فرهاد خليلی

 

ایرانیان به تغیر و اعتدال رأی دادند

ایرانیان در 24 خرداد 1392 برای برون رفت از وضعیت کنونی کشورشان به پای صندوق های رأی رفتندتا به هشت سال افراط گرای یا به گفته ی حسن روحانی [1]رییس جمهور منتخب به  افراط و  بد اخلاقی ها نقطه پایان گذارد.

 برآیند این انتخابات ،انتخاب حسن روحانی  به عنوان رئیس جمهور منتخب با بیش از پنجاه  درصد آراء بود  فردی که شعارش را ایجاد دولت تدبیر و امید و گزینش راه اعتدال  تشکیل می داد.

در ایران دو جریان اصلی سیاسی وجود دارد که اصول گرایان  جریان اصلی حاکم بر نهاد های مهم حکومتی در این کشور است و اصلاح طلب ها  که با پیروزی محمد خاتمی در دوم خرداد ۱۳۷۶ راه شان را در جامعه ایران باز کردند . به نظر می آید که با انتخاب حسن روحانی جریان تازه ای با حمایت میانه رو ها  و اصلاح طلب ها به نام اعتدال  گرایی راهش را در فضای سیاسی ایران گشوده است.

نقش آفرین ها در پیروزی حسن روحانی

در پیروزی حسن روحانی  رئیس  پیشین مذاکره کننده برنامه هسته ای ایران و رئیس پیشین امنیت ملی ایران در زمان ریاست جمهوری سید محمد خاتمی حمایت قاطع هاشمی رفسنجانی از بانیان جمهوری اسلامی و رئیس جمهور قبلی و رئیس فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام این کشور و سید محمد خاتمی رئیس جمهور قبلی و رئیس جریان اصلاحات ایران نقش تعیین کننده داشتند.

آنچه باعث انتخاب آقای روحانی شد

نارضایتی ایرانی ها از وضعیت کنونی کشور شان که با تحریم های بی سابقه و فلج کننده غرب در نتیجه  سیاست برنامه هسته ای ایران  و به گفته غربی حمایت از  تروریزم  و نقض حقوق بشر  همراه بوده است نا خوشنودی عظیمی در میان جامعه ایرانی به و یژه قشر جوان این کشور بوجود آورده است، پیروزی حسن روحانی آنچه مقامات ایران آن را حماسه ی سیاسی می نامند دلیل نارضایتی ها از و ضعیت بد اقتصاد ی و فضای تنگ سیاسی بود که باعث شکست اصول گرایان گردید.

هشت سال حکومت اصول گرایان با ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد  و سرسختی  رئیس جمهوری ایران در تعامل با غرب ادامه غنی سازی یورانیوم ، انکار فاجعه هولوکاست و حمایت از حزب الله لبنان و حماس که توسط غربی ها سازمان های تروریستی و برهم زننده امنیت اسرائیل نامیده میشود باعث و ضع تحریم های بی سابقه و شدید علیه ایران از سوی کشور های غربی به رهبری امریکا شده است که پیامد آن کاهش شدید ارزش پول ملی ایرانی ها ریال در مقابل دلار آمریکا شده و مشکلات اقتصادی فراوانی چون افزایش قیمت ها و تورم رو به رشد را با خود همراه داشته است زیرا اقتصاد ایران بر توضیع درآمد های نفتی می چرخد و تحریم های اقتصادی درآمد ملی ایران را به شدت کاهش داده است.

 اینها همه در کنار اعتراض به محدود كردن آزادي ها، اعتراض به سانسور و فشار بر مخالفين و ایجاد  فضای بسته ی سیاسی برای جناح های اصلاح طلب  باعث  اعتراض به وضع موجود و انتخاب بدیل برای برون رفت از شرایط دشوار جاری شده است .

 و این خود را بعد از  اعلام قطعی نتايج انتخابات نشان داد زمانیکه مردم شهر های  مختلف ایران  به خيابان ها ريختند و با بوق زدن و شعار دادن، و سرود خواندن شادي خود را  از تغیر و ضعیت  کنونی نشان  دادند

مشکلات فرا روی رئیس جمهور منتخب

فهرست بلند بالای از مشکلات  در مقابل آقای روحانی قرار خواهد داشت سامان بخشیدن به بحران اقتصادی در ایران نحوه ی تعامل با جهان در راستای حل مشکل هسته ای ایران  و  رفع تحریم های غرب در قبال ایران که رابطه ی تنگاتنگی با مسئله ی هسته ای ایران دارد ،جنگ در سوریه ، خروج نیروهای بین المللی از افغانستان  و مشکلات رو به رشد افراط گرایی در منطقه و  بد بینی کشور های عربی نسبت به سیاست های ایران  در منطقه  و مشکلات عدیده دیگر در مقابل آقای روحانی قرار حواهد داشت.

گذشت زمان این را روشن خواهد ساخت که آیا آقای روحانی با سیاست تنش زدایی  و مدارا همانند آنچه آقای خاتمی رئیس جمهور قبلی اصلاح طلب در پیش گرفت  می تواند در سطح بین المللی و منطقه ای  با جهان تعامل  سازنده ای داشته باشد تا به بهبود موقعیت ایران در سطح بین المللی و کاهش تحریم ها بینجامد


 

 

 


بالا
 
بازگشت