کارشناس
زنګ خطر : فلم نو درسیمای اصلی ای مرکز رسانه های حکومت وریاست دفتر را تماشا کنید
چهار سال قبل دروسط سال ۱۳۸۷ ازطرف ریاست جمهوري اسلامي افغانستان به درخواستي سخنګوی ریاست جمهوری آنزمان (حمید زاده ) یک نهاد بنام مرکز رسانه های حکومت به این منظورتشکیل و در شش درک آغاز بکار نمود که مېخواست یکی از خویشاوندان نزدیک خود را بنام داکتر مسعود یما در نهاد مذکور رْیس بسازد . در ابتدأ حمید زاده از این نهاد به خویش وقوم خود معاشات ګزاف را تعیین نمودند که یک مکتب خصوصی خود را نېز ازاین طریق اکمال میکرد ، ولی با رفتن حمید زاده (ان جي او ) خانګی وی دوام نکرد . ډاکتر یما رفت ، واولین ریْس مرکر رسانه های حکومت بنام ( وحید عمر) که دست آورد ثمرهْ خاص فاروق ورد ګ بود تعیین ګردید .
وحید عمر برای تشکیل شاخه های مربوط مرکز رسانه های حکومت ازکوچه و پس کوچه وبازار کسانې را جمع آوري نمودند که اصلاً تعلیم یافته نبودند ، و از کارهای مطبوعاتی هم خبرې نداشتند . انګلیسی معیاری و اداره و منیجمینت هم یاد نداشتند . وحید عمر بهرنفر مدیر خود از (۳۰۰۰ ) الی ( ۵۰۰۰) دالر معاش تعیین نمود .
وحید عمر دونفر معاونین بنامهای امین شفیعی و داکتر عاشر داشتند که بعداً امین شفیعی را بخاطری برکنار کرد که ( زبیده اکبر وآغشته بودن فساد مالی و اخلاقی ) وحید عمر را افشا کرد . و داکترعاشر که اصلاً سویه و استعداد این پست را نداشت و ندارد ، و فقط یک چاپلوس بود وبه پشتوانهْ مامای خود ( ضرار احمد مقبل ) وحید عمراورا منحیث معاون خود تعیین کرده بود .
وقتی کمپاین دوره دوم ریاست جمهوري فرا رسید ، وحید عمر بحیث کمپاینر اصلی ریْس جمهور کرزی تعیین ګردید . بمجردیکه ریْس جمهور کرزی با چالشهای و کشمکشهای بالمشاهده برنده اعلان شد ، وحید عمر بجای حمید زاده سخنګوی ریْس جمهور ورْیس مطبوعات تعیین شد ، و تا سال ګذشته زمام این وظیفه را بسیار لاپوکانه به پیش میبرد . وحید عمر یک نفر از مرکز رسانه ها بنام فیروز دستوراً بمقام ریاست دفتر از طریق ارتباطات خاص خود جا بجا نمود ، و به فیروز وظیفه سپر ده بود که حق و نا حق در هر جا به ریْس جمهور مایک بګیرد و تا امسال این وظیفه را انجام داد . وقتیکه ریاست امنیت ملی در مورد فیروز تجسس نمود ، نامبرده جاسوس اجنبیها بر آمد ، و از وظیفه سبک دوش کرد ، وی همرای همسر خود توسط رهنمایی خاص دیپلومات مؤظف امریکایی در مر کز رسانه های حکومت به هند فرار نمود . ولې بجای وحید عمر معاون وی داکتر عاشر ریْس مرکز رسانه های حکومت تعیین ګردید . عاشر در فساد اداري و اختلاس شریک وحید عمر بود ، و سهم ممتاز وحید عمر را طور مستمر تسلیم آن میکرد . کاررسانه های حکومت توسط مأمورین پایین رتبه ْ به پیش میبرد که اصلاً کمترین معاش به دستور وحید عمرازطر ف ډاکتر عاشر و دارو دستهْ تیم منتخب وحید عمر به آنها داده میشد . زمانیکه دونرها می آمدند بهمین شعبات کاری آنها را میبردند ، وبه آنها میګفتند که ما اینچنین کارهای مهم ریْس جمهور را به پیش میبریم . وقتیکه از دونر ها کمک مالی را دریافت میکرد ، بین خود تقسیم میکرد وبه مأ مورین پایین رتبهْ خود نمیدادند . وحتی بونیسها و دیګر امتیازت اقتصادي و معنوی انهارا ما نند مال غنیمت میخوردند . سفرهای خارجې هم به تیم خاص خود در اولویت قرار داده بودند .
وقتیکه وحید عمر هم پر وبال کشید ، و در مقابل ریْس جمهور کرزی از نازو کریشمه ذاتی خود به دستور باداران اصلي اش ( داکتر عبدالله عبدالله ، احمد ضیأ مسعود و امرالله صالح کار ګرفت ، و کرزی هم به این رمز از قبل آګاه بود ، تصادف طوری بوقوع پیوست که کریم خرم ازطرف ریْس جمهور کرزی به صفت ریْس دفتر تعیین ګردید . ولې ضعف و نا لیاقتی خرم هم از انتخاب ټیم کاری وی پیداست . زیرا که تیم کاری و مشاورین اصلی خرم در تمام افغانستان تنها علامه علام جیلانی زواک ، ابوالکلام ضیأ بومیا ، پوهاند حمید ناصري سابق ریسپشن جمیله مجاهد ، از کمپ ناصر باغ آیت الله العظمی و مطلق بېسواد زاهد صاحب که اصلاً دروازه مکتب را ندیده و خود را سپیشلیست و ماستر معرفی نموده ، اکادمیسن و پر فیسور ساختن تظاهرات و نشنلیست اصلي و حزبی ای ساختګی در پو هنتون کابل آقای ساپی ، جامع الکمالات و نابېغهْ عصر جدید داکتر عاشر وغیره را تشکیل میدهد .
خرم خواست که تیم کاری را برای خود تشکیل دهد ، ووحید عمر فهمید که در صورت موجودیت خرم این پروژه ْ پس خانه ای را به پیش برده نمی تواند . بدین لحاظ استعفأ داد ، و ریْس جمهور استعفای وی را فوراً منظور نمود . ولې مرکز رسانه های حکومت کما فی السابق از فساد اداري نجات نیافت . زیرا کریم خرم تمام بودجهْ مرکزمذکور ازآن خود ساخت . ازیک طرف جیلاني زواک مشاور خاص خرم ، و ازطرف دیګر نفر اصلی خود از کادرپرسونل بنام زاهد بر مرکز رسانه ها مسلط نمودند ، که هردونفر متذ کره از سواد رسمي و مسلکی برخوردار نیستند . ولی متأ سفانه که خرم از دید ګاه ضعیف ، بې مطالعه ْ و غیر آګاهانه ای خود آنهارا فیلسفان عصر حاضر در افغانستان تلقی میکنند . ازینرو به زواک هم از کود (۹۵)معاش دالري مېداد ، و هم از رسانه های حکومت . به زاهد (۵۵۰۰) دالر معاش ازرسانه های حکومت تعیین نموده ، به صفت الله ساپی (۴۵۰۰) دالر معاش مید هد ، در حالیکه ساپی همزمان ماهانه (۳۰۰۰) دالر از عربها دریافت مېکند ، زیرا که مستقیماً ازطریق ایمیل آدرس به الجزیره خبرهای مهم را میدهد . همچنان بخاطر مصارف روزنامهْ باور (۲۰۰۰۰) دالر دیګر از مخفی ګاه های کود میګیرند ، به حمید سادات (۱۸۰۰) دالر معاش میداد ، به هدایت ساهل ۱۸۰۰) دالر معاش ازطریق رسانه ها و (۵۰۰) دالردیګر در روزنامهْ باور علیحده معاش میدهد . که خرم تلویزیون کابل نیوز ، روزنامه های سر نوشت وباور را از همین کود تمویل میکنند .
(۴۰۰۰ ) دالر به زواک در مشاوریت میدهد و (۴۰۰۰) دالر دیګر از پروژهْ (M C P) برای وی در نظر کرفته شده است ، و به هدایت ساهل و حمید سادات که هردونفر قبلاً انترنا بودند ، و در پهلوی اینها (چهار تن دیګر که قبلاً در حکومت قطعاً به شکل رسمي کار نګرده و در تشکیل حکومت نو یکدم در بست دوم خلاف قانون مأمورین و اصلاحات اداری معرفی ګردیده ، تعیین نموده اند . که به هر کدام آنها از( MCP ) (۱۵۰۰ ) دالر الی ( ۲۵۰۰) دالر معاش ماهانه در پرو ګرام فساد اداري ( اصلاحات اداري ) در نظر ګفته شده است . این در حالیست که بعضی مأ مورین سابقه دار ، مسلکی و تعلیم یافته را که از امتحان نام نهاد اصلاحات اداری کامیاب برآمده ، آنها را از این پروګرام کشیده و در دیګر جای معرفی نموده و بجای آنها نفرهای خود را بخاطر امتیازات زیاد معرفي کرده است . مانند نفرشجاع ریْس کادر و پر سونل ریاست دفتر و نفر داکتر سمیع معاون کادر و پر سونل ریاست دفتر، نفر خرم ، ، نفر ساپی ونفر زاهد معاونین اداری مرکز رسانه های حکومت . به هدایت ساهل و حمید سادات که هر کدام از آنها در بست دوم در نظر ګرفته شده و نو مأمور دولت میشوند ، از همین معاش برای هر دوی آنها در نظر ګرفته شده . و ظاهراً بنظر میرسد که در این تشکیل تناسب قومی مراعات شده است ، ولی از لیاقت ، اخلاص و توانمندی بدون مصلحت ګرایي ، پارت بازي و خویشاوندي هېچ چیزدیګر در ذربین هم دیده نمی شود . و اینچنین اصلاحات بخاطر جابجا نمودن مهره های اصلی خود درپست های کلیدی حکومت آینده ْ افغانستان جریان دارد . این در حالیست که به مأمورین سابقه دار ، تعلیم یافته ، رسمي . مجرب وبلند رتبه از کود (۹۵) ما نند سابق به اندازه ّ بخورو نمیرمعاش را در نظر ګفته شده است ، واین خود یک فساد است که در داخل ارګ زیر چپن کرزی وجود دارد . پس به دههْ اصلاحات وپیشرفت چطور خواهیم پیوست ؟ در صورتیکه جامعه جهانی ازکرزی تعهد خواسته که باید پیش از شروع این دهه اولاً فساد اداری را از بین ببرد ، و برای حساب دهي شفاف دردههْ آینده در حکومت خود اصلاحات کافی بیاورد ، که متأ سفانه سر از امروز سمپل کار ریاست دفتر کرزی کاملاً با اصلاحات اداری در تضاد نهادینه و با فساد اداري موافق بنظر میرسد . پس ما وجامعه ْ جهاني چه توقعی از این چنین ادارات و حکومت داشته باشیم ؟ چرا کفریکه از مکه بخیزد ، کجا می ماند مسلمانی را .
اګر رسانه ها ی باوجدان چه چاپی ، چه صوتی و چه تصویری میخواهند از حقیقت فسادیکه در مرکز رسانه های حکومت و ریاست دفتر وجود دارد خود را آګاه بسازد ، ازمأ مورین رخصت شده و ناراض از این مرکز بپرسند ، و این شواهد زنده را با اکثریت خاموش از طریق رسانه ها شریک بسازند ، تا ملت خوش باور و صادق هم از روند این جریان با خبر شود . زیرا که این ملت بیچاره را باز در تلک خرس بند نماند .
اینک فلم نودرسیمای اصلی ای مرکز رسانه های حکومت و ریاست دفتر که ازطرف ریاست دفتر ریاست جمهوري اسلامی افغانستان برای ده سال آینده بنام ظرفیت سازی و اصلاحات اداري به نمایش ګذاشته میشود .