بصیر همت

بصیر همت

مانچستر - انگلستان

نوامبر- 2012

ارقام، فاکت ها و حقایق با استفاده از معتبر ترین

مجلات ، روزنامه ها و نشرات بین المللی

(ریفرینس در ختم موجود است)

 

ستراتژی جدید سیاسی - نظامی ایالات متحده امریکا

در

اسیا ، شرق میانه و اروپا

 

یقینا، ایالات متحده تا هنوز به حیث یک ابر قدرت نیرومند در امر شکل دهی نظم کنونی جهانی نقش کلیدی را ایفا نموده  و دارای اقتصاد نیرومند ، توسعه یافته، توام با تکنولوژی مدرن جهانی وبا داشتن بیش از 1.4 ملیون پرسونل نظامی ، مجهز ترین ، پر مصرف ترین ، سریع العملترین نیروی نظامی با قابلیت عالی تخنیکی در جهان محسوب میگردد.

این کشور در بیش از 150 کشور جهان بیش از196248 تن ، بشمول افغانستان ، نیروی نظامی دارد. بودجه نظامی ایالات متحده در سال 2011 به 711  ملیارد دالر میرسید ، در حالیکه بودجه نظامی پنج کشور نیرومند جهان (چین،روسیه، انگلستان و فرانسه) طی همین سال،2011، ، جمعا به   340.1  ملیارد دالر بالغ میگردید.

ایالات متحده بعد از ختم جنگ سرد تا اکنون در شکل دهی جدید سیاسی ، نظامی و اقتصادی جهان در راستای منافع سیاسی و ملی امریکا و متحدینش و جهانی ساختن نورم هاو ارزش های سیاسی و فرهنگی امریکا وسیعا تلاش نموده و می نماید.

 در بخش نظامی،با  توسعه ناتو،مداخله سیاسی و نظامی در پانامه ، هایتی،بوسنیا و کوسوو، حمله بر عراق و افغانستان ،دفاع اشکار و پنهان از انقلاب های بنام "انقلاب های رنگین" درگرجستان، اکرائین و قرغزستان ،نقش کلیدی را بازی نموده و می نماید. در ساحه اقتصادی، ایالات متحده تا حال  تلاش نموده است تا تجارت ازاد را در سطح جهانی توسعه داده و ارزش و ثبات نسبی  دالر را بحیث پول اسعاری ریزرف در سطح جهانی تامین نماید. کنترول سیاسی و  نظامی،   خویش رابر ساحات ستراتژیک ،   منابع زیرز مینی، تولیدی ونفت خیز جهان، عمد تا کشور های شرق میانه و کشور های اسیائی توسعه و تحکیم بخشیده و می بخشد.

در یک دهه گذشته ستراتژی نظامی و امنیتی ایالات متحده عمد تا روی اجرای عملیات های سریع کوماندوئی، عملیات های هوائی شبانه و حملات هواپیماهای بدون سر نشین بر اهداف تثبیت شده بالای مراکز تجمع شورشیان ، گروپ های القاعده و سایر محلات تجمع تروریستی بوده است که بمنظور اجرای چنین عملیات ها چندین مراکز رهبری  عملیات های ویژه ایجاد گردیده است که بودجه چنین عملیات ها از 2.3 ملیارد دالر در سال 2001 به 10.5ملیارد دالر در سال 2012 رسیده است. بعنوان نمونه میتوان از عملیات های کوردینه شده در جنگ های عراق و افغانستان که برخی اوقات تعداد این حملات هوائی شبانه حد اقل به 14 حمله در شب میرسید، اجرای عملیات سریع و پلان شده بر علیه بن لادن و دو عملیات موفق امیز امریکا در کولمبیا ، برعلیه گوریلاهای کولمبیائی، در 1998و عملیات سریع کوماندوئی برای نجات گروگان ها در فیلیپین که توسط جهادیست های وابسته به القاعده به گروگان گرفته شده بودند نام برد.

 با ظهور قدرت های نیرومند  اقتصادی مانند چین ، هند ، برازیل وتاثیر پذیری روز افزون انها  در مسایل جهانی ، بحران روز افزون اقتصادی، تحدید تروریزم و موجوديت سلاح های کشتار جمعی،   دستگاه  امنیت ملی امریکا  بر یک بازنگری عمیق ستراتژیک سیاسی، نظامی و اقتصادی در سطح جهانی ، از جمله وضعیت سوق الجیشی، نحوه عملکرد  و  جابجائی قوت های نظامی خویش  دست زده است.

 

                                                                                                       در آسیا:

مرکز نیروی اقتصاد جهانی طی ده سال اینده بجانب اسیا در لغزش است.زیرا سه کشور عمده و نیرومند اقتصادی جهان، چین،هند و جاپان، در اسیا قرار دارند.این کشو ر ها علاوه بر نیروی اقتصادی دارای نیروی عظیم نظامی و فرهنگی نیز می باشند.همچنان کشور های چون ترکیه ،مکسیکو، اندونیزی، افریقای جنوبی و روسیه نیز امروز در سطح جهانی با تاثیر پذیری بیشتری عمل می نمایند.

در برنامه"ستراتژی نظامی"ایالات متحده که در جنوری 2012 از جانب د پارتمنت دفاعی ایالات متحده به نشر رسید، امده است:"منافع اقتصادی و امنیتی ایالات متحده بطور جدائی ناپذیر وابسته به انکشافات در منطقه وسیع اسیا است که شامل منطقه اسیای غربی، اسیای شرقی تا بحر هند و اسیای جنوبی است".

رشد روز افزون قدرت اقتصادی چین و توسعه صدور اموال چینی ، عقد قراردادهای تجارتی ، نظامی و اقتصادی چین با تعدادی زیادی از کشور های اسیائی، کشور های عربی، افریقائی و امریکای جنوبی برای امریکا و متحدینش تشویش اور است.از همین لحاظ است که ایالات متحده به بازنگری جدی در جهت نیرومندی بیشتر نظامی در ساحه ابهای چین و سواحل جاپان ، کوریای جنوبی و سایر کشور های اسیا پسیفیک دست زده است.

مرکز قومانده ایالات متحده امریکا بنام " Pacific Command " ، مرکز قومانده اقیانوس ارام  ،   از بزرگترین مرکز قومانده نظامی منطقوی امریکا در حوزه جیوگرافیکی سواحل چین و جاپان محسوب میگردد.

این مرکز قومانده نظامی که سواحل چین، جاپان ، کوریا ، فیلیپین تا بحر هند را در بر میگیرد ،دارای 180 کشتی جنگی و 1900 هواپیمای نظامی است. 

افشای بیزها و قرارداد های جدید نظامی امریکا با استرلیا، اندونزی، فلیپین، تایلند، سنگاپور، کوریای جنوبی و جاپان بیانگر تقویه روز افزون نظامی و سیاسی امریکا در اطراف ابهای چین  محسوب میگردد.این ارایش روز افزون قوت ها در این ساحه اسیا و اجرای دوامدار تمرینات نظامی مشترک امریکا با کشور های  متذ کره فوق بیانگر دو اصل در این منطقه است:

حضور نیرومند نظامی بصورت کل در این منطقه  و تکمیل محاصره حلقوی چین بصورت خاص.

از جمله حضور نظامی ایالات متحده در جاپان و کوریای جنوبی بحیث هدف ستراتژیک باقی خواهد ماند. مطابق احصائیه 2011 همین اکنون ایالات متحده به تعداد 28500 تن نیروی نظامی، بشمول 8815 تن پرسونل هوائی، در کوریا ی جنوبی دارد که این بیز نظامی بعد از ختم جنگ کوریا ، در 1954، در این کشور ایجاد گردیده است. همین اکنون کوریای جنوبی به کمک ایالات متحده موزایئل های بالستیکی دور برد خویش را تقویه نموده که میتواند تا فاصله 800 کیلومتر را تحت کنترول قرار دهد.  کوریای جنوبی بکمک ایالات متحده تا سال 2017 پروگرام موزائیل های بالستیکی خویش را توسعه میدهد.

در حدود 35688 تن از نظامیان امریکائی با 5500 تن از افراد ملکی و خدماتی  امریکا در یوکوساما و اوکیناوای جاپان مستقراند وبه تعداد 130 هوا پیمای ایالات متحده در میدان های هوائی میساوا و کادینا اماده عملیات های نظامی در منطقه اند.

همچنان در رابطه با همین تغیرات ستراتژیک ، اوباما و صدر اعظم استرالیا ، جولیان گیلارد، هردو توسعه بیشتر همکاریها ی نظامی بشمول اعزام 2500 تن از نیروهای نظامی جدید ایالات متحده را به استرالیا ، جهت اجرای تمرینات مشترک اعلام داشتند. امریکا همچنان پلان د ارد تا دو کشتی جنگی در یائی جدید را بخاطر اجرای عملیات های نظامی در سواحل بحری از سنگاپور تا سواحل بحری فیلیپین، تایلند و ویتنام به منطقه اعزام دارد.

چینائی ها معتقد اند که ، امریکائی ها از رشد روز افزون اقتصادی چین نگران اند و میخواهند تا رژیم کنونی چین را از درون تضعیف و بی اعتبار سازند. چینائی ها بر این ادعای شان دلایل کافی دارند که واشنگتن در پهلوی تشدید ستراتزی  محاصره حلقوی نظامی چین، تحت نام دفاع از دموکراسی ، از جنبش های جدائی طلب در تایوان ، تبت و سینکیانگ چین  د فاع می نمایدو ساز مان های استخباراتی امریکا به کوشش های خویش بخاطر خنثی نمودن تلاش های چین در جهت در کنترول در اوردن تایوان ادامه میدهند. امریکا بصورت دوامدار فشار های گوناگونی بالای پالیسی اقتصادی چین وارد می نماید وبا تشویق سرمایه گذاری های خصوصی از خارج ، اعزام مشاورین در امور  توسعوی ، توریست ها و تعدادی از دانش اموزان چینائی که در غرب از جمله در امریکا تحصیل می نمایند،می خواهد در درون جامعه چین نفوذ نماید.

 چینائی ها فرهنگ ستراتژی ایالات متحده را فرهنگ نظامیگرا ، زور گرا، توسعه طلب و خود خواه ارزیابی می نمایند.

همچنان منطقه بحر هند ، منطقه ای که 70% تولیدات نفتی جهان را در بر دارد و 25%کشتی های تجارتی جهان از این منطقه عبور و مرور می نمایند، برای منا فع اقتصادی امریکا امر حیاتی محسوب میگردد. از همین لحاظ واشنگتن توجه بیشتر به تامین همکاری مشترک نظامی با هند است.هم اکنون قوت های نظامی هند بیشتر تمرینات نظامی خویشرا با قوت های نظامی امریکا انجام میدهند.امریکا همچنان با فروش هوا پیماهای جدید نظامی سی – 130، پی – 81 و سی – 17 به دهلی جدید همکاری مشترک نظامی اش را با هند توسعه میدهد.

بر طبق قرار داد ماه می 2012 که بین دو کشور، افغانستان و ایالات متحده، بامضا رسید،با خروج قوت ایالات متحده در 2014 از افغانستان، مسئولیت های مستقیم نظامی امریکا در این کشور خاتمه خواهد یافت. در حالیکه در این قرار داد تعداد قوت های که بعد از 2014 باقی می مانند وتعداد بیز ها و میدان های هوائی که ایالات متحده بحیث پایگاه های نظامی از ان استفاده می نماید مشخص نگردیده است،قوت های مسلح افغانستان تا اکنون با سلاح های دفاع هوائی و هواپیما های مدرن جنگی و سلاح های زرهی مجهز نگردیده اند تا در اینده بتوانند  با اجرای عملیات های د فاعی و یا تعرضی زمینی از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و حریم هوائی خویش مستقلانه دفاع نمایند. بنا بر نوشته مجله پر تیراژ "اکونومیست" چاپ

لندن، در حدود   20000تن از قوت های مسلح ایالات متحده بمنظورکمک های هوائی، اموزشی و لوژیستیکی و  اجرای امور اجنتوری در افغانستان باقی خواهند ماند.

 از تکرار بیانات دولتمردان مسئول ایالات متحده چنین بر می اید که غرب افغانستان را رها ننموده ،بخصوص ایالات متحده  به همکاری دراز مدت امنیتی خویش به افغانستان همچنان متعهد باقی مانده و در صورت ضرورت با اعزام قوت های سریع العمل، و لی محدود ،بر علیه حملات احتمالی تروریستی  دست خواهد زدو جهت تعقیب و سرکوب دوامدار گروپ های تروریستی بشمول القاعده به حملات هواپیماهای بدون سرنشین در پاکستان ، یمن و بر خی دیگر ساحات ادامه خواهد داد.

در  حالیکه القاعده از لحاظ سازمانی ، مالی و مورال رزمی ضربه سنگینی دیده و تعدادی زیادی از فعالین، قوماندانان رده های بالای ان ، بشمول رهبر آن، در پاکستان و تعدادی از کشور های دیگر از بین رفته اند، مگر تاثیر و نفوذ القاعده بر ساحات دیگر از جمله یمن، سومالی،لیبی ، سوریه و تعدادی دیگری از کشور های عربی و افریقائی بیشتر گردیده و همین اکنون گروپ های القا عده در تبانی با سایر گروپ های افراطی اسلامی در این کشور ها در فعالیت اند.

واقعیت اینست که ، دفاع دایمی ایالات متحده از اسرائیل بحیث دوست ستراتزیکش در شرق میانه، حمله بر عراق و افغانستان،موجودیت دایمی بیز های نظامی این کشور در بحرین،قطرو کویت، شکنجه ، تحدیدو اعمال فشار های روانی بشمول تجاوز جنسی یر زندانیان در زندان های ابو غریب ، گوانتانامو و بگرام و سایر محلات مخفی زندانیان در کشور های اروپای شرقی، بر اعتبار ایالات متحده در سطح جهانی، از جمله کشور های اسلامی و بخصوص کشور های عربی، تاثیرات منفی زیادی داشته و دارد.

 

                                                                  شرق میانه:

بعد از جنگ دوم جهانی کنترول ذ خایر نفتی جهان جز عمده سیاست ستراتژیک  ایالات متحده گردیده است. متخصصین و ایدیولوگ های سیاسی ایالات متحده مد تها  است بر ضرورت کنترول منابع نفتی جهان ، بخصوص شرق میانه،و حیاتی بودن این منایع برای رشد اقتصادی امریکا ، کشوریکه 25% از تولیدات نفتی جهان را مصرف می نماید،وبا گذشت زمان نیازمندی اش  بیشتر میگردد، تاکید میدارند چنانچه. بین سال های 1973 تا 1996 وارد نمودن تیل امریکا در حدود 40% افزایش یافت براساس پلان پیشبینی شده دپارتمنت انرژی امریکا، نیازمندی نفت  این کشور از خارج تا سال 2015 به 61% خواهد رسید.  شرق میانه با ذخیره بیش از 60%نفت جهان و ذخایر سرشار گاز منطقه کلیدی و حیاتی برای ایالات متحده و سایر متحدین اروپائی اش محسوب میگردد.چنانچه:

ریزرف نفت خام کشور های خلیج فارس عمدتا کشور های عربستان سعودی، عراق، کویت،قطر، ایران و امارات متحده عربی 55% از مجموعه نفت جهان ( مطابق احصائیه 2006)را تشکیل میدهد.طور مثال عربستان سعودی 22.2%، عراق12% ، ایران 12.7%، قطر 2.1%و امارات متحده عربی 8.2%ذخیره تیل جهان را در خود دارند. .تنها روزانه از این کشور ها به تعداد 18.2 ملیون بیرل نفت بخارج صادر میگرددکه از جمله امریکا 18% واردات نفت سالانه خود را از خلیج فارس وارد مینماید.

در سال 2001 جیمز بیکر وزیر اسبق خارجه امریکا طی مصاحبه مهمی خویش تاکید نموده بود که  "واشنگتن همیشه اماده خواهد بود تا بمنظور حفظ امنیت ملی امریکا به هر گونه مقابله نظامی بخاطر دفاع از امنیت و حفاظت دوست منطقوی اش عربستان سعودی و سایر کشور های دوستش در جامعه عرب بشتابد".

از همین لحاظ است که واشنگتن از جنگ جهانی دوم تا کنون به ایجاد ،توسعه و تحکیم بیز های هوائی و مراکز قومانده نظامی ، زمینی، بحری و هوائی، در کشور های شرق میانه دل بسته است چنانچه:

بیز نیروهای دریائی امریکا در بحرین که مرکز قومانده نیروهای بحری ایالات متحده در شرق میانه است بیش از 6000 پرسونل نظامی را دارا است و باصطلاح عمده ترین مرکز کشتی های بحری امریکا محسوب میگردد.این مرکز تمام نیازمندی های کشتی های جنگی ایالات متحده را تامین مینماید که امریکائی ها بعد از ترک کشتی های جنگی انگلیس که نیم قرن قبل بحرین را ترک نمودند انرا دوباره بازسازی کردند وتامینات نظامی امریکا طی سال های 1992 و 2003 علیه عراق از همین مرکز نظامی بحرین تامین میگردید.مدت 50 سال است که بحرین از طریق همین بیز نظامی عملیات های نظامی امریکا را تامین مینماید .همچنان پایگاه هوائی العد ید در شیخ نشینی قطر که از جانب امریکا به مصرف ابتدائی 100 ملیون دالر به ساختمان اغاز نمود تا اکنون در حدود یک ملیارد دالر برای تجهیز بعدی این پایگاه بمصرف رسیده است و در هنگا م حمله نظامی امریکا در سال 2003 علیه عراق مورد استفاده قرار گرفته است.هوا پیماهای نظامی و انتقالاتی امریکا از این پایگاه بمنظور ارسال کمک های لوژیستیکی به نیروهای نظامی امریکا در افغانستان نیز استفاده   می  نمایند.در حال حاضر در حدود 100 هوا پیمای جنگی و قریب به 4000 پرسونل امریکائی در این پایگاه حضور دارند.قطر علاقمند است تا امریکا پرسونل خویشرا در این پایگاه به 10000 هزار تن افزایش دهد.مطابق قرارداد دفاعی دسامبر 2002 که بین امریکا و قطر بامضا رسید امریکا صلاحیت استفاده از این پایگاه را در جهت تامین نیازمندی های دفاعی خود در منطقه دارد.

واشنگتن یکجا با متحدین غربی اش همواره درصدد سقوط رژیم های انعده کشور های عربی اند که باصطلاح در برابر ایالات متحده نا فر مانی می نمایند و یا در برابر ارزش های غربی می ایستند.   چنانچه در اواخر 2001 پلان تغیر رژیم های کشورهای عراق، لیبی ، ایران ، سوریه، لبنان ، سودان و سومالی رادیزاین نمود. رژیم عراق با مداخله مستقیم ایالات متحده و انگلیس  سقوط داده شد .رژیم  لیبی تحت نام دفاع از نیروهای طرفدار دموکراسی با تخریب تاسیسات نظامی و زیر بناهای عمده دولتی در اثر بمباردمان های هوائی ناتو برهبری انگلیس و فرانسه سقوط نمود.

اکنون رژیم توتالیتر سوریه که باید با قیام مردمی و مسالمت امیز که 17 ماه قبل از جانب طرفداران دموکراسی در سوریه براه انداخته شد ازبین برده می شد ،اکنون   نا ارامی های این کشور  در اثر مداخله قوت های منطقوی و جهانی  از جمله ایالات متحده ، ترکیه ، عربستان سعودی و اسرائیل عملا به یک جنگ خانمان سوز در منطقه مبدل گردیده است.

کشور های عربی با استفاده از ثروت سرشار نفت بخصوص عربستان سعودی ، بحرین و قطر از مشتریان عمده خرید سلاح های ثقیل و هواپیماهای مدرن جنگی از ایالات متحده اند. تنها در سال 2010 ، کانگرس امریکا قرار داد فروش سلاح را به ارزش 60 ملیارد دالر در ده سال اینده به عربستان سعودی تصویب نمود.

بحرین این کشور کوچک عربی طی یک دهه گذشته تقریبا به ارزش مبلغ 1.5 ملیارد دالر سلاح بشمول طیارات جنگی اف – 16 و هیلیکوپتر های جنگی و تانک های عصری از امریکا خریداری نموده است.همین اکنون به تعداد 15000 تن از قوت های نظامی امریکا در کویت اند و مطابق ستراتژی امریکا این قوت ها افزایش خواهد یافت.

امریکا میخواهد تا در اینده حضور نظامی اش را در شرق میانه از لحاظ کمیت همچنان حفظ نموده ، توجه بیشتر به فعالیت سریعتر و با کیفیت تر این قوت ها نماید. امریکا بر ادامه کمک هایش برای متحدینش در شرق میانه همچنان متعهد خواهد ماند تااز شرق میانه استخراج ، تصفیه و صدور نفت طور مطمئن تامین گردد و صدور اموال تجارتی غربی و جاپان برای کشور های شرق میانه با اطمنان ادامه یابد ، تروریزم سرکوب و از توسعه سلاح های کشتار جمعی جلوگیری بعمل اید.

ایالات میخواهد تا قوت های هوائی بحری و زمینی اش در اینده با اجرای عملیات های موقت و سریع، با استفاده از  

پایگاه های نظامی موجود امریکا در بحرین، قطر، کویت و امارات متحده عربی عمل نمایند.

امریکا در اینده میخواهد تا با همکاری کشور های متحدش از جمله عبستان سعودی سیستم دفاع موشکی را در منطقه تاسیس و توسعه دهد .

البته تلاش ها ی جدی امریکا ،بشمول ادامه تحریم ها،   در سطح ملی و بینالمللی بمنظور جلو گیری از یک ایران دارای سلاح هستوی ادامه خواهد یافت. ایالات متحده و متحدین غربی اش از جمله انگلستان و فرانسه در حال حاضر بر حمله اسرائیل برتاسیسات هستوی  ایران موافق نبوده و این حمله را با عث بی ثباتی در منطقه می دانند.کشور های  شیخ نشین خلیج فارس در حالیکه جدامخالف یک ایران دارای سلاح هستوی اند، مگر حمله احتمالی اسرائل را بر ایران از یکطرف موثر نمیدانند و از جانب دیگر از بی ثبات سازی تمام ساحه خلیج فارس هراس دارند و از اعتراضات شدید مردم در منطقه نگران اند.

توجه به تامین امنیت عمده ترین بنادر تجارتی که منافع ایالات متحده ، کشور های اروپائی و متحدین اسیائی اش از جمله جاپان به انها مربوط است ، از جمله تنگه هرمز، بحیره سیا، خلیج عد ن، بحیره عرب و سواحل بحر هند ، در محراق ستراتژی سیاسی نظامی ایالات متحده قرار دارد تا از عبور مطمئن کشتی های تجارتی بجا نب امریکا، اروپا و اسیا اطمنان حاصل نماید.

تعهد امریکا بخاطر کمک همه جانبه به اسرائیل نه تنها همچنان شکست ناپذیر باقی خواهد ماند بلکه ایالات متحده به قوای نظامی و امنیتی اسرائیل کمک خواهد نمود تا نیرومند تر ، سریع العملتر و مطمئن تر گردد تا بتواند در برابر حوادث نا گهانی مطمئنانه از اسرائیل دفاع نماید. درا ینده امریکا با اجرای عملیات های مشترک هوائی و زمینی با قوت های نظامی اسرائیل ، با استفاده از سیستم های پیچیده تکنولوژی  کنونی، قوت های نظامی اسرائیل را یاری خواهد داد.

مرکز قومانده هوائی امریکا در اروپا واقع در بیز هوائی رامستین جرمنی در ماه اکتوبر امسال اعلام نمود که کم از کم به تعداد 3500 تن از قوت های امریکا در ساحه اسرائیل و اروپا و به تعداد 1000 تن از قوت های اسرائیل در سراسر اسرائیل در تمرینات فیر موزائیل های بالستیکی کوتاه و دور رس یکجا با هم سهم خواهند گرفت .همچنان مطابق اعلامیه مرکز قومانده امریکا در اروپا یک کشتی دارای تسلیحات سیستم دفاع موزائیل های بالستیکی در تمرینات شبکه دفاع بالستیکی هوائی اسرائیل سهم خواهند داشت.

تا اکنون هیچگونه علایم امید وار کننده در رابطه به موضعگیری جدی امریکا و متحدینش در مورد حل مسئله فلسطین دیده نمیشودو احزاب حاکم اسرائیل که در نتیجه ائتلاف های مختلف دراسرائیل به حکومت میرسند هیچکدام به حل بنیادی مسئله علاقمند نیستند.

                                                                                                                                                

اروپا:

در حالیکه، تحت تاثیر بحران اقتصادی کنونی در اروپا ، برخی کشور های عضو ناتو، از جمله انگلستان، در جهت تنقیص بود جه های نظامی و تنقیص کمیت نیروهای نظامی خویش بر امده اند، همین اکنون ایالات متحده به تعدا د80000  قوت نظامی در ساحه اروپا دارد،از جمله در جرمنی 53526، ترکیه 1504، ایتالیا 10817 .اکنون میخواهد انرا به 68000 تنقیص دهدزیرا  وضع امنیتی کنونی اروپا نیازمند حفظ  رقم بزرگ قوت های رزمی کنونی امریکا در اروپا نیست. ستراتژی جدید امریکا در اوپا اینست  تا قوت های نظامی اش را که در زمان جنگ سرد متمرکز شده بود ، تنقیص دهد و در عوض بیشتر به اسیا متوجه گردد.از همین لحاظ میخواهد دو قطعه نیرومند نظامی اش را که هریک 3500 تن افراد مسلح دارد، جمعا 7000 ،از اروپا خارج سازد.

البته ایالات متحده این تنقیص قوت های رزمی خویش را در اروپا با کمک های وسیع ایالات متحده به قوت های نظامی چند ملیتی اروپا در زمینه بهبود کیفی این قوت ها از جمله کمک در عرصه تکنالوژی مدرن، اموزش نظامی، ارتقا مورال رزمی انها و در صورت ضرورت اعزام قوت های عمل سریع هوائی، زمینی و بحری جبران خواهد نمود. ایالات متحده در امر تقویه سیستم موزائیل های دفاع بالیستیکی به اروپا و تکنولوِژی مدرن برای اموزش این قوت ها و تقویه ظرفیت های بنزین گیری هواپیماها در فضا و سیستم انتقالات سریع هوائی سربازان و افراد ملکی در صورت محاصره و مسدود سازی راه های عبوری،  air lifting، برای اروپا کمک مینماید.پیروزی ناتو در جنگ لیبی که عملیات های انرا بریتانیا و فرانسه بدوش داشتند امریکا را بران داشته است تا قوت های هوائی و عملکرد سریع قوت های ناتورا هر چه بیشتر تقویه نموده و عملیات های مشترک نظامی با این قوت ها را دوامدار انجام دهد.

قوت های ایالات متحده به اموزش نظامی و همکاری های مشترک نظامی خویش در امریکای جنوبی ، از جمله مکسیکو و کولمبیا ادامه خواهد داد تا بر علیه قاچاق مواد مخداره مقابله نماید.

                                                                پایان

منابع:

 

مجله مسایل بین المللی( جولای-اگست 2012) و(نوفمبر و دسمبر 2012 که جد یدا به نشر رسیده)

گلوبل ریسرچ

مجاله اکونومیست-چلپ لندن ،اکتوبر 2012

 

 


بالا
 
بازگشت