بورد مطبوعاتی مرکز کاری جامعه سراسری افغانهای

 مقیم فدراتیف روسیه گزارش می دهد

-----------------------------------

روابط افغانستان وفدراتیف روسیه

  در آستانه انکشافات جدید

مرکز کاری جامعه سراسری افغانهای مقیم فدراتیف روسیه ،سعی بر آن دارد تا افغانستان ا به طور گسترده از کمک های اقصادی  روسیه بهره مند گردد و هردو کشور در مبارزه علیه تروریزم   ومخدرات نقش  موثر ایفا کنند

 

پس از آن که شمال کشور رو به نارامی  گرایید،شخص معاون اول ریاست جمهوری به هر گزیری پشت پازده وبه منظور آرامی این مناطق که جای برای تروریزم و طالب نداشتندو نخواهند داشت،یک سره وارد  معرکه با دشمن گردید، شمال کشور در سرخط رسانه ها قرار گرفت، کشو رهای آسیای میانه به درک اصلی حول و حوش خطر نزدیک شد وباد سرد آن ، گوش و هوش فدراتیف روسیه را هم نوازش داد.

ستر جنرال عبدالرشید دوستم ،نخستین کسی بود که پس از برگشت از جنگ، صدای  طلب کمک نظامی  از فدراتیف روسیه را بلند کرد.داکتر  محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان درملاقاتش با ولادیمیر پوتین رییس جمهور فدراتیف روسه با صراحت گفت که در زمره تروریستان در افغانستان،اتباع کشور های مختلف از جمله روسیه حضور دارند.

وی تصریح کرد که مبارزه با تروریزم برای ما وشما امر مشترک و همکاری مشترک شمرده می شود.

پیش از آن مرکز کاری جامعه سراسری افغانها در فدراتیف روسیه،با جمعبندی وضعیت و سامانه های  گسیخته در راستای فروپاشی شالوده های زندگی در کشور، در ارزیابی  دو سفر غلام محمد جلال رییس این مرکز  به افغانستان، زمینه ها و مسایلی مبنی بر حتم بودن  عطف توجه  فدراتیف روسیه به طرف افغانستان، مطالب حایز بررسی را  با مقامات دوکشور مطرح کرده و پیش زمینه ی  همکاری های مشترک  و اهمیت آن برای اینده  منطقه را در میان گذاشته بود.

طوری که هموطنان عزیز می دانند،در دوماه اخیر چندین هیات افغانی در سطوح مختلف به فدراتیف روسیه آمدند ومسئله کمک های نظامی و اقتصادی روسیه به افغانستان را مطرح کردند. مقامات فدراتیف روسیه  با درک  درست از حساسیت موضوع،  در حالی که کشو رهای حامی تروریزم  در حمایت و پشتیبانی از داعش در سوریه  به حمالان اکمالاتی آنها مبدل هم  شده  ومی خواهند توسط  این گروه تروریستی به تک قدرتی و  تک حکومتی جهان نایل شده و  به اهداف استراتیژیک خود برسند ،فدراتیف، مسئله کمک نظامی و اقتصادی به افغانستان را در محور توجهش  قرار داد .

هیات های افغانی با رسیدن  به مسکو، به نحوی مطالبات دولت افغانستان را تصریح نموده  از این کشور خواهان کمک  در مبارزه علیه داعش و طالب را شدند.

سفر هیات بلند پایه ای که اخیرا از طرف افغانستان به مسکو صورت گرفت،آمدن گروهی از سناتوران  بوده که در راس آن آقای فضل هادی مسلمیار رییس   مشرانو جرگه افغانستان قرار داشت. طبق اسناد رسیده به دست ما ، بر علاوه یازده تن از سناتوران و کارمندان دارالانشای مشرانو جرگه  جناب  عبدالغیور سرپرست سفارت کبرای افغانستا مقیم مسکو و آقای غلام محمد جلال رییس مرکز کاری جامعه سراسر ی افغانها نیز در ترکیب هیات مذکور شامل بودند که آقای مسلم یار را در تمام نشست ها و دید و بازدید های رسمی با مقامات دولتی روسیه همیاری می کردند.

دید وبازدیدهای آقای مسلمیار  در مسکو از ملاقات با هیات رهبری شورای مفتی های بخش اروپایی فدراتیف  روسیه آغاز گردید. شورای  رهبری روحانیون مسلمان  روسیه سفر مسلم یار به مسکو را یک کار خیر اندیشانه ارزیابی کرده وباهمی دو کشور در مبارزه علیه تروریزم را که دشمن اسلام و صلح می باشد،امر شرعی و قانونی خواندند. متقابلا این موضوع از جانب آقای مسلمیار نیز به گونه مشابه ارزیابی شد.در این ملاقات هردو جانب بر همکاری های معنوی  نهاد های دینی دو کشور  تاکید ورزیدند.

سر ساعت دوازده همان روز ،بانو متوینکه رییس مشرانو جرگه فدراتیف روسیه جهت ملاقات و تبادل نظر و طرح تفاهمنامه های میان دو نهاد مقننه دو کشور، از رییس سنای افغانستان و هیات همراه در مقر سنا پذیرایی به عمل آورد.

در این ملاقات که از جانب افغانستان هیات یاد شده و از جانب فدراتیف روسیه معاون و برخی از روسای کمیته های سنای روسیه شرکت داشتند، بانو متوینکه بار دیگر به  همتای افغانی خود خوش آمدید گفت و از حضور گرم  هیات سنای افغانستان در مسکو  ابراز خوشنودی کردومستقیما روی مساله همکاری های مشترک دو کشور به صحبت پرداخت وخواست پیشنهادات جانب افغانی در این عرصه را بشنود.

آقای مسلمیار  خطر تروریزم را توضیح داده گفت که در صورت رها کردن جلو آن در حال حاضر، توان گرفتنش در آتیه را از ما میگیرد.بناء از فرصت ها استفاده کنیم ودر  هر جای و هر صورت ممکن باید بر ضد خطر مشترک  به مثابه مشت واحد عمل نماییم.

جزئیات این ملاقات که بیش از یک ساعت ونیم را در برگرفت  ونماینده با صلاحیت وزارت امور خارجه فدراتیف روسیه نیز در ان شرکت داشت،روی همین موضوعات چرخید که بانو متوینکه   از هیات  افغانی خواست تا به منظور بهبود کاری،  یک نقل از پیشنهادات خو را به مقام ریاست جمهور ی  افغانستان تیز تسلیم نماید تا صحبت ها و پیشنهادات  دو جانبه درنهاد های مقننه افغانستان،در مجاری دولتی نیز مطرح و  بررسی گردند. 

فضل هادی مسلمیار و هیات همراه وی از جانب  معاون و مسوول امور بین المللی  سنا، ساعت سه عصر همان روز، به پارلمان شهر مسکو  بدرقه شد.در انجا آقای شاپشنیکوف رییس پارلمان شهر مسکو از آقای مسلمیار و هیات همراه وی با گرمی پذیرایی نمود  وتعارفاتی مبنی بر  توسعه شناخت میان ایشان مسایلی  مورد بحث واقع گردید.

رییس پارلمان شهر مسکو ،از آماده گی های حکومت شهر وپارلمان آن ، اعلام آمادگی کردواز این که  هیات افغانستان مساله قلع وقم ساختن  دشمنان وطن را در سرلوحه کارش  قرار داده است ابراز خرسندی نموده بر استواری دولت روسیه بر تعهداتش در برابرافغانستان تاکید ورزید.

ساعت 16 عصر باردیگر دروازه های مشرانو جرگه فدراتیف روسیه به روی مسلمیار باز شد ، وی همراه با هیات افغانی  با یک عده از روسای کمیته های چند گانه و گروپ کاربا افغانستان در  سنای روسیه دید وبازدید کرده  ، توجه آنان را به خطری که هم اکنون افغانستان و روسیه را تهدید می کنذ جلب نمود.

ملاقات در وزارت امور خارجه روسیه و دیدار با اقای کابلوف ضمیر که یک دوره سفیر فدراتیف روسیه در افغانستان نیز بود به تمام اعضای  هیات نهایت جالب و در خور تو جه بود.هردو طرف در ملاقات برعلاوه دوستی دیرینه دوکشور را مورد بحث قرار دادند بلکه محیط جغرافیایی و تاریخی داعش را  نیز به بررسی گرفتند.

در همین نشست از جانب کابلوف وعده سپرده شد که طرح  مشترکی  ترتیب  شده را بعد از اخذ توافق مقامات عالی  دو کشور به زمینه  های عملی تطبیق آن عطف توجه مبذول  خواهد کرد.

آقای غلام محمد جلال رییس مرکز کاری جامعه سراسری افغانها در فدراتیف روسیه به خبر نگار جریده ساحل گفت که،فدراتیف روسیه سفر آقای مسلمیار را  نه تنها به جهت تامین همکاریهای پارلمانی  بلکه در سطح دولتین حایز اهمیت می داند و در مطاوعت  به امر دوستی و صلح و همکاری مشترک میان دوکشور،عقیده بر آن است که  نتایج آن روی کاغد نمانده  بر مبنای منافع ملی دو کشور  تامین خواهد شد.

آقا ی جلال افزود که  سنای فدراتیف روسیه و لحن کلام  بانو متوینکه به خوبی نشان می داد که غم افغانستان را غم خود دانسته و صادقانه می خواهد در جهت تامین صلح در کشور ما  سعی بخرج مهد.

شام همان روز از جانب بانو متوینکه، ضیافت مجللی  به افتخار آقای مسلمیار در رستوران پوشکین ترتیب یافت که  بر علاوه عده زیادی از سناتوران و اعضای پرلمان روسیه و هیات میهمان نیز در آن شرکت داشت.

آقای مسلمیار در این ضیافت با صراحت اعلام کرد که امروز افغانستان  به کمک فدراتیف روسیه سخت نیازمند است و کشو رما را از بحران کنونی فقط کمک های روسیه کشیده می تواند وبس.

بانو متوینکه نیز با تاکیدات بر سخنانش در ملاقات اول ،در باره فضل هادی مسلمیار و اهمیت سفر وی به روسیه سخن گفت و افزود که حال زمان آن رسیده است که  دست دوستی مان را  آشکار ا به همدگر بدهیم تا باشد که صف دشمن ما شکسته گردد.

نکته عطف سفر آقای مسلمیار به مثابه رییس سنای افغانستان در روز بیست وششم نوامبر هویدا گردید.در صبح این روز ،مسلمیار در مجلس عمومی سنای افغانستان  به ایراد بیانیه پرداخت.بیانیه نیم ساعته  رییس سنای افغانستان نکته نظر هایی را با خود داشت و گره هایی را گشود که از هر نگاه در خور توجه بودند.مسلمیار  صرف نظر از آن که از کجا می اید، پس از  ارائه سخنان تشریفاتی مبنی برمیهمان نوازی بانو متوینکه و ترتیب صورت دید وبازدید های وی  با مقامات مختلف مسکو،سیر تاریخی دوستی دو کشور را  بیان داشت و آن را نا گسستنی خواند.سپس به بررسی وضعیت امروز منطقه پرداخت و موقعیت افغانستان را در قبال انکشافت حوادث روشن نمود.

آقای مسلمیار در بیانیه اش روی مسئله حملات هوایی روسیه بر ضد داعش  در سوریه تماس گرفت و با تایید این اقدام ولادیمیر پوتین ،گفت که امروز افغانستان  قربانی تروریزم است و اگر جلو آن گرفته نشود آسیای میانه و حتی خود فدراتیف روسیه نیز از ان در امان نخواهد ماند.بنا روسیه به خاطر از بین بردن این پدیده شوم برنامه دقیقی را تنظیم ودارد به اجرا می گذارد که ازجانب ما در خور حمایت می باشد.

وی از  سقوط طیاره مسافر بری روسیه در مصر  ابراز تاسف کرد و آن راکار  گروه های تروریستی خوانده ،در حالی که به رهبری روسیه و مردم این کشور ابراز تسلیت  کرد ، عمل سرنگون سازی  طیاره بم افگن روسیه توسط ترکیه را تقبیح  و آن را عملی دانست که  نشاندهنده اشتراک ترکیه در حمایت از تروریزم می باشد.

آقای مسلمیار در جریان صحبتش به پروژه های اقتصادی –آموزشی اتحاد شوروی در افغانستان اشاره کرد و بازسازی این پروژه ها را در صورتی ممکن دانست که کار آن را فدراتیف روسیه بر عهده بگیرد.

آقای  غلام محمد جلال  رییس مرکز کاری جامعه سراسری افغانهای مقیم روسیه  طی سخنان کوتاهی با بورد مطبوعاتی  مرکز، در ارزیابی سفر  مسلمیار به مسکو جنین گفت :در مجالس سنا و دومای فدراتیف روسیه معمولا از هیات های بسیار مهم کشور ها ، جهت ایراد بیانیه دعوت صورت می گیرد،فذصت دادن له اقای مسلمیار به جهت ایراد  بیانیه در حقیقت  مهم بودن سفر وی  را از لحاظ دپلوماتیک بازگو می کند.کشور های سیال و رقیب  و هم چنان کشور های دوست  افغانستان  وروسیه  به این نکته به خوبی پی می برند که افغانستان و روسیه  در مناسبات شان به سوی بهبودی ،گام های استواری را دارند بر میدارند،که این خود در نوعیتش د رگذشته های نه چندان دور پیشینه نداشت.

توجه سناتوران و استقبال آنان از بیانیه می رساند که روسیه در قبال مسایل افغانستان  به این نکته به خوبی پی برده که مردم افغانستان  بر آن می اندیشند که امروز نیرو های صلح در سراسر جهان نوعی تفکر ضد جنگ را دارند ایجاد می کنند و به خاطر ایجاد قوه های بین المللی حافظ صلح و از بین بردن ریشه های تروریزم در افغانستا و جهان می اندیشند.

آقای جلال گفت که سناتوران حاضر در جلسه که بیانیه را با دقت گوش کرده بودند در صحبت ها با من  تاکید می کردند که اقای مسلمیار بادرک ضرورت ونیاز مبرم کشور با انتقاد ازگذشته ها به مثابه عام کلمه ،طرحی مبنی بر آینده نگری در مناسبات دوکشور را جمعبندی کرد که جانب فدراتیف روسیه نیز خواهان آن می باشد.

آقای جلال هم چنان ابراز امید واری کرد که مناسبات دو کشور هر چه زود تر رونق بگیرد تا باشد که کشور  ما از کمک های  فدراتیف روسیه بیشتر از پیش بهره مند گردد.این است نیاز ما و نیاز کشور ما که تا کنون د روجود بیش از چهل کشوردنیا براورده نشده است.

آقای جلال در پایان گفت وگو با جریده ساحل یاداور شد که ،در حال حاضر افغانستان را بیکاری،فقر ،فساد و نا امنی بیش از هر چیز دیگر می آزارد، که مولود سایر فساد ها از جمله  انکشاف تروریزم و مواد مخدر نیز می باشند.

خبرنگار ما گزارش می دهد که فضل هادی مسلمیار و بانو متوینکه پس از ایراد بیانیه  در یک کنفرانس خبری شرکت کردند که با اشتراک ژورنالیستان  نوشتاری،دیدار ی و شنیداری  درمقر سنای روسیه ترتیب یافته بود.در این نشست خبری  بانو متوینکه سفر هیات افغانی را در مناسبات دو کشو رنقطه عطف ارزیابی کرد و آقای مسلمیار به پرسش های متنوع ژورنالیستان پاسخ گفت.

ملاقات با معین اول وزارت  انکشاف اقصادی فدراتیف روسیه گوشۀ آخر ملاقات فضل هادی مسلمیار  در مسکو را تشکیل می داد که در ان نیز بر باز سازی پروژه های ویران شده،سرمایه گزاری از جانب فدراتیف روسیه در افغانستان ،فراهم نمون زمینه ها به سرمایه داران وتجار روسیه ،تبادله اموال صادراتی میان دو کشور،بازار یابی به تولیدات همدگر  وسیعا صحبت صورت گرفت وتعهداتی میان هم  انجام یافت که زمینه های عملی آن در نشست های مقامات دولتی دو کشور  مطالعه خواهند شد.


 

 


بالا
 
بازگشت