بصیرهمت

جنوری - 2015

مانچستر – انگلستان

روزنامه گاردین  - چاپ لندن

قابل توجه خواننده گان محترم!

این  نوشته از دو مضمون جداگانه  که توسط دوتن از نویسنده گان و تحلیلگران  برجسته روزنامه گاردین نوشته شده ، ترجمه گردیده است .مطالعه این ترجمه را به همه دوستان، بخصوص انانی که به ارقام و فاکت های دقیق علاقمند اند ،مفید می دانم.

امریکا

و

مسئله امنیت جهانی

 

تاریخ نویس مشهور امریکایی، ویلیم بلو،همه ساله سیاست خارجی ایالا متحده را طور مختصر به ثبت میرساند. این شاخص ها نشان میدهد که از سال 1945 تا اکنون ایالات متحده کوشیده است تا به تعداد 50 دولت مستقل را سرنگون سازد که بخش اعظم انها طور دموکراتیک انتخاب شده بودند.طی این مدت در جریان انتخابات دموکراتیک 30 کشور عملا مداخله نموده است. اهالی ملکی 30 کشور را مورد بمباردمان قرار داده است. سلاح کیمیاوی و بیولوژیکی استعمال نموده است. تلاش دوامدار نموده است تا رهبران کشور های مختلف ر ا ترور نماید. در بسا حالات در  عملیات  های مخفی و اشکار ایالات متحده، بریتانیا این متحد ستراتژیک امریکا، با وی همکاری نموده                                                         است.

  در کشور های که دارای منابع زیر زمینی و ذخایر سرشار طبیعی اند و یا از لحا ظ جیوپولیتیک اهمیت سیاسی -  نظامی دارند، قوت های رزمی ایالات متحده حضور وسیع دارند.بخصوص از یازدهم سپتامبر تا اکنون ایالات متحده در 124 کشور جهان" عملیات های خاص و مخفی" را براه انداخته است.  همین اکنون ایالات متحده در حدود 2000 پایگاه نظامی در جهان دارد که ازجمله  به تعداد 136 از این پایگاه ها  با نیروی مسلح بیش از 66081 تن،در اروپا جابجا است.

 ایالات متحده حکومت دموکراتیک محمد مصدق را در ایران سقوط داد .سی ای ای یکجا با سازمان استخباراتی ام ای6 انگلستان در 1953 برای بر انداختن دولت دموکراتیک، انتخابی و ملی محمد مصدق کودتای ضد منافع ملی مردم ایران را سازماندهی نمود.در یادداشت سی ای ای چنین امده است "کودتا تحت رهبری سی ای ای مطابق بر سیاست خارجی ایالات متحده صورت گرفت." زیرا مصدق مصمم بود تا صنعت نفت ایران را ملی سازد.

با حمایت و سازماندهی سی ای ای گروپ نظامی برهبری پنوشه در 1973  رژیم انتخابی چلی برهبری سلوادور النده را بخون نشاند، هزاران تن  را بشمول افرادی که در استدیوم ملی سنتیاگو مرکز چیلی گرد هم امده بودند، نابود نمود. تلاش امریکا بخاطر سقوط دولت برازیل در 1960 و هندوراس در 2009 ناکام ماند.توطیه مرگ پاتریس لوممبا رهبر انتخاب شده کانگو را در 1961بر چیدکه این تراژیدی به جنگ های خونین چند دهه کشانده شد و به مرگ هزاران تن انجامید.

سی ای ای ،  به تعداد بیش از638 بار تلاش ناکام جهت ترور فیدل کاسترو انجام داده است. طرح و نقشه امریکا برای ترور کاسترو به حدی بود که یک بار فابیان اسکالانته، رئیس سابق سرویس های امنیتی کیوبا، تعداد انهارا 638 مورد ذکر کرد. اسکالانته در کتابی بنام" 638 راه برای کشتن کاسترو" تعدادی از این نقشه ها را توضیح داده است. شاید معروفترین تلاش برای ترور کاسترو همان سیگار مخصوص او باشد ،سیگاری که دانشمندان سی ای ای امریکا ساخته بودند و بجای تنباکو از مواد منفجره پر شده بود و قرار بود در صورت کاسترو منفجر شود، اما تیم محافظان کاسترو این طرح را مانند سایر طرح های دیگر کشف و خنثی ساختند.

 ایالات متحده بیش از یک دهه است که مخالفین دولت ونزویلا را کمک مالی می نماید و تلاش های دوامدارش بخاطر سرنگونی هوگو چاویز ، رهبر فقید ونزویلا،بخصوص کودتای سی ای ای در 2002 برای برانداختن چاویز ناکام ماند. همین اکنون مخالفین دولت مرودو، جانشین چاوز  ،را در ونزویلا کمک وسیع مالی و سیاسی می نماید،چنانچه تنها در سال 2014 سی ای ای مبلغ 5 ملیون دالر را به مخالفین دولت مرودو کمک مالی نموده است  تا بر ذخایر عظیم نفتی ونزیویلا دست یابد، زیرا ونزویلا دارای عظیمترین منابع نفتی جهان است. مداخله ایالات متحده سال ها است که در امریکای لاتین و منطقه کارایب  از جمله در هایتی،نیکاراگوا، گوایتمالا ،چلی و برازیل ادامه دارد.شواهد افشاشده این همه مداخلات در اسناد ویکی لیکس و ادوارد سنودن و سایر اسناد افشاشده وزارت خارجه امریکا بیانگرتایید این مداخلات اند. در همه این تلاش ها و حوادث، وسایل ارتباط جمعی غرب نه تنها اینکه واقعیت ها را انعکاس نداده اند، بلکه تبلیغات شان با بهتان و دروغ همراه بوده است.

 برطبق افشای ادوارد سنودن کارمند سابق اداره اطلاعاتی امریکا (این اسناد برای بار اول در روزنامه های گاردین و واشنگتن پست به نشر رسید) طی بیش از یک دهه است که سی ای ای مستقیما وارد شبکه های انترنیتی ازجمله گوگل، مایکروسوفت، فیس بوک و یاهو گردیده مکالمات و ارتباطات رسمی و خصوصی رهبران سیاسی ،سفارت خانه ها و موسسات دولتی را در گوشه و کنار جهان تحت کنترول و شنود قرار داده و میدهد.بر اساس گزارش روزنامه گاردین ، سازمان سیا روزانه تا 600 ملیون ارتباط تیلیفونی و انترنیتی را تحت کنترول داشته و مکالمات و ارتباطات شخصیت های سیاسی و ارگان های دولتی و اجتماعی را مورد تحلیل قرار میدهد.دولت المان در 24 اکتوبر 2013 غیر مترقبه سفیر امریکا را احضار ودر مورد اخبار نشر شده در روزنامه های المان مبنی بر کنترول مکالمات تیلیفونی انجلا مارکر از جانب سازمان سیا شکایت رسمی نمود.و این خبر بر نشست سران اتحادیه اروپا سایه افگند.طی این مدت به تعداد بیش از 38 سفارت خانه و نماینده گی های خارجی ، بشمول متحدین امریکاچون  فرانسه ،ایتالیا،المان ، یونان، ژاپن ،کوریای جنوبی و هند تحت کنترول وعملیات های جاسوسی سازمان سیا قرار داشته است.

 رسوایی اخیر ماه جولای 2014 در مورد مرد 31 ساله جرمنی که به اتهام فروش اسناد محرمانه دولت المان به سازمان امنیت ملی امریکاتحت بر رسی قرار گرفت ، یکبار دیگر عمق مداخله سازمان های جاسوسی امریکا را در اروپا بخصوص جرمنی نشان می دهد .این مرد 31 ساله که از کارمندان امنیتی المان بوده است در عین زمان با در یافت پول اسناد محرمانه دولت المان را برای امریکا بفروش می رسانده است .این مرد جاسوس ، بر اساس راپور مجله مسایل بینالمللی المان، در سفارت امریکا در برلین رفته است تا در برابر تحویلی تعدادی از اسنادمحرمانه، مبلغ 34 هزار دالر از سفارت امریکا دریافت نماید.

ادوارد سنودن به روز نامه سویت چینا مارننگ پست افشا نمود که اداره امنیت ملی امریکا مصروف انجام بیش از 61 هزار عملیات های تماس مکالمه و جمع اوری اطلاعات از دفاتر ادارات سیاسی و موسسات دولتی است که هانکانگ و چین بیشتر مورد توجه این عملیات ها قرار دارد.اداره امنیت ملی امریکا اطلاعات بیش از صد ها هزار کمپیوتر  را مورد کنترول قرار میدهد و متکی بر اسناد فاش شده ادوارد سنودن که در مجله اشپیگل المان منتشر گردید، اداره امنیت ملی امریکا شبکه های کمپیوتری داخلی اتحادیه اروپا در واشنگتن و دفتر این اتحادیه را در نیویارک شنود کرده است.و مطابق نوشته روزنامه گاردین سازمان امنیت ملی امریکا تیلیفون های 35 تن از رهبران جهان را پس از بدست اوردن شماره های این رهبران ،از یک مقام امریکایی، تحت نظر گرفته و از سال 2002 تا اکنون از یک پایگاهی در مرکز برازیل ،عملیات های در رابطه با تحت کنترول در اوردن همه فعایت های اطلاعاتی و مکالماتی در سراسرمنطقه امریکای لاتین را تحت نظارت قرار داده است.

بنا بر افشای جولیان اسانژ، مسیول سایت ویکی لیکس،مکالمات تیلیفونی  و انترنیتی در افغانستان بطور وسیع  توسط سازمان جاسوسی امریکا کنترول و شنیده میشود .روزنامه "عرب نیوز" چاپ عربستان سعودی، نیز تایید می نماید که در افغانستان در حدود 22 ملیارد گفتگو و مکالمه تیلیفونی از جانب سازمان جاسوسی امریکا مورد شنود قرار گرفته است.

جهان تحت رهبری ایالات متحده توسط قوانین عادلانه بینالملی اداره نمیشود، بلکه استعمال زور، سلاح و قدرت نظامی، اراده ایالات متحده و ناتو را  در جهان تحمیل می نماید.ایالت متحده تا ان حد یکه بتواند ،تصامیم نظامی و سیاسی خویش را از طریق سازمان ملل و شورای امنیت چهره قانونمند و عادلانه می دهد  و درصورتیکه نتواند بر تایید شورای امنیت نایل اید، اصلا شورا ی امنیت را نادیده گرفته خودسرانه با تکیه بر قوای نظامی عمل می نماید.چنانچه در مورد عراق، یوگوسلاوی، لیبی و ساحات دیگر بوقوع پیوست.

در اندونزی ، در 1965 ، حزب کمونیست خیلی ها نیرومند بود و ایالات متحده نگران به قدرت رسیدن این حزب در اندونیزی بود . جهت جلوگیری از نفوذو  قدرت این حزب جنرال سوهارتورا طی کودتای بقدرت رسانید و انرا رهبر نیروهای چپ در اندونزی خواند . هزاران تن در توطیه سوهارتو بقتل رسیدو محلات خارج از شهر مملو از اجساد بودکه این حادثه یکی از بدترین حوادث دردناک قرن بیستم دانسته میشود.

مداخله سی ای ای در عراق تاریخ طولانی دارد.  در 1963 حزب بعث صدام حسین با خشونت اداره چپی عبدالکریم قسیم را سقوط داد و هزاران کمونیست را بکمک لستی که از جانب سی ای ای تهیه شده بود از بین برد.الصلاح سعدی وزیر داخله انوقت صدام حسین در همان زمان چنین اظهار نمود ."ما به کمک واموزش و تریننگ سی ای ای به قدرت رسیدیم."

ایالات متحده با سقوط اتحاد شوروی پیمان ناتو را در شرق اروپا، بشمول کشور های بالتیک، استونی ،لتوانی و لاتوا ، توسعه داد.سیاست ایجاد تشنج و کشاندن کشور ها به جنگ داخلی را در  بالکان تشدید نمود و  یوگوسلاوی در 1999،در حالیکه هیچگونه مصوبه شورای امنیت در مورد صادر نشده بود، مورد حمله ناتو قرار گرفت و قرن بیستم شاهد حملات سنگین در مرکز یکی از کشور های  اروپایی، بلگراد ،برای مدت چند هفته بود و  بعدا این کشور با تلاش ناتو به پارچه ها ی کوچک تقسیم گردید،از جمله کوسو و را بدون توافق دولت صربستان از بدنه این کشور جدانمودند.

 ایالت متحده و ناتو نشنلست های افراطی را در اکراین تربیه، تجهیز و حمایت نمود و بکمک ایالات متحده در فبروری سال 2014 کودتای تحت حمایت غرب توسط نشنلیست ها و نیونازی ها در اکراین براه انداخته شد و دولت انتخابی که تحت نظارت ناظران غربی بقدرت رسید ه بود، با اعمال خشونت سقوط داده شد.پلان تامین رهبری نشنلیست های اکراین توسط مسیول سی ای ای جان برینم در کیف سازماندهی و رهبری گردید. سی ای ای و اف بی ای تحت نام "ساختمان امنیتی" ،یونت های خاص عملیاتی افراطیون اکراین را تنظیم نمودندکه در نتیجه مداخله همین افراطیون تربیه شده ،بیش از 42 تن در ادیسه و بیش از 20 تن در شرق اکراین طور دسته جمعی بقتل رسانده شدند. ایالات متحده و ناتو میخواهد تا با ایجاد یک دولت متمایل به غرب در اکراین،  پلان محاصره نظامی روسیه را عملی نماید . ایالت متحده می خواهد اکراین را چون استونی، لتونی و لتویا و پولند به بلاک اتحادیه اروپا اورده و بعدا عضو پیمان ناتو سازد تا توسعه ناتو را در شرق اروپا تکمیل و اکراین را به صحنه فعالیت مطمین سی ای ای مبدل نماید.

با بحران اکراین ،امریکا تعدادی از هواپیماهای نظامی اش را از بیز نظامی اویانوی ایتالیا به پولند و کشور های بالتیک انتقال داد وبا  اعزام قطعات البته کوچک پیاده امریکا به کشور های بالتیک و عملیات های مشترک نظامی ناتو برهبری امریکا در کشور های اروپای شرقی، امریکا میخواهد به کشور های اروپای شرقی اطمنان دهد که در دفاع از  انها اماده است.

با وجود تنقیص بودجه نظامی و مصارف نظامی امریکا ،این کشور هنوز هم نیرومند ترین قدرت نظامی جهان است . بودجه نظامی سال 2014 امریکا( بشمول بودجه عملیات های احتمالی در جهان )به 600 ملیارد دالر میرسد و در سال 2015 پیشبینی میگردد که بودجه نظامی این کشور به 498 ملیارد دالر تنقیص یابد . مصارف نظامی امریکا تا هنوز 30%مصارف نظامی جهان را تشکیل میدهد و مصارف نظامی  دو کشور نیرومند جهان، روسیه و چین، کمتر از نصف مصرف نظامی سالانه امریکا است.برتری نیروی نظامی امریکا از چین علاوه بر بزرگی و توانمندی تخنیکی اش، اینست که ارتش امریکا تجربه جنگی دوامداری دارد و طوریکه متخصصین نظامی چین پیشبینی می نمایند نیروی نظامی چین تا سال 2050 قادر خواهد بود تا همردیف قوای نظامی امریکا گردد.بر خلاف چین و روسیه که در سطح جهانی دارای متحدین و دوستان انگشت شماری اند، دوستان  ومتحدین امریکا در شرق میانه، اسیای جنوبی و بخصوص پیمان ناتو بیشتر است.

اسیای جنوبی هم اکنون در مرکز اهداف ستراتژیک امریکا قرار داردزیرا در این منطقه از یکسو  سه کشور یزرگ و نیرومند اقتصادی جهان(چین ،جاپان ،هند)  و  از سوی دیگردوستان امریکا  قرار دارند. ایالات متحده با نگرانی که از قدرت روز افزون اقتصادی و نظامی چین در اسیای جنوبی و بخصوص در منطقه ساحلی ابهای جنوب چین دارد، با تحریک دوامدار جاپان، فیلیپین ، ویتنام و کوریای جنوبی که هرکدام با چین روی جزایرمنطقه اختلاف  دارند، میخواهد اختلافات را دامن زده و نفوذ سیاسی ، نظامی و اقتصادی خویشرا بیشتر سازد.  با تشویق امریکا ، کشور های منطقه اسیا پسیفیک روز تا روز به خرید سلاح روی می اورند و بودجه مصارف نظامی شان بشمول کشتی های جنگی ،هواپیماهای نظامی ، راکت های بالیستیک در حال افزایش است.هر یک از این کشور ها با اتکا به نشنلیزم خودی در پی نفوذ در ساحات مختلف دریایی چین اند.

اوباما در جریان سفر اخیرش بر چهار کشور اسیای جنوبی از تضمین قرار داد امنیتی بین جاپان و امریکا سخن گفت و اعلام داشت که امریکا از تمام سرحدات و تمامیت ارضی جاپان در برابر هرگونه تهدید خارجی دفاع خواهد نمود(امریکا هم اکنون به تعداد 50000 تن قوای مسلح و هزاران تن پرسونل خدماتی و ملکی  در جاپان دارد) . مدت بیش از دو سال است که بین جاپان و چین در مورد جزیره سینکاکوس مخالفت ادامه دارد و چین با پرواز های هوایی و گشت های دوامدار بحری اش هر ان خشم جاپان را بر می انگیزد و هر لهظه میتواند به بر خورد های نظامی بین این دوکشور مبدل گردد.تلاش بر کنترول بیشتر بر ساحات بحری جنوب چین از جانب پنج کشور واقع در این ساحه ادامه دارد . همچنان رییس جمهور امریکا حین بازدید از پایگاه نظامی امریکا در کوریای جنوبی  ، برای کوریایی ها اطمنان داد که جهت دفاع از دوستان خویش از استعمال قوه نظامی دریغ نخواهد کرد.

امریکا به تعدا 28000 قوت مسلح در کوریای جنوبی دارد.کوریای شمالی وجود این نیروی نظامی امریکارا  تهدید جدی بر تمامیت ارضی اش می داندو  امریکا طور مخفی و اشکار در صدد سقوط رژیم کوریای شمالی و یکجایی دوکوریا است ،در صورت سقوط رژیم کوریای شمالی چین از اتحاد دوکوریا و لغزیدنش به محور غرب واستقرارنیرو های نظامی امریکا در سرحدات چین نگران است. در فیلیپین اوباما قرار داد امنیتی جدیدی را امضا نمود که برطبق ان زمینه جابجایی بیشتر قوت های امریکا در فیلیپین مساعد میگردد. و امریکا با چنین حضور وسیع خویش در کشور های اسیای جنوبی و توسعه روز افزونش در این ساحه، بر محاصره بحری و هوایی چین ادامه میدهد .

با وجود عدم ثبات سیاسی و نا امنی  موجود  در شرق میانه ،نفوذ امریکا در شرق میانه هنوز هم به قوت خود باقی است  و هیچیک از کشور ها در جهان نمیتواند جای نیروهای نظامی امریکارا در این منطقه بگیرد. اسراییل به کمک نظامی وتسلیحاتی و دپلوماتیک امریکا خود را بیشتر از پیش امن تر احساس می نماید و با اطمنان خاطر از ادامه کمک های مالی و نظامی امریکا به اشغال سرزمین های فلسطین ،توسعه شهرک های اسراییلی در سرزمین های اشغالی، قتل، ترور و حملات مرگبار بر بیگناهان فلسطینی بر جنایات و کشتار خویش ادامه میدهد و به هیچگونه مصالحه با فلسطینی ها اماده نمیگردد. امریکا و متحدینش با امنیت عام و تام به استخراج تصفیه و انتقال نفت شرقمیانه ادامه میدهند.دوستان ستراتژیک امریکا در شرق میانه چون عریستان سعودی، شاه اردن، شیخ های بحرین، قطر، کویت و امارات متحده عربی به امریکا وفادار اند و همین اکنون نیروی عظیمی از قوت های بحری و هوایی امریکا در قطر، بحرین و کویت حافظ منافع ملی امریکا و متحدین این کشور در این منطقه نفت خیز جهان اند.

مرکز قومانده بحری امریکا در بحرین ،نیرومند ترین و مدرن ترین مرکز قوای بحری امریکا در خارج از ان کشور است که با مصرف ده ملیارد دالر اعمار گردیده  و بیش از 20 کشتی جنگی قوای بحری امریکا در ان جابجا گردیده است.مرکز قومانده هوایی امریکا در قطر بنام الولید که به مصرف بیش از 1.4 ملیارد دالر تاسیس گردیده ،ظرفیت گنجایش 120 هواپیمای نظامی را دارا است و از اهمیت ستراتژیک مهمی برخوردار است . بیش از   13000 تن از قوای مسلح امریکا تا اکنون در کویت جا بحا است . هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی از مراکز مخفی شان بصورت دوامدار حملات را بر سومالی، یمن، پاکستان و افغانستان و سایر محلات شرق میانه و افریقا ادامه میدهند.

ایالات متحده با شعله ور ساختن جنگ ویتنام ده ها هزار تن ویتنامی  را بشمول50 هزار تن  امریکایی بین سال های 1965- 1972    از بین برد.کمک های بیش از یکدهه ایالات متحده در دهه 80 برای بنیاد گرایان اسلامی در جنگ افغانستان  نه تنها سبب تقویه و توحید ایدیولوژیک انها گردید ، بلکه این نیروهای سیاه را از گروپ های افراطی محلی کشور هایشان، به سازمان  های فعال و منسجم در سطح جهانی مبدل نمود و باعث ایجاد القاعده در سطح جهانی ، طالبان افغانی و پاکستانی، جیش محمد ،سپاه سحابه و لشکر جنگوی در پاکستان و بوکوحرم و الشهاب در افریقا گردید. جنگ عراق که بدون فیصله سازمان ملل و برخلاف اراده جهانی بر مردم عراق تحمیل گردید ،در عوض صلح و امنیت وعدالت اجتماعی ، ثبات سیاسی و امنیت منطقه را برهم زد و جان هزاران بیگناه را گرفت وعراق متحد را به سه بخش سنی ،شیعه و کرد تقسیم نمود وحشی ترین سازمان تروریستی و بنیاد گرای چون داعش را بکمک نیروهای سیاه منطقه بشمول اسراییل بوجود اورد.

همین اکنون ایالات متحده از جمله 54 کشور افریقایی در 49 کشور افریقایی، یکجا با بریتانیا و فرانسه دو کشور استعماری سابق، بمنظور تحت کنترول در اوردن منابع این کشور ها و جلوگیری از نفوذ اقتصادی روز افزون چین در افریقا ،مداخله می نماید. امریکا از عقب به سایر کشور های متحدش کمک میرساند تا بخاطر منافع امریکا و متحدینش عملیات های نظامی را اجرانمایند چنانچه طی حملات هوایی سه ماهه انگلیس و فرانسه بر لیبی ،ایالات متحده به این عملیات ها کمک نمود تا ماشین جنگی نیرومند نظامی قذافی را در هم کوبد و این کشور همین اکنون به مرکز تشنح قومی و قبیلوی و تسلط بنیاد گرایی و بی ثباتی سیاسی مبدل گردیده است. این تشنج بر کشور های همسایه لیبی و ساحل افریقا توسعه یافت.تاراج و غارت دیپو ها و ذخایر عظیم نظامی دولت قذافی شورشیان اسلامی را در مالی، نایجیریه مسلح نمود و شمال کشور مالی تحت کنترول اسلامیست های افراطی قرار گرفت . بوکوهرم سازمان افراطی اسلامی مربوط  به القاعده در نایجریا مسلح گردید و توسط این گروه مسلح افراطی بیش از 200 تن از دختران بیگناه مکتب در نایجریا به گروگان گرفته شد و نایجریا به ساحه تشنج و خونریزی مبدل گردیده است.   پایان

                                                                                     

 


بالا
 
بازگشت