نویسنده – بومان علی قاسمی
زندان پلچرخی رفع تشنگی کرد ......
در اغاز هفته روان پس از شش سال خواب طولانی زندان بد نام پلچرخی دوباره دهن باز کرد و برای رفع تشنگی و گرسنگی اش به یکباره جان پانزده تن انسان را گرفت و با خون انان رفع تشنگی نمود .
با نام زندان بدنام پلچرخی نه تنها افغانها ، بلکه جهانیان آشنایی دارند و این زندان درایام جوانی خود روزانه صد ها و هزارها انسان بدون جرم و گناه را می بلعید . دیوار های این زندان چنان تشنه به خون انسا نها بود که با تاریکی شب زندانیان بی گناه لحظه شماری نموده و منتظر فرارسیدن اوقاتی بودند که این زندان انان را ببلعد .
اگرچی با روی کار امدن حاکمیت های مجاهدین و طالبان نحوه انسان کشی تغیر یافت و کشتار ها از چهاردیواری محبس خانه ها خارج شده و دراستدیوم های ورزشی ، گوچه ها ، شهر ها و حتی بیابانها انجام میشد ، ولی با سقوط رژیم طالبانی عمل انسان کشی از سوی دولت منع قرارگرفته بود . گرچند فقط دولت افغانستان به حکم شرعی محکمه این عمل را انجام نمیداد اما باز هم انسانها بیگناه به گونه های مختلف به قتل میرسیدند . شماری توسط ترورستان درعملیات های انتحاری جان های شیرین خودرا از دست میدادند و شماری به اتهام همکاری بادولت ویا انجو ها و سازمانهای خارجی و داخلی در شاهراه های کشور سربریده میشدند . شمار دیگر توسط زورمندان و زور گویان سلاح بدست به بهانه های مختلف جان های خودرا از دست میدادند . که مردم ما شاهد شهادت افراد خوب جامعه افغانی سیاستمداران وشخصیت های ملی دریان عصر بودند. برعلاوه ان شماری از افراد بیگناه در روش های اختطاف در بدل تاوان و بعد قتل، که بیشتر فرزندان تاجران بی گناه و بی پشتوانه ویا خود انان قربانی این شیوه میشدند ، رهزنی و قتل در شهر ها و شاهراه ها و غیره بحساب می اید .
اما زندان پلچرخی این هیولای خون خوار که سالها هرشب صد ها انسان را می بلعید و رفع تشنگی و گرسنگی میکرد با اغاز هفته روان از خواب دیرین بیدار شده و باز رفع تشنگی نمود .
درشرایط کنونی کشور که امنیت سرتاسری ازبین رفته و در هیچ مکانی هموطنان ما خودرا مصئون فکر نمی کنند و لحضه یی اعتبار ندارند که خدای ناخواسته قربانی جنایت جنایتکاری نشوند، مجازات انسان های جنایتکار حق دولت و مردم افغانستان است اما به گفته ضرب المثل عامیانه مردمی که، مشت نمونه خروار است .
اعدام پانزده نفر به حکم محکمه پس از ملاحظه شد مقام رئیس جمهورکشور در اغاز هفته روان و انهم در ماه مبارک رمضان اول عید خانواده های این افراد را به غم مبدل ساخت ، اگر چی در هفته گذشته ده ها خانواده دیگر توسط ترورستان بیرحم به ماتم نشستند و عید شان به غم مبدل گشت ، اما تفاوتی بین عمل کرد دولت جمهوری اسلامی و عمل کرد ترورستان باید وجود داشته باشد . حد اقل اجرای این حکم را پس از عید به اجرا در می اوردند .
موضوع مهم دیگر فرار دادن تیمور شاه اختطاف کننده خانم کلمنتینای ایتالیایی است که موصوف نیز محکوم به اعدام بوده اما در شب اعدام ناپدید شده است .
این عمل اعتماد را ازبین میبرد که ایا افرادی که اعدام شده اند و یا در اینده اعدام میشوند همان جنایتکارانی هستند که باید اعدام شوند و یا افراد بیگناه به کام هیولای مرگ رفته و افراد جانی و خونخوار در بستر راحت در نزد خانواده های خود و یا مهمانخانه های مخفی افراد زور مند و قدرت مند خوابیده اند.
با این عمل افغانها از کجا اطمینان نمایند که به عوض محکومین اصلی و مجرمینی که باید اعدام شوند ، افرادی طعمه مرگ شوند که به اندک ترین گناهی متهم هستند .
ایا اطمینان باید کرد که قاتلین شهدای استاد فرید ها ، مولوی اسلام محمدی ها ، اشرف رمضان ها و غیره دانشمندان و شخصیت های ملی و سیاسی ما مجازات خواهند شد ؟ یانه انان نیز شبانه توسط افراد زورمندی که این افراد وابسته به باند های جنایتکار شان است دربدل پول فرار داده خواهند شد .
موضوع مهم دیگر اینکه حد اقل مقامات عدلی و قضایی فهرست این افراد را با نحوه جنایت شان توسط رسانه های همگانی تصویری و قلمی به اگاهی ملت افغانستان برساند ، و حقایق را روشن سازد ، تا مردم بدانند که واقعا افرادیکه اعدام شده اند حق مجازات را داشتند .
پس از اعدام پانزده تن در زندان پلچرخی گروهک طالبان نیزهیاهو را راه انداخته و از مجامع جهانی خواسته اند که دولت زندانیان سیاسی را که وابسته به این گروهک بوده اند اعدام نموده است . اگر این موضوع حقیقت داشته باشد ، ایا اعدام زندانیان سیاسی و افراد وابسته به گروهک طالبان در روش مذاکرات جاری دولت با طالبان که یکی از پرتلاش ترین عمل های سیاسی دولت است لطمه بزرگی وارد نخواهد کرد . ایا مردم ما امنیت را خواهم دید ، ایا مردم افغانستان امید ی به فردای خوب و مصئون را خواهند داشت ؟
نگرانی دیگر اینجاست که با اغاز عمل اعدام به حکم محاکم ، به جای ده یا بیست تن که توسط محکمه ها رسما محکوم به اعدام میشوند . صد هاتن دیگربی گناه و با خصومت های شخصی در بدل پول های گزاف ، در حوزه های امنیتی ، قوماندانی های امنیه مرکز و ولایت ها و ولسوالی ها ، زندان های ریاست های امنیت و زندان های شخصی زورمندان که حتی در مقابل دولت نیز دهن کجی میکنند و حتی توسط افراد و باند های مسلح این افراد به قتل نرسند .
بنأ اجرای حکم اعدام در شرایط کنونی کشور که دولت درفساد اداری تا گلو غرق میباشد ، دروازه دیگری را برای گرم شدن بازار فساد اداری باز نموده و زمینه را برای قضات و کارمندان محکمه ها که قبلا به هزاران دلار رشوه قناعت داشتند ، پس از این به ده ها هزار اخذ رشوه مساعد ساخته است. به همین گونه ادارات امنیتی و پولیس نیز بی بهره نمانده و نفع خوبی را در اینده خواهند داشت .
ریش زاهد قلم منشی و فرم افسر حلقه احزاب سیاسی همه دام است اینجا
ما ازاین مدرسه ناکام روانیم چرا؟ کامجویان همه در جستن کام است اینجا
اشعاری از شهید علامه سید اسمعیل بلخی(رح)