بصیرهمت

بصیر همت

مانچستر – انگلستان

اگست - 2016

عراق

از لابلای راپور کمیسیون موظف بررسی جنگ عراق، بنام" راپور چیلکات"

Sir John Chilcot

راپور ارایه شده چیلکات در پارالمان بریتانیا، نشان میدهد که :

سیاستمداران کنونی بریتانیا، چون اسلاف شان، چگونه در طرح ریزی پلان حمله  و تجاوز بر کشور های دیگر تحت نام "تهدید امنیت جهانی "و "دفاع از حقوق بشر"تا چه حد بیرحمانه عمل می نمایند.تونی بلیر، نخست وزیر انزمان بریتانیا، چگونه با ارسال نامه های مخفی ، 29 نامه،به ج. دبلیو بوش طرح یک پلان وسیع حمله، تهدید ،تجاوز و اشغال بر کشور های دیگر را تحت نام "مبارزه بر علیه تروریزم" طرح ریزی می نمایدو در پهلوی جورج بوش می ایستد و کشور ها را با بمباردمان های مرگبار شان بخاک و خون می نشانند و هیچگونه قدرتی در جهان نیست که انها را به پای میز محاکمه بکشاند وحد اقل برای اولین بار در جهان عدالتی تامین گردد.

15 سپتمبر 2001، جورج دبلیو بوش با  مشاورین رده بالای خویش در کمپ دیوید مشوره نمود ،موضوع اصلی این مشوره بوش با مشاورینش جنگ بر علیه تروریزم و حمله بر افغانستان بود. در این جلسه رونالد رامسفیلد وزیر دفاع و معاونش پاول ولفویتس در مورد سقوط صدام نیز مباحثه نمودند. در 17 نوامبر2001 جورج دبلیو بوش فرمان دونیم صفحه ای را  در مورد حمله بر افغانستان بامضاء رسانید و به پنتاگون هدایت داد تا گزینه های حمله بر عراق را نیز بر شمرند.

در این جنگ، عراق،، 8825 تن امریکایی179 تن بریتانایی ،  جان های شان را از دست دادند ،مگر در مورد تلفات جانی مردم بیگناه عراق تاکنون ارقام دقیق ارایه نگردیده و بر اساس راپور های که ارایه شده تا کنون بیش از 250000تن عراقی ها قربانی این جنگ گردیده و میلیون ها تن بیخانه و آواره شده اند .

2 تریلیون دالر امریکایی و 9.6 ملیارد پوند انگلیسی بمصرف رسیده است.البته که مصرف تداوی ومواظبت از زخمیان و تداوی ویترانهای این جنگ که از لحاظ روانی صدمه دیده اند به ترلیون هادالر  دیگر میرسد.

راپور 6000 صفحه ای چیلکات زمانی در پارالمان بریتانیا توسط جان چیلکات ارایه گردید که سه روز قبل ازارایه این راپور، به تعداد 250 تن در بغداد در یک انفجار خونین جان باختند .

عناصر کلیدی راپور چیلکات کدام ها اند:

- سازمان استخباراتی بریتانیا معلومات ناقص و غیر دقیق را در مورد داشتن سلاح کشتار جمعی به دولت و پارالمان بریتانیا ارایه داده است. در حمله بر عراق شواهد مستند مبنی بر موجودیت سلاح کشنده جمعی در عراق که بهانه جورج دبلیو بوش و تونی بلر بود ،موجود نبود و هیچگونه شواهدی در مورد اینکه صدام حسین اغاز به تولید سلاح کیمیاوی نموده باشد بدست نیامده بود.

 

-عراق هیچگونه قابلیت تولید بم اتم را نداشت.مهمتر از همه اینکه دولت عراق در مورد همه اینها به جامعه بینالمللی حقایق را گفته بود .شخص تونی بلر نیز صدام را خطری برای غرب نمیدانست.

- تونی بلیر ، نخست وزیر انزمان بریتانیا، هشدار در مورد عواقب بعدی و مصیبت که بعد از سقوط صدام حسین رخ خواهد داد نادیده گرفت.دولت امریکا و بریتانیا هیچگونه پلان عملی در مورد عراق بعد از صدام حسین نداشتند.در راپور امده که زمانیکه در 2009 نیروهای انگلیسی از عراق خارج گردیدند رهبری دولت بریتانیا یک ستراتزی ناکام را دنبال میکرد . عراق با خروج این قوت ها به یک جنگ سکتاریستی در گیر شد وعملا  به سه بخش کرد نشین، سنی و شیعه نشین تقسیم گردید.

- دولت عراق عملا در بحر عمیق فساد غرق گردیده بود و هیچ نشانه و مدرکی مبنی بر سلاح و یا مواد  کشتار جمعی در هیج محلی از عراق پیدا نشد ونتیجه شش سال اشغال ،یک عراق با یک دولت ضعیف و مملو از فساد ، یک عراق بی ثبات از لحاظ سیاسی و اغشته در خون و در گیر خانه جنگی، فقرو ویرانی نهاد های اقتصادی و رشد و نفوذ افراطی ترین و وحشی ترین شبکه های اسلام بنیاد گرا را بجا گذاشت.

راپور چیلکات نامه های مخفی را که میان تونی بلیر و بوش تبادله گردیده افشا میسازد .

در جولای 2002 در نامه شش صفحه ای  مخفی تونی بلیر برای بوش، تونی بلیر به جورج دبلیو بوش چنین مینویسد."بهر صورت و بهر نوعی من با تو هستم". در این نامه تونی بلیر به بوش مینویسد که محو صدام حسین "منطقه را ازاد خواهد ساخت".

تونی بلیر با وجود یکه میدانست حمله بر عراق بر علیه قوانین و نورم های جاری  بینالمللی است، مشتاقانه و بیصبرانه خواهان اغاز جنگ در عراق بودو  بدون اساس و مدارک دقیق در مورد عراق، در برابر پارالمان، دولت و مردم بریتانیا تهدید عراق بر امنیت بریتانیا و جامعه جهانی را برجسته ساخت تا اشغال عراق را موجه و ضرور جلوه دهد.  اظهارات تحریک کننده تونی بلیر در پارالمان بریتانیا مبنی بر اینکه ارتش عراق توانایی فیر سلاح های کشنده را در 45 دقیقه داردتلاشی بود تا  ذهن اعضاءپارالمان بریتانیا را مغشوش سازد  و رای نماینده گان پارالمان و نظر عمومی مردم را برای ضرورت این جنگ اماده نماید .   وی هشدار دوامدار اگاهان سیاسی، احزاب و نهاد های را که جنگ عراق را یک اشتباه جبران ناپذیر میدانستند و تظاهرات ملیونی مردم بریتانیا را کاملا نادیده گرفت.

 با وجود تبلیغات وسیع سازمانهای  استخباراتی امریکا و انگلیس در مورد اینکه عراق سلاح کیمیاوی در اختیار دارد، مگر هیات بازرسان سازمان ملل در مورد عراق که بعد از جنگ اول عراق و امریکا، درعراق  موظف گردیده بود ، راپور داد که همه انباشته های کیمیاوی عراق محو و نابود گردیده است. متعاقبا هیات که تحت رهبری هانز بلیکس در 2002 و اوایل سال 2003 به عراق فرستاده شده بود، هیات هیچ نشانه ای از موجودیت و اثار سلاح کشنده جمعی در عراق مشاهده ننمود.

 طوریکه در بالا نیز اشاره شد،تونی بلیر هشت ماه قبل از حمله بر عراق قبل از اینکه هیات موظف سازمان ملل در عراق بررسی اخیر خویشرا در مورد موجودیت سلاح های کشتار جمعی عراق تکمیل نماید، در نامه 6 صفحه ای خویش  برای جورج بوش در جولای 2002 نوشت که" محو صدام منطقه را ازاد خواهد ساخت، گرچه عراقی ها این حمله را  اشغال عراق ارزیابی خواهند نمود ".البته این نامه یکی از 29 نامه ای بود که تونی بلیر در جریان جنگ عراق برای بوش نوشت.

در راپور جان چیلکات امده است:

اکثریت کسانیکه از سقوط صدام حسین حمایت مینمودند حالا به این نتیجه رسیده اند که اشغال عراق در نتیجه اطلاعات نادرست و عدم اماده گی لازم جهت تامین ثبات در عراق بعد از صدام باعث گردید تا این کشور به مصیبت بشری مبدل گردد.

تونی بلیر بعد از انتشار این راپور در کنفرانس مطبوعاتی اش با گلون گرفته و روان خود باخته و اگاه از جنایتی که نموده جز اظهار تاسف از تلفات بشری در این جنگ که دامنگیر عراق و تلفات خونین سربازان بریتانیایی گردید ،اعتراف ننمود که در این جنگ بدون در نظر داشت اعتراضات ملیونی مردم و خبرگان سیاسی نویسنده گان هنرمندان و تحلیلگران از عواقب مصیبت بار جنگ و عدم تحلیل دقیق اطلاعات گمراه کننده استخبارات انگلیس و سی ای ای دیوانه وار به جنگ عراق رفت و حمایت خویشرا از جورج دبلیو بوش اعلام نمود. وی با ارسال نامه جولای 2002 خویش با ذکر این جمله که " من در هر حالتی با تو خواهم بود"در حقیقت چک سفیدی برای بوش میفرستد .

در راپور چیلکات امده است که ، جنگ عراق باعث پیدایش و رشد و استحکام داعش گردید و بی ثباتی و خونریزی را در سوریه دامن زد.

در چهارم دسیمبر 2002 در حالیکه جنگ افغانستان ادامه داشت، تونی بلیر نامه 6 صفحه ای خویشرا تحت نام "جنگ بر علیه تروریزم" برای جورج بوش فرستاد. این نامه در حقیقت پلانی بود که باید صدام حسین سقوط داده شود و فشار بر کشور های دیگری که تروریست ها در ان کشور ها پناه گاه ها و فعایت دارند، چون سومالی، فیلیپین، یمن، اندونیزیا، سوریه و ایران فشار اورده شود و در مرحله بعد از سقوط صدام، پلان حمله بر این کشور ها نیز اماده گردد.

در نخستین قدم بعد از سقوط طالبان در افغانستان، عراق بدون اسناد و مدارک دقیق فورا خطر جدی برای امنیت جهانی گردید و ادعا شد که عراق سلاح کشتار جمعی دارد و باید برای نابودی صدام پلان کاری روی میز هردو رهبر، بوش و بلیر، اماده گردد.

بریتانیا از روسها مطالبه نمود تا از حمایت صدام دست بردارند تلاش نمود تا صدور نفت عراق به سوریه توقف داده شود و عملیاتهای مخفی را با گروپ ها و افرادی که مخالف صدام در عراق بودند سازماندهی نمود. همه این پلانها را تونی بلیر برای بوش مینویسید.تونی بلیر همچنان برای بوش اظهار میدارد که شورشیان ضد دولت سوریه را باید تشکل داد و رهبری نمود و در صورت ممکن از لحاظ نظامی بریتانیا و امریکا از این شورشیان توسط حملات هوایی حمایت نمایند.

در جنوری 2002 ،جورج بوش طی بیانیه ای عراق، ایران و کوریای شمالی را"محور شیطان"و همدستان تروریست ها خطاب می نماید و اضافه می نماید که عراق بیش از یکدهه است که در حال توسعه تکنولوژی سلاح هستوی کیمیاوی و بیولوژیکی است .به تعقیب این بیانیه بوش، تونی بلیر ووزیر خارجه اش ،جک سترا، در بیانات شان در بین مردم ووسایل ارتباط جمعی عراق را تهدید امنیتی برای جهان دانسته و بر ضرورت سقوط رژیم صدام تاکید  می نمایند.

تونی بلیر در تماس با بوش اضهار میدارد که" در صورتیکه سازمان ملل صلاحیت بکار برد قوت نظامی را بر علیه عراق ندهد ، ایالات متحده و بریتانیا عمل خواهند کرد "

رابن کوک رییس انزمان پارالمان بریتانیا در رابطه با جنگ عراق مخالفت شدید می نماید و از وظیفه اش استعفا میدهد .رابن کوک و جیرمی کوربن، رهبر کنونی حزب کارگر بریتانیا ،هردو برعلیه رفتن بریتانیا به این جنگ قرار میگیرند .  رابن کوک رییس پارالمان بریتانیا با اضهار ات شدید بیان میدارد که" بریتانیا بدون توافق هیچیک از نهاد های بینالمللی از جمله ناتو، اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل، در کشتی این جنگ سوار گردیده است. تاریخ بهت زده در باره این عمل نادرست ارزیابی خواهد نمود. "

                             حمله بر عراق تنها سقوط یک دکتاتور نبود، بلکه تحت کنترول در اوردن  عراق بود، مگر این خواست ناکام ماند و در عوض این کشور کاملا تخریب و این تراژدی و جنایت جنگی در لیبی تکرار شد و در سوریه ادامه دارد.جنگ عراق نشان داد که چگونه یک کشور مدرن با  مردم دارای تحصیلات و اموزش در سطح عالی به یک کشور متلاشی و فرسوده و از هم پاشیده مبدل گردید. چگونه ملیون ها کیلوگرام بم بر سر مردم این کشور پرتاب گردید و  چگونه توهین تاریخی بر مردم این کشور در زندانهای عراق از جمله زندان ابو غریب صورت گرفت و این مردم همه چیز شانرا از دست دادند. پایان

 

 


بالا
 
بازگشت