نصیرمهرین   

 

                     چند کوتاه نوشت

1
"برادران" حامد کرزی، در نایجریا نیز خون می ریزند            

دیروز خبری انتشار یافت که گروه تروریستی" بوکو حرام "( Boko Haram حرام بودن تحصیل وآموزش و . . . ) در نایجریا،130 تن از اهالی یک منطقه را کشتند. بوکوحرام ،در سه ماه اخیر حدود 1500 نفر را که اکثر آنها غیر نظامی بودند،کشته است. وطی سالهای اخیر هزاران تن را به قتل رسانیده ودهشت بسیاربر پا کرده است. بوکوحرام وگروه طالبان نایجریا، فقط تطبیق شریعت اسلامی رامجاز دانسته، درس وتعلیم بقیه آموزش ها ،مؤسسات ونهادها را حرام می دانند. مکتب ها را نابود ومعلمان وشاگردان را به قتل می رسانند. بوکوحرام، پایگاهی هم به نام " افغانستان " در نایجریا دارد. محمد یوسف رهبر بوکو حرام که در سال 2009 کشته شد، کروی بودن زمین را نیز قبول نداشت. نامی که اعضای آن بر گروه خود نهاده اند،"جماعت اهل سنت برای دعوت و جهاد" ، است.   
بررسی های مقدماتی نشان ما می دهند که پس از بازگشت " جهاد گران " عربی وافریقایی از افغانستان به کشورهای شان، با افکار منحط واعمال تنفر زا و مشترک با طلبان افغانستان والقاعده ، مسبب خونریزی ها وفجایع بی شمار شده اند.

 

2
خوش بین باشیم، اما،  غافل نه

                                         

همه شنیدیم که در روز انتخابات ریاست جمهوری و شورا های ولایتی ، مردم بسیار، داوطلبانه برای رأی دهی رفتند. این عمل از یک سو نمایانگر سهم گیری آگاهانه بود و از سوی دیگر، نشاندهندۀ جسارت شکوهمندی که دربرابر تهدید انتحار و انفجار ومطالبات تروریست ها ، ترسی را به خود راه ندادند و تسلیم نشدند. بازتاب تحسین آمیزی که این سهم گیری در قلم و موضع هموطنان ما داشت، از صحه نهادن به ارزش های دموکراسی و خوار وزبون نمودن علایق استبدادی و دیکتاتوری حاکی بود، که هنوز ادامه دارد.              
اما، نباید غافل بود که مارمحیل ومتظاهر در آستین جامعه و نهاد های مختلف دولتی است. اگر اکثریت مردم با دل ونیت پاک به سوی صندوق ها رفته اند، همه نامزدان وهمه فعالان و دست اندرکاران نظم ونسق این روند، نیک اندیشی و وفاداری به شفافیت را در نظر نداشته اند. تروریست ها در روز انتخابات نخوابیده بودند. دست به اعمال تروریستی هم زدند. واین تلخی نیز وجود دارد که برخی از نامزدان هرگز موضع ضد تروریستی نداشته اند. به این ترتیب نگرانی های قویی هم وجود دارد که مانع دامن کشیدن حوزۀ خوشبینی های افراطی می شوند.
شناخت و مهار نمودن این چهره ها نیز زمانی به سامان می نشیند که مردم بیشتر آنان را بشناسند.
غافل نباید بود که همه دست اندرکاران امور انتخابات وتعدادی از زورمندان ،هم جفا های ضد دموکراسی وضد آرأ مردم را مرتکب شده اند. تشخیص انگیزه ها وچهره های جفا ورز؛ و معرفی مستند آنها برای مردم، به تحقیق وبررسی نیاز دارد. باید انتظار چنین تحقیق و آزمونی از تحقیق را نیز داشته باشیم.          
اگر تحقیق شفاف پیرامون تخطی ها، وادعا هایی که تا حال شنیده ایم، به درستی سمت وسو بیابد، دست آورد جامعه در حرکت به سوی گسست از فساد پیشگی ، و جهت یابی های قانونی بیشتر می شود.

 

3

انگیزۀ یک ترور

تازه ترین خبری که پیرامون ترور عکاس - خبر نگار Anja Niedringhaus

 

 منتشر شد ، حاکی است که قاتل او انگیزۀ اقدام خویش را انتقام از حمله قوای ناتو بالای قریۀ خویش تذکر داده .    
در این زمینه چند موضوع سزاوار دقت است:             
- انگیزه شناسی چنین اقدامات تروریستی در شرق میانه، پاکستان ، افغانستان و . . . نشان می دهد که نتایج حملات بر اهداف غیر نظامی ومردم بی گناه، کینه آفرین است.      
- تروریست ها از نتایج بر جای ماندۀ چنان حملات ، استفادۀ سؤ نموده به دامنۀ تبلیغات تروریستی وبهره برداری های جنایت آمیز می پردازند.    
- دفاع از قربانیان حملات ناتو ومحکومیت چنان عملیات نظامی نباید فراموش شود.   
- متأسفانه به دلیل نبود فرهنگ سیاسی عاقلانه ، نبود سیاست شفاف نیروهای ناتو ودولت افغانستان، نبود توجه لازم به ابعاد مصیبت ها، حضور عملیات نظامی غیر مسؤلانه ومتکبرانه؛ در اوضاعی که نهادهای تروریستی سرگرم بهره برداری استند ، تبارز احساس نفرت وکینه ؛ سمت وسوی تروریستی گرفته است. به این ترتیب افراد غیر نظامی وبیگناه، در پرتو آموزه های تروریستی ، قربانی انتقام می شوند .

4

تروریست ها به رشد خویش ادامه می دهند



دو روز پیش ،21 حمل (10 آپریل 2014) بود، که سخنگوی امنیت ملی، اطلاعات ذیل را انتشارداد:
- از 65 حملۀ انتحاری درجریان مبارزات انتخاباتی جلوگیری شده است
- از شروع مبارزات انتخاباتی تا روز برگزاری، 202 نفر که دست به انفجار وانتحار می زدند، ( در 23 ولایت ) دستگیرشده اند.                
- 3000 مین ضد نفر وضد وسایل ترانسپورتی در روز های انتخابات کشف وخنثی شده است.
- 8 تن مواد انفجاری کشف شده است که قرار بوده است به کابل انتقال بیابد.
- در اثر زد وخورد های طالبان افغانی وپاکستانی دست کم 20 نفر کشته شده اند
- میزان هماهنگی میان طالبان افغانستان وپاکستان " به شدت افزایش یافته . . ."
البته طی این گزراش به اطلاع نرسید که در روز انتخابات ، 140 مورد عمل تروریستی اجرا شد وتعدادی از بیگناهان کشته شدند.   
آشکار است که طی این گزارش منظور امنیت ملی، ارائۀ تصویری از وضعیت امنیتی به مردم بود، همچنان جلب نظر به موفقیت های آن. در موفقیت های نسبی آن نمی توان تردیدی روا داشت. اما، نکاتی که در همین گزارش به ملاحظه می رسند، به قدر کافی از ابعاد نگرانی ها در برابر رشد تروریسم، خبر داده وسزاوار تأمل اند. همچنان که ارائۀ گزارش از دستاوردها ، تازه نیست. بارها ، تروریست های دستگیرشده با پشتوارۀ از مواد انفجاری، رها شده اند.                
از روی همین گزارش می بینیم که شبکه های تروریستی در سطوح مختلف وارد میدان مصیبت زایی و دهشت افگنی اند. اگر به اطلاع می رسد که مقداری از مواد وتعدادی از افراد آنها دستگیر شده اند، مانند موارد پیشین ، در متن نبود مبارزۀ شفاف ضد تروریستی و حضور حامیان آنها در نهاد های دولتی، موضوع تعقیب جدی نمی شود.     
از سوی دیگر، آن بخش از فعالیت های تروریستی که پنهانی به فعالیت ادامه داده اند، به دهشت افگنی و فاجعه آفرینی ادامه میدهند. اندک موارد افشأ شده، اطلاعیۀ طالبان که هزار حمله در روز انتخابات داشتیم، وفاداری جهل آمیز آن نهاد به انسان کشی، از جدی گرفتن خطر هوشدار می دهد.
وقتی گفته می شود که هماهنگی فعالیت های میان طالبان افغانستان و پاکستان افزایش یافته، خبر نوی نیست. پیوند های عمیقی میان تروریست های( طالبان ) پاکستان وافغانستان در پیشینه ها وجود داشت که ادامه یافته است. اما سخنگوی امنیت ملی از هماهنگی همیشه موجود، میان شبکۀ تروریستی القاعده وبقیه شبکه ها سخنی نمی گوید. هماهنگی هایی که در وحدت عمل وهمکاری های گسترده تر در افریقا، سوریه ، چهره نموده و در افغانستان به دلیل وضع ویژه یا تمکین گروه ارگ نشین ، ومساعدت های ناشی از لزوم دید حکومت پاکستان، به ابعاد تهدید آن برای مردم افغانستان می افزاید. 
چنین است که شنیدن گزارشهای منابع امنیتی افغانستان، این نتیجه را بار می آورد که از ستایش ها باید کاست وبه دامنۀ نگرانی ها ومبارزات ضد تروریستی، افزود. موانع مختلف و موجود در نهاد های حکومتی را باز شناخت و جزییات را برای آگاهی مردم به اطلاع رسانید.         
افزون بر همه، از منظر توجه جدی به خطر تروریسم در افغانستان، همدلی ها، همیاری ها ، تمکین ها وغمخواری هایی که برخی منتظرین رسیدن به قدرت، در قبال طالبان تروریست دارند، شایستۀ شناسایی بسیار است.

                                                       ***

 


بالا
 
بازگشت