داکتر فیض الله

                      برگشت طاهر یولداش

 

نوشته ارکادی دوبنووف:

مقاله زیر را از سایت www.afghanistan.ru  با امانت داری برگردانیده  و جهت آگاهی هموطنان عزیز تقدیم میدارم :

" در این روز ها در یکی از سایت های انترنیتی روسیه خبری به نشر رسیده  است: عده یی از شخصیت های مهم که در میان آنها اچکیری الیانس احمدوف وزیر خارجه حکومت مسخادوف و طاهر یولداش یکی از رهبران ( حرکت اسلامی ازبکستان) هم شامل بودند بکابل سفر نموده اند.  این خبربه تفصیل گزارش یافته  بود و در آن محل اقامت یعنی مهمانخانه وزارت داخله ،  کارمندان آن وزارت ، مسایل امنیتی مهمانان و بخصوص هدف تمام این  تدابیر، موضوع  ملاقات با کارمندان عالی رتبه سازمان استخباراتی امریکا ( سیا) و علی احمد جلالی وزیر داخله تصریح شده بود. طوریکه ازاین گذارش استنباط میگردد، منبع اساسی خبر- سازمان استخباراتی روسیه بوده است. 

 خبرمذکور با نتیجه گیری های  جدی گذارشگر، تقویت می یابد گویا  که هدف اصلی موضوع  

« بسیج سازی فعالیت های تبلیغاتی تخریب آمیر و دهشت افگنی علیه موجودیت پرسونل نظامی و اهداف روسیه در منطقه میباشد تا تحریکاتی را برای اخراج انها از اسیای میانه مساعد سازد» . علاوه برآن در خبرآمده است که « هدف افراطیون» اینست تا «اندیشه یی در میان رهبران اسیای میانه ترویج شود گویا  امنیت و ثبات کشورهای آسیای میانه فقط در موجودیت آمریکا در منطقه تامین میشود» . برای برآوردن این هدف « ایجاد پایگاه لوژیستیکی در قلمرو افغانستان » وعده داده شده است.

روزنامه « Время Новостей » تلاش نموده است تا تحقیقات مستقلی را در این زمینه انجام دهد. طوریکه پس ازتحقیقات روزنامه مذکور،  نتایج آن در اختیار ما قرار گرفت ، تذکر آن خالی از دلچسپی نیست.

 نخست اینکه، نیروهای حرکت اسلامی ازبکستان چگونه در سال 2002 از زیر ضربات نیروهای هوایی امریکا به پاکستان فرار کردند که نیروهای مذکور در منطقه توره بوره کوه های افغانستان بالای القاعده فشار وارد ساختند.  ارتش پاکستان در ماه سپتامبر سال قبل به حمایت نیروهای نظامی امریکا عملیات گسترده یی را در مناطق قبایلی وزیزستان جنوبی براه انداخت.  طوریکه روزنامه( Chrestian Science Monitor ) مینویسد هدف این عملیات گسترده  در آن روزها از بین بردن اسامه بن لادن و معاون او ایمان ااظواهری بود که محافظت آنها توسط جنگوجویان ازبک تحت قومانده طاهر اولداش صورت میگرفت.  روزنامه مذکور علاوه میکند که اولداش با 150 -200 جنگجویان ازبک وجنگجویان محلی توانست از تعقیب فرار کند و در در تپه ها و غارهای کوه خود را پنهان سازد. « پیگیرد» ادامه یافت و نیروهای پاکستانی امیدوار بودند که جنگوجویان خارجی را تا ماه نوامبر گرفتار کنند یعنی قبل از انکه  کوه ها ار برف پوشیده شود. برای اکثری از ازبک ها راه دیگری بجز از جنگ و یا برگشت به کشورشان دریافت نمیشد.  کشوریکه تحت کنترول خشن نیروهای پولیسی قرار داشت و اگر راه برگشتی هم سراغ بود و آنهم  یگانه راه برگشت بوطن با قبول رسک  جنگ با نیروهای امریکایی در افغانستان ممکن بود و بس»  مگر نه در ماه نوامبر و نه بعد از آن، هیچگونه اطلاعی پیرامون موفقیت ( تعقیب) یولداش و جنگوجویان آن بچشم نخورد. البته این سکوت تصادفی نبود. . .

شب قبل رادیو صدای المان بحواله منابع خود در منطقه اطلاع داد که: نیروهای پاکستانی  سه ماه قبل یولداش و دو معاونین حرکت اسلامی ازبکستان را  با بعضی ازفرماندهان  جنگجویان چیچینی   گرفتار کرد و سپس آنها را به قلمروافغانستان سوق داد. اگرچه این خبر را رهبری نیروها ی مسلح افغانستان رد میکند.  اما طبق اطلاعاتی که خبرنگار صدای المان  از مقامات عالی افغانستان بدست آورده است مبین ملاقات یولداش و بعضی از جنگجویان در پایتخت افغانستان میباشد که با نمایندگان امریکا و برخی از کشورهای ناتو صورت گرفته. 

منابع صدای المان  ار قول مقامات خاص امنیتی افغانستان تایید میکند که:  فرصت مناسبی دست داده تا از آنها( نیروهای طاهر اولداش) در جهت برآوردن اهداف خود استفاده کنند. زیرا قوماندان حرکت اسلامی ازبکستان دارای تجارب جنگی وسیع و آماده گیهای گوناگون دهشت افگنی میباشند. جنگجویان حرکت اسلامی ازبکستان  افزار موثری هستند و هر کشوری اگر بتواند از آنها استفاده کند خوش خواهد بود.

گفته میشود که  در اینجا « توطیه» مشترک امریکا- افغانستان علیه روسیه مردود قرار میگیرد. اما باید اشاره نمود،  که  رهبران امروزی کابل  از تاثیرات نفوذ رهبران شمال که روابط تنگ با ماسکو داشت، رهایی یافته اند ، احتمالا متحدین جدید را بحیث وسیله  وارد نمودن فشارعلیه  کشورهای که به « شمالیها» نزدیک هستند استعمال کند.

حسب اطلاعاتیکه « Время новостей » از منابع موثق خود در پایتخت افغانستان بدست اورده است، روابط بین کابل و ماسکو در حقیقت از آنچه که امروز بهتر توقع میرود عقب مانده است. . افغانها ، روسها را محکوم میکنند که در رابطه به  تقاضای افغانستان در باره تسلیم دهی بعضی از عکس برداری های که از قلمرو افغانستان نموده است بی پاسخ مانده اند. روسها هم  بنوبه نارضایتی خود را نسبت به روش  افغانها ابراز  مینمایند که  تاکنون در باره جنگوجویان چیچینی که در خاک افغانستان دستگیر شده اند خاموش مانده است بگمان اغلب که بالاخره رهایی خواهند یافت . بطور مثال روشی که نسبت  به قوماندان طالبان و جنگجوی چیچینی بنام ابوبکر صورت گرفت. ماسکو به این عقیده است که امریکاییها  مخالفت را  بین روسها و افغانها روی همکاری مبارزه علیه  تروریزم و مواد مخدره ایجاد مینمایند. برای روسها چنین یک موضعگیری سیاسی شگفت آور است، د رحالیکه روسها از احضارات واشنگتین برای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان حمایت و پشتیبانی نمودند. روسها از نفوذ خود بالای رهبران اتحاد شمال  استفاده نموده ، سعی کردند تا ایشان را از مخالفت فعال علیه حامد کرزی که توسط امریکاییها حمایت میشد دور نگهدارند  و کرزی با استفاده از امکانات گسترده منابع دولتی در انتخابات، پیروز شد.

در رابطه به نقش جدید ترتیب شده یی را که  طاهر یولداش در افغانستان تحت کنترول امریکاییها بایدبازی کند،  ایجاب یاد آوری را مینماید  که از سال 2002  به اینطرف وزارت خارجه امریکا  « حرکت اسلامی ازبکستان» را در جدول سازمانهای تروزیستی ممنوعه قلمداد کرده است".

هموطن عزیز!

مقاله پرده سیاه و ضحیم اسرار را دریده و چهره واقعی و خشن سازماندهندگان ایجاد بحران و تشنج شمال کشور را نمایانده است. اگر در تکاپو به این تلاشهای خاطی تعمق شود باید گفت که ترورناکام انتحاری علیه آقای رشید دوستم اغاز همین سناریو بوده و بدون تردید کلید معمای ترور انتحاری احمدشاه مسعود تشخیص و شناسایی شده میتواند که روی همرفته هردو ترور انتحاری کامیاب و ناکام به یک منبع آبشخور وصل شده اند.

آری !

اگر با عقل حسابگر در این باب تعمق شود بخوبی آشکار است که طالب ، چلی ، گلبدین ، ملاعمر، بن لادن و شرکای  حکومت کابل شان مجموعه چهاراندام هیولای ساخته و بافته تروریسم را تشکیل میدهد که بحیث وسایل و خنجر دولبه در دست قدرت مندان جهان قرار داشته و از همان دست طبق پلان بطرف اهداف خاص رهبری و سوق میگردند. با آنهم حق قضاوت را بخوانندگان عزیز میگذاریم و با ابیات مولانای بلخی در اینجا بسنده کرده غلبه حق را برباطل استدعا مینماییم.

 

                           در پرده ناموس ودغل چند گریزی

                           نزدیک رسیدست ترا پرده دریدن

 

داکتر فیض الله

عضو هیئت رهبری انجمن افغانهای مقیم اکراین



بالا
 
بازگشت