سنجر غفاری

 

تحلیل اوپراتیفی اوضاع

 افغانستان

 

افغانستان میان بازی های استخباراتی  کشورهای منطقه و جهان !                    

 تهدید های جدی در سرنوشت ملی و کشوری مردم افغانستان و منطقه منجمله جمهوریت های آسیای میانه پیش رو قرار گرفته است . بازی های استخباراتی امریکا ، پاکستان و شیخ های عرب در دونقطه جهان (سرزمین های عرب ، افغانستان  و آسیای میانه )  احتمال بروز جنگ جهانی را به همراه دارد. تشکیل متحدین در افغانستان تحت بهانه جنگ با تروریزم سرانجام به ایجاد متحدین علیه  نظام مردمی سوریه گردید.  پس سرنوشت افغانستان و مردمش با چنین پیش کش ها و بازیها به کجا خواهدرسید.؟  دوسیه خونین افغانستان ازآرشیف بن به قطر انتقا ل یافت  اما این بار هم محافظین اش پاکستانی بود.  محتوای عمده و فریبنده داخل دوسیه قرار ذیل است .

اول  مزاکره صلح با طالبان به وسیله امریکا و دولت افغانستان .

 دوم . عقد پیمان امنیتی امریکا با افغانستان  . 

 سوم.خروج قوت های نظامی امریکا وناتو از افغانستان  . 

 چهارم .  پروسه انتقال قدرت نظامی به نظامیان افغان . 

 پنجم  . انتخابات ریاست جمهوری سال 2014 .  

بخش دوم دوسیه افغانستان نیز مملو از وعده وفریب بوده  شامل حمایت بیدریغ  و تعهد امریکا و متحدین شان از پروسه صلح و مزاکره با طالبان ، ادامه کمک های اقتصادی- نظامی به مردم افغانستان  بعد از سال 2014 ، اکمال و تجهیز اردوی ملی ، پولیس و امنیت ملی ، تقویت  نیروهای عدلی و قضآ باز سازی ، تعلیم و تربیه و ترانسپورت و صحت عامه میباشد که متحدالمال ذکر گردیده و قابل تطبیق و تشویش هم نیست . اما عنصر عمده ای که شامل اوراق دوسیه نیست سرنوشت تروریزم و جنگ با تروریستان بین المللی که افغانستان  ومردم را به  لبه نابودی و تجزیه قومی و کشوری کشانیده است و پایگاهای و رهبران تروریزم بین المللی یکجا با نظامیان پاکستان و امریکا به فرمایش شیخ های عرب قند پلو و خرمای عربی نوش جان  دارندودر ادامه جنگ بسوی سوریه نقشه کشی و پلان گذاری نموده اند. 

 مصیبت های موجوده داخلی شامل دوسیه افغانستان .

 -  نبود استراتیژی و سیاست خارجی مشخص در دستگاه دولت موجوده . 

– باندتیزم اداری و مافیای مسلح  و مسلط در دستگاه دولتی . 

-  نبود امنیت و موجودیت قانون در همه عرصه های حیات اجتماعی کشور .

-  موجودیت و تسلط رهبران  نام نهاد  قومی و منطقوی در تمامی نقاط کشور و نفوذ شان در سیستم ودستگاه امنیتی ، قضآ و اقتصاد کشور .    عدم اتخاذ یک استراتیژی معین حکومت افغانستان در برابر خارجی های حضور یافته در کشور و تعین صلاحیت های وظیفوی  شان که مسولیت پذیر باشند .

- نبود استراتیژی ودید گاه مشخص که بیان کننده خواست واهداف مصالحه با  مخالفین را بیان نماید .  – بیکاری و فقر در همه کشور ، کشت و تولید مواد مخدر و ترافیک آن ، خشونت و وحشت علیه زنان و اطفال در کشور به وسیله اعمال مسلح و زورداردر دستگاه موجوده .

 – موجودیت و گسترش نفاق ملی ، قومی ، سمتی و لسانی ، سیاسی و مذهبی در میان اقشار مختلف کشور شامل روحانیون ، روشنفکران ، سران و بزرگان قومی  به وسیله نفوذ شبکه های استخباارتی کشور های منطقه و جهان که منجر به ایجاد و گسترش انارشیزم  در همه بخش های اداره و دولت گردیده و عدم اطاعت و سبک اندیشی مسولین بلند پایه دولت از اوامر مقامات دیگر و نادیده گرفتن اساسات قانون و پایمال شدن حقوق مدنی همه اتباع کشور گردیده است .

اگر دولت مرکزی بادرنظر داشت چنین نواقص موجوده بتواند خویش را آماده و فارغ از این نواقص و کمبودی ها نماید بطور جدی و موفقانه میتواند که برای انتخابات 2014 گرانتی حیات سیاسی و ثبات را در کشور برای مردم خویش هدیه نماید واگرنه دور نخواهد بود که حکومت های جدید ملک توایفی  حاکم بر سرنوشت کشور قبل از انتخابات خواهد گردید و فرار ماموران بلند پایه دولتی دور از تصور نخواهد بود . حوادث مختلف در نقاط و ولایات مختلف کشور که منجر به ایجاد تفرقه و تناقض میان حاکمان دولتی و زورداران محلی گردیده است از طرف رهبری موجوده با گذشت و مصلحت های دور از اراده و خواست مردم ما برخورد غیر اصولی و خلاف قانون و عدالت اجتماعی صورت گرفته در ایجاد فاصله میان مردم وتآ مین عدالت حاکمیت به فرسنگ ها عقب رفته و امروز بار همه دشواری هارا بدوش می کشد.باز پرس جدی و مسولانه ، تطبیق قانون و عدالت اجتماعی فریضه حاکمیت و تعهد ملی محسوب میگردد که باید عملی و اجراات می گردید. 

واقعیت را در بروز حوادث و تحمیل خواست ها و اهداف اجانب در یافتیم که طالب ، جنگ ، تروریزم انواع و اقسام اعمال وحشت و انتحاری ها از بیرون مرزهای کشور ما صادر میگردد و پلان شده و دقیق عملی میشود و این را نیز با گذشت زمان دریافتیم و تثبیت نمودیم که پایگاها و مخفی گاه های تروریزم در حمایت استخبارات پاکستان قرار دارد و متحدین به شمول امریکا از سرکوب حتمی و جدی این تروریستان عاجز و مصلحت پذیر میباشند . پس وظیفه ما این است تا خانه خویش را محافظت نمایم و درب و دیوار خانه خودرا باید محافظت بداریم و قانون زنده گی خویش را بسازیم وداشته باشیم تا دیگران مجبور باشند تابا درنظر داشت قانون و دسپلین خانواده گی ما وارد خانه ما گردند وبا حفظ و مراعات نمودن قانون خانواده ما خویش را اعیار نمایند . که متآسفانه خانه ما قانون و رژیم خویش را نداریم و نساختیم وهرکس هرچه خواست انجام داده و می دهد. بازی روی سرنوشت ملی و کشوری ما ادامه دارد و فقط راه نجات مردم افغانستان این است تا اساسات نظام موجوده را حمایت ، حفاظت و تقویت بخشیم ، وحدت ملی و هماهنگی افغانی را ضروری ایجاد نمایم ، همه مسولیت پذیر باشیم و با دید ملی به حوادث و جریانات سیاسی کشورخویش مسولانه و با تعقل عالی باهم مصلحت و مشورت نموده با ایجاد جبهه ملی برای نجات افغانستان بسوی مصا لحه و دیالوگ همگانی برویم ودیگر فرصت استفاده های ناجا یزرا برای دشمنان ملی وآرامش خویش مساعد نسازیم تا آنها برای ما از بن ، قطر، واشنگتن اسلام آباد و حتآ ازمکه معظمه حکومت وافراد صادراتی را حاکم بر سرنوشت ملی ما درخانه ما وبرای ما ننمایند.  در غیر آن  درد و مرگ و کفن پوشیدنها ازماست و برای ما تحفه خواهند داد. 

 نه برادر بود بنرم و درشت

که برای شکم بود هم پشت

چون کم آید براه توشۀ تو

ننگرد با کلاه گوشۀ تو  .

« کلیله و دمنه » 

 سنجر غفاری مسکو 30 جون 2013             

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت