Pressmeddelande

 

2008-02-6

Malmö polisen har hämtat tre Afghanska asylsökande på ett brutalt sätt tisdagen den 5 februari 2008 klocka 08:30 för att utvisa de till ett land där det råder krig.

En av dessa afghaner beklagar sig till polisen att det är krig och hans liv är i fara i Afghanistan därför har sökt skydd här i Sverige så En av poliserna säger också att för några år sedan var det likadant i Sverige som det är nu i Afghanistan kom nu prata inte för mycket.

Då säger jag GRATTIS Sverigesregering ni har lyckats väldig bra med integrationen.

Migrationsverket har beslutat att utvisa i första hand 600 afghanska flyktingar som har varit här och skapat ett anständigt liv, borta från krig och borta från förföljelse, och borta från döden.

Rafiq Feraidun född, 19730505-5217

Har sökt asyl i Sverige för ca 5 år sedan för att söka skydd, hans liv är i fara, det har blivit några gånger attentat mot honom, och hans bror har mördats i ett av dessa attentat. Han har synliga ärr i sin kropp vilket ingen har varit intresserat att undersöka. Hans fru lever i Pakistan av rädsla att inte bli mördat av dessa personer som är efter hennes man.                     Migrationsverket beviljade honom uppehållstillstånd för tiden 2006-03-30 – 2007-03-30 och under den tiden har han tagit svensk körkort har gått olika kurser för att utbilda sig till kock och praktiserade i olika restauranger en person verkligen kunde stå på egna ben och försörja sig själv. En positiv person som visste sina skyldigheter i samhället.

Zubair Safi född, 19790505-9412

Har sökt asyl i Sverige för ca 3 år sedan för att söka skydd, hans liv är också i fara, hans pappa har mördats av krigs herrar som har mycket inflytande i hela Afghanistan. Hans fru lever också i Pakistan och varför bli han utvisat till ett ställe där han inte har något socialt nättverk.

Han har tagit svensk körkort lärt sig svenska under den tiden han fick sitt tillfälliga uppehållstillstånd.

Arife Arfan, född, 19810322-0813

Har sökt asyl i Sverige för ca 2 år sedan för att söka skydd för sitt liv. Arife Arfan är en duktig musiker som är älskade bland alla Afghaner här i Sverige. Han har sjungit en sång i Afghanistan som är i mot Mujaheddin och Islam. Han kommer att bli mördat direkt. I dag i Afghanistan har högsta domstolen har skickat order om en avrättning av en ung journalist att han har laddat ner några sidor om motsägelse om Islam. För gud skull tänk lite på att ni skickar en ung oskyldig grabb till döden. Arife Arfan hade kommit in i musik högskolan för att läsa mer om sina kunskaper.

Föreningen Svenska Afghansk Gemenskapen

Iranska Flyktingrådet

Asylgruppen i Malmö

 

För mer information ring Shafiq Atai  0737 17 57 69