غلام محمد زارع

گل های که نا شگفته پر ، پر میشوند

 

روز پنجشنبه ۱۱ اکتوبر۲۰۱۲مصادف بود با روز بین المللی دختران که جامعه جهانی این روز را بخاطر حمایت از حقوق وآزادی های انها در جهان و جلوگیری از خشونت و زور گویی ،سؤاستفاده و تجاوز جنسی ، خشونت های جنسی ازدواج های اجباری و قبل از وقت دختران ، تجلیل نمود . این روز به انهای تخصیص داده شده که تولد شان با « اوه دختر شد » ، « باز دختر شد » و کلمات و جملاتیکه هیچگاه علاقمندی ، خوشی و مسرت خانواده ها را تدعی نمیکند ، همراه است . متاسفانه او موجودیست نا خوانده و ورودش نامبارک . نا مبارک بخاطر اینکه تولدش موجب سربلندی مادر و خانواده نمیشود . نه تنها موجب سربلندی مادر نمیشود بلکه مادر بیچاره که در تولد دختر هیچ گونه تقصیر ندارد ، مورد توهین ، تحقیر وحتی لت وکوب قرار میگیرد . این است بدبختی جامعه عقب مانده ما . جامعه که همه ای کوتاهی ها و کمبود ها را به زن رجعت میدهد . به دختر از همان روز تولد به چشم دیگر دیده میشود . برایش در صورت داشتن امکانات هم ، نه تنها شب شش ویا محفل خوشی نمیگیرند بلکه مردان از گفتن اینکه کودک تازه وارد خانواده دختر است ، عار دارند .دختر که با تولدش شادی برای خانواده نیاورده است ، با بی توجهی کلان شده ، دنباله رو فرزندان پسر میگردد . به مکتب و مدرسه اش نمیفرستند و از نعمت خواندن و نوشتن و آشنایی با جهان ماحول بی بهره می ماند . با بی رحمی مورد تبعیض جامعهء مرد سالار قرار میگیرد . در نوجوانی که هنوز خوب وبد زنده گی را نمی داند ، جبرأ به خانه شوهر میفرستندش . با حفظ داشتن نام ، بی نام ونشان بدنیا می آید ، زنده گی میکند و با همین بی نام و نشانی از دنیا میرود . این است سرنوشت اکثریت دختران در جوامع عقب مانده ، مانند افغانستان . تجلیل و بزرگداشت یازدهم اکتوبر بنام روز بین المللی دختران ، بخاطر آنست که جامعه ومردم به دختران که مانند پسران آینده سازان جامعه اند ، ارزش و اهمیت قایل شود ، زمینه های رشد و اعتماد به نفس برای شان مساعد گردیده ، به مکتب ومدرسه رفته ، تحصیلات عالی نموده و جای پای مناسب خود را درجامعه یافته و در اعمار جامعه دوشادوش پسر ها سهم گرفته نقش خود را ایفا نماید .                                                                                                                  

دختران در کشور ما که سالهای متمادی است مردم با جنگ و خشونت ، ویرانی و بربادی ، کشتن وبستن دست بگریبان اند و از رسم ورواج ها وسنت های مبتذل رنج میبرند ، سرنوشت بدتر و زشت تر نسبت بدیگر نقاط دنیا دارند . بررسی ها نشان میدهد که دختران در سنین طفولیت ، نوجوانی وجوانی با سؤ استفاده های جنسی ، تجاوز ، خشونت های جنسی ، ازدواج های اجباری و قبل از وقت و اعمال زشت و خلاف قوانین بشری مواجه اند . اگر رقم بدرفتار با دختران در کشور های متمدن در ساییه قوانین بشری ، سطح بلند فرهنگی ، اگاهی دختران از حقوق وآزادی های شان ، محدود است برعکس در کشور های عقب مانده ، جنگ زده و دارای سطح فرهنگی پایین این ارقام خیلی بلند و چشم گیر است . جنگ ، بی سوادی ، رسم ورواج ها و سنت های کهنه و پوسیده ،بی قانونی ، بی بند وباری بی خبری از حقوق و ازادی های بشری ، کهنه پرستی ، سطح پایین اقتصادی ، نبود مراجع موثردفاع وحمایت از قانون ، ضعف و ناتوانی مراجع تطبیق قانون و عدم امنیت ، . . . دشمنان حقوق وازادی های دختران در جامعه ما میباشند . برای قانونمند ساختن حقوق ، آزادی ها و احترام به کرامت انسانی دختران ما نیازمند ترویج فرهنگ و اخلاق انسانی و احترام به انسان وانسانیت بوده و به محو خشونت و زورگویی در جامعه ، تسوید قوانین که از تساوی حقوق شهروندان حمایت کند ، ضرورت داریم . ارگان های دولتی قوی و دلسوز حراست از قانون ، ترویج روحیه برابری زنان و دختران با مردان ، همکاری بی شایبه و صادقانه علما و روحانیون و همگانی ساختن سواد در جامعه از نیازمندی های عمده و اساسی جامعه افغانی بشمار میرود .                                                        

دختران این گل های باغستان جامعه انسانی به برخورد سالم و دور از تنگ نظری ، تعصب و تبعیض احتیاج دارند . اگر جامعه ومردم از انها مانند فرزندان پسرحمایت ننموده وزمینه های پیشرفت و انکشاف فکری شانرا میاثر نسازند و جلو خشونت وتجاوز و سؤ استفاده های جنسی علیه انها را سد نشوند این گل ها ناشگفته ، پر ،پر شده و تداوم جامعه بشری به خطر مواجه میشود .                                                                                                                                                                      

12 . 10 . 2012

 

 

 


بالا
 
بازگشت