فضل الرحیم رحیم

 

ملاله یوسفزی کی است و چرا مورد هدف تروریستان قرار گرفت و چرا ترور او خبر ساز گردید ؟

 

 

روز سه شنبه نهم اکتبر در کنار ده ها خبر قابل توجه ، خبر ترور دختر چهارده ساله پاکستانی  ملاله یوسفزی ، در سرخط مطبوعات عده زیادی از کشور ها قرار داشت .

ملاله یوسفزی یا گل مکئی متولد سال 1997 در ولسوالی سوات پاکستان ، دختر چهارده ساله ای است که درد فاع از حق آموزش توسط طالبان مورد هدف گلوله قرار گرفت ، او فعال حقوق بشر و حقوق کودکان و عضو کمپین تحصیل دختران در پاکستان است .

ملاله یوسفزی در سال 2009 زمانی که دره سوات، در اشغال طالبان پاکستانی به رهبری مولانا فضل الله، قرار داشت با نام مستعار گل مکی، خاطرات روزمره اش در مورد جنایات طالبان را برای" بی بی سی" می فرستاد .
پس از وقوع عملیات نظامی در این منطقه و پاکسازی طالبان پاکستانی، حکومت پاکستان به او جایزه شجاعت داد.
این دختر پاکستانی، روز سه شنبه 19 اکتوبر 2012 در منطقه موسوم به سیدوی شریف، در مرکز ولسوالی سوات هنگام بازگشت از مکتب در راه خانه هدف حمله مسلحانه قرار گرفت. ملالی از سال 2009 به این سو همواره برای پیشرفت تعلیم و آموزش دختران تبلیغ کرده و جایزه های بین المللی را نیز به دست آورده است.
طالبان پاکستان مسوولیت حمله بالای ملاله یوسفزی را بدوش گرفتند. احسان الله احسان که خود را سخنگوی طالبان معرفی می کند در تماس با رسانه ها مسوولیت حمله مسلحانه بالای ملاله یوسفزی را بدوش گرفته گفته است که وی را به خاطر داشتن افکار ضد طالبان مورد حمله قرار داده اند. سخنگوی طالبان اضافه نموده که افکار ملاله یوسفزی غیر اسلامی و بر ضد طالبان است وی در یکی از مصاحبه هایش بارک اوباما رییس جمهور امریکا را به عنوان شخصیت دلخواه اش یاد نموده بود. ملاله یوسفزی ، باری با انتقاد از طالبان گفته بود " دختران در زمان تسلط طالبان می ترسیدند که به صورت شان اسید پاشیده شود یا توسط این شبه نظامیان دزیده شوند در آن زمان که طالبان بر منطقه سوات پاکستان ، تسلط داشتند دختران بدون پوشیدن یوینفورم با لباس معمولی و به صورت پنهانی به مدرسه می رفتند در حالی که کتابهای شان را در زیر شال های شان پنهان می کردند . او گفته بود که می خواهد زمانی که بزرگ شد حقوق بخواند و وارد دنیائی سیاست شود ."
سخنگوی طالبان بنام سراج الدین احمد ، دره سوات جزئیات بیشتری را از عملیات ترور ملاله یوسفزی دختر ۱۴ ساله پاکستانی فاش کرد. به گزارش از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رهبری طالبان دره سوات از دو ماه پیش تصمیم به کشتن این فعال نوجوان گرفته بود که سرانجام این عملیات هفته پیش انجام شد اما منجر به زخمی شدن ملاله یوسفزی شد. سراج الدین احمد در ادامه فاش کرده است که یک تیم مجرب که تخصص کافی در هدف گرفتن افراد و شلیک به سر آنها داشته اند برای کشتن یوسفزی به منطقه اعزام شده اند. او توضحیح داد که طالبان سه بار به صورت جدی به یوسفزی و خانواده او هشدار داده است که اگر از فعالیت های ضد طالبان و تبلیغ فرهنگ غربی در سوات دست برندارد او را خواهند کشت. سراج الدین گفته است که آخرین هشدار انها یک هفته پیش از انجام عملیات صورت گرفته اما او توجهی به آنها نکرده است. به گفته سخنگوی طالبان دره سوات تیم اعزامی به محل به دقت مسیر رفت و برگشت ملاله یوسفزی به مدرسه و خانه را بررسی کرده بودند. به گزارش همین منبع خبری شلیک به این دختر ۱۴ ساله پاکستانی ساکن در دره سوات که در وبلاگش جنایات طالبان را مورد انتقاد قرار داده و خواهان بازگشت یک زندگی معمولی برای مردم سوات به دور از قوانین قرون وسطایی طالبان بود موجی از اعتراض و نفرت را علیه طالبان در پاکستان و جهان برانگیخته است. ملاله یوسف زی بیشتر از هرچیز برای حق تحصیل و مدرسه رفتن دختران دره سوات تلاش می کرد. طالبان رفتن دختران به مدرسه و خارج شدن انها از منزل را حرام می دانند و معتقدند حتی اگر لازم است زنان از خانه خارج شوند حتما باید یکی ازمحارم آنها همراهشان باشد. زادگاه و محل سکونت ملاله یوسفزی ، برخلاف ادعای حکومت پاکستان ، ساحه تحت تسلط شبه نظامیان طالبان پاکستانی و محل  تربیت و پرورش و اعزام تروریست ها به کشور ما افغانستان ، می باشد . شجاعت و متانت این دختر چهارده ساله در بیان واقعیت های تلخ زمان و مکان اش موجب شده تا خبر ترور او در سرخط اکثر رسانه های کشور های مختلف قرار گیرد و همزمان از شحصیت های سیاسی کشورهای مختلف دنیا، تاسازمان های بین المللی با شنیدن خبر ترور او ابراز تاسف وهمدردی نمایند .

فضل الرحیم رحیم خبرنگار آزاد

15/10/2012

 

 

 


بالا
 
بازگشت