محمد الله وطندوست

 

نکانتی چند از یادداشت های روزانه

به خوانش دوستان عزیز تقدیم است

 

یادداشت روز

8/1/2015

رسانه های جمعی جهان از قتل دوازده نفر در دفتر یک نشریه فرانسوی در پاریس اطلاع می دهد.

سه نفر تروریست که هنوز مشخصات شان دقنق نیست با یک حمله غافل گیرانه داخل دفتر یک نشریه فرانسوی شده ده نفر را بیدرنگ به قتل رسانیده واز محل حادثه فرار می نمایند . هنگام فرار موتر حامل پولیس رانیز زیر رگبار مرمی قرار داده دو نفر پولیس را نیز ازبین برده اند.

هنوز یعنی بعد از گذشت بیست ساعت پولیس فرانسه با وجودیکه پولیس فدرال امریکا نیز بکمک آنها آمده اند موفق به دستگیری تروریست ها نشده اند.

حادثه ذکر شده جهانیان را به بهت وحیرت فروبرده در موردعملکرد وکارآئی دستگاه امنیتی فرانسه سوالاتی را خلق نموده است. از جانبی حمله تروریستی در دفتر یک نشریه آنهم در پایتخت یک کشور اروپائی ودر قلب شهر مهم وبزرگی همچون پاریس نشاندهنده سازماتدهی آگاهانه و مسلکی تروریستان بوده  ثابت می سازد که شبکه ترور متشکل از سه نفر نبوده بلکه گروپ وسیعی به شکلی از اشکال زمینه چنین حمله را میسر نموده ودر فرار واختفا تروریستان نقش خود را ایفا نموده اند. با وجودیکه هنوز انگشت به جانب سازمان خاصی بلند نشده وهیچ گروه وسازمانی مسوولیت این حمله را بعهده نگرفته اند اما ذهنیت عامه جهان غرب بصورت خود بخودی واتومات گروه های هراس افگن وافراطی اسلامی را مسوول این فاجعه می دانند. قرائن نیز دال براین ادعا بوده می تواند.

طبق ادعا وحد س آگاهان  داعش این نیروی نو ظهور افراطی که از روز پیدایش تا امروز جز وحشت و ترور و آدم کشی در کار نامه خود چیز دیگری را ثبت نکرده است می تواند عامل اصلی این فاجعه باشد. قرائن می رساند که گروه تروریستی داعش در کشور های اروپائی با جلب جوانان مسلمان به ساده گی قادر به ایجاد وحشت وترور گردیده  این جوانان و نو جوانان مسلمان رابا سوئ استفاده از عقاید مذهبی شان می تواند به افراطیت بکشاند وبا وعده بهشت آن دنیا ودسترسی به برده کنیز رایگان درین دنیا آنان را شکار خود سازند.

بهر حال در حالیکه این فاجعه را زنگ خطر جدی به کشور های اروپائی  تلقی می کنیم یه جوانان مسلمان کشور های اروپائی مخصوصا به جوانان ونوجوانان هموطن ما درین کشور هابایست توجه ویژه مبذول گرددتا آنان نادانسته شکار حلقات تروریستی افراطیون مذهبی نگردند

 

13/1/2015

لست نامزد وزیران بالاخره در یک صدوپنجمین روز کاری ریاست جمهوری اعلان شدو چهره های آشنا وناآشنا درین لست جای گرفته اند.

اینک از مجموع بیست وهفت اسم اعلان شده صرف سه نفرغیر وابسته و گویا به تیم های تشکیل دهنده کابینه تعلق ندارند.متباقی افرادبه گروه های قومی مذهبی وسمتی تعلق داشته همچون کابینه حاکمیت سهامی ومافیائی قبلی حق به حقدار رسیده است.

صرف نظر ازوابستگی  وزیران معرفی شده به اشخاص  افراد تنظیم ها وسازمان ها نظر سطحی نشان دهنده آنست که اصل شایسته سالاری  ومسلکی بودن یا اصلا مورد نظر نبوده ویاکمتر مورد نظر قرار گرفته است.

از جمله اسمای یادشده در وزارت دفاع وداخله دونفر نظامی که سابقه مدیریت وتحصیلات تخصصی دارند معرفی شده اند در وزارت خارجه نیز شخصی که معرفی شده ماستر حقوق گفته شده است  در وزارت انکشاف دهات نامزد وزیر داکترانکشاف شهری ووزیر حج واوقاف نیز ماستر علوم اسلامی است.در مسند وزارت معادن نیز داکتر زمین شناسی جا گرفته است که مبارک است. رئیس بانک مرکزی نیز معلوم است که برعلاوه مسلکی بودن دوره طولانی کار در بانک ها را در کار نامه خود دارد.

بدین ترتیب دیده می شود که هفت نفر از لست بیست وهفت نفری به شکلی از اشکال مطابق مسلک وتخصص خود انتخاب شده اند.اینکه در مدیریت واداره چگونه می درخشند آینده تثبیت خواهد کرد.

اما در متباقی نامزد وزیران نه درتحصیل و تخصص ونه در کارنامه های قبلی خود چیزی که با پست های پیشبینی شده مطابقت داشته باشد دیده نمی شود.

در وزارت مالیه که تخصص عالی اقتصادی را ایجاب می کند تحصیل یافته علوم سیاسی  در وزارت عدلیه متخصص رشته جامعه شناسی  در وزارت معا رف حقوقدان  در امورزنان ژورنالست  در فوائد عامه دکتور محیط زیست  در وزارت صحت عامه که با هزاران متخصص صحی سروکار دارد ماستر اداره ومنجمنت  در وزارت مخابرات وزیری باتحصیلات اداره وتجارت معرفیشده اند  وزارت انرژی وبرق متخصص توسعه بین المللی  وزارت عودت مهاجرین داکتر علوم اسلامی ووزارت مبارزه با موادمخدر داکتر صحت عامه را پذیرا شده است.

وزارت اطلاعات وفرهنگ خانمی را که دوکتورای زبان ترکی دارد پذیراشده  وزارت سرحدات را متخصص علوم اسلامی وزارت اقتصاد را ماستر تخنیکی رادیو تلویزیون  وزارت ترانسپورت را متخصص زمین شناسی اداره خواهد کرد.

در وزارت تحصیلات عالی خانمی کاندید است که هنوز رشته تحصیلی وسابقه کاری وی معلوم نیست.در وزارت امور شهری نیز شخصی معرفی شده که تخصص وسابقه کاری شان مشخص نیست.

بگذریم ازینکه ازین متخصصین چه تعداد واقعا سند تحصیلی دارند وچه تعداد از موسسات خصوصی ایران  پاکستان ویا دانشگاه های شخصی وخصوصی کشور سند ارائه میدارند ویا هم خدای نا خواسته سند جعلی وغیر واقعی ارائه خواهند داشت.

خلاصه بیدون حب وبغض شخصی و بیدون غرض ومرض می توان پیشبینی کرد که این کابینه نیز کار نامه متفاوتی با کابینه های قبلی نخواهد داشت.

دیده شود در ارتقای نام کشور در شاخص های فساد اداری فقر وناامنی کارروائی شان چگونه خواهد بود­؟!

یادداشت روز

14/1/2015

گسترش روز افزون نفوذ افراطیون در کشوروظهور نیروهای داعش در جنوب افغانستان مسئله یی نیست که بتوان بی اعتنا از کنار آن گذشت.

طبق خبر های نشر شده در زابل هلمند وغزنی نیروهای افراطی زیر نام داعش به فعالیت آغاز نموده شعار های مبنی بر پشتیبانیاز داعش دراین ولایات به چشم می خورد .بزرگان قوم ومسوولان دولتی از جابجائی کتله های بزرگ انسانی درین ولایاتخبر می دهند.جالب است که حتی در ولایت سرپل نیز فعالیت داعش راپور داده شده وچندی قبل از گروپی از زنان ازبکستانی  چچنی  تاجکستانی وترکمنستانی در حدود پنج هزا ر نفر تجمع نموده و در ساحاتی ازین ولایات با خانواده های زندگی می کنند و آمادگی دارند تا فعالیتهای خود را در ماورای در یای آمو در قلمروکشور های آسیای میانه گسترش دهند. همچنان از تجمع دو هزار نفر ازین افراطیون در مرزهای ترکمنستان نیز راپور داده شده است.شاید این راپور ها مبالغه آمیز باشد اما بهر صورت به مصداق ضرب المثل مردمی تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیز ها حتما در ساحات متذکره افراد واشخاص وگروپ های هراس افگن متمرکز شده اندو علاقمند گسترش فعالیت های شان در آن طرف سرحد هستند.

خطر این گروپ ها و فعالیت های تخریبی آنان را نباید بی اهمیت انگاشت ودر برابر آن بی تفاوت باقی ماند.

تجربه شخصی من در چند بار سفر متوالی در شمال افغانستانگویای این حقیقت تاسفبار است که هر بار نسبت به دفعه بلی اکار طالبانی وافراطیت نیرومند تر وزمینه پذیرش آن از جانب مردم مخصوصا جوانان بیشتر گردیده است. در مورد فعالیت گروپ های تبلیغی در یادداشت های سال های گذشته بصورت مفصل معلومات ارئه داشته ام واز گشترش افکار متحجر طالبانی در شمال کشور ابراز تاسف نموده ام.حتی توجه مسوولین ارگان های محلی امنیتی را به فعالیت های گسترده گروپ های تبلیغی که از پاکستان بنام ملا وطالب و مولوی در مساجد جابجا شده جوانان را به گروپ های تبلیغی بسیج و به دیگر مناطق می فرستادند جلب نموده ام ودر مورد خطر این فعالیت ها اخطار دا دهام اما گوش شنوائی نبوده است تا این خطر را جدی تلقی نماید.

   اکنون که پروژه نفوذ افراطیون در آسیاس میانه در دستور روز قرار دارد بعید نیست که شمال کشور منحیث تخته خیز این نیرو ها مورد استفاده قرار گیرد وسال های متمادی مردم ما باز هم رنج افراطیت مذهبی را تحمل نمموده فرزندان خود را چه در جبهه افراطیون و چه در جبهه مخالف آنان قربانی دسایس سرمایداری جهانی گردند.

 

 


بالا
 
بازگشت