سنجر غفاری

 

  اقرارپاکستان در حمایت

از طالبان و مداخله در بحران افغانستان

بتاریخ30 سرطان 1392 مطابق به 20 جولای 2013 برای نخستین باریک مقام عالی رتبه پاکستان  جناب سرتاج عزیز مشاور بین المللی نواز شریف صدراعظم پاکستان طی بازدید اش از افغانستان سریعآ اعلام نمود که پاکستان برطالبان تآ ثیرداشته و با آنها ارتباط دارد . اما طالبان در کنترول پاکستان نیستند. « برای استعمار دو چیز لازم است ، اکثریت نادان واقلیت خائن» . درنظام و حاکمیت موجوده پاکستان این دو به وضا حت موجود بوده وجهان غرب به وسیله نظام پاکستان توانستند تا ریشه بنیاد گرایان را تازه نگهداشته و به درخت بزرگ تروریزم بین المللی که ریشه و بنیادش به همه نقاط جهان انکشاف و گسترش داده شده است متوصل گردند.

نواز شریف صدراعظم پاکستان بشکل مرموزانه ای بتاریخ20 جولای 2013 هنگام تشریح سیاست خارجی کشورش بیان داشت که پاکستان نمی خواهد درامورداخلی افغانستان مداخله کند و نمی خواهد از یک جناح سیاسی حمایت کند وازکشورهای منطقه می خواهد که درامورافغانستان مداخله نکنند .  این بیان وی قابل دقت وخیلی ها جالب است. این که سرتاج عزیز نماینده خاص او درکابل ابرازنمودکه برطالبان تآثیر دارند وکنترول ندارند. این مداخله وحمایت سیاسی ازکدام جناح درافغانستان نیست ؟. البته به دیده و تفکر نواز شریف . پس نواز دروغ نمی داند که سرتاج دشمن بیان نمود که پاکستان برای هیت طالبان زمینه مسافرت به قطر را آماده ساخته و یکتعداد از زندانیان طالب را نیزاززندانهای پاکستان رئا نموده ، این مداخله نیست ؟ و این که رهبران طالبان و شورای کویته درمراقبت وحمایت مالی ،نظامی ،تدارکاتی، سیاسی و استخبارات پاکستان قرار دارد  جناب نواز دروغ اگاه نیست ؟. 

خوب میبود که جناب نواز دروغ بعداز مسدود نمودن پایگاهای نظامی ، مدارس، دفاتر و مخفی گاهای طالبان در داخل کشورش اقدام می نمود و بعدآ سرتاج دشمن رابه افغانستان می فرست و بیان میداشت که پاکستان درامورداخلی افغانستان مداخله نمی کندو برای دیگران نیز چنین توصیه رامی نمودند.  آقای نواز دروغ اگاه شوید که بتاریخ سوم ابریل سال روان یعنی سه ماقبل جنرال رئیس امیری نماینده خاص جنرال اسحاق کیانی لوی درستیزقوتهای نظامی پاکستان درکنفرانسی تحت عنوان برسی آینده افغانستان بعداز سال 2014که درانستیوت استراتیژیک روسیه تدویر گردیده بود شرایط خاص و اهداف تحمیلی پاکستان را بربنیاد پذیرش و حمایت ازطالبان درآینده افغانستان بیان داشت این مداخله نیست ؟  در جنوری سال 1989 رونالد ریگن رئیس جمهورامریکا یک نیروی « 150 هزار » نفری در جنگ علیه شوروی وقت را در خاک پاکستان تشکیل داده و حمایت ما لی و نظامی امریکا باعث گردید که پاکستان به افغانستان دست باز پیدانموده و در صدور بحران و حمایت از تروریزم جسورانه وارد عمل گردد و بعداز ایجاد هسته طالبان در سقوط تاکتیکی نظام طالبان دراکتوبر 2001 امریکا بسوی افغانستان از دید پاکستان نگاه وتوجه داشته اما پاکستان در بازی به نفع امریکا و انگلیس چهره کاذب به خود گرفته است . درسال 2000خانم البرایت وزیرخارجه وقت امریکا پاکستان را سرچشمه تروریزم خوانده بود واقعآ بجا و دقیق بود ودرهمان سال امریکا پاکستان را از جمله کشورهای حامی تروریزم اعلام نمود و درجواب نصیرالله بابر وزیرداخله وقت پاکستان استخبارات امریکا « سیا»رامسول گسترش تروریزم خواند . روزنامه فرانشترپست چاپ پشاور پاکستان به تاریخ 5 می سال2000نوشت .« سازمان سیا خود تروریزم را درمنطقه رشد دادواکنون برای آن اشک تمساح می ریزد » اما امروز دیده میشود که پاکستان وامریکا درپیوند با طالبان دوستی وسازش رادرحمایت ازتروریزمبین المللی به نمایش گذاشته اند . به تاریخ 16 می سال 2000 پرویز مشرف حاکم نظامی پاکستان حین سفربه جمهوری ترکمنستان گفته بود . « پاکستان سعی دارد تا بحران افغانستان را ازطریق مزاکره وصلح حل نماید ، هم اکنون گفتگوهابا مقامات طالبان درمورد تشکیل حکومت فراگیر ملی درافغانستان با مشارکت همه جانبه گروهای افغانی جریان دارد » اما امروز دیده میشود که امریکا در بازی با طالبان و جبهه شمال درآن وقت برنامه دیگری داشت که طرح مشرف به آرشیف گذاشته شد. اکنون پس از حضور نظامی خویش درافغانستان و بعداز تشدید بحران و ناباوری های ملی و خونین درافغانستان و منطقه، امریکا در بازی خویش با زنده و گیچ ،تحت فشار استخبارات کشورهای منطقه قرار گرفته است.  امریکا ، انگلیس ، پاکستان و شیخ های عرب برای فریب مردم حود و جهانیان و رسیدن به اهداف بعدی درمنطقه  سناریوی مشرف را روی دست دارند وبا دولت موجوده افغانستان به اصطلاح مردمی ما امبا ق بازی راگرفته وضرب اجل تعین میدارند. احتمال دارد تا امریکا با حاکمیت موجوده روی توافقنامه امنیتی به موافقه نرسند که خود یک سناریوی دیگر بازی آینده را بیان می دار

انتخابات سال 2014 اگرصورت هم نگیرد برای امریکا ومتحدین موفقیت است چون که طالبان و احزاب مختلف باهم درتوافق قرارمی گیرند وزمینه های خوبی برای حاکمیت بعدی بربنیاد این تفکرفراهم آوری گردیده و حکومت جدید حاضر به عقد پیمان امنیتی دوامدار با امریکا شده توافقات امنیتی بوجود آمده از دید گاه امریکا وپاکستان دربرگیرنده مناسبات نیک پاکستان با نظام جدیدافغانستان با  ایجاد پایگاهای موقت و بعدآ دایمی امریکادر افغانستان ، تاجکستان ، ازبکستان و ترکمنستان گردیده بازی های جدید و تمایلات دوراز تصورهمگان درافغانستان و منطقه چهره نمایان خواهد نمود . تماس و تمایلات کشور هندوستان وجلب همکاری امریکا از هند درایجاد نظام آینده درافغانستان هما نا روی اصل تعهدات امریکا برای هند مبنی برعدم مداخله شبه نظامیان طالب و بنیاد گرایان از پاکستان بسوی کشور هند میباشد که پاکستان نیز با استقرار نظام آینده درافغانستان به خواست خودش با امریکا و هند توافق دارد واین فرضیه بعداز آخرین دیدار بل کلنتون از کشور هند و پاکستان یکماه قبل از ختم دوره ریاست جمهوری کلنتون دراواخر سال 2000 صورت گرفته بود استحصال گردیده است  . بازدید حامد کرزی از کشور هند درماه می 2013  بعداز تشدید تنشهای مرزی میان افغانستان و پاکستان دراپریل 2013 ، درخواست اسلحه و تجهیزات مدرن وتقویت قوای هوائی افغانستان به همکاری هند با مشورت واشاره امریکا صورت گرفت است تا امریکا بتواند در بازی آینده ازخشم نظامیان پاکستان علیه امریکا کاسته ودر مشارکت هند و پاکستان در نظام آینده برای افغانستان با جلب همکاری طالبان و احزاب شامل در نظام بعدی را تضمین بدارد . روی این اصل بود که وزارت خارجه هند از تحویل دهی اسلحه ثقیل برای نیروهای نظامی افغانستان امتناع ورزید.گرمش ونرمش امریکا با هندوستان و پاکستان این گمان را تقویت می بخشد که جنگ زرگری امریکا با همتای دیرین و رئیس جمهور کشور افغانستان که ملیارد هادالر و هزاران سرباز خویش رادر حمایت از بازی و انکشاف پلان های استراتیژیکی امریکا با رقبای بین المللی شان در افغانستان و منطقه از دست داده و اکنون که مرحله اختتام  قانونی انتخاب جمهور شان در افغانستان به پایان خویش نزدیک است و اهداف دورونزدیک درپیش رو قراردارد باید چنان نماید که می نمایاند . مزاکره با طالبان ، بازشدن دفتر قطر ، عقد توافقنانه امنیتی ، تضمین حقوقی سربازان امریکا وناتو ، انتخابات ریاست جمهوری ، بیرون شدن نیروهای نظامی از افغانستان ، سپردن مسولیت های امنیتی به نیروهای نظامی افغان و بلاخره تجهیز واکمالات شان درآینده ،حمایت مالی امریکا ومتحدین تا سال 2017، تقویت ورشد نظام و دموکراسی،حمایت ازحقوق زنان و بازسازی پروژه های زیربنائی واکمال پروژه های استخراج معادن به خصوص نفت وگاز و تقویت زیرساخت های بنیادی در افغانستان همه وهمه ضرورت به یک امتیاز خواهی و امتیازگیری پیوند خورده است که باید انجام پذیرو نهایی گردد. روی این اصل ضرورت اشد این است تا پاکستان یکباردیگر به تخته خیزبرای اهداف خویش افغانستان را و امریکا پاکستان را انتخاب نماید و امریکا مردم افغانستان را مدیون اهداف خویش نموده حاکم در منطقه باشد .

 سنجر غفاری 27جولای 2013 مسکو

 

 

 


بالا
 
بازگشت