نصيرمهرين

کوتاه نوشت های هفته

 

(یازدهم جنوری )

در حاشیۀ فقر در کشورما

پس از جنگ عمومی دوم، طرح و کار احداث پاره یی از پروژه ها از جمله وادی هلمند و بند کجکی روی دست گرفته شد. شادروان محمد ابراهیم عفیفی طی خاطرات خویش، از دیده گی هایی می آورد، که با اعضای یک هیأت به سوی چخانسور رفته بود. می خوانیم که :   
" . . .
در بعضی جاها اهالی اجتماع کرده وعرایضی را تقدیم داشتند که از قلت سهمیۀ آب شکایت می کردند.این عرایض را آقای شالیزی به انگلیسی ترجمه وتایپ کرده به اعضای هیأت تقدیم می نمودند. چیزیکه خیلی رقت آور بود وهمه را به گریه آورد، ملاحظۀ حالت فلاکت بار اهالی بود. به هر قریه ومحل سکونت اهالی که می رسیدیم ، مرد و زن، صغیر وکبیر، در طول راه ایستاده می شدند. تقریباً همه برهنه وپای لچ وسرلچ بودند. درچشم بعضی اطفال رنگ قرمز برای علاج وطنی انداخته بودند. مثل آن بود که از مغازه ها برآمده باشند. کسی تصور نمی توانست که مردم به این اندازه فقیر ومحتاج باشند. البته یکی از عوامل تولید این حالت، تولید مصیبت جنگ عمومی هم بود که تورید پارچه های نخی قلت یافته بود . . ." *           
هنگامی که شبیه اطلاعات بالا را از بقیه نقاط کشور نیز بارها بازنگریسته ام، سخنی از شادروان دکتور فاروق اعتمادی به یادم می آید که می گفت: "افغانستان را از روی چهرۀ شهر نو، کارته و صنف های فاکولته نبینید. " 
جای تأسف است که دامن فقر گریه آور درکنار بقیه اشکال مصیبت ها، هنوز هم در کشور ما گسترده گی دارد.     
*-
محمد ابراهیم عفیفی.پیغام جاودان( برخی نوشته های شادروان محمد ابراهیم عفیفی ). ص 220 انتشارات شاهمامه.هالند. 2014

^^^
               هزارضربه شلاق برای رائب بداوی

     
     رائب بـداوی

(نهم جنوری)

هنگامی که این سطر ها را می نویسم، شاید ضربات شلاق های تیکه داران دین ومذهب در عربستان سعودی، نشان خون آمیز و نفرت انگیز را بر پیکر رائف بداوی جوان وئبلاگ نویسِ عربستان، برجای نهاده باشند. زیرا قرار بود که امروز پس از ادای نماز جمعه، کار شلاق زنی آغاز شود.
بداوی به عنوان انسان؛ انسانی که تصمیم گرفته است آزاد بیندیشد و آزاد بنویسد، سیاست های غلط و رفتارهای پولیس مذهبی را طرف سرزنش وانتقاد قرار داد. همزمان با آن، در راستای باورهای بالندۀ خویش کوشید. حکومت سعودی او را به دهسال زندان، 1000 ضربه شلاق و پرداخت جریمۀ نقدی محکوم نمود. قرار است این 1000 ضربه شلاق طی 20 هفته و در هر هفته 50 ضربه اجرا شود.
این هم شایان یادآوری است که مدافعین جهانی عربستان سعودی، از شنیدن چنین خبر واعتراض بر آن، از آوردن پای رعایت حقوق بشر وازادی بیان خود را در گوشۀ بی خبری قرار داده اند.
فیصلۀ " دادگاه " عربستان سعودی سزاوار محکومیت است و دفاع از رائب بداوی و بداوی های بی شمار که در همچو کشورها به دلیل داشتن عقاید وباورداشت های مغایر حکومتگران مستبد، شکنجه می شوند، وظیفۀ انسان ونهادهای مدافع حقوق بشر است.

                                         ^^^

( هفتم جتوری )

به تقبیح گسترده تر تروریسم بپردازیم

تروریست هایی که امروز دفتر والی خوست را مورد حمله قرار دادند، آنانی یک قاضی را در جلال آباد کشتند، آنانی که حمله تروریستی بالای چند هموطن ما در مسیر راه کابل به سوی شمال را انجام داده اند ، همچنان حملۀ وحشیانه تروریست ها یی که در پاریس برخی نویسنده گان وکارتونیست های مجلۀ " شارلی ابدو" را کشتند؛ وبسا موارد دیگر، معمولاً " الله واکبر " گفته اند. گاهی آشکارا وزمانی پنهانی . اینک درحالی که حملۀ وحشیانۀ تروریستی در پاریس نیزسزاوار تقبیح است، تصور می شود که نفع بیشتر پیامد آنرا با بهره برداری های سؤ سیاسی- نژاد پرستانه ، فاشیست های اروپایی و صدراعظم اسرائیل نتانیاهو بر خواهند داشت. واز سوی دیگر، خارجی ها وبه ویژه خارجی هایی که ریشه درکشورهای با بیشترین باشنده گان اسلامی دارند، در معرض فشار و محدودیت های فزاینده قرار می گیرند. حمله در پاریس و تداوم حملات در بسا از کشور ها واز جمله در افغانستان، مبارزۀ قاطع وجامع ضد تروریستی را ایجاب می کند. تروریست های طالبی وهم اندیشان آنها درحالی که درافغانستان با وحشیانه ترین حرکات، انسان های بی گناه را می کشند، بی امنی را دامن می زنندو به اسباب مهاجرت می افزایند، برادران بین المللی ایشان، با چنین حملات وحشیانه، درد سرهای دیگری برای مهاجرین بار می آورند. واین همه در زیر شعار" الله واکبر" .

                                   ^^^        

 


بالا
 
بازگشت