الحاج عبدالخالق بقايی پاميرزاد

 

شباهت نظر ميان آقای کرزی و داکتر رمضان بشردوست پيرامون سياست های دوگانه امريکا در افغانستان

آقای کرزی بعد از اشتراک در اجلاس سالانه ملل متحد و برگشت به وطن در برابر روزنامه نگاران و هم در مصاحبه اختصاصی با نماينده شبکه سی بی اس امريکا گفت که آقای اوباما رئيس جمهور امريکا به نيازمنديهای وی پاسخ مثبت ارائه نکرده و بسياری از تعهدات خود را زيرپا کرده است.

او افزود که نظاميان امريکا مسالهً راکت اندازی بالای شهرهای سرحدی شرقی و جنوبی افغانستان را که از دو سال است با بی رحمی و بدور از ارزشهای دينی ، اخلاقی ، همسايگی و مقررات بين الدول ذريعهً اردوی پاکستان ادامه دارد و باعث شهادت ، مجروحيت و فرار هموطنان ما از خانه و کاشانهً اصلی بمناطق ديگر شده با بی توجهی کامل بدرقه نموده و حتی از آن چشم پوشی کردند. از بيانات ايشان استنباط شد که او از سفر به امريکا دست خالی برگشته و خيلی ناراحت و مايوس است.

همچنين از ورای صحبت های او اين نتيجه هم برملاشد که عقد پيمان ستراتيژيک با امريکا که بعد از سه سال چانه زنی صورت گرفته و به امضای هر دو رئيس جمهور در کابل رسيده بود ، هنوزهم اکثر موضوعاتش در هاله ابهام باقيست و روی آنها مذاکرات ادامه دارد.

اين پيمان نظير قرارداد ترانزيتی با پاکستان است که سه سال قبل به امضاء رسيد ولی جانب پاکستان تا هنوز آنرا به منصهً اجرا نگذاشته است و بنابر ارائه دلايل ناموجه و غير منطقی اين قرارداد تا فعلا پا در هوا است ! و تجار و بازرگانان افغانستان از ناحيهً ورود و صدور کالاهای افغانستان از طريق پاکستان متحمل خسارات هنگفت شده اند و صدای شان بجايی نرسيده است. سفرهای  پی در پی وزير تجارت و مامورين عاليرتبه افغانستان و هم آمد و شد ماموران عاليرتبه پاکستان به کشور ما کلا بی نتيجه بوده است.

اين تنها نيست. پاکستان در بسی موارد به تعهدات خود پشت پا زده و منافع ملی ما را سبوتاژ کرده است. جلسات و نشست های مامورين عاليرتبهً نظامی و مسافرتهای هيئات های صلح در سطح  آمد و رفت آصف علی زرداری رئيس جمهور بی صلاحيت پاکستان و يوسف رضا گيلانی نخست وزير پيشين و بانو ربانی کهر وزيرخارجه ، طی چند سال همه  بی نتيجه از آب درآمده است.

امريکا بحيث يک قدرت درجه يک جهان و دوست استراتيژيک افغانستان ازاين همه مسايل چشم پت عبور نموده و ثابت کرده که دوستی آن مقطعی و فقط براساس منافع ملی خود شان است.

بنابرهمين سياست های فريبکارانه بود که امريکا جنگ را از لانه و کاشانهً اصلی دهشت افگنان در آنسوی مرز به افغانستان کشانيده و کشور زيبای ما را بميدان جنگ مبدل کرده است.

ازخونهائيکه در افغانستان ريخته ميشود نظاميان پاکستان " آی اس آی " و امريکايها در آن شريک اند و نميتوانند از مسئوليت شانه خالی کنند. دولت افغانستان مقصر است که با ديپلوماسی ضعيف و موضعگيری های غير عقلانی و بزدلانه نتوانسته دراين باره وظيفهً ملی خود را اجرا کند و رخ جنگ را بجای اصلی ان تغيير بدهد. حالا پشيمانی سودی ندارد.

حال آقای کرزی از شورای امنيت سازمان ملل خواست تا نام طالبان را از لست سياه حذف کند و آنهائيکه در زندانهای پاکستان بسر ميبرند بشمول ملا برادر ، به افغانستان تسليم داده شوند.

ايکاش در برابر اين لک بخشی ، طالبان از جنگ و برادر کشی وويرانی وطن شان دست کشيده به صلح و مبارزه سياسی رو بياورند و در انتخابات رياست جمهوری آينده کانديد شايسته شانرا معرفی نمايند. اينست خواست ملت شريف و هردم شهيد افغانستان که امروز در زير سم ستوران غربی نعره ميکشد ، رمق حياتش را از تنش گرفته اند.

ای فرزندان افغانستان !  متحدشويد و کشور تانرا ازاين حالت   خجالت آور بدست خودتان آباد کنيد و بار اجانب را از شانه های تان بدور بيافگنيد. افغانستان کشور آزادگان است.

کاروان رفت و تو در خواب و بيابان در پيش     کی روی ، ره زکی پرسی که بمنزل برسی

آقای کرزی با اميدواری بملت شجاع افغانستان در مصاحبه اش با نمايندهً  شبکهً سی بی اس امريکا اطمينان داد که بعد از خروج نيروهای خارجی در سال 2014 وضعيت امنيتی کشور دچار مخاطره نخواهد شد. و او ازاين ناحيه تشويشی ندارد.

البته اين گفتهً رئيس جمهور در حالی صدق ميکند که اردو و پوليس ما تقويه و تجهيز گردند و ملت ما يک پارچه و متحد گردد و دوستان بين المللی خود را که در اجرای تعهدات شان صادق باشند تشخيص کنيم و از آزادی ، استقلال ، حاکميت ملی و نواميس ملی خود جان بازانه دفاع نماييم و به پيش قدم بگذاريم.

سفر داکتر رمضان بشردوست وزير پيشين پلان و عضو پارلمان افغانستان به سويدن :

ايشان که يکی از کانديدان مستقل رياست جمهوری در انتخابات آينده هستند ، به دعوت کميته " افغانستان ـ سويدن " به اين کشور آمده بودند . روز پنجشنبه چهارم ماه اکتوبر سال جاری در نشستی در حلقه دانشمندان و هوادارانش در شهر گوتنبرگ ( شهر دوم و زيبای سويدن ) با لباس سفيد منزه ، کرتی سفيد ، بوت های سفيد که يخن پيراهنش با پارجه ای از بيرق سه رنگ افغانستان عزيزمزين بود و نمود خاصی داشت ، ظاهر گشت و مورد استقبال گرم قرار گرفت.  وی بعد از تعارفات معمول ، آغاز به سخنرانی نمود و گفت که آ مده است تا اهداف خود را به هموطنان و دوستان سويدی در ميان گذاشته و از اوضاع ناهنجار افغانستان دردمند و مجروح معلومات ارائه بدارد.

داکتر رمضان بشر دوست صيمانه اظهار داشت که او همه مسايل قومی ، سمتی ، لسانی و مذهبی را کنار گذاشته و بحيث يک انسان با شما صحبت ميکنم. او با کلمات و جملات گرم که از قلبش برميخاست و بر دلها مينشست از جلسهً اول بن تا اکنون از روی مسايل گوناگون پرده برداشت و اهل مجلس را در روشنی قرار داد. او با زبان ادب گپ ميزد و به هيچ کس به صورت عريان تاخت و تاز نکرد ، حتی به دشمنان افغانستان هم. بشردوست تغيير سياست فعلی امريکا را در مقابل مسايل افغانستان و پاکستان که تا اکنون سراسر به نفع پاکستان ادامه دارد ، مربوط به رويکار آمدن يک زعامت آگاه ملی که به اثر ارادهً پاک مردم ما بدون مداخلهً قدرت های داخلی و خارجی به پيروزی برسد دانست و گفت که وظيفهً اين زعامت در قدم اول اينست تا موضوعات غامض و پيچيده را که در مناسبات دو کشور وجود دارد و امريکا آشکارا و پيوسته جانب پاکستان  را التزام کرده است و همه چيز در يک سردرگمی قرار دارد پوست کنده مورد بحث  و مداقه قرار دهد و سياست دو کشور را با شفافيت کامل وارد مرحلهً نوی بسازد و از منافع افغانستان دفاع شجاعانه بعمل بياورد.

وی در جواب سوال يک بانوی افغان که پرسيد جنگ چه وقت خاتمه مييابد ، گفت که امريکا به پاکستان دالر ميدهد  ، پاکستان ازين پول دهشت افگنان عربی و عجمی را تمويل و تجهيز ميکند و برای جنگ به افغانستان ميفرستد.

ازجانب ديگر امريکا به افغانستان کمک های ناچيز مينمايد تا به دهشت افگنان مقابله کند. بنابرين تا وقتی اين سياست غلط و دوگانه و ضد منافع ملی افغانستان ادامه داشته باشد ، نميتوان به صورت قطعی ختم جنک را پيش بينی کرد ، مگر آنکه چنانچه گفته آمد ، رهبری افغانستان موقف خود را در برابر قضايا با امريکا مشخص و روشن بسازد.

او بی پروايی امريکا را در مورد تجاوزات اردوی پاکستان به سرحدات شرقی و جنوبی افغانستان و بسی موارد ديگر مثال آورد.

وضعيت پناهجويان افغانستان در کشور سويدن کاملا بد است :

داکتر رمضان بشردوست به اين موضوع اشاره کرده افزود که از اخراج اجباری پناهجويان افغانستان در جريان قرار گرفته و درين باره با مقامات مربوطه اين کشور بمذاکره خواهد پرداخت و تنيجه را به وزارت امور خارجه ووزارت امور مهاجرين و عودت کنندگان و به پارلمان کشور اطلاع خواهد داد.

بايد گفت که وضعيت پناهجويان افغانستان در دو سه سال اخير از مدار قانونی خود دور شده و مقامات مربوطه کشور صلح دوست سويدن پناهجويان را بنام " عودت داوطلبانه " اجبارا بصورت بسيار فجيع و غير انسانی با دست و پای بسته به طياره انداخته از طريق کشورهای همجوار به افغانستان می فرستد.

وباين صورت حقوق مشروح پناهجويان ، حقوق بشر ، ديموکراسی و عدالت اجتماعی را خدشه دار مينمايد. نويسنده شاهد چندين حادثهً تراژيدی پناهجويان بوده ام و موضوع را بار بار با  انجمن های افغانها در شهر گوتنبرگ در ميان گذاشته ام ولی معلوم شد که اين موضوعات در برنامه های ايشان قرار ندارد. من چندين جوان را ميشناسم که سه بار جواب رد گرفته اند و بعضا زن و فرزند نيز دارند و در حالت بسيار بد و ابتر روزگار بسر ميبرند ، ولی فرياد رسی برای حل مشکل آنها نيست که نيست.

من موضوع را با آقای نسيم سحر رئيس انجمن افغانها در ستوکهولم درميان گذاشتم ولی مساعی اوهم نتيجه مثبت ببار نياورد. البته اقدامات او را قابل قدر ميدانم که کابل را در جريان قضايا قرا داده است.

اميد است مذاکرات داکتر بشردوست نتيجه مثبت ببار آورد ووزارت های خارجه و امور عودت کنندگان را از خواب غفلت بيدار سازد تا از حقوق اتباع سرگردان کشور ما وظيفتا دفاع کنند و جانب سويدن را برعايت حقوق پناهجويان مطابق به قوانين بين المللی متقاعد سازند.

صحبت های بشرردوست با چک چک و هلهله و نثار دسته های گل و تحايف بدرقه شد و در حاضرين شور و نشاط می آفريد. وی تحايف را  به  بعضی ازحضار بخشيد.

 

 

 


بالا
 
بازگشت