غلام سخی ارزگانی

 

ضرورت ایجاد تیم مشاورین شایسته سالار برای پنج سال آینده

این را باید پذیرفت که به غرض پیش برد یک امر مفید و شایسته، به یک اندیشه فراگیر مدنی و شخصیت های ناب نیاز است. و یا به مقصد رسیدن به یک هدف ملی و دموکراتیک، نیاز مبرم به وجود نخبگانی بوده که از هر جهت دارای عالی ترین اوصاف خجسته مردم سالاری و خدمت گذاری به جامعه و سرزمینش باشند.

در همین رابطه از خرد و بزرگ کشور ما نه تنها از نبود افراد خدمت گذار و صادق در مدت 13 سال گذشته در ارگان های دولتی عمیقآ شکایت داشتند؛ بلکه همه جهان، آقای حامد کرزی و دولتمدارانش را در ایجاد حکومت دارای خوب ناموفق دانسته و همچنان از جمله از فساد اداری گسترده در افغانستان نیز داد و فریاد برآورده اند. به سخن رساتر باید گفت که فاسدترین افراد از دورترین نقاط کشور تا پایتخت کابل در انحصار مطلق قدرت دولتی و حتا نهادهای خصوصی قرار داشتند که زراندوزی از شریان های اساسی کشور و به خصوص و استفاده ناجایز از کمک های جامعه جهانی برای خویش بردند. و همچنان این ها به جز از نوکرمنشی به حلقات خاص استخبارات خارجی، کدام کار مفیدی برای این وطن ویرانه و مردم جنگ زده افغانستان انجام ندادند.

همه شاهد اند که جناب داکتر احمدزی رییس جمهور جدید اقدام به تحقیق مسله جنجال برانگیز کابل بانک نمود تا اگر خدا خواسته باشد که خائنین را مورد مجازات قانونی قرار دهد. و این اقدام قابل قدر می باشد؛ اما این چنین تصمیم آقای رییس جمهور با رییس اجرائیه اش و سایرین غیر مسلکی، چندان کار ساز و بنیادی نخواهد بود. اگر حاکمیت جدید می خواهد که اقدامات اساسی را بر بنیاد بصیرت، منطق، عقلانیت و اراده قوی سیاسی در برابر کلیه بحران های موجود کشور اتخاذ نمایند، باید که قبل از همه به تشکیل یک نهاد مشاوریت شایسته سالار و متعهد دست یازند تا برای پنج سال آینده با توجه با شرایط عینی و ذهنی و ضرورت های عینی کشور، رهنمودهای لازم را ارائه نماید.

از این روی، تا زمانی که حاکمان جدید قبل از تشکیل اعضای کابینه شایسته؛ صادق ترین، با تجربه ترین، آگاه ترین، وطن دوست ترین، مؤمن ترین و دموکرات ترین شخصیت ها را از هموطنان داخل و خارج کشور در یک محور «مشاورین شایسته سالار» برای پنج سال آینده برنگزینند، حل همه بحران های کشور مثل صدور فرامین روی کاغذ آقای حامد کرزی ناممکن خواهد بود.

همه نیک آگاه اند که کلیه چوکی های کلیدی کشور در طی سیزده سال گذشته در انحصار بزرگ ترین ناقضین حقوق بشر و عوامل کشورهای خارجی قرار داشتند و هنوز هم دارند که با افتضاح ترین وجه، دین محمدی، قانون اساسی، حقوق بشری و میثاق های بین المللی را به مسخره گرفتند و تا کنون یکی از آنان مجازات هم نشد.

پس، پیش از همه کاملآ لازم است که حکومت تازه به دوران رسیده؛ مشاورین شایسته سالار را از همه قومیت های کشور جمع آوری نموده و بعد با مشوره های آنان، به تشکیل کابینه شایسته اقدام نماید؛ یعنی به همین ترتیب شایسته ترین نخبگان ملی را از داخل و خارج کشور با توجه با شعاع وجودی و تناسب اقوام ساکن در کشور گلچین کرده و در تمام ارگان های دولتی مقرر نماید، تا ممثل اراده، خواست حقوقی و آرمان های والای همه اقوام محروم و قبایل مظلوم کشور گردند.

اگر حل بحران های موجوده کشور از طریق تشکیل یک گروپ مشاورین شایسته سالار در دستور مبارزه عقلانی، قانونی، ملی و مدنی قرار نگیرد؛ شکل گیری اداره خوب، شفاف و شایسته به حکم خواب و خیال بیش نخواهد بود. اگر بازهم مفسدین ترین اشخاص از عصر حاکمیت مصلحت گرایی جناب حامد کرزی به حکومت جدید مقرر گردند، با یقین که میراث دوران تاریک آقای کرزی با نحوی از انحاء ادامه پیدا خواهد نمود.

همه خوب می دانند که مفسدترین انسان ها از سوی حامد کرزی، تیم دلخواهی ارگ و حتا به دستور استخبارات خارجی در مهم ترین ارگان های دولتی نصب شده اند که برخورد قانونی با آنان و برکناری آن ها از کرسی های دولتی کار آسانی نخواهد بود. چنانچه همه آگاه اند که تعداد ناقضین حقوق بشر، خائنین ملی و زورمندان محلی در قضاء، پارلمان و حکومت کم نیستند و آن ها از پشتوانه استخبارات همسایه، منطقه، جهانی و سرمایه های غارت شده نیز برخوردار هستند که مبارزه علیه آنان با آسانی و یا صدور فرامین کرزی گونه ممکن نخواهد بود.

اگر نخست بر اساس «اندیشه فرازمند دموکراتیک ملی» در حل بحران های کشور با تطبیق ماده های سازنده قوانین نافذه ی کشور اقدام نشود، محال است که بدون تعیین اهداف خردمندانه، استراتژی عاقلانه و برنامه کاری وسیع البنیاد با طرح های کوتاه مدت و سطحی در مقابله با این مشکلات کشور مبارزه نمود.

 فراموش نباید نمود که در داخل و خارج کشور کسانی خدمت گذار، وطن دوست و شایسته سالار هستند که با باورهای انسانی، اسلامی و دموکراتیک ملی کاملآ تجهیز و مسلح اند. همچنان این ها هیچ گونه جرم و جنایت ضد بشری را در سطح ملی و بین المللی مرتکب هم نشده و حاضر به خدمت گذاری برای مردم مظلوم و میهن آبایی خویش می باشند. فلهذا پیشنهاد می گردد که جناب داکتر احمدزی رییس جمهور و جناب داکتر عبدالله رییس اجرائیه با همه ی طرفداران خویش، قبل از همه به تشکیل «تیم مشاورین شایسته سالار» اقدام عاجل کنند و بعد مبنی بر مشورهای خردمندانه و عالمانه آن ها، کابینه شایسته سالار را تشکیل دهند و سپس به صورت تدریجی و مسالمت آمیز در حل همه بحران کشور اقدام اساسی نمایند.

 یقینآ که تنها امکان حل بحران های از داخل کشور ناممکن می باشد؛ زیرا بحران های کشور ما عامل خارجی نیز دارند. در این رابطه از جمله این وظیفه مشاورین شایسته سالار تحت قیادت خردمندانه آقای رییس جمهور، رییس شورای وزیران و کابینه شایسته سالار جدید بوده که مجاری حل کلیه بحران های کشور را از طریق جلب همکاری های خارجی نیز آماده سازند.

 در فرجام باید تکرارآ نوشت که در باور این سطر، بدون همکاری صادقانه کشورهای همسایه، منطقه و کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده امریکا و اراده قوی سیاسی دست اندرکاران داخلی کشور ما؛ محال است که بحران کنونی افغانستان تنها در دستور حل بنیادی عامل داخلی قرار گیرند. پس این وظیفه عمده مشاورین شایسته سالار خواهد بود که تحت رهبری جناب داکتر احمدزی و داکترعبدالله زمینه های حل اساسی بحران های کنونی کشور را در ارتباط با عوامل داخلی و خارجی مورد تحقیق علمی، عقلانی و همه جانبه قرار دهند و با اراده قوی سیاسی و عقلانیت دموکراتیک تدریجآ حل نمایند.  

ومن الله التوفیق

تاریخ: جمعه 25 ميزان 1393 خورشيدی برابر با 17 اکتوبر 2014 ميلادی /آلمان

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت