سنجر غفاری
نگاهی بر نشست پاریس
واقعیت این است که مبتکرین چنین اجلاس هیچگونه مسولیت پذیری را در قبال عملی شدن تصامیم و فیصله های خلاف منافع ملی افغانها راعهده دار نمیگردند وصرفآ منافع ملی وکشوری شان را جستجو واستحصال میدارند . چنانچه درنشست المان اپوزسیون سیاسی، قومی ، لسانی و سمتی حاکمیت دولتی موجوده را باهم دریک پیوند ضدمنافع ملی ،و قانون اساسی افغانها گردهم آورده بودند و تشویق به ادامه نفاق و بحران آفرینی علیه منافع ملی گردیدند .اگر چنین نبود چرآ فریاد رئیس جمهور افغانستان بعداز این نشست به آسمان ها بلند شدو تبر جدائی ونفاق ، بی باوری های ملی در مناطق مختلف کشور ما به خصوص میان اقوام و ملیت ها ، روشنفکران و روحانیون به ریشه احساسات ملی شان اثرات ناگواری رابوجودآورده ،دودستگی را میان نیروهای سیاسی نظامی در حاکمیت موجوده رشد وتقویت بخشید . بعدآ شبکه های استخباراتی کشور های منطقه ازاین حالت بوجود آمده پروژه سازی های جدید وخاص خویش رانمودند. پس ازاین نشست مناسبات میان یکعده ازاعضای کانگرس امریکابا جناب حامدکرزی رئیس جمهورافغانستان به سردی گرائیده است .
نشست پاریس تکرار اشتباه المان ، گناه و خطای دیگری محسوب میگردد که بدون شک اراده ملی شامل این نشست نبوده خلاف قانون اساسی مردم افغانستان میباشد . امروز طالبان ، قوماندانان و لیدر های دیروزی تنظیم ها هیچگاهی رهبر وپیشوایان ملیت های مختلف در افغانستان نبوده وهرگز موردتآئیدهمگانی منجمله نسل جدید وجوان برخواسته ازناباوری هاوجنگ عوام فریبانه ، بنا م دین واسلام ، وطن وآزادی ، برتری جوئی قومی وملیت گرائی نمی باشند. تا جای که مشاهده می گردد مردم از جنگ و نفاق حراس ندارند وخسته نمی باشند از عوامل موجوده جنگ به خصوص همین چند کلاه بردار و تیکه داران مصیبت های ملی بنام رهبران طالبان ، تنظیم ها ، نماینده و لیدر فلان و فلان قوم وسمت خیلی ها در وحشت و ناباوری قرار دارند و میدانند که پس از بیرون شدن قوت های بین المللی برای مردم وکشور شان مصیبت هارا به نفع همسایه های در ظاهر دوست ولی دشمن واقعی منافع ملی و همگانی مابه خصوص ایران و پاکستان خدمت مینمایند. بازی های کاذب وفریبنده استخبارات پاکستان وایران با جامعه جهانی عامل عمده ادامه بحران موجوده در وجود طالبان و موشگافان مسایل ملی و قوم گرائی را در افغانستان در وجود چنین لیدر شف های تحت حمایه شان از همین اکنون اماده یک مقابله جهت کسب برتری ورسیدن به قدرت وحاکمیت دولتی در افغانستان بدون نیروهای بین المللی را پلان گذاری مینمایند. نباید خود وهمگان را فریب داد.بایدازدید اگاهان سیاسی و دانشمندان ملی ، کادرهای صدیق وعاری از تعصبات مختلف که عامل بحران و ناباوری ها نمی باشند کانفرانس علمی ، تحقیقاتی و راه یابی بسوی ایجاد فضای اعتماد وباوررا پلان وعملی نمود نه این که با عاملان عینی و حقیقی مصیبت ها روی سرنوشت ملیونها انسان کشانیده شده درظلم وناباوری هابه وسیله اعمال وکارکردهای این ستم پیشه گان بازهم اعتبارملی رادر گروشان قراردادچرا؟
واقعیت را باید پذیرا باشند که دیگر شانس خویش را برای ابد این گونه افراد درافغانستان ازدست داده اند و امتحان شده هستند. این که یکتعداد افراد بیچاره ونادار، محروم از نعمت سواد را الله اکبر گویا به دور خویش جمع می بینند و خودرا تنهاعالم و کل اختیار همگان میدانند اشتباه شان درهمین است و گناه کشور های که ایشان را دعوت به نشست مینمایند درهمین جامیباشد چراکه عاقلان را بیگانه ها پسند ندارند و نمیتوانند به اهداف شان دسترسی مطمعین داشته باشند و به همین دلیل است که گناه بزرگ را درحق مردم ما و آینده کشور شان متقبل می گردند و باج می پردازند.
مدتی است که طالبان وحزب اسلامی به دستور استخبارات پاکستان مکاتب دختران را مسدودنموده و همه روزه متعلمین را مسموم مینمایند ، آیا این عمل شان خلاف نورم های بشری و قوانین انسانی و اساسی مردم افغانستان نمی باشد که مراکز علمی وتحقیقاتی کشور فرانسه روی سرنوشت ملی انسانها با دشمنان علم وکرامت انسانی در تعامل ومعامله قرارمی گیرند و نجات افغانستان ومردمش را دراتحاد چنین گروپ ها می پندارند؟
ازمقامات عدلی و حقوقی ، رهبران و سازمان دهندهگان این نشست در فرانسه می پرسیم آیا فراموش نموده اید که سربازان شمارا در ولسوالی سروبی و ولایت کاپیسا کدام باند گروپ هاقتل عام نمود که شما مجبوربه عقب نشینی قبل ازوقت شده ایدایا درمقابل مردم افغانستان که ازشما سوال نماید احتمال دارد جوابش را به وسیله این باند گروپ هابدهید ،مگر برای مردم خویش چه جواب دارید ؟ فراموش نشود که شمادر تعهد با جامعه جهانی در افغانستان بخاطر برگشت صلح وثبات ، آزادی زنان واطفال ، نابودی کامل القاعده وطالبان ( تروریزم بین المللی ونارکوتیزم ) به کشور ما آمده بودید . قرارگذارشات مطبوعات طالبان وحزب اسلامی در جاپان باهم نشست دارند و نماینده دولت نیز در این نشست اشتراک ورزیده است که چنین ملاقات در حضور مطبوعات ومردم انجام شود که نمی شود چون هدف شان مردم نیست بلکه خارجی هادر کشورما علاقمندی زیاد با دشمنان مردم مادارند نه بامردم و به همین علت است که همه ناکام هستند. بنآملاقات و تفاهم درجاپان تداوم مصیبت علیه مردم است . آرزومندی روزی را داریم که نماینده گان واقعی و نخبگان سیاسی ، شخصیت های ملی و روحانیون مترقی ، کادر های همه عرصه های علمی ، حقوقی و سیاسی کشور مارا در قلب کشور ما باهم در یک کنفرانس علمی و تحقیقاتی به تماشا بنشینم که دیگرحرف از طالب وغالب ، قوماندان و مجاهد ، لیدرو رهبر این قوم وآن ملیت نباشد و همه باهم افغان باشیم و افغانستان بگویم .
این است آرزوی ملی و همگانی در کشور ما که همانند ببر های تآمیل این ببر های دست بیگانه ها نیز از خانه ما برای ابد نابود گردند و خارجی ها شکارشان را بنام نشست و کنفرانس ختم دیده یابند . سنجر غفاری مسکو – اول جولای 2012