هدايت حبيب
جنگ افغانستان با موضعگيری های موجود، هیچ برندهای نخواهد داشت
به گزارش دفتر خبرگزاری تسنیم، جنرال «جان ام کین» معاون پیشین رییس ستاد ارتش آمریکا که اکنون ریاست موسسه مطالعات جنگ در آمریکا را به عهده دارد در سنای کشورش اعلام کرد که جنگ در وضیعت جاری سیاسی در افغانستان برنده ندارد و این حقیقت دارد.
وی افزود: نمیتوانیم در این جنگ پیروز شویم تا زمانی که تروریست ها پناهگاههای امنی در پاکستان دارند.
این جنرال اظهارداشت: نیروهای امنیتی افغانستان و پاکستان توانمندی لازم برای غلبه بر طالبان را ندارند.
جنرال جان ام کین اذعان کرد که ارتش پاکستان توسط کمکهای اطلاعاتی، ارائه آموزش و تدارکات به بهبود عملکرد عملیات مخالفان دولت کابل کمک کرده است.
وی ادامه داد که به استراتژی جدیدی نیاز است تا با فشار به پاکستان، پناهگاههای امن تروریست ها در این کشور نا بود شوند. سیاست اوباما بر برنده شدن جنگ متمرکز نبوده است بلکه بر کاهش درگیری نیروهای آمریکایی در جنگ افغانستان تمرکز داشته است.
وی تاکید کرد که دولت جدید آمریکا باید ارزیابیهای مجدد سیاسی و امنیتی در افغانستان انجام دهد و این واقعیت تلخ را باید پذیرفت که آمریکا ۱۵ سال ماموریت جنگی در افغانستان را در جنگی بدون پیروزی هدر داده است.
وی در فرجام افزود: این پیامی به افغانها، طالبان و پاکستان در منطقه است که آمریکا هنوز به بهبود وضعیت در افغانستان متعهد است.
اما، جنرال دیوید پترائوس فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی در افغانستان و رییس پیشین اداره اطلاعات مرکزی آمریکا «سیا» تحلیل دیگری دارد گفته است: در جریان ماموریتش به عنوان رییس سازمان "سیا" شاهد بازی دوگانه پاکستان در قبال افغانستان نبوده است.
پترائوس افزود: در این مدت او بارها با همتایان پاکستانیش در ارتش و اداره اطلاعاتی پاکستان «آی اس آی» در تماس بوده و شاهد هیچ گونه بازی دوگانه پاکستان در قبال افغانستان نبوده است.
گزارش ها نیز در زمینه حمایت پاکستان از گروههای تروریستی در افغانستان منتشر شده اما وی شاهد چنین حمایت هایی نبوده است.
اما، او تأیید کرد که امکان دارد آی اس آی پاکستان مانند هر سازمان اطلاعات دیگر با بعضی افراد در داخل افغانستان در ارتباط بوده باشد.
امروز، این فرمانده نیروهای آمریکایی و رییس پیشین سازمان "سیا" چشمان خود را به غیر انسانی ترین اقدامات و جنایات سازمان جهنمی تروریست پرور دولت پاکستان بسته کرده از کنار سازماندهی، تربيه و تسليح و گسيل تروريسها و تحميل جنگ خونبار ۳۸ ساله افغانستان که مطابق دستور مستقيم "سيا" توسط "آی. اس. آی" صورت گرفت و هنوز هم ادامه دارد؛ با بی اعتنایی می گذرد و می خواهد تا خاک را به چشم مردم زده و تمامی مردم افغانستان و جهان را فريب دهد.
شهروندان مان صداقت در این اظهار نظرها را کمتر می بینند، بالاترین مقامات پاکستانی در واشنگتن می روند و بخشی از مذاکرات آنان مسأله صلح در افغانستان است. اما در اين رابطه سوالاتی مطرح می گردد:
یک ـ آیا امریکا برای آوردن صلح در افغانستان با وجود پیوند هایی محکمی که با پاکستان دارد، آماده است که به پاکستان با صراحت بگويد که در صورت مخالفت به موضوع صلح در افغانستان، مساعدت هایی مالی خود را با پاکستان در حال تعلیق درمی آورند؟
دو دیگر ـ امریکا آیا واقعاً برای شکستاندن طالبان و اضمحلال اين فرزند سکه ی (!) خود که روی آن سرمايه گذاری کرده است، برای آوردن یک صلح سراسری در افغانستان، بادرنظرداشت برنامه درازمدت خويش مبنی بر رسيدن به منابع طبيعی آسيای ميانه و بحيره ی خزر، جدی است؟
بنابران نمی توان بالای کشوری که بخاطر منافع نظام غارتگر سرمايه ۱۲ سال جنگ را بر مردم ويتنام و ۴۰ سال ديگر را بالای مردم افغانستان و سپس در عراق و سوريه، تحميل کرد و مليونها انسان اعم از مرد و زن، پير و جوان، اين کشورها را قتل عام نمود، باور نمود .
واما در اين راستا، امروز (پنج شنبه ۸ دسامبر۲۰۱۶) طبق خبری که از تلويزيون طلوع منتشر شد؛ مجلس سنای ايالات متحده ی امريکا که اکثريت در دست جمهوری خواهان است، اخراج يکصد هزار نيروی نظامی امريکا را از افغانستان، يک اشتباه بزرگ بارک اوباما خواند و گفت که درنتيجه ی آن امريکا ارتش افغانستان را در ميدان نبرد با طالبان که از حمايت همه جانبه پاکستان برخوردار اند؛ تنها گذاشت و بدين ترتيب موجب تقويه ی طالبان گرديد. سناتورجان مکن گفت که ریيس جمهور جديد و دولت امريکا بايد تعداد نظاميان امريکا را در افغانستان افزايش دهد و به ارتش اجازه و صلاحيت شرکت در جنگ تا سرکوب قطعی طالبان را بدهد. وی افزود که مسؤوليت ادامه ی جنگ در افغانستان بدوش پاکستان است که از طالبان حمايت می کند.
ازجانب ديگر طبق خبر منتشرشده در "بی. ای. سی" :
الکساندر مانتیتسکی، سفیر روسیه در افغانستان، میگوید تماس کشورش با گروه طالبان با هدف حفاظت از شهروندان روسیه و کمک به روند صلح در افغانستان است.
آقای مانتیتسکی که امروز (پنجشنبه ۷ دسامبر/۱۷ قوس) در یک نشست خبری در کابل صحبت میکرد، گفت: “ما برای حفاظت از دفاتر سیاسی و کنسولگریهای روسیه و همچنین امنیت آسیای میانه با طالبان در تماس هستیم. روسیه همچنین بدین باور است که روند مصالحه ملی به سود افغانستان است. این روند باید به رهبری و مالکیت افغان ها به پیش برده شود.”
آقای مانتیتسکی با ابراز ناخرسندی در مورد انتقادات از رابطه روسیه و طالبان، گفت که این تنها روسیه نیست که با طالبان ارتباط دارد، بلکه به گفته او آمریکا، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، ایران، پاکستان، چین و قطر با طالبان ارتباط دارند.
سفیر روسیه گفت که آمریکا درمبارزه موثرعلیه تروریسم درافغانستان ناکام مانده است.
به گفته او آمریکاییها گفته بودند که برای از بین بردن القاعده و تروریستان به افغانستان آمده اند اما برعکس تروریسم در افغانستان افزایش یافته و گروههای جدید “تروریستی” مانند گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در اینجا پیدا شدهاند.
آقای مانتیسکی گفت در این مدت ناامنی از مناطق جنوبی افغانستان به جانب شمال این کشور گسترش یافته است و روسیه در این مورد ۵ سال پیش هشدار داده بود؛ اما سفیر روسیه میگوید غربیها این هشدارهای روسیه را نادیده گرفتند.
الکساندر مانتیسکی گفت که موجودیت داعش در افغانستان برای روسیه نگران کننده است و خطر این گروه تنها افغانستان را تهدید نمی کند، بلکه متوجه آسیای میانه، روسیه، چین و پاکستان هم است و احتمال حملات داعش به این کشورها وجود دارد.
نگرانی از رابطه روسیه و طالبان
مقام های آمریکایی و افغان به صورت فزاینده نگران روابط روسیه و طالبان هستند.
ژنرال جان نیکولسون، فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، هفته پیش در واشنگتن گفت که روسیه هم به جمع ایران و پاکستان پیوسته و مانند آنها به اعمال “نفوذ زیانبار” در افغانستان می پردازد. به گفته ژنرال نیکولسون، مسکو در تلاش مشروعیت بخشید به طالبان است.
ژنرال نیکولسون گفت که داعش بهانه ای شده برای توجیه سیاست های روسیه.
او گفت: “استدلال روسیه این است؛ این طالبان است که با داعش می جنگد، نه دولت افغانستان. این مشروعیتی که روسیه به طالبان میدهد، مبنای واقعی ندارد، اما برای تضعیف دولت افغانستان و تحت شعاع قرار دادن تلاشهای ناتو در افغانستان است. (این مطلب در سایت "BBC فارسی" منتشر شده است).
بدين ترتيب طوری که ديده می شود، موضوگيری های متضاد دو ابر قدرت جهان پيرامون وضع و رويدادهای خونبار در افغانستان وحمايت آنان از اشتعال جنگ و فعاليتهای زندگی برانداز دوباند جنايتکار و شرارت پيشه (داعش و طالب)، سرنوشت مردم نگون بخت مان را خونين تر از دهه ی هشتاد ترسايی خواهد کرد.
در يک کلام، تا وقتی که اسلام سياسی به مثابه ی کالای تجارتی در بازارهای اروپا و امريکا درمعرض خريد و فروش قرار گرفته و خريدار داشته باشد؛ مردم ما اين دين فروشان اسلام نما و باداران بين المللی آنان را خوبتر نشناسند؛ از مکر و فريب تيکه داران دين و دالر، قوم و قبيله خود را نجات ندهند؛ جای اسلام سياسی را اسلام عبادی و سيکولاريزم (جدايی دين از سياست وعدم استفاده ازدين و مذهب بخاطر رسيدن بقدرت) و دولت های سيکولار مردمسالار نگيرد؛ هيچ گاه صلح و امنيت نه تنها در افغانستان؛ بلکه در سراسر کشور های اسلامی بوجود نخواهد شد.
اگر اين مکتب است و اين معلم (!)
حال مردم خراب می بينم