتخت این کشور فاصله دارد،رفته است واز آنان  عیادت و با ایشان صحبت کرده و پیام ها ومراتب تبریکات مرکز و تجار سیواستوپول را به ایشان رسانده است .

آقای احمد شاه زبره که کمیت قابل ملاحظه ای ازمواد خوراکه و دیگر ضروریات زندانیان افغان را که جمعا 19 قلم میشد و به کمک تجار مرکز تجارتی افغنها  در هوتل سیواستوپول تهیه شده بود ،باخود برده وبه ایشان توزیع کرده است.

وی  پس از توزیع  مواد یاد شده به روز نامه نوید روز تلفون کرد و از موفقیت کارش ابراز رضایت نموده گفت که زندانیان افغان نه تنها  از هیات رهبری مرکز و شخص رییس آن  اظهار خوشی  کردند،بلکه هیات رهبری  زندان نیز بر اثر توجه مرکز کاری به زندانیان ابراز خوشی نموده  می گفتند که افغانها اولین کسانی اند که نهاد شان یعنی دیاسپور شان از زندانیان مربوط کشور خود عیادت می کنند در سایر جشن های و مراسم عیدی از راه دور تااین جا می آیند.برای رهبری زندان قابل ارزش است.زیرا به برکت این دید و وادید ها است که در میان زندانیان افغان ،جار وجنجالی رخ نمی دهد.افغانها از آرام ترین کسانی در زندان مردووه هستند.

قابل یادهانی است که مرکز کاری افغانها همه سال بر اثر ابتکار و سعی  وتلاش رهبری آن در نوبت های عید فطر و قربان ،از نیازمند ان به عطوفت در بند نشسته ، دلجویی می نماید .

روز نامۀ نوید روز با گرفتن مسوولیت این حرف می افزاید که این در حالی است که نهاد های دولتی افغانی هنوز در گوش فیل به خواب گران رفته و از مسیر وظایف اصلی شان یا عدول کرده اند و یا درکش برای آنان بالاتر از سواد وسویه کاری شان می باشد.از این جهت در چنین مسایل پر جنجال به اصطلاح از صد بلی ، یک  نه را بهتر دانسته و در گوشه  ای از عزلت غنوده اند که ناشی از سیاست ناکام دولت افغانستان در عرصۀ بین المللی به شمار می رود.زیرا این مقام ها نه بر اثر شایسته گی بل بر اثر روابط بر کرسی های امور در برون از کشور در چوکی های دپلوماتیک ، تحمیل شده اند که مردم و وضعیت آنان برای شان در اولویت قرار ندارد.

البته نه تنهااین بل،در عرصۀ فرهنگی نیز در حد پایینتر از صفر قرار دارد که در هیچ مرحله ای از ادوار سیاسی، سفارت افغانستان تااین حد در بی تفاوتی فرهنگی وبی فرهنگی غرق نشده بود.

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت