بصیرهمت

بصير همت 
جولاي - 2017
راپور نهاد "انجمن هنري جكسن

Henry Jackson society
در مورد:
 

حمايت مالي كشور هاي خليج فارس از اكستريميزم اسلامي در بريتانيا و ساير كشور هاي غربي

حقایق و ارقام و شواهد زیادی را در این راپور میتوانید در یابید

ارسال كمك هاي مالي از خارج براي اكستريميست هاي اسلامي در بريتانيا بطور عمده از جانب دولت ها و نهاد هاي خيريه وابسته به دولت هاي كشور هاي خليج فارس و ايران صورت ميگيرد كه البته كشور عربستان سعودي در رديف نخست اين كشور ها قرار دارد.سعودي  ها از دهه 60تا كنون مبالغ چندين مليون دالري را جهت ترويج وهابيت در سراسر جهان اسلام مصرف اند كه البته اين كمك ها  شامل جامعه مسلمانان بريتانيا نیز بوده است.در بريتانيا اين كمك هاي مالي شامل ارسال پول به مساجد و ساير نهاد هاي أموزشي اسلامي ،روحانيون ،خطبا و واعظين ،ارسال مواد درسي و تبليغاتي و رساله  هاي ديني بوده است.

شكل ديگر اثر گذاري عربستان سعودي در تربيه و أموزش اسلام گرائي افراطي ،أموزش و تربيه رهبران مذهبي بريتانيا در عربستان سعودي و همچنان تدريس مواد درسي و كتب مذهبي چاپ عربستان سعودي در مكاتب خصوصي اسلامي در بريتانيا بوده است.

تعدادي از واعظان  و خطيبان افراطي وهابي  و سلفي  در بريتانيا،كه با افراطيون اسلامي نيز  در ارتباط اند ،يا با استفاده از پروگرام هاي سكالر شيپ در عربستان سعودي أموزش ديده اند ،و يا از منابع و كتب أموزشي اموزشگاه هاي ديني عربستان سعودي استفاده نموده اند.

در طي چند سال اخير ،تعدادي از جهاديست هاي كه از بريتانيا و ساير كشور هاي اروپائي در جنگ عراق و سوريه شركت نموده اند ،از جانب نهاد هاي أموزشي و خطيبان و واعظان كه به كمك هاي مالي خارجي وابسته بوده  اند ،اعزام گرديده اند.
طي بيشتر از يكدهه گذشته تعدادي از دولت هاي كشور هاي غربي يا پيشنهاداتي را جهت جلوگيري از ارسال كمك هاي مالي خارجي براي إسلاميست هاي افراطي عرضه نموده اند و يا عملا جهت ممانعت از تقويه بنيه مالي إسلاميست هاي بنياد گرا و نهاد هاي تربيه و أموزش بنياد گرائي در كشور هاي شان گام هاي برداشته اند.مكر اين اقدامات به هيچوجه موثر نبوده اند.

دولت استراليا با تصويب قانوني در سال 2015،حمايت مالي خارجي براي مساجد را ممنوع قرار داد.در سال 2016،نخست وزير فرانسه پيشنهاد ممنوع قراردادن موقتي أرسال كمك هاي مالي براي مساجد در فرانسه را نمود.
در همين سال، 2016،بررسي از جانب نهاد هاي استخباراتي جرمني نشىان داد كه "ستراتژي دوامدار تاثير گذاري" از جانب كشور هاي خليج فارس در جهت تامين كمك هاي مالي مكاتب ،مدارس و گروپ هاي وهابی-سلفي در اروپا دنبال ميشود.مگر در بريتانيا اطلاعات جمع أوري شده از جانب كميسيون موظف همچنان مخفي نگه داشته شد و براي رسانه ها و مردم بريتانيا ارائه نگرديدوتنها در جون 2017،در بيانيه رسمي ملكه بريتانيا، بر ايجا د كميسيوني جهت مبارزه با اكستريميزم اشاره گرديدو بس.

شواهد بدست أمده نشان ميدهد كه ادامه كمك هاي خارجي براي اكستريميزم اسلامي و نفوذ و اثر بخشي روز تا روز بنياد گرايان از خارج بداخل بريتانيا به پرابلم جدي براي اين كشور مبدل گرديده است.زيرا  قرار ارقام ارائه شده بيشتر از 850تن از شهروندان بريتانيايي طي چند سال اخير به عراق و سوريه سفر نموده اند و در پهلوي داعش جنگيده اند و اكنون نيمي از اين افراد أموزش ديده دوباره به بريتانيا بر گشته اند.
باوجوديكه دولت بريتانيا شواهد دقيق ازچگونگي فوران پول وأثر گذاري ايدياي اسلام افراطي بر شهروندان بريتانيا دارد ،مگر دولت بريتانيا تا كنون گام عملي و موثري را در جهت تصويب و اجراي قوانين و مقررات مشخص جهت ممانعت از ارسال اين كمك هاي خارجي نبر داشته است.
از سالهاي دهه 60تا كنون ،عربستان سعودي پاليسي صدور وهابيت و اسلام افراطي را به حيث يك ايديولوژي رسمي دولتي در سراسر جهان در پيش گرفته است .  چنانچه در طي 30سال گذشته عربستان سعودي بيشتر از 67 مليارد دالر را در اين جهت بمصرف رسانيده است.

براساس راپور سازمانهاي استخباراتي هند ،در طي سالهاي 2011-2013،عربستان سعودي مبلغ 250 مليون دالر را به هندوستان جهت ايجاد و توسعه مدارس و مساجد وهابي به اين كشور ،ارسال نموده است.
در سطح جهاني ،ايدياي افراطي وهابيت و تعبير خشن از اسلام جوامع اسلامي را از افريقا تا اندونيزيا تحت تاثير قرار داده است و طي سالهاي اخير مقدار كمك هاي مالي سعودي به خارج بيشتر و بيشتر گرديده است.
در سال 2007،سعودي ها سالانه كم از كم مقدار دو مليارد دالر را بخاطر رشد و توسعه وهابيت در سراسر جهان بمصرف رسانده اند.و در سال 2015اين رقم دو برابر شده است يعني سالانه به 4مليارد دالر رسيده است.

در سال 2007،تعداد مساجدي كه در بريتانيا به سلفيزم ووهابيزم گرويده بودند به 68مسجد ميرسيد ،مگر هفت سال بعد تر تعداد مساجد وهابي در بريتانيا به 110مسجد ارتقا يافت.

در حاليكه در كشور هاي خليج فارس از جمله عربستان سعودي، أزادي مذهب در بدترين حالت خود قرار دارد و مطابق قوانين سعودي ،هركسي كه از پدر مسلمان بدنيا مي آيد ،بحيث مسلمان شناخته ميشود و اگر چنين كسي از دين اسلام منحرف گردد،به مرگ محكوم ميگردد،همچنان هرگونه خطا و اظهار نظر كه بر عليه مقدسات مذهبي باشد چنين فردي نيز جزای مرگ و زنداني ساختن را دارد.

در عربستان سعودي تعدادي از سازمانهاي خيريه اي موجود اند كه تحت حمايه و پوشش دولت سعودي فعاليت دارند و اين موسسات خيريه مسئوليت انتقال كمك هاي پولي و مالي را به مساجد،موسسات أموزشي ،مدارس و روحانيون درساير کشور هاي اسلامي ،از جمله اروپا دارند.
از جمله اين موسسات خيريه سعودي ،دو موسسه عمده كه مسئوليت بيشتر حمايت مالي و ارسال پول به خارج را دارند يكي از انها "اتحاديه  بينالمللي مسلمانان" و ديگري " اتحاديه بينالمللي  جوانان مسلمان"است.
"اتحاديه  بينالمللي مسلمانان "، ريكارد دوامدار در جهت حمايت از اكستريميزم اسلامي و ترويج كتب و مواد درسي را در زمينه رشد و توسعه اسلام افراطي دارد . "اتحاديه مسلمانان جوان "،با القاعده و طالبان در ارتباط دوامدار و تنگاتنگ قرار دارد.اتحاديه مسلمانان جوان ،در سال 2008،كنفرانس را تدوير نمود كه در اين كنفرانس  يوسف القرادوي ،روحاني مشهور حزب اخوانالمسلمين بيانيه اي ايراد نمود كه أشكارا مشوق و ترويج كننده اكستريميزم اسلامي  و برعليه يهوديت بود.
تعداد زيادي از اكستريميست هاي كه در بريتانيا اندو به ايديولوژي وهابيت  و سلفيزم پيوسته اند،تحت تاثير نفوذ و حمايت مالي عربستان سعودي به اين ايديا گرويده اند.تعداد زيادي از اين جهادي ها كه  درمساجد و مدارس وعظ مي نمايند و يا به اموزش ميپردازند، با گروپ های القاعده در ارتباط اند و همصدا  با انها مردم را تشويق مي نمايند تا بر عليه دولت ها و رهبران كشور هاي اسلامي و بخصوص رهبران كشور هاي عربي بر خيزندو رژيم هاي كنوني انها را سقوط دهند.افراطي ترين واعظان و خطابه دهنده گان كه در بريتانيا فعاليت دارند ،مانند أبوقطاده ،ابوحمزة،عبداله الفيصل و شيخ عمر بكري از ايديولوگ هاي افراطي سلفي-وهابي اند.

در سال 2014،تعداد مساجد سلفي در مجموع در حدود 44994تن اعضا داشت ،مگر با گذشت مدتي كوتاهي تعداد از پيروان اسلام معتدل و پيرو صوفييزم در بريتانيا در نتيجه نفوذ مالي و تبليغاتي سعودي ها به جانب وهابيت و سلفيزم روي أورده اند.يكي از روش هاي كه سعودي ها ميخواهند تا نفوذ شانرا بر مساجد ،مدارس و موسسات أموزشي اسلامي در بريتانيا و سايركشور ها توسعه بخشند ،افراد خاصي را جهت اموزش و تربيه از بريتانيا و ساير كشور ها به عربستان سعودي دعوت مي نمايند، تا طور رايگان در موسسات أموزشي سعودي تحت تربيه و اموزش قرار گيرند.چنانچه:

 بر اساس محاسبه أنزبويين ،مؤلف كتاب "اسلام بريتانيايي"تعداد از عمده ترين افراد جوان سلفي توسط سكالر شيپ هاي عربستان سعودي جهت اموزش از بريتانيا به دانشگاه دولتي مدينه در عربستان سعودي فرستاده ميشوند و بعد از أموزش رايگان بحيث واعظين ،خطبا و كارمندان كتابخانه ها و كتابفروشي های ديني به فعاليت أغاز مي نمایند و بعدا با زبا ن انگليسي پيام سلفي خود را به نسل جوان ميرسانند.

بعنوان نمونه يكي از اين أموزش ديده گان ،واعظ افراطي بنام "بيك"است كه طور دوامدار خطابه ها و بيانيه هاي افراطي را در ميان جوانان ترويج مي نمايد.در اجتماع و مسجدي كه "بيك"رهبري و سرپرستي أنرا می نماید، دعوت زيادي از ساير اكستريميست هاي اسلامي وواعظين سلفي چون هيتم الحداد ،عثمان لطيف و مرتضي خان به اين مركز اسلامي صورت ميگيرد.
در 2009،مرتضي خان ضمن خطابه اي  واضحا خشونت را بر عليه غير مسلمانان تبليغ نمود.
در سالهاي اخير تعدادي از تحصيلكرده هاي مدارس و اموزش ديده هاي ديوبندي هند و پاكستان ،علاقمند ادامه تحصيل، در سطح بالاتر، در مدارس وهابي و سلفي عربستان گرديده اند كه صد ها تن انان حالا ديگر تحت أموزش سيستم أموزشي عربستان قرار دارند،نه پاكستان و نه هند.اين تحصيلكرده ها ي مدارس و دانشگاه هاي سعودي كه با ايديولوژي وهابيت تربيه شده اند ،در ميان جامعه اسلامي بريتانيا وسيعا در فعاليت اند. مساجد و مدارس مراكز مناسب و أمن براي واعظين و خطيبان وهابي و اكستريميست بحساب مي آيند تا ايديولوژي وهابي - سلفي خود را ترويج نمايند.

چينل تلويزيوني 4 بريتانيا، طي پروگرام بنام "اعزام"چند مسجد تحت پوشش در برايتانيا را نشان داد كه اكستريميست هاي مورد حمايت عربستان چگونه بنياد گرائي را ترويج مي نمايند. بعنوان نمونه يكي از اين مساجد كه مورد حمايت عربستان سعودي است در شرق لندن قرار داردوخطبا واعظان اكستريميست عرب را بطور آشكار دعوت مي نمايد تا ايدياي اسلام افراطي را در اين مسجد تبليغ نمايند . واعظان افراطي چون عبدالرحمن الوديد و سالم الكلباني از جمله اين واعظان افراطي اند. چنانچه از أمدن الكلباني به بريتانيا نسبت خطابه هاي ضد اهل تشيع و يهوديت ممانعت بعمل امد.مسجدد يگري در  منطقه اي بنام "أجنت پارك "لندن است  كه توسط سعودي ها حمايه ميگردد،و در این مسجد واعظين افراطي دشمني با یهودیت و اهل تشيع را ترويج مي نمايند.


ارزيابي هاي اخير نشان ميدهد كه نهاد بنام "المنتدى"كه از جانب قطر حمايه مالي ميگردد ،با تعدادي از مساجد كه علاقمند تربيه و آموزش بنياد گرايي در بريتانيا اند، رابطه دوامدار مالي و تبليغاتي دارد،چنانچه گروپ از جوانان بريتانيادر شهر كارديف که بعد از أموزش به سوريه رفتند و بصفوف داعش پيوستند در مسجد بنام "المنار "كه به همين بنياد قطري "المنتدي"وابسته است،تحت تربیه قرار داشتند.
مسجد المنار شخصي بنام هيتم الحداد،از مبلغين أموزش ديده سعودي را بحيث امام مسجد استخدام نمود و اين مسجد مجالس و  كنفرانس هاي بزرگی را با روحاني سعودي ، محمد العارف،تدوير نمود كه در نتيجه فعاليت همين محمد العارف، دو تن از شهروندان بريتانيا بنام هاي ناصر موتانا و رياض خان كه هردو در اين مسجد تحت اموزش دوامدار قرار داشتند،بسوریه رفتند و بصفوف داعش پيوستند.همين روحاني ،محمد العارف،كه عضو فعال نهاد "اتحاديه بينالمللي مسلمانان" است،در رسانه ها و خطوط انترنيتي از جمله تويتر سهم فعال دارد.يكتن از افراد تحت تربيه همين روحاني در عمليات "ضد ترور"در اپريل 2007،در انگلستان ، گرفتار گرديد.

شيوه ديگرصدور و ترويج وهابيزم سعودي ،ارسال كتب ،رساله ها و مواد تبليغاتي حاوي متن هاي بنياد گرائي اسلامي و تعبير خشن از اسلام متكي بر ايدياي وهابيت و سلفيزم ،در سراسر اروپا از جانب سعودي ها است. مطابق ارزيابي ها در سالهاي دهه 90،تعدادي از اين مواد تبليغاتي ،بخصوص متن هاي از گفته هاي عبدالوهاب و كتاب معروفش ،التوحيد،كه كليد اساسي وهابيت است ،مستقيما از سفارت عربستان سعودي به قشر هاي مختلف جامعه اسلامي بريتانيا توذيع گرديده است كه اثر عميقي در تربيه نسل جوان مسلمان بريتانيا داشته است.

اثر بخشي ديگر اسلام افراطي ووهابيزم سعودي در ميان شاگردان مكاتب اسلامي در بريتانيا است .بر اساس راپو ر نهاد بنام "سیویتاس"،بتعداد 24مكتب اسلامي تحت حمايت مالي و کتب و مواد درسی ار سال شده از جانب سعودي ها در بریتانیا ،تدريس ميگردد.متون كتب درسي اين مكاتب چنان افراطي است كه در سال 2014،داعش از اين نوع كتب درسي در مكاتب تحت كنترول باصطلاح خلافتش در عراق و سوريه استفاده نمود.

قرار ارزيابي سال 2010 بي بي سي ،در حدود 5000 تن از اطفال بريتانيا كه شامل 40انجمن و مكاتب أموزشي ميگردد ،بر اساس همان  پروگرام درسي عربستان سعودي أموزش مي بينند كه در حقيقت تدريس چنين متون درسي دروازه عبوري را جهت أموزش ايدياي وهابيت و سلفيزم در بريتانيا بر روي  جوانا ن باز مي نمايد.
قابل ياد أوريست كه:
در پهلوي حمايت دوامدار كشور هاي عربي سني ،عمدتا عربستان سعودي،قطر،كويت و بحرين،از جانب كشور ايران نيز براي تعدادي از نهاد هاي اهل تشيع كمك هاي مالي صورت ميگيردو از طريق همين كمك هاي مالي ايراني ها به جامعه شيعان بريتانيا ،ايدياي خميني نيز ترويج مي يابد.یکی از عمده ترین نهاد های که کمک های ایران را حاصل میدارد کالج بنام کالج اسلامی مطالعات مدرن  در لندن  است.

قرار راپور هاي دست داشته مسيولين بريتانيا ،اين كالج مبالغ هنگفت پولي را مستقيما از جانب جمهوري اسلامي بدست مياورد و از اين طريق به جامعه اهل تشيع بريتانيا كمك صورت ميگيرد.مسيول اين نهاد ،أيت الاه حسين موزي ،است كه در عين زمان نماينده خاص أيت الاه خا منه اي در بريتانيا است. البته كه از اين طريق ايدياي ضد سميتزم در ميان شيعان بريتانيا ترويج مي يابد.

طي چند دهه اخير ، دولت هاي غربي در تلاش دوامدار جهت دريافت راه هاي جلوگيري از اين حمايت هاي مالي و ارسال كتب و مواد أموزشي و يا جلوگيري از ورود واعظين  و مبلغين افراطي به كشور هاي شان بوده اند.
أسترليا اولين كشور بود كه در سال2007،از ارسال كمك هاي مالي سعودي ها به جامعه مسلمانان استراليا مخالفت نمود.همچنان دولت نا روي در سال 2010مشابه عمل استراليا در برابر ارسال پول كمكي عربستان جهت ساختمان مسجدي در مركز ناروي ،مخالفت نمود و وزير خارجه ناروي عربستان را كشور فاقد أزادي هاي مذهبي و دينی خواند.
يقينا :كشور هاي حامي اسلام افراطي ،ازجمله وهابيت و سلفيزم،و يا صدور ايدياي شيعه افراطي ،ميخواهند با استفاده از دموكراسي و آزادي عقيده و بيان در كشور هاي ديگر ،ايدياي اسلام افراطي را  از طريق ايجاد مساجد و مدارس و ساير نهاد هاي ديني و أموزشي ترويج نمايند  ،مگر در كشور هاي خود شان  از أزادي عقيده و مذهب اثري نيست .بعنوان نمونه براي يك كشور غير مسلمان غير ممكن است كليسا و يا معبد ديني و مذهبي در عربستان سعودي اعمار نماید. و يا به تبليغ و ترويج مذهب ديگر بپردازد.

در فبروري 2015،أسترليا تعديلاتي را در قوانين قبلي اش وارد نمود تا از تمويل مساجد و أمامان در استراليا جلوگيري نمايدونخست وزير استراليا تعديلات لازم در قوانين كشورش را جهت جلوگيري از تاثيرات ايدياي اسلام افراطي ضروري خواند.
در دسيمبر 2015،معاون نخست وزير جرمني ،با صراحت از عربستان سعودي خواست تا از حمايت مالي مساجد وهابي در جرمني دست بردارد. مگر تاكنون هيچگونه گام عملي و قانوني را در زمينه بر نداشته است.صرف در 2003،مسيولين امنيتي جرمني طي عمليات ويژه اي به تعداد300 جلد كتب حاوي مطالب اسلام افراطي را از اكادمي ملك فحددر بن جمع اوري نمودند.


قرار راپو ر افشا شده  در 2016،از جانب منابع استخباراتي جرمني ،گروپ هاي سلفي در جرمني از كشور هاي عربستان ،قطر،كويت مبالغ هنگفت پولي را در جرمني دريافت ميدارند.راپور اضافه مي نمايد كه اين مبالغ هنگفت پول براي تعدادي از انستتيوت ها ،افراد خاص،مساجدو مبلغين افراطي ارسال ميگردد.در راپور از نهاد خيريه شيخ بن محمد الثاني ،اتحاد يه بينالمللي مسلمانان و جامعه ميراث اسلامي كويت كه مسيول ترويج اسلام افراطي در جرمني و كشور هاي اروپائي اند و در ارتباط نزديك با دولت هاي اين كشور هاي عربي  قراردارند،نام برده شده ست.

در ايالات متحدة،برخي اقدامات محدودي جهت جلوگيري از ارسال اين كمك ها صورت گرفته است .در 2007،كانگرس امريكا از وزارت خارجه اين كشور خواست تا از طريق وزارت خارجه ،نگراني دولت امريكا از حمايت مالي سعودی ها برای اكستريميست ها به دولت سعودي ابراز گرددو در ضمن فعاليت اكادمي اسلامي سعودي را در ايالت ويرجينيا نگران كننده خواند و كميسيون موظف در اين مورد خواهان مسدود سازي أن گرديد.

مگر در بريتانيا با وجود ارائه ارقام و شواهد عيني مبني بر فعاليت وسيع بنياد گرايان افراطي و حمايت مالي اشكار انها از جانب سعودي ها و ساير كشور هاي عربي خليج فارس، تاكنون پاليسي مشخص در این مورداتخاذ نشده و گام عملي در جهت ممانعت از حمايت مالي و تبليغاتي سعودي ها برداشته نشده است.پايان 

 

 

 


بالا
 
بازگشت