ا.دهقان

 

کانادا در  دوزخ اسلام افتاد

آرامش افسانوی در کانادا کشوری که کمترین خطر آنرا تهدید نمیکرد، دیروز بیست و دوم اکتوبر پارلمانتاریست های آن کشور امکان داشت به گروگان شوندگاه مبدل شوند، در صورتیکه تروریست ها کمی دلاور و منسجم تر میبودند.

باید اذعان کرد که در برابر کانادا اعلان جنگ شده است، این چنین افکار با خط قرمز در مطبوعات داخل کشور رد و بدل میشود، سوال درین جا است که در جواب، دولت واقعه را چگونه ارزیابی میکند؟

تروریست ها همزمان در سه نقطه حمله ور شدند، یکی بالای محافظین یادگار قربانیان جنگ اول جهانی که منجر به مرگ یک صاحب منصب شد، دوم داخل پارلمان کانادا و سوم در مرکز تجارت شهر.

قرار اطلاع یکی از رسانه های داخلی( میشلزیخاف بی بو) شهروند کانادایی که به اسلام روی آورده بود به قتل رسید، متباقی تروریست ها تحت تعقیب اند.

در رسانه ها آمده است که پارلمان عملاً محافظت نمیشد و تروریست زیخاف بی بو داخل تعمیرشده و آنهم جائیکه استیفن خارپیرا با وکلای مربوط به حزبش در رابطه به اینکه، چگونه برخورد دقیق و درست با جریان روز افزون تروریزم داخل مباحثه بود.

در جریان ماه خدمات امنیتی و جاسوسی کانادا بیانیه یی را به نشر سپرد که در آن از آماده گی نود نفر کانادایی غرض یکجا شده با دولت اسلامی( داعش) در عراق بجنگند و یا بمبگذاری و انفجارات را در داخل کشور سازماندهی کنند.

یکی از این قماش فدایان اسلام مارتین کوتیورپولو که پانزده روز قبل دو عسکر کانادایی را توسط موتر ضربه کرد مگر بلافاصله توسط پولیس از بین برده شد. در فاصله دو هفته دو واقعه یا رویداد نشان دهنده سقوط سازمان امنیتی و جاسوسی کانادا را نشان داد. اگرچه دو نفر مشکوک را که سال 2012 از طریق پارلمان تقرر یافته بودند گرفتار اما تا هنوز قضیه دقیق تحقیق نشده است.

بعد از وقوع واقعه نه تنها در بخش امنیتی تغیرات بوجود خواهد آمد بلکه از نگاه روانی نیز تغیرات را بوجود آوردنی است.

مطلب فوق در مطبوعات کانادا انعکاس یافته است. بعد از این اعتماد کردن مشکل میشود و به خصوص اشتراک کردن در اجتماعات عمومی و بزرگ مانند مراسم روزهای ملی، تاریخی و ....... .

باید یاد آور شد که عدم امنیت در همه جا بیشتر و بیشتر خواهد شد و عدم امنیت چهره زشت خود را نه تنها در پارلمان بلکه در کلیه نهاد های دولتی و قانونی چه در مرکز و در ولایات حتی مراکز نظامی نشان خواهند داد.

هیچکدام از کشور های جهان درین روزها نمیتوانند در امن باشند، چه کانادا باشد که پارلمان آن توسط تفنگ مورد آتشباری قرار میگیرد و یا انگلستان که فرد نظامی آن توسط سلاح جارحه در روی جاده از بین برده میشود.

پس هیچکدام کشوری صد درصد امنیت و دفاع از خود را از تروریزم تامین کرده نمیتواند.

آیا امکان دارد دفاع را بهبود بخشید؟

بلی امکان دارد اما در حال، ما در زمانی زنده گی میکنیم که یک دختر پانزده یا شانزده ساله از کلوریدای امریکا به ترکیه سفر میکند تا با جنگ جویان داعش یکجا شود.

(بهتر نیست که ما علیه تروریزم در کشور های خود مبارزه کنیم عوض آنکه در کشور های دیگر ........)؟

من به تاریخ مداخلات غرب با تعجب نگاه میکنم و هربار همان دلایلی را می آورند که ما باید مداخله کنیم عجیب است چرا؟ که در مسایل نظامی از وضع کردن تحریمات استفاده میکنند. میبینید که چقدر زشت و وحشت ناک است با هر بار مداخله اوضاع و شرایط در کل بدتر شده میرود.

ما در افغانستان وقتی مداخله کردیم که آنجا روسها حضور داشتند سر انجام چه بدست آوردیم؟ طالبان بوجو آمد.

ما در تمام مراحل تاریخ عراق مداخله کردیم، ما صدام حسین را روی قدرت آوردیم حتی اورا جابجا کردیم و سلاح بالای فروختیم، جنگ در خلیج فارس را مساعد ساختیم بعد این ما بودیم که اورا به دار آویختیم و در آخرین تحلیل چه بدست آوردیم و یا کنون چه بدست داریم( دولت اسلامی یا داعش). این است نتیجه مداخلات مستقیم ما در عراق متوجه استید!

به ایران نگاه کنید! ما مداخله کردیم حال ایران میخواهد سلاح زروی داشته باشد. ما در اسرائیل مداخله کردیم حال اسرائیل یکی از عوامل اساسی ترورزیم در جهان به حساب می آید. این لست را میتوان تا لایه تناهی ادامه داد. اما هربار که موضوع مطرح میشود همان دلیل را ارایه میدارند. ما باید مداخله کنیم ببینید چقدر وضع و روش خوبی ندارند.

حالا به آنجا نگاه کنید که ما مداخله نکرده ایم، مسئلاً به افریقای جنوبی نگاه کنید کشوری با پرابلم هایی مگر کشور با ثبات و همراه با دیموکراسی نسبی، شما فکر کرده میتوانید که رئیس دولت افریقای جنوبی  آقای پیتر بوتا را سرنگون میکردیم ......؟

حالا امتحان کنید داعش ( دولت اسلامی) را نابود سازید شما چیز خوبی بدست نخواهید آورد.

من به طور قاطع گرنتی میکنم که شما ( ایالات متحده آمریکا) پرابلم های جهان را از طریق مداخله حل و فصل کرده نمیتوانید. ما باید چند نسل قبل جهان را آرام میگذاشتیم، ما باید چیز هایی را که قبلاً مرتکب شده ایم که نمیشدیم حالا تلافی باید کرد.

دیده میشود که سازمان اطلاعاتی کانادا به یک ناکامی بزرگ روبرو شده است، کانادا مملو از حوزه های مسلمانان آزرده خاطر نسبت سیاست نادرست مهاجرت دولت کانادا است که یک درس به آمریکا هم شده میتواند. چون در آنجا هم حوزه های زیاد اسلامی وجود دارد.

اگر سفر و سیاحت را به کانادا در فکر دارید نخست یک بار دیگر فکر کنید این دیگر یک کشور کاملاً در امنیت نیست و به سر نمیبرد.

کانادایی ها رویداد بیست و دوم اکتوبر را یک عمل تروریستی تشخیص داده اند چون برای ایشان کاملاً غیر منتظره بوده و نخستین هوشیار باش هم بود.

تاجائیکه من قضاوت کرده میتواند رادیکال های اسلامی به خاطریکه کانادا در ائتلاف با اوباما وارد شده است و دولت اسلامی را بمبارد میکنند، آنان تحریک شده اند.

رویداد 22 اکتوبر سال جاری برای کانادایی ها یک شوک بوده و به یازده سپتمبر مقایسه کرده اند.

بگذار کانادایی ها هم عادت کنند که تروریزم بین المللی و اکستریمست های اسلامی یک خطر جدی است و نباید درین رابطه آرام نشست.

 

ابراهیم دهقان

منبع: خارجی

تاریخ:23 اکتوبر 2014

 

 


بالا
 
بازگشت