خوشه چین

 

طرح

 

برنامه ای سیاسی "عیاران نوین انقلابی"

برای یک افغانستان،آزاد،غیروابسته وآباد:

زندگی آخر سر آید، بندگی در کار نیست،

بندگی گر شرط باشد، زندگـــی در کـــار نیست

گر فشار دشمنان آبت کند، مسکین مشو،

مرد باش،ای خسته دل، شرمندگی در کار نیست

باحقـــارت گرببـــارد برســرت بـــاران در

آسمـــان راگو:بــرو،بارنــدگی درکـارنیست 

گرچــه با وابستــگی دارای ایــن دنیاشوی

دورش افگن!این چنین دارندگی درکارنیست

گربـــه شـــرط پـــای بوسی سربماند درتنت

جان ده ورد کن ،که سرافگندگی درکارنیست

زنـــد گــی آزادی انســان واستقــلال اوست

بهــرآزادی جــدل کن! بنــدگـــی درکانیست

عیاران نوین انقلابی دارای مخفف ذیل میباشد(ع،ن،ا)    

مراحل تاکتیکی،استراتیژیکی(ع،ن،ا

جامعۀ پرآشوب افغانی در((رأس زعامت حقیرووابسته به بیگانه))،به یک تغیربنیادی ضرورت دارد.بدین حساب(ع،ن،ا) می خواهند به یک جامعۀ انسانی،که درآن نظام مردم سالاری،براسا س دموکراسی وعدالت اجتماعی، استوارباشد فایق آیند.برای این منظور،استراتیژی سه مرحله ای مد نظر گرفته شده است.

استراتیژی((ع،ن،ا))دارای سه مرحله است.    

مرحله تکتیکی اول:خلع قدرت حاکمیت مزدور.

  مرحله ای تاکتیکی دوم:سازماندهی ومدیریت دوران گذار،همراه نیروهای وطن دوست ودگراندیش کشور،بعدازگرفتن قدرت سیاسی تا به دوران انتخابات آزاد ودموکراتیک.

مرحله ای تاکتیکی سوم:شرکت فعال درتمامی زمینه های((نظامی،اقتصا دی،سیاسی فرهنگی)) دموکراتیک جامعه.

  درقدم اول ازتمامی موانع دولت مزدور ودست نشانده عبورخواهیم نمود. (ع،ن،ا)باوردارند که تأمین حرکت سالم وپایه گذاری نظام دموکراسی مبتنی برمدنیت،ازتوان لایه های فرهیخته بوده  وسازمان دهی این مسؤلیت بزرگ را به عهده خواهند داشت.(ع،ن،ا)لایه متذکره را تکیه گاه مطمئن خود دانسته.می پندارند که هرگونه روش های خشن درمقابل نظام سودی نداشته.

  بافهم ازین مطلب: تحلیل مشخص ازاوضاع مشخص چه دستورخواهد داد.دفاع ازحق مشروع حرکت های سیاسی را درمقابل خشونت واستبداد دستگاه حکومتی حق مسلم خود دانسته،مردم وجامعه را برای دفاع ازجان ومال وناموس خود فرا می خواند.

 مرحله ای دوم:بعدازانکه نظام سیاسی وابسته به بیگانه مجبوربه عقب نشینی ازحاکمیت گردید.تکیه بربینش ودانش،نخبگان افغان چه درداخل کشوروچه ازخارج کشور،به همراه نیروهای متشکل وسازمان یافته درداخل کشور((عفوه عمومی))به استثنای جانیان وآدم کشان حرفوی،همه دراداره  ومدیریت کشورسهم مشترک را دارا میباشند.

  درمرحلۀ سوم:(ع،ن،ا)درمراحل دموکراتیک،برای ساختن نظام مردم سالاری مبارزه مینماید.کوشش مینماید که ازآرای عمومی موقف ادارۀ کل کشوررا ازآن خود بسازند.تا درآینده نظام دموکراسی،گسترده ونهادینه گردد.    

مراحل عملی استراتیژِی(ع،ن،ا)

(ع،ن،ا)یک جریان سیاسی است برای کسب قدرت فعالیت مینماید.این جریان خواهان استقرار نظام پارلمانی به اساس خواست وارادۀ مردم(انتخابات)آزاد،عدالت اجتماعی،برای تطبیق سه هدف ذیل تشکیل گردیده وفعالیت مینماید.

  1-ساقط ساختن حاکمیت موجود ازقدرت

مدیریت دوران گذارهمراهی  نیروهای همسوپس ازگرفتن قدرت سیاسی،تابه زمان برگذاری انتخابات آزاد.2ـ

  3-شرکت فعال درمراحل،دموکراتیک به حیث اعضای شهروند جامعه،درنظام انتخاباتی آینده

شعارهای استراتیژیکی(ع،ن،ا)درهرمقطع تاکتیکی.

مقطع اول:مادرپی کسب قدرتیم.

 مقطع دوم:انتخابات آزاد ودموکراتیک.

 مقطع سوم: تبدیل نمودن قدرت سیاسی به قدرت اجتماعی.مرحلۀ نخست تاکتیکی،ازمیان برداشتن نظام صادرشده درکشور.دراین مرحله هدف سرنکون ساختن حاکمیت سیاسی دست نشانده بطوراخص است.ما به قیام عمومی اجتماعی هدف مند سازمان یافته باورداریم.اماحفظ سلامت حرکت اجتماعی وپرهیزاز خشونت دردستورکار(ع،ن،ا)میباشد.      

مرحلۀ تاکتیکی اول دوقسمت دارد.

الف:تدارک قیام مردمی.

معرفی،تثبیت وتقویت(ع،ن،ا)به عنوان اهرم پیروزی درمبارزه،درپهلوی قدرت مردم وسایرنیروهای سیاسی همسو،درخصوص مطلب ایجاب مینماید که  حد اکثر قدرت(انسانی)وتوان مادی را برای خویش فراهم نماییم.

 آگاه سازی مردم:(ع،ن،ا) اقدام به گسترش آگاهی دهی برای توده های ملیونی کشورازطریق وسایل اطلاعات جمعی،سایتها،فیس بوک،یوتیوب،رادیو وتلویزیون،نشرات وغیره.

 آموزش علاقمندان:(ع،ن،ا) آموزش های سازماندهی اجتماعی را به طور علنی برای قشرهای مستعد جامعه از طریق برنامه های رسانه ای خودارائه می دارد.

 سازماندهی فعالین(ع،ن،ا) برای آغاز قیام:(ع،ن،ا)به طورغیرعلنی نیروهای ((فعال)) را طورداوطلبانه،کاملن(مخفی) ایجاد مینماید.نقش هدایت تدارک همراهی وهمسویی با تشکل های همگون سیاسی در راستای پیاده کردن استراتیژی خود در قالب هم فکری، همکاری روی موارد مشخص ودرنهایت تشکیل جبهه های متحد تاکتیکی یا حرکت های استراتژیک مقطعی ودوره ای با حفظ استقلال تشکیلاتی.

ب-رهبری قیام مردمی شامل:

طراحی وتدارک قیام:(ع،ن،ا)براساس شرایط واقعی جامعه.برای آغاز،ادامه وبه پایان رساندن سقوت نظام فعالیت می نماید.طرحی است که باید به اتکای قوت مردم،ورهنمایی،حلقات سازمان یافته ای جامعه باشد.    آغاز قیام: به محض فراهم آمدن شرایط مناسب و آغازیک حرکت مردمی، (ع،ن،ا)ازتمام توان خویش برای تبدیل حرکت اعتراضی به قیام فیصله کن اقدام مینماید.رهبری نیروهای معترض درصحنه باهدف تسخیرمراکزحکومتی،درمرکزوولایات وخطوط مرزی،بازداشت آمران،وعاملان جنایت وغارت وجلوگیری ازکشتاروچپاول را عهده مند میباشد. زمانی که رژیم کنونی ازحاکمیت بنا برارادۀ مردم مجبورن عقب نشینی،میکند دوران گذارآغاز می گردد(ع،ن،ا)ذریعۀ نیروی سازمان دیده خود،کنترول شهرها دهات قصبات وخطوط مرزی راعهده دارگردیده.مسؤلیت امنیت ونظم عامه را بدوش میگیرد تا ازنا آرامی های احتمالی جلوگیری صورت بگیرد.مرحلۀ دوم تاکتیکی:رهبری دوران گذار،تازمان برگذاری شود.

 تشکیل ومعرفی دولت مؤقت:(ع،ن،ا)یکجاوهمراه نیروهای همسوکه درین جریان به طورفعال حضوردارند،دولت مؤقت را تشکیل ومعرفی میدارد. دولت مؤقت بلا فاصله بعد ازتسلیمی،نیروهای دولت ساقط شده،مراکز حکومتی،ادارۀ امور کشوررا به دست می گیرد.تآمین امنیت مرزها:دولت مجبورمکلف است مرزهارا تحت کنترول وبازرسی قرارداشته باشد.تأمین امنیت شهرها وروستا ها،وجاده ها(عمده مردم)یکی ازعلویتهای کاری به شمار میرود.تأمین نیازهای معشیتی ازقبیل،تأمین آب،برق،گاز،خوراک ودارو،خدمات درمانی،حمل ونقل عمومی،جلوگیری ازقحطی یکی ازوظا یفی است که دولت مؤقت مکلف براجرای آن میباشد.

 فعال سازی مکاتب ومؤسسات تعلیمی تربیتی ونیازمندی های روزانه:به باور(ع،ن،ا)توقف درارائۀ تعلیم ،وتربیه ونظارت برآن متناسب با یک افغانستان روبه انکشاف ازعهدۀ اتحادیۀ محصلان واساتید،باحفظ دستورلعملهای دولت خواهد بود.تأمین شرایط فعالیت آزاد{احزاب،سازما نها،گروها}(ع،ن،ا)درکنارسایرتشکلهای سیاسی که دردولت مؤقت حضور دارند.به جزاز ((بنیاد گرایی))افرادی که زمینه های جنایت را درکشورمان سبب گردیدند. متعهد میگردد که درآزادی فعالیت شان ممانعت ایجا ننماید. حتی زمینه های بهتروبیشتر فعالیت را که به نفع کشوراست آماده گرداند.

لویه جرگه به طورقطعی ازین به درکشورمنع میگردد.تکیه به نیروی نخبگان ان واندیشه پردازان((انسانیت)) کلید حل مشکل شده میتواند

هیچ لویه جرگه ای نتوانست که راه درست درآتیه ای کشور،انتخاب نماید فقط درنمایش حضوری وگرفتن تحفه ها به دولتهای ارتجاعی ونوکرصفت هویت قانونی بخشیدند.نظربه سیرانکشافات علوم ونیاز زمان دیگرتاریخ لویه جرگه ویا جرگه های عنعنوی سپری شده است.فقط متخصصین واهل خبره هستند که ذیلاً.

تدوین قانون اساسی به دست متخصصین:دولت مؤقفت مکلفیت دارد عمده با اتکاء به حقوق دانان ومتخصصین ومشورت با نهاد های مردمی،وتشکلهای سیاسی،پیشنهاد های را برای تدوین قانون اساسی جمع بندی نماید.ازطریق کارشناسان پیشنویس قانون اساسی طرح ودردسترس توده های ملیونی کشور ذریعۀ وسایل اطلاعات جمعی رسانیده شود.تابعد ازغور دقیق مراحل نهایی خودرا به حیث سند معتبرکشورمنظور وثبت وراجسترگردد

 برگزاری انتخابات مجلس مؤسسان: همزمان با آماده شدن متن پیش نویس قانون اساسی، دولت مؤقت شرایط لازم برای برگزاری انتخابات آزاد مجلس مؤسسان را فراهم خواهد کرد. احزاب و سازمان ها و گروه ها می توانند با ارائه ی نظرات خود پیرامون پیش نویس تهیه ی شده ی قانون اساسی از یکسو و نمایندگان خود از سوی دیگر در این انتخابات شرکت کنند. دولت موقت موظف به تامین امنیت و نیز شرایط دمکراتیک و ضوابط قانونی برگزاری انتخابات در سراسر کشور است. نهادهای نظارتی مردمی حق نظارت بر چگونگی برگزاری انتخابات و نیز شمارش آراءواعلام نتایج آراء را خواهند داشت.بررسی وتصویب قانون اساسی: نمایندگان منتخب مردم درمجلس موسسان به بحث و بررسی و تصویب قانون اساسی جدید کشور می پردازند. دولت مؤقت وظیفه ی تامین شرایط مناسب برای کار مجلسس موسسان و فراهم آوردن امکان پخش تمامی جلسات علنی از رسانه های دولتی این مجلس را بر عهده دارند.تامین تعامل میان مردم و نمایندگان از وظایف دولت موقت خواهد بود.برگزاری رفراندوم قانون اساسی: پس از تصویب قانون اساسی جدید در مجلس موسسان این قانون به طور علنی و گسترده منتشر و مطرح می شود تا جامعه ی مدنی فرصت مطالعه و بررسی و مشورت در مورد آن را داشته باشد. پس از مدت کافی، دولت موقت می بایست رفراندم مردمی برای تصویب قانون اساسی جدید را برگزار کند و در این زمینه نیز تامین امنیت و شرایط آزادانه برای رای مردم جزو وظایف دولت موقت است. نهادهای مردمی حق نظارت بر برگزاری سالم این انتخابات را خواهند داشت. در صورت عدم تصویب این قانون، مجلس موسسان موظف است که به تصویب قانونی با تغییرات ابراز شده توسط نهادهای مردمی و با مشورت با احزاب و سازمان ها و گروه های سیاسی اقدام کند. قانون اساسی تا زمان تایید آن در یک رفراندم مردمی قابل تغییر و تکمیل است برگزاری نخستین انتخابات پیش بینی شده در قانون اساسی: پس از تایید قانون اساسی جدید توسط رفراندم مردمی، دولت موقت موظف است که براساس مفاد آن، شرایط را برای برگزاری نخستین انتخابات پیش بینی شده در قانون اساسی آماده سازد. این انتخابات باید بر اساس قواعد برخاسته از قانون اساسی جدید بوده و در شرایط آزاد و دمکراتیک با اختصاص زمان و امکانات لازم برگزار شود. در این انتخابات کلیه تشکل های سیاسی و مدنی باید بتوانند به طور آزاد و با داشتن امنیت لازم فعالیت کنند.(ع،ن،ا) متعهد می شود که مانند یک (جریان فعال سیاسی )در کنار احزاب دیگر و بدون بهره بردن و یا سوء استفاده از موقعیت خویش در دولت موقت در این انتخابات شرکت کند. انتظار از سایر احزابی که می توانند نماینده ای در دولت موقت داشته باشند مشابه است.واگذاری قدرت به نیروی برنده در انتخابات: با برگزاری انتخابات پیش بینی شده در قانون اساسی و تعیین برنده ی آن، دولت جدید تشکیل شده و دولت موقت موظف است که به طور رسمی و علنی پایان دوران خویش را اعلام کرده و طی مراسمی علنی قدرت را به دولت جدید واگذار کند.مرحله ی سوم تاکتیکی: شرکت در فرایندهای انتخاباتی در نظام آینده با آغاز به کار دولت منتخب مردم و پایان دوران گذار(ع،ن،ا)نظام داخلی خویش را به سوی نظام انتخابات دمکراتیک درون حزبی هدایت کرده و به این ترتیب رهبری فعلی[1](ع،ن،ا) جای خود را به رهبری منتخب برخاسته از رای اعضای حاضر در کنگره ی سراسری(ع،ن،ا) خواهد داد. در این مرحله(ع،ن،ا) به مثابه یک(جریان)سیاسی متعارف در راستای هدف خود، سومین مرحله ی استراتژی خویش را آغاز خواهد کرد.

((ع،ن،ا))بربنیاد اخلاق محوری ومسلک پذیری متعهد میگردد که استراتیژی را مرحله به مرحله نه طی فرمان بلکه((ایجاد))شرایط تطبیق مینماید.(ع،ن،ا)می پندارند که توده ها(اصل اند)بناً رفتن، میان مردم پذیرش اعضا،تربیت کادرهاازمیان خود مردم،تا زمانی که خود رهبری خورا عهده دارشوند.(ع،ن،ا)با تکیه بر عنصر واقع گرایی آگاه است که روند پیش بینی شده در این برنامه ی سیاسی می تواند تابع شرایط واقعی دستخوش تغییراتی شود(ع،ن،ا)آمادگی دارد تا با حفظ ارزش ها و باورهای بنیادین(ع،نا)، تاکتیک های استراتژی خود را در مقاطع مختلف و با تکیه بر واقعیت ها، شرایط مشخص، ظرفیت ها و ضرورت های موجود خودرا تطبیق درصورت ضرورت مطابق به اوضاع واحوال شرایط جدید ومتود جدید می آفریند

 

   

 

 


بالا
 
بازگشت