محمدالله وطندوست
به بهانه معاهده استراتژیک
نمیخواستم درمورد موضوعاتی که به ازما بهتران مربوط است چیزی بنویسم . اساسآ از چند ماه بدین طرف از نوشتن در مورد موضوعات که همه می نویسند و چندان تاثیر هم ندارد منصرف شده ام وصرف به تنظیم یاد داشت های که شاید در آینده ها مورد استفاده قرار گیرد اکتفا نموده ام . اما وقتیکه سکوت مرگبار حلقات ، گروپ ها ، احزاب و روشنفکران به اصطلاح ترقی خواه و مدعی رسالت را در برابر یکی ازوقایع فاجعه بار تاریخ معاصر کشور می بینم، نمی توانم به این سکوت تسلیم شوم .
حرف بر سر معاهده استراتژیک امریکاـ افغانستان است . دولت مردان امروزی که ننگ برده گی را از"بن" در پیشانی دارند نمی توانند علیه این معاهده حرفی داشته باشند . آنان در صورت مخالفت با پیمان استراتژیک نه تنها مقام وموقف خود را از دست می دهند بلکه اسناد مردوزی و غلامی شان نیز می تواند از طریق "ویکی لکس: افشا شود وشهرت کاذبی را که از برکت خدمت گذاری به بیگانگان کسب نموده اند در معرض نابودی قرار گیرد .آن روشنفکر پیرومکتب فرانکفورت که در راس مذاکرات این پیمان قرار دارد با پشت پا زدن به عقاید انقلابی دیروزی خود می کوشد عقد این پیمان را تسریع بخشد و امتیازی از بادار،باداران یعنی قصر نشین کاخ سفید کمائی کند . احدی ها ، احمد زی ها ، خلیلزاد ها و بیات ها نیز اصولا بخاطر انجام چنین ماموریتی در صحنه حضور دارند ورنه آنها هر کدام در مقام وموقفی درنیگی دنیا برخور دار اند و فردای سعادت مندی را برخود واولاد خود تدارک دیده اند
یک عده روشنفکران مصلحت اندیش نیز منفعت خود را در تائید این معاهده می دانند و شاید با تائید این سند اسارات اور به لقمه نانی چشم دوخته اند . خلاصه درمورد معاهده استراتژیک امریکا ـ افغانستان با تائید و تکریم ، مطبوعات ما را انباشته است ویا سکوت مرگبار که خود علامه تائید تلقی میشود سایر کسترده است . البته روشنفکران رسالت مند ی که با احساس مسئوولیت وجدانی در مورد عواقب این معاهده ابراز نظر می کنند راه شان از بلی گویان جدا است همه می دانیم که امریکا بمنظور حفظ منافع حیاتی خود دراین منطقه پاگذاشته چرخ پرمصرف نظامی را از پول مالیه زحتمکشا ن ان کشور د رحرکت نگهداشته است .
موجودیت منابع بزرگ انرژی درآسیای مرکزی موقعیت رقبای باالقوه یی امریکا همچون چین، هند و روسیه در منطقه ، اختلاف امریکا با ایران و ده ها مسئله دیگر، امریکا را واداشته تا حضور دایمی خود را در افغانستان تسجیل نماید .
اساسا چنین معاهداتی که قبلا با کشور های دیگر منطقه نیز عقد گردیده است :
زمانی ایران شاهنشاهی از برکت پیمان استراتژیک با امریکا منحیث ژاندارم منطقه تبارز نموده هر گونه حرکت آزادیخواهانه خلق زحمتکش ایران را با قساوت سرکوب می نمود. در عربستان سعودی و کشور ها خلیج ازبرکت موجودیت نیرو ها ی امریکایی و حمایت قصرسفید، استبداد قرون وسطایی حاکم است و مردم ان کشور ها از کوچکترین حقوق انسانی محروم اند .
در هر کشوریکه پای نظامیان امریکایی رسیده است بی اعتنایی در برابر عقاید، کلتور و فرهنگ مردم ، قلدری وتحکم بر باشنده گان بومی حاکم گردیده، شهروندان امریکایی از یک نوع حقوق خاص برخوردار بوده اند . درکشور خود ما شاهد هستیم که جنایت کاران امریکایی و متحد ین آن از پیگرد ومحاکم قانونی معاف اند وحتی قاتلین این کشور ها نیز مورد بازخواست مقامات عدلی وقضایی کشور قرار نمیگیرند .
ده سال تجربه به حضور امریکا در کشور ما نشان دهنده آنست که امریکائیان نه بخاطر محو قعطی ترویزم،احیا و باز سازی کشور، تامین صلح و استقرار دموکراسی ، بلکه برعکس بمنظور ایجاد نظامی متکی به امریکا ، تامین دموکراسی پوشالی و قلابی، تبدیل کشور به بازار مصرفی، نابودی زیر ساخت های اقتصادی که ازجانب رقیب و دشمن تاریخی ان کشور قبلاء ایجاد شده بود، ترویج فساد اخلاقی ایجاد قشری از سرمایه داران فاسد از جنگ سالاران دیروزی توسعه کشت وقاچاق مواد مخدر، تشدید فقر وبیچاره گی مردم کشور ما، حضور دارد و می خواهد این حضور را دایمی وقانوی نماید .
می گویند امریکا ملیارد ها دالرکمک نموده با امضای معاهده استراتژیک این کمک ها دوام می یابد .
نیم ازکمک های ملیارد دالری امریکا مردم ما چه بهره یی برده اند؟ به استثنای چند صد کیلومتر سرک که آنهم عمدتآ به خاطر انتقالات سریع نیرو های نظامی و خدمات لوژسیتکی آنها مبرمیت دارد .در کدام عرصه این کمک ها محسوس اند؟
چند موسسه بزرگ صنعتی و زراعتی را سراغ داریم که به کمک این ملیارد ها دالر امریکایی احداث وهموطنان ما به کاراشتغال ورزیده باشند؟
چند دانشگا و پوهنتون دولتی را شاهد هستیم که به کمک ملیارد دالری امریکا احداث و مورد بهره برداری قرار گرفته باشد؟
عمدتآ این کمک های ملیارد دالری از جانب متخصصین ومشاورین امریکایی و هم پیمانان بومی آنها مورد چپاول قرار گرفته به قصرها، هوتل ها تعمیر های بلند منزل مشتی سود جویان افغانی که مزدوری آنان را با کمال میل پذیرفته اند، تبدیل شده است. یا عده ی از سردمداران حاکمیت فاسد کنونی بنام خود ویا اطرافیان خود این ملیارد دالر امریکایی در بانک های خارج ذخیره نموده اند تا بعد از ختم ماموریت بتوانند فارغ از دغدغه ، روز گار بگذرانند و زنده گی مرفه داشته باشند .
فقر، جهل ، بی سوادی مریضی و بیکاری نه تنها ده سال درسایه کمک های ملیارد دالری امریکا تقلیل نیافته بلکه قوس صعودی خود را نیز پیموده است . از برکت این کمک ها کشور ما امروز به مقام یک صد و هشتادو یکمین کشور از نظر اقتصادی قرار دارد .
واقعیت های انکار ناپذیر زیادی دلالت برناکار آمدی کمک ها وحضور امریکا درکشور دارد لذا با قانونی ساختن حضور دایمی نظامیان امریکا دولتمردان کنونی وضع موجود یعنی فقر، بیکاری ، فساد و نا امنی را می خواهند دایمی سازند و لکه ننگ اسارت و ذلت را بر پیشانی خود حک کنند .
سوال اینجاست که روشنفکران مدعی رسالت تاریخی، احزاب وسازمان های مربوطه آنان ایا از عواقب حضور دایمی نظامیان امریکا درکشور غافل اند و یا فکر میکند که این مسئله داران آن اهمیتی نیست که بتواند توجه شان را جلب کند؟ مرا عقیده برآنست که این مسئله یکی از مسایل مبرم واساس امروز و فردای کشور ماست نسل فردا برای بیرون رانده این مهمانان نا مطلوب که طبعا سایه شوم دخالت آنان د رامور کشور استقلال و آزادی ما را نیز زیر سوال جدی می برد، قربانی های زیاد را متقبل خواهند شد و بالاخره این قلدران را با پادو های بومی و منطقوی شان به زباله دان تاریخ خواهند افگند. بیائید بمنظور جلوگیری ازقربانی جوانان امروز وفردای کشور عقد این پیمان را مانع شویم و طرق دیگر همکاری های مفید و سودمند را با منطقه و جهان جستجو کنیم
محمد الله وطندوست ـ دنمارک
ساعت 36ـ 11
مورخ 17ـ 9ـ 2011