بصیرهمت

روزنامه نیویارک تایمز

20 فبروری 2018

مداخله امریکا درامور داخلی وانتخابات کشورها

روزنامه نیویارک تایمز تحت عنوان " امریکا نیز در انتخابات کشور ها مداخله نموده و می نماید"،

در رابطه به جنجال های که در مورد مداخله روسیه در انتخابات سال 2016 امریکا ، در امریکا در گرفته و ادامه دارد ، مکثی  بر تاریخ طولانی مداخله امریکا در امور داخلی کشور ها از زبان کارمندانو اسبق سی ای ای و کارکشتگان امور  استخباراتی امریکا  دارد .روزناه این مقاله را باجملات زیر اغاز می نماید :

خریطه های پول به هوتل روم انتقال داده شد، تا بخاطر حمایت از کاندیدان مورد علاقه ما،در انتخابات ایتالیا  بمصرف برسد .رسوایی دیگری در مورد انتخابات نیکاراگوا افشا شد و به دسترس روزنامه های خارجی قرار گرفت .ملیونها پوستر، جزوه، رساله و اوراق تبلیغاتی به چاپ رسید تا نتیجه انتخابات را در صربستان تغیر دهیم . اینها همه مثالهای کوچکی از تاریخ مداخله امریکا در انتخابات کشور های دیگر است .

هفته گذشته رییس اداره استخبارات امریکا در کمیته مربوط سنای امریکا از امکان  تکرار مداخله روسیه در انتخابات میانبردی سال جاری امریکا هشدار داد. البته این مداخله در امور انتخابات امریکا از جانب روسیه را  شامل دستکاری در نرم افزار های کمپیوتری و دسترسی به اطلاعات مخفی ،دستکاری رسانه های اجتماعی و افشای اطلاعات ارزیابی نمود. در حالیکه این ادعا در مورد مداخله روسیه در انتخابات بیش از یکسال است در محور رسانه های جمعی و سیاستمداران امریکا قرار دارد ، مگر ویترانها و کارگذاران سابقه دار دستگاه استخباراتی امریکا و سکالر های اگاه استخباراتی این کشور که از عملیاتها و فعالیت های پوشیده و اشکار دستگاه استخباراتی امریکا اگاه اند، نظر متفاوت در زمینه دارند و به این باور اند که این تنها روسیه نیست که  دست به کار عجیب و غریبی زده و یا تخطی از قوانین بینالمللی نموده  ودر انتخابات امریکا دستکاری نموده است ، بلکه امریکا بار ها بیشتر در این مورد پیشگام بوده است .

ستیف هال ، کسی که برای مدت 30 سال در سی ای ای وظیفه اجرا نموده   ومسیول   عملیات های امور روسیه بوده است میگوید، ایالات متحده بطور مطلق چنین مداخلات را در امور انتخابات کشور ها بار ها انجام داده است و تاریخ طولانی در این زمینه دارد. من یقین دارم که این مداخله از جانب کشور ما هم اکنون نیز ادامه دارد و خواهد داشت .

لاچ جانسن،رییس سکالر های استخبارات امریکا ، میگوید، مداخله عملیاتی روسیه در 2016 ، عمل ساده در زمان عصر سایبری است که امریکا چندین دهه است چنین عملیات های را انجام میدهد. وی چنین ادامه میدهد ،"ما ، امریکا، چنین عملی را از زمانی که سی آی ای در سال 1947 ایجاد گردید ،انجام میدهیم.".اقای لاچ جانسن که اکنون در دانشگاه جورجیای امریکا کار می نماید ادامه میدهد " ما از پوستر ها استفاده کردیم ،رساله ها و جزوه ها و نشریه های تبلیغاتی چاپ کردیم،در روزنامه های خارجی اطلاعات نادرست به نشر رساندیم و کیسه های پول نقد توذیع نمودیم.".

 امریکا ، با نقض ایدیال های دموکراتیک بخاطر تامین منافع خویش نه تنها در انتخابات کشور های مختلف مداخله نمود ه و می نماید ، بلکه در سقوط حکومت های دموکراتیک و انتخابی کشور ها نورم های عدم مداخله در امور داخلی کشور ها را زیر پا نموده است.

امریکا بعد از جنگ جهانی دوم ،به بهانه تامین نظم جهانی ، در جهت تسلط بر جهان بر امد .و بخاطر تحقق این ستراتژی از هر شیوه که ممکن بود کار گرفته و میگیرد چنانچه :

- جهت بر انداختن حاکمیت های  50  کشور که بیشتر انها با نورم های دموکراتیک انتخاب شده بودند،  از هرگونه تلاش اشکار و مخفی دریغ ننمود.

- در امور انتخابات بیشتر از 30 کشور جهان اشکار و مخفی مداخله نموده است .

-  برای ترور بیش از 50 تن از رهبران کشور های جهان توطیه چیده است .

-  در فضای بیش از 30 کشور جهان بم انداخته است و  برای سرکوب جنبش های مردمی و نشنلیست بیش از 20 کشور جهان از هیچگونه تلاش مخفی و اشکار دریغ ننموده است .

امریکا، با کمک مخفی سی ای ای ، حکومت های انتخابی ایران و گواتمالا را در سالهای دهه 50 سقوط داد . از کودتا های مملو از خشونت در تعدادی از کشور ها طی سالهای 1960 حمایت نمود .ترور ها را سازماندهی نمود و در کشور های امریکای لاتین ، افریقا و اسیا کودتا ها و توطیه های ضد رژیمهای کمونیستی را حمایه مالی سیاسی و نظامی نمود .

مداخله روسیه در سال 2016 باوجود استفاده از وسایل و تکنالوژی جدید، دستکاری کهنه بود و در برابر مداخله و دستکاری های اشکارا و مخفی سی ای ای در جریان جنگ سرد اصلا قابل مقایسه نیست . چنانچه:

یکتن از سکالر ها ی امریکا ، دیوید لیون، ریکارد تاریخی عملیاتهای مخفی و اشکار سی ای ای و سایر مقامات مسیول امریکا و شوروی  را در انتخابات و مداخله در امور داخلی کشور ها را طی سالهای 1946 تا 2000م ، به تعداد 81 بار از جانب امریکا و 38 بار از جانب اتحاد شوروی ثبت نموده است . دیوید لیون، این سکالر امریکایی میگوید :

"من بهیچوجه انچه را که روسیه در 2016 در انتخابات امریکا انجام داده تایید نمیکنم یا بر ان صحه نمیگذارم ، این عمل روسیه کاملا نادرست بود ، مگر شیوه ای را که روسها در انتخابات 2016 امریکا بکار بردند، مانند همان شیوه  ها و متود های دیجیتالی بود که امریکا و روسیه طی چندین دهه است از ان کار میگیرند .

از شیوه های مختلف مداخله در انتخابات ،از جمله استخدام سکرتر ها ، جابجانمودن خبر نگاران ، دادن اطلاعات نادرست به رسانه های جمعی، از جمله روزنامه ها ،کار گرفته مشود . یکی از افسران سابقه دار سی ای ای ، مارک وایات ، میگوید :

در کمپاین انتخابا تی کمک به ایتالیا بخاطر پیروزی کاندیدان غیر کمونیست در اوخر سالهای 1940 و سالهای 1960 ، "ما خریطه های پول را به سیاستمداران مورد نظر انتقال میدادیم تا در انتخابات بمصرف رسانند و تقویه مالی گردند ".

ریچارد بسول، که عملیاتهای استخباراتی امریکا را طی سالهای اواخر دهه 1950و اوایل 1960 بعهده داشت ،در قسمتی از بیوگرافی شخصی اش چنین مینویسد:

"تبلیغات مخفی نیز کار ما بود ، بکاربرد شیوه های مختلف کنترول روزنامه ها و دستگاه های برودکاست و محفوظ نگه داشتن نتایج انتخابات بخواست خودما " همه کارهای بود که ما انجام می دادیم.

در  یکی از راپور های  افشا شده ،سی ای ای در حالیکه، عملکرد این سازمان را در انتخابات سال 1964 چیلی می ستاید و انرا کار خیلی ها مشکل میداند، امده است:

سی ای ای چگونه مبالغ هنگفت پول را به کاندید های مورد حمایت امریکا در کشور چیلی  تحویل می داد و چگونه کاندیدان مورد حمایت خویشرا سیاستمداران برجسته و متفکران با دید وسیع، و  در مقابل، کاندیدان مخالف را افراد بی مایه و سبکسردر کمپاین ها معرفی می نمود .

در انتخابات سال 1990 نیکاراگوا، سی ای ای برعلیه رهبر چپی سندینیست نیکاراگوا تبلیغات وسیع را در مورد فساد مالی و اداری دولت سند ینیست نیکاراگوا سازمان داد که در نتیجه این تبلیغات، کاندید مخالف سندینیست ها برنده شد .

مداخله و نفوذ امریکا در امور داخلی کشور ها تنها منحصر به فعالیت های سی ای ای نبود، بلکه از جانب وزارت خارجه امریکابصورت اشکار مداخله صورت گرفته و میگیرد. در انتخابات سال 2000 کشور صربستان، ایالات متحده با استخدام مشاورین سیاسی، تهیه پوستر ها و انواع اوراق تبلیغاتی بر علیه رهبر نشنلیست صربستان ، سویدان میلوسویچ ،توانست وی را  از صحنه سیاسی بیرون براند .وزارت خارجه امریکا از طریق کمپنی های قراردادی در حدود 80 تن اوراق تبلیغاتی و پوستر ها را به صربستان انتقال داد . هاوتون، که در کشور های بالکان در امور نظامی امریکا کارکرده است میگوید:

ما زمانیکه در بالکان وظیفه اجرا مینمودیم من ، تلاش ، نفوذ وفعالیت امریکا را در هر محل مشاهده مینمودم .، " ما کاملا واضح میگفتیم که علاقه نداریم و نخواهیم گذاشت تا میلوسویچ در قدرت باقی بماند. "

عین تلاش در انتخابات های عراق و افغانستان از جانب امریکا بعمل امد. مگر برخی از این تلاش ها به نتیجه نرسید. زمانیکه حامد کرزی در انتخابات 2009 باردیگر بحیث ریس جمهور به قدرت رسید، وی به رابرت گیت، وزیر دفاع انزمان امریکا، از تلاش رسوا و بی معنی امریکا بر علیه وی طعنه امیز شکایت نمود .

حد اقل یکبار دست امریکا در انتخابات  روسیه باز گذاشته شد .در انتخابات سال 1996 که بوریس ایلسن دوباره انتخاب میشد، واشنگتن از شکست یلسن در برابر کاندید های مربوط به  کمونیست های روسیه نگران بود . اداره بل کلینتن تلاش نمود تا برای یلسن کمک نماید . البته در پهلوی سایر کمک های اشکار و مخفی امریکا، با تلاش اداره کلنتن ، از طریق بانک جهانی پول مبلغ 10 ملیارد دالر، 4 ماه قبل از اغاز انتخابات ، برای روسیه طور قرضه کمک بعمل امد  ، تیم مشاورین امریکا به روسیه رفت تا در انتخابات به نفع یلسن فعالیت نماید . این مداخله اشکار امریکا برای تعدادی از سکالر های امریکا انحراف اشکار از اصول دموکراتیک ارزیابی گردید و  زمانیکه یکتن ار این سکالر ها ، توماس کراسرز، با مسیولین وزارت خارجه امریکا برخورد لفظی نمود، انان چنین اظهار نمودند:"یلسن دموکراسی در روسیه است ."    پایان

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت