برها ن الدین ربانی  28 جون 1992 تا 22 دسمبر 2001 میلادی

 

در اپریل 92 نجیب موافقه نمود تا مطابق پلان سازمان ملل از قدرت کناره گیری نما ید. گروپ های مجاهدین در زد و بند با مقامات عالیرتبة حزبی و دولتی داخل کابل شدند و صبغت الله مجددی را بحیث رئیس جمهورموقت تعیین نمودند. بعد از ختم مد ت دو ماهة مجددی ، ربانی در 28 ماه جون زمام امور را در دست گرفت. طبق این برنامه در ماه سپتمبر ربانی بحیث رئیس جمهور و گلبد ین حکمتیا ر بحیث صدراعظم تعیین گردیدند. گلبدین نظر به عدا وت ها و رقا بت هائیکه با احمد شاه مسعود داشت و از ترس اینکه مسعود وی را به قتل خواهد رسانید هیچگاهی وارد کلبل نشد. وی مرکز قوماندانی خود را در چهار آسیاب ایجاد کرده بود و از آنجا جنگ را علیه ربانی و مردم بی دفاع کابل آ غاز کرد

جنگ های خونین بین گروه های متعدد مجاهدین و گروپ دوستم با این یا آن گروپ مجاهدین تا سپتمبر 1994 ادامه داشت.

هر بخش کابل و هرگوشة از کشور در تصرف گروپ های مختلف مجاهدین چون جمهوریهای خود مختار قرار گرفت. مردم از مفهوم ملوک ا لطوا ئفی به معنی اصلی آن اگاه شدند. تجاوز به مال جان و نوامیس مردم یکی از دست آورد های درخشان این دورة وحشت بود. ربانی نیز میبایست مطابق آنچه فیصلة پشاور نامیده میشد پس از چهار ماه از قدرت کنار می آمد ولی وی با خدعه و نیرنگ شورای حل و عقد را دائر کرد و مد ت زمامداری اش را دو سال تمدید نمود. پس از ختم این مد ت  د یگر نمیتوانست شورای دیگر دائر کند ازینرو مد ت ریاست جمهوری اش را تا مدت نا معین توسط قاضی القضاتی که خودش تعیین کرده بود تمدید نمود.

ربانی با بی شرمی تمام به زور جنگ سالارا ن بر  مسند قدرت تکیه زد تا با لا خر در سپتمبر 1996 توسط طالبان از کابل رانده شد. ساحا ت تحت کنترول دولت وی هر روزه محدود تر شده تا اینکه در ماه سپتمبر 2001 یعنی یک ماه قبل از حملة امریکا به افغانستان ، حدود اربعة دولت جمهوری اسلامی وی صرف به ولایت بدخشان محدود گردیده بود.

هنگامیکه در اثر حملا ت امریکا ، طالبان نابود گردیدند و قوای جبهة شمال با حمایت امریکا وارد کابل گر دیدند با بی شرمی هر چه تمامتر در حفظ قدرت کوشید. وی در چند روز محدودی که بار دوم در ارگ بر مسند قدرت تکیه زد طور نا گهانی به امارات متحده سفر نموده و در آ نجا با مقامات پاکستانی ملا قات نموده و به آ نها اطمینان داد که چون گدشته در خدمت ایشان خواهد بود زیرا درین موقع پاکستان متحد امریکا ا ز جبهة شمال انتقاد میکرد و مایل نبود تا ایشان در کابل قدرت را در دست داشته باشند.

وی به شد ت ا ز کنفرانس بن انتقاد نموده و نمی خواست تا از قدرت کنار آ ید. ولی چون کله کندن گرگ را به چشمانش دیده بود و از طرف دیگر فامیل و سرمایة که از خون این ملت مظلوم جمع آ وری نموده بود و بالغ بر 500 ملیون دالر میگردید همه در اضلاع متحده بود. بناچار مطابق فیصله نامة بن بتاریخ 22  دسمبر 2001 کنار آ مد ولی باز هم به فتنه گری هایش ادامه میدهد. وی اکنون مرکز گروهای بنیادگرایان اسلامی چون سیا ف و گلبد ین میباشد و امید وارست تا بار  دیگر به قد رت برسد.

وقایع مهم دوران وی

28 جون 92  وی بر ا ریکة قدرت نشست .

4 جولای 92 حملات راکتی گلبد ین همه روزه ادامه یا فت . در روز نخست یک راکت در ایستگاه بس در نزدیکی وزا رت داخله اصابت کرد که 50 کشته بجای گذاشت.

6 جولای 92 فرید که از طرف گلبد ین بحیث صدر ا عظم تعیین گردیده بود وارد کابل شد.

19 جولای 92 جنگ شدیدی بین قوای دولتی و حزب وحد ت صورت گرفت که بسیار خونین گزارش شد و تعداد زیادی کشته و زخمی گردیدند.

2 ا گست 92 نجیب الله مجددی به علت آ نچه وی آ نرا مداخلة بی مورد مسعوددر امور وزارتخانة مربوطه اش خوانداز پوست وزارت ا ستعفا داد. همچنان مولوی یونس خا لص به علت  اینکه ربانی حزب وحد ت را در شورای رهبری جا داد  و آ نرا خلاف موافقتنامه های قبلی خوانده ا ستعفا داد.

10 ا گست 92 بد ترین و شدید ترین حملات راکتی گلبد ین بر شهر کابل صورت گرفت که با عث تلفات بیشتر از یکهزار نفر اهالی ملکی گردید و خسارات مالی زیاد بار آ ورد.

همه روزه بین  گروهای متعدد بخصوص با گلبد ین آ تش بس به امضا میرسید ولی سا عت بعد نقض شده شهر مورد هجوم راکت قرار میگرفت .

18 سپتمبر 92 ربانی  سیاف  نبی محمدی  و گلبدین موافقه می نمایند که قبل از 28 اکتوبر یعنی قبل از ختم معیاد حکومت عبوری یک شورا تشکیل گردد. این شورا می باید حکومت بعدی را تعیین نماید.

22 سپتمبر 92 یکی از بازیگران عمده در بسر رسانیدن ا نقلاب کبیر ثور یعنی ا نقلابی دو آ تشه جناب جنرال محمد رفیع هنگامیکه با تغییر قیافه می خواست از میدان هوائی کابل فرار نموده به امپریالیزم پناه ببرد در میدان هوائی دستگیر گردید. ارتباطات وی با سیا ف و گلبدین باعث شد تا مسعود نتواند وی را حبس نماید. ملا عوض که یکی از قومانانان با نفو ذ سیا ف در قرغه بود وی را توسط موترش محترمانه به قرغه انتقال داد. بعد ا وی را از طریق پاکستان به اروپا فرستاد.

18 اکتوبر 92 گلبد ین  خالص و سیا ف بار دیگر با نمایندة ربانی و مولوی محمد نبی محمدی ملاقات نمودند تا در مورد خروج ملیشه های دوستم از کابل و تشکیل شورای حل و عقد بحث نمایند.

24 اکتوبر 92 شورای رهبری تحت ریا ست ربانی تشکیل جلسه داده و در زمینة اجراتی بحث نمودند که با اساس آ ن راه برای تشکیل شورای حل و عقد باز گردید تا این شورا بتواند رئیس جمهور را برای مدت 18 ماه انتخاب نماید.

9 دسمبر 92 ملیشه های دوستم نیرو های حکومتی را در کابل مورد حمله قرار داده آنها را ازجادة اساسی که میدان هوائی را با پایگاه های اساسی شان در داخل شهر وصل میسا خت خارج نمودند.

آ نها همچنان قصر ریا ست جمهوری و مقر وزارت دفاع را بمبار دمان نمودند.

12 دسمبر 92 جلسة حل و عقد دائر شده نتوانست. ربانی اعلان نمود که تا زمان تعیین رئیس جمهور وی به این وطیفه ادامه میدهد.

با الاخره جلسة حل و عقد در کابل دائر شد تا رئیس جمهور انخاب نما یند. بسیاری از گروپهای مجاهدین با آ ن مقاطعه کردند زیرا معتقد بودند که ربانی بسیاری از ا عضای شورا را خریده است تا برایش رای بدهند. حزب وحد ت و گلبد ین تهدید نمودند که اگر ربانی بار دیگر تعیین گردد به جنگ با وی ادامه خواهند داد. گلبد دین خواهان فسخ تشکیل شورا گردید و تهدید نمود که در صورت عدم پذیرش خواست وی به جنگ ادامه خواهد دا د. در اثر حملات را کتی کا بل به ویرانه تبدیل گردید.

هزاران نفر شهید مجروح و مهاجر گردیدند.



بالا

بعدی * بازگشت * قبلی