سنجر غفاری

 

 پاکستان را کدام قدرتها

حمایت می نمایند

 حمایت از پاکستان در اوضاع کنونی افغانستان ، دشمنی با مردم افغانستان است .

تجربه نشان داد که پاکستان همسایه خوبی برای افغانها و مردمان منطقه نبوده است .   « ایجاد مثلث انگلیس، امریکا وپاکستان در بازی بزرگ، ( علیه شوروی وقت)  منجربه دوام ناباوریها وارسال جنگ و مصیبت درافغانستان و منطقه گردید ، پاکستان برای بقا یش درمنطقه در ایجاد و حفظ ناباوریها درافغانستان تصمیم دارد تا با کسب حمایت چین ، روسیه و ایران درضدیت با حضور نظامیان امریکا درافغانستان ومنطقه  خویش را شامل مثلث جدیدی  نموده و چون سکه دوروی درعدم ایجاد تفاهم  ملی به منظور ختم جنگ در افغانستان که منجر به خلح سلاح و تجزیه حتمی پاکستان می گردد به بازی کاذب خویش در افغانستان و منطقه  ادامه بدهد. » .  نظامیان پاکستان در حمایت وادامه روش شیطانی خویش  دونوع سرطان مضحک را دراختیار دارد و کشور های منطقه را تحت تآثیر و تهدید جدی خویش قرار داده اند .  یکی تروریزم و دیگری نارکوتیزم که در پاکستان رشد و پرورش یافته و گسترش آن به سایر نقاط جهان به حمایت و مشورت استخبارات نظامی پاکستان صورت می گیرد. دیده میشود که سرطان مواد مخدر بیشتراز تروریزم کشورهای منطقه وجهان مترقی را تهدید می نماید که تشویش روسیه و جامعه اروپائی بیشتر از انتشار این مرض بعد از سرطان تروریزم و موجودیت هزاران چریک افراط گرا و آموزش دیده از جمهوریت های آسیای میانه در قطار تروریستان بنام نهضت های اسلامی برای آزادی کشورهای شان دراختیار پاکستان می باشد .درست چندروز قبل برای نخستین بار کشور فرانسه رسمآ تشویش خویش را از تولید وصدورموادمخدراز طریق منابع تولیدی آن که در اختیار پاکستان است ابرازنمود و کشور چین نیز ترس از گسترش جنگ های مذهبی در مناطق مسلمان نشین چون ایغور هادارند که در پاکستان آموزش دیده و بدین گونه ایرا ن ترس از جدائی بلوچ ها ازبدنه اش چون بلوچستان آزاد آینده خویش را دراین استراتیژی با پاکستان قرین می بیند و در وجود ناباوری هادرافغانستان تن به سازش و نوازش با کشور های بزرگ منطقوی داده استحصال منافع دارند .  پروژه انتقال گاز ازترکمنستان بسوی هندوستان با مشارکت ایران ، پاکستان و چین جز این استراتیژی به نفع ایران و پاکستان بوده ودر عملی نشدن پروژه انتقال گاز از طریق افغانستان به هند برای چین و پاکستان گران تمام میگردد. بنآ پاکستان برای رسیدن به اهداف خویش منجمله حل مناقشات مرزی با افغانستان و کشور هند باید دست به ایجاد آشوب ها زده و نگذارد تا با ایجاد توازن میان قدرت های بزرگ نظامی و اقتصادی چون روسیه ، چین ، امریکا و انگلستان در منطقه آسیبی برای ازمیان برچیده شدن دستگاه اتومی و بلاخره با تآ مین ثبات و برگشت آرامش درافغانستان به مفهوم نابودی همه دارو ندار پاکستان در منطقه خواهد انجامید .

 از دید استراتیژیکی وجیو پولتیکی افغانستان یگانه دهلیزبرای خواست واهداف پاکستان نباید باشد که پاکستان چنین میخواهد تا بدون نقش کشور هند در منطقه بسوی جمهوریت های آسیای میانه برود. قبل از ایجاد کشور پاکستان دستان دوستی و مناسبات گرم وحسنه میان مردمان دوکشورافغان وهند باعث آن گردید تا امپراتوری بریتانیا مجبور گردید میان دودوست  دیوار ننگین دشمنی را بلند بدارد که در سال 1947 با ایجاد انگشت ششم جغرافیای منطقه را نا همگون ساخت .                         درسال 1837ویتکویچ سفیر روسیه وقت از راه قندهار به دربار امیر دوست محمد خان به کابل آمده و پیام همکاری وحمایت دولتش رادر جنگ و نجات پشاور از دست انگلیس ها با مردم افغان همنواگردیده تا این که دسایس انگریزی ها نگذاشت تا امیربا امکانات دوستان شان به گوشمالی حتمی انگلیس برسد . بلاخره انگریز ها تصمیم گرفتند تا سرحد هند برتانوی را الی دریای آموویا لااقل تا کوه های هندوکش وسعت بدهند . که  باعقد معاهده سه جانبه لاهور در سال 1838دست به لشکرکشی به افغانستان  زده و جنگ شدید افغان وانگلیس در گرفت . امروز عکس آنرا مشاهده می نمایم که با وجود معاهده سه جانبه امریکا ناتو ، پاکستان و افغانستان که به تاریخ 27 سپتامبر2006موجود است و رئیس جمهور امریکا ،بوش،و پرویز مشرف تلاش نمودند تا  موضوع سال 1893 معاهده دیورند رابر مردم ما تحمیل نمایند اما از طرف رئیس جمهور کرزی امتناع صورت گرفته از این به بعد مناسبات با افغانستان در تیرگی قرار گرفت و طالبان دوباره به یک قدرت مطرح سیاسی و نظامی در صحنه تصمیمگیری بالای سرنوشت ملی افغانستان و وسیله فشار مطرح گردیده و قرار است تا جنگ فیصله کن درزمینه با پاکستان صورت بگیرد....  بنآ این جنگ حتمی است اما مفاد آن برای دوستان واقعی مردم افغانستان خواهد بود نه برای انهای که با دشمنان سوگند خورده وتاریخی افغانها و قبایل دوطرف دیورند، و مردمان آزاده و صلحشورهند وستان با پاکستان دوستی می نمایند . 

  نقطه مهم و با ارزش وحیاتی در بحران موجوده افغانستان این است که با خروج نیروهای نظامی ناتو از افغانستان که قرار است تا اوایل سال 2014 صورت بگیرد نباید در جهت تغیر سیستم و ایجاد خلای قدرت درافغانستان به چنین شیوه های ناجوان مردانه و گستاخانه ، در مغایرت با تمامی قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد از تاریخ آغاز تلاش و ایجاد متحدین ناتودر اکتوبر 2001 الی نوامبر 2012 علیه عملیات گسترده به هدف نابودی کامل پایگاهای تروریزم بین المللی در افغانستان و منطقه  تغیر جهت داد و با تروریزم و دشمنان ملی مردم افغانستان ومنطقه نباید ازدید منافع شخصی و تحمیلی برخورد نمود و جامعه جهانی مطابق به تعهدات و فیصله نامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد ، بادر نظرداشت حرمت به  حریم مقدس کشور افغانها ، در حمایت از استقلال ، تمامیت ارضی افغانستان در مقابل هرگونه تجاوز بیرونی تماشاگر نباشند و برای دفاع از مردم امریکا وجهانیان اگربه افغانستان آمده اند باید دشمنان مردم افغانستان را مطابق تعهدخویش دشمنان مردم جهان و امریکا دانسته هرچه عاجل جلو اعمال تخریش و تجاوز پاکستان را بگیرند. تروریستان اگنون در خاک پاکستان راحت هستند و حمایت میشوند اما جهان تماشاگر ایشان بوده در خانه افغانها تروریستان راجستجودارندعجیب است .واگرنه با طوفان خشم و غضب ملت افغان روبرو خواهند گردید . ضرب المثل خوب افغانها چنین است که می گویند دشمن دانا که غم جان بود بهتراز آن دوست که نادان بود . افغانها به دوستان نادان و تماشاگر بد بختی های ملی شان دیگر ضرورت ندارند . اگر جامعه جهانی تصمیم جدی و عاجل در قبال اوضاع پیش آمده مردم افغانستان به ادامه مداخلات بی شرمانه نظامی پاکستان اتخاذ ننمایند ، مشاهده می گردد که دیگر حوصله مندی مردم افغانستان در ادامه بازی های کاذب و چند بعدی کاملآ به پایان رسیده است و جلو تصمیم ملی مردم افغانستان را هیچ قدرت جهان نخواهند توانست مهار نمود و تاریخ  حماسه های خونین  شیرمردان و شیر زنان افغان تکراراش را از داخل مرزهای پاکستان از مجموع مناطق قبایلی آن سوی دیورندآغاز و مجموع مناطق قبایلی آن سوی دیورند، از کویته بلوچستان تا دیره جات، از بنوووزیرستان تا دره خیبر و چترال سرزمینی بنام پشتونستان مورد ادعای افغانستان میباشد و هیچ قدرتی نخواهد توانست تا جدائی میان مردمان دوطرف دیورندرا تحمیل  وحتمی نماید . افغانها، بنام ملت واحد افغانستان با هم متحدهستند دیگر نام و نشان معاهده نام نهاد دیورند را نمی خواهند تا نسل آینده به حافظه خویش داشته باشند .

 زنده و جاویدان باد همبستگی ملی همه اقوام و قبایل در دوطرف دیورند .  

  سنجر غفاری 5 می 2013                                

 

 


بالا
 
بازگشت