سنجر غفاری

 

درعقب انفجارات وحملات تروریستی چه اهدافی پنهان است

حوادث خونبارهفته های اخیر کابل بوسیله شرارت پیشگان به دستور سازمان تروریستی و منطقوی« ای . اس . ای » پاکستان یکبار دیگر رنگ و بوی جنایات سالیان دهه هشتاد و روز های عودت نظامیان شوروی وقت را که در زمستان سال ۱۹۸۹ افغانستان را ترک نمودند تکرار می نمایند .

 پرتاب راکت های کور، معاصره و قطع شاهراه های اقتصادی و مواصلاتی  ، هجوم نظامی بر ولایات مختلف کشور ، ترور، غارت و به آتش کشیدن قریه ها و قصبات ، شفاخانه ها  مکاتب و تآ سیسات دولتی ، ایجاد وحشت و تخلیه قریه ها از اهالی بی دفاع ،خشونت علیه دختران جوان و غیره اعمال دستوری بود که  پاکستان  بر مردم ما تحمیل وعملی کرد. که مردم ما آن  اعمال جنایتکارانه نوکران ای . اس . ای رادر زمستان سال ۱۹۸۹ به خصوص شهریان کابل از یاد نبرده اند.

اکنون با خروج قوت های ناتو از افغانستان سازمان اس . اس . ای تلاش دارد تا اوضاع افغانستان را به نفع خویش متشنج نگهدارد و با انجام ترور و انفجار، ساز ماندهی حملات نظامی به  ولایات نزدیک به  مناطق قبایلی چون « کندها ،  پکتیکا ، یکتیا ، خوست ، ننگر هار ، کنرهار و نورستان یک کمر بند عمده را ایجاد و تلاش نماید تا طالبان تحت حمایت و امر شان را در این مناطق مستقر نمایند و تحرکات بیشتری را در نا امن ساختن پایتخت کشور و مناطق اطراف آن ( زون مرکزی شامل ولایات لوگر، میدان وردک ، مناطق پغمان ، چهار آسیاب ، شیوکی ، خورد کابل ، ده سبزو ساحات ده یحیی ، کمری و شینه ،کوه های صافی و مناطق شمال کابل را نا من نموده و از طریق بت خان ، سروبی و تنگی واخجان و مناطق نمنیاز و موسهی ، دشت سقابه بطرف سنگ نوشته و سهاک شیوکی این مناطق را برای چریک های شان جهت ایجاد اشوب ،  انجام عمل انتهاری ، تخریبکاری و تبلیغات وسیع جهت ضعیف نمودن روحیه مردم و پرسونل دولتی و به خصوص قوت های نظامی  دولت بیشتر کار نمایند ،تا این که دو دستگی و نارضایتی های مردم و نظامیان از رژیم و عملکرد های حکومت باعث آن گردد تا جامعه جهانی و کشور های کمک کننده به افغانستان به نظامیان پاکستان مراجعه نموده بدین گونه پاکستان درافغانستان  ومنطقه علیه هند اعمال نفوذ داشته باشد .

 بر علاوه ای اس ای پلان دارد تا یکعده از رهبران نظامی ، سیاسی و تنظیمی را در افغانستان ترور نمایند تا باشد شگاف میان حکومت وحدت ملی و تظاد میان  ملیت ها در خانه افغانها عمیق گردد.    عقد توافقنامه امنیتی افغانستان با  امریکا و ناتو خلاف میل کشورهای ایران ، روسیه ، چین وپاکستان می باشد. به یقین که جنگ استخباراتی این کشورها درادامه وگسترش بحران در افغانستان تلاشی است که به همکاری مخفی سازمان اطلاعات نظامی پاکستان  با این کشور هاهمنوا گردیده وبه طالبان امداد پنهانی  می نمایندو پاکستان دراین امر پیشقدم شده تا جلب توجه روسیه ، چین و ایران را درموجودیت پایگا های ناتو درافغانستان به ضرراین کشورها وانمود نمایدومقامات بلند پایه استخباراتی و نظامیان پاکستان به روسیه و چین  تماس های پنهان دارند.  چنانچه دراوایل سال روان کانفرانس بین المللی در باره اوضاع در افغانستان  بااشتراک نماینده خاص اشحاق کیهانی  لوی درستیز قوت های پاکستان ،نماینده سفارت ایران در مسکوو اراکین مختلف نظامی و کارشناسان بخش افغانستان در انستیوت استراتیٰژیکی روسیه  اشتراک داشتند و انها در این کنفرانس  موضع شان را در قبال اوضاع افغانستان و حضور قوت های ناتو و توافقنامه میان افغانستان و امریکارا به سود مردم افغانستان ندانستندو مشارکت پاکستان در ادامه جنگ و حمایت از طالبان، و دید گاه ایران در زمینه اوضاع بحرانی  افغانستان در این کنفرانس بی نهایت خصمانه بود . این که پاکستان درادامه حمایت از جنگجویان طالب در افغانستان  کوشیده و بدون این که به تعهدات بین المللی درزمینه مبارزه با تروریزم  بی باکانه عمل می نماید مربی های دارد .

 از جانبی کشور چین نیز تلاش جدی در حمایت از پاکستان و سازمان استخبارات اش داردکه خود حمایت از طالبان را مفهوم میدهد چونکه چین هرگز نمی خواهد تا بندر گجراد را ازدست بدهد و روسیه نیز نمی خواهد تا پاکستان را به یگانه صادرکننده و حمایت کننده بنیاد گرایان در جمهوریت های آسیای میانه و مناطق قفقازفعال ببیند . بنآ در تلاش آن هستند تا با اداره استخبارات و نظامیان بلند رتبه و صلاحیت دار نظام در پاکستان شامل معامله و معادله دایمی باشند . بدین منظور پاکستان تشویق به ادامه بحران و تمرکز جنگ و نا امنی ها در افغانستان موظف گردیده، از جانبی  نظامیان پاکستان در رقابت با کشور هند نمی خواهند تا هند در افغانستان و جمهوریت های آسیای میانه  به پروژه سازی ها و سرمایه گذاری های خویش موفق گردد. علاوتآ رقابت ها میان روسیه و چین نیز در افغانستان وکشور های آسیای میانه،تشدید بحران در منطقه به همکاری پاکستان ادامه دارد.   بنآ تشدید نا امنی ها در کشور با موجودیت نظام ضعیف خلاف میل و اراده مردم ما بعد از اعلان نتایج انتخابا ت آخیرو روی کار آمدن « حکومت وحدت ملی »  به میل مردم و کشور ما نبوده از جانبی، حکومت جدید قادر نیست تاجلو نا امنی در افغانستان را که به همکاری پاکستان در حمایت اتحاد پشت پرده با بازیگران استراتیژیکی علیه ناتو وامریکا در کشور وجود دارد مهارنماید . پاکستان تصمیم دارد تا با روی کار آمدن نظام دولتی به خواست و اراده اش در افغانستان متوصل گردد، چنانچه در دهه نود با به رسمیت شناختن  طالبان خود را به  دروازه  جمهوریت های آسیای میانه در شمال افغانستان رسانیده بودند که ناتو و امریکا در خنثی نمودن اهداف چین و پاکستان حضور حتمی شان را در کشور ما ومنطقه حتمی دانسته و با پیش کشیدن استراتیژی و فورمول جدی و آرام « جنگ و مقابله با تروریزم » جلو خود سری های استخبارات و نظامیان افتیده در دام بازی های منطقوی چین و روسیه ، پاکستان و چین را گرفت ، اما دشواری  و قربانی های این جنگ استخباراتی بردوش مردم واردوی ملی ما الی امروز تحمیل و با قوت اش باقیست.  باید متذکر گردید که استخبارات پاکستان در کمین وتلاش آنست تا  چگونه نظام وحدت ملی در افغانستان را بسوی ناباوریها بکشانند تا باشد حوادث سالیان دهه نود «جنگ های تنظیمی و قومی خانه به خانه » پس از خروج نظامیان ناتو در افغانستان یکبار دیگر شعله ور گردیده تا باشد افغانستان به میدان رقابت های این جنگ نیابتی میان قدرت های منطقه و جهان با همکاری استخبارات و نظامیان پاکستان علیه امریکا مبدل گردد.      

سنجر غفاری

 

 


بالا
 
بازگشت