غلام محمد زارع
چرا ملا امامان گمراه با موسیقی دشمنی میکند ؟
جوانان برافروخته که سال هاست نوای موسیقی حضوری و کنسرت را کمتر از صدای فیر گلولهء تفنگ و توپ شنیده اند با لغو کنسرت هنرمند جوان و میهنی خوان کشور شفیق مرید بر کوچه ها ریخته و با دادن شعار های برضد حکومت محلی و روحانیت تاریک بین ، اعتراض کردند . نسل جوان که ضربات مرگبار روحانیت گمراه شده و مزدور را با پوست ، گوشت و استخوان خود امتحان کرده و دوره های امارات سبز و سفید و حکومت های پوشالی را دیده اند ، مظنون اند که باز هم استبداد مسلمان نما های نا مسلمان ، حلقوم شانرا خواهد فشرد و امکان و توان تنفس آزاد را از ایشان خواهد گرفت . اگر جوانان که چشم وچراغ اینده کشور اند ، صدای خود را بلند نکنند ، برضد بی عدالتی ها اعتراض نکنند ، در برابر فتوا های حق ونا حق عکس العمل نشان ندهند و دین را از انحصار ملا های دیوبندی و قمی رهایی نبخشند ، روز گار شان زار خواهد شد .
مجیب الرحمن ملا امام یکی از مساجد شهر هرات برای نماز گذارانش گفته است که موسیقی باعث افزایش فحشا میشود و ایشان نباید در کنسرت اشتراک کرده و در صورت امکان جلو برگذاری آنرا بگیرند . با فتوای این ملا نابخرد یکتعداد از مسلمانان ساده و چند تن از مزدوران بیگانه دست به راهپیمایی زده وخواهان لغو کنسرت اقای مرید گردیدند . حکام مفسد محلی که در کثافت کاری و چپاول دارای های عامه با روحانیت معاشخور شریک اند ، بدون تعمق و تحلیل ، فرمان لغو کنسرت شفیق مرید را صادر کرده ، جوانان و مردم زحمتکش هرات را که ماه ها در انتظار رسیدن روز کنسرت بودند ، نا امید و مایوس ساختند .
عوامل مذهبی با ترویج و تعمیم باور های خرافاتی و بی بنیاد در جامعه که به هیچ صورت با اساسات دین اسلام سازگاری ندارد تلاش دارند حلقه زنده گی را بر مردم تنگتر ساخته و توان زیستن و تنفس را نیز از آنها بگیرند . تفاوت طالبان که رادیو و تلویزیون را بدار اویخته بودند با ملا مجیب الرحمن در این است که اولی برای برقراری بربریت سلاح برداشته در قرا و قصبات میجنگد و دومی با گرفتن معاش از بودجهء دولت بر ضد دموکراسی ، آزادی ، حقوق بشر خصمانه میجنگد ، زهرپاشی میکند و فضا را مکدر ساخته و باداران خود را خوشنود میسازد .
سازماندهی و پشتیبانی جامعه مدنی از اعتراضات مذکور نوید دهندهء انست که تظاهرات برضد عمال کهنه پرست و فرهنگ ستیز به جوانان خلاصه نشده بلکه طیف وسیع از مردم و طرفداران دموکراسی را با خود داشته است . جامعه مدنی در کشور ما که چند سال بیش از سر وصورت گرفتن و قامت راست کردنش نمیگذرد ، نقش محسوس و ارزشمند در تحولات اجتماعی و دفاع از دست آورد های دموکراسی و تحکیم بعدی آن داشته است . اعتراضات جامعه مدنی ، مردم عادی و جوانان که دیگر حاضر نیستند ، فشار های جامعه روحانیت را بدون چون وچرا بپذیرند ، امیدواری های را زنده میسازد . امیدواری های که ریشه در رنج ها ، بی حقوقی ها و الام که مردم طی چندین سال متحمل شده و اکنون با باز شدن فضای سیاسی و بوجود آمدن موسسات حامی دموکراسی ، حقوق بشر و حقوق شهروندی و تغیر تفکر اجتماعی ، نمی خواهند باز هم زیر بار رفته ، انچه را که به مشکل بدست آورده اند به اسانی از دست بدهند .
روحانیت گمراه که حاضر به پذیرش دگرگونی های اجتماعی و ازادی های بشری نبوده و برای سرکوب و خنثی ساختن آن تلاش مینماید از یک سو و جوانان و جامعه مدنی که تشنه علم و فرهنگ ، تجدد گرایی و نواندیشی اند و از تنگی فضای اجتماعی به فغان آمده و در جستجو شرایط جدید ، امکانات و مناسبات اجتماعی نو و بازتر میباشد در سوی دیگر معضله قرار دارد .
آنطوریکه علما و دانشمندان گفته اند موسیقی غذا روح است . در جهان متمدن امروزی بعضی از امراض روحی را با موسیقی تداوی مینمایند. موسیقی است که به انسان ها آرامش میبخشد . خستگی کار روزمره را میتوان در فضای آرام خانواده گی و با شنیدن موسیقی مرفوع ساخت . در جوامع متمدن با تعلیم موسیقی به اطفال تلاش میشود کودکان را به سوی صلح و صلح خواهی تشویق نموده ، شخصیت شانرا انکشاف میدهند . در کشور ما که موسیقی و نواختن وسایل موسیقی سابقه چندین هزار ساله دارد و هیچگاه با دین و مذهب در تضاد واقع نگردیده است . نواختن موسیقی در محافل عروسی و خوشی بدبختانه با رقصاندن پسران نوجوان در حضور ملا امامان مساجد ، خوانین وبزرگان محل موضوع نو نیست . و در سال های اخیرحتی رونق بیشتر یافته است . پس چرا به یک باره گی موسیقی از نظر اسلام حرام گردیده است ؟ آیا دست اجنبی و دشمنان میهن ما این بار شهروندان ما را از نعمت شنیدن مویسقی محروم نمیسازد ؟ چرا حکومت کابل و وزارت اطلاعات و فرهنگ اش خاموش است ؟ چرا شورای علما و روحانیون ، ملا امامان گمراه و میهن ستیز را لجام نمی زند ؟ و چرا های دیگر که منتظر یافتن جواب برای شان میباشیم .
سر زدن های گاه ونا گاه امیر ، امارت گم کرده به هرات وتلاش برای تشکیل شورای سراسری به اصطلاح مجاهدین با سرو صدا های اخیر در مورد موسیقی وفعالیت های ضد دموکراسی و آزادی های بشری در ولایت مذکور بی ارتباط بوده نمیتواند . نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری و خروج احتمالی نیروهای ناتو و امریکا تا ختم سال 2014 از افغانستان باعث گردیده تا سردمداران جهاد خواب قدرت و امارت دیده در فکربی بندو باری های سابقه بیافتن .
26 . 08 . 2012