روزهای پايان کار لويه جرگه و تهديد نمايندگان انتخابی مردم!!!

 دست اندرکاران تدوير لويه جرگه قانون اساسی و به خصوص زورگويان هواخواه نظام رياستی به ابراز نظر و رای نمايندگان مردم وقعی نميگذارند. گروپ متذکره قانون اساسی را ميخواهند مطابق ميل خود و احيای قدرت از دسترفته خانوادگی و قبيلوی خود بسازند.

در روز شانزدهم کار لويه جرگه نسخه های کاپی شده از جانب دارالانشاه کميسون قانون اساسی که بعد از بحث های طولانی در کميسونهای ده گانه و روزها کارکميسون تفاهم به دسترس نمايندگان مردم قرار داده شد که درهمان ساعات اول واکنشهای ازطرف روسا و منشيان کميسونهای ده گانه مبنی برعدم موجوديت اصلاحات و تعديلات پيشنهاد شده توسط کميسونها که به اکثريت آرای کميسونها صورت گرفته دربرداشت.  نمايندگان به اعتراض در مقابل دست اندازی های پنهانی و مداخلات صريح مقامات اداره انتقالی  برخاسته، اعتراض کنندگان بخصوص تيم آقای کرزی را که در سمت وسو دادن قانون اساسی اثر گذار بوده ودر مخالفت به آرا و نظريات نمايندگان انتخابی مردم قرار دارند، طرف قضيه ميدانند.

زورگويان در داخل لويه جرگه که از ريس  داره انتقالی نمايندگی مينمايند و از حمايت و پشتيبانی باداران جديد  برخوردارند به اين انديشه اند که اگر حمايت اين نيروها را باخود داشتی ضرورت نظريات و کسب آرای مردم و اهميت دادن به آنرا منتفی ميدانند. بی خبر ازينکه در قدم  نخست مشروعيت بخشيدن به نظام و قانون را مردم خود کشور مهر تائيد ميگذارند و بعد کشورهای ديگر و جامعه بين المللی آنرا به رسميت ميشناسد، ولی اينها برعکس اول مهر تائيد را از بيرون  کشور ميگيرند و بعد به مردم به نوع که  صلاحيت تعديل و اصلاحات را در آن نداشته باشند  مراجعه ميکنند. آن هم توًام با تهديد،  چنانچه ريس لويه جرگه که خود عضو انتصابی لويه جرگه است. نمايندگان انتخابی مردم را عملاٌ تهديد به نشستن در جای شان نموده و مانع ابراز نظر آنها در لويه جرگه که پيام انتخاب کنندگان خويش را ميخواهند به لويه جرگه برسانند، وقت و اجازهً گفتن حرفهای مردم را به پيشگاه لويه جرگه نميدهند.

اين تهديد ها از کجا مايه ميگيرد؟

از اظهارات ريس اداره انتقالی که او حتی يک نظام مختلط رياستی و پارلمانی را رد کرد. به صراحت گفت که " نظام مختلط به هيچوجه قابل قبول نيست.!"

همچنان ريس اداره انتقالی با ارسال نامه عنوانی رياست مجلس که ميتوان آنرا  اخطاريه نيز ناميد ضرب الاجل  برای پايان کار لويه جرگه تعين کرده است.

موضعگيری  های ريس اداره انتقالی قبل از تدوير و در جريان کار لويه جرگه نمايانگر اين امر است که  موصوف نه در سمت خدمتگذار مردم بلکه از مقام يک سلطان واجب الاحترام بدون مسوليت در مقابل مردم حکم صادر نموده و از مردم  ميخواهد که هرآنچه من گفتم بدون مخالفت بپذيريد عملاٌ مردم را تهديد ميکند. چنانچه بعد از بحث های چند  روز در کميسونهای ده گانه و بعدهم بحث در کميسون  تفاهم بالای متن مسوده يک سلسله تعديلاتی که به اساس اکثريت آرای نمايندگان در بسياری از مواد قانون به عمل ميامد، بدون اينکه آرا و نظرات نمايندگان مردم درنظر گرفته شود با پيش وپس کردن کلمات که توسط زور- گويان تهيه شده دوباره به لويه جرگه ارائه گرديده ميخواهند که اين مواد ناقص را با تهديد و تخويف مخالف خواسته های مردم و نمايندگان انتخابی شان به نام وثيقه ملی ويا قانون اساسی تحميل کنند.

آنهايکه  ميخواهند مردم کشورمارا يکبار ديگر با پنجه های آهنين استبداد و دکتاتوری فردی آشنا سازند بايد بدانند که مردم اين کشور آن مردم قرن های قبل از قرن بيست ويکم نيست. مردم هرچه فقير و عقب  نگهداشته شده اند ولی يگانه تحوليکه در اين کشور صورت گرفته همانا تحول در طرز و ديد سياسی و هوشياری سياسی شان ميباشد که در شرايط کنونی کسی از پيش چشم شان " خر سوار تير شده نميتواند ". مردم فريب کلای قره قل، چپن، و چهره معصوم درظاهر و گرگ در باطن را نميخورند.

درست در روز شانزدهم کار لويه جرگه زنگ خطر توسط آقای وردک ريس دارلانشای قانون اساسی نيزبه صدا آورده شد مبنی براينکه توان تمويل مصارف لويه جرگه در صورت طولانی شدن بحث ها روی قانون اساسی وجود ندارد. اين تهديد ديگری بود که اعتماد نمايندگان انتخابی مردم را نسبت به تدوين کننده گان مسوده و برگذازکنندگان لويه جرگه جريحه دار ساخت و از هرطرف صدای ادامه کارجلسات تا ناوقت شب برخاست و نمايندگان ميگفتند که ما با کار مان ادامه ميدهيم.

فکر ميکنم اين صداها صدای نمايندگان واقعی و انتخابی مردم بود که در تالار طنين انداخت و آن نمايندگانی که فقط وفقط به خاطر وطن، مردم وطن، آوردن صلح، دمکراسی، نوسازی، وحدت ملی و تامين حقوق انسانی مردم ما برای ابراز نظر و رای و تصويب قانون اساسی که برای شان صلح، دمکراسی و يک دولت حقوق بنياد و جوابگو دربرابر مردم و نمايندگان مردم به ارمغان بياورد بوده باشد.

مردم افغانستان و انتخاب کنندگان اين  نمايندگان در لويه جرگه قانون اساسی  از برخورد مسولانه و مصممانهً اين نمايندگان نسبت به وطن و مردم شان اظهارسپاس و قدردانی به عمل مياورد. به  آنها يکبار ديگر پيشنهاد مينمايند که آروزی انتخاب کنندگان شما اينست که به  مثابه نمايندگان واقعی و انتخابی مردم به استبداد،  تهديدکنندگان و زورگويان در لويه جرگه قانون اساسی تسليم نشده و تا آخرين  لحظات بالای خواسته های برحق و انسانی مردم که عبارت از تقسيم عادلانه قدرت، ايجاد حکومت مسول در برابر پارلمانيکه نمايندگی از خرد جمعی مردم کشور ما ميکنند ادامه دهيد.

نمايندگان انتخابی مردم در لويه جرگه قانون اساسی!

مقاومت عادلانه به خاطر خواسته های برحق در برابر زورگويان حق انسانی و دين وطنی هريک شما است.

به مقاومت جدی به خاطر خواستهای عادلانه و انسانی تان در مقابل زورگويان ادامه دهيد، زورگويان مجبور به عقب نشينی خواهد شد.

مردم از تعداد عناصر معلوم الحال  که به  اشکال مختلف داخل لويه جرگه شده اند، نه به حيث  نمايندگان مردم بلکه به حيث افراد معاش بگير و امتيازطلب توقع بيش از تائيد بر مسوده خودساخته و ناقص زورگويان ندارد.

درنتيجه بادرنظرداشت وضيعت و جريان کار روز شانزدهم لويه جرگه زورگويان با تال چالهای که در تهيه مسوده ناقص، درجريان کارآغاز لويه جرگه، درجريان کار گروپهای ده گانه و کميسون تفاهم بيانگر اين امر است که با طولانی ساختن روزهای کاری کميسون تفاهم و مصروف ساختن نمايندگان  مردم در مسائل خارج از اجندای لويه جرگه قانون اساسی تصميم دارند که به بهانهً عدم تمويل مصارف لويه جرگه و محدوديت وقت به ادامه کار لويه  جرگه مخالفت نمايند و ابراز نظر وآرای نمايندگان مردم مبنی در تعديلات درمتن قانون درنظر گرفته نشود و با عجله و بدون غور و بررسی نمايندگان در جلسات عمومی در پايان کار خويش سندی را بدون آرای نمايندگان انتخابی مردم به تصويت خواهند رساند که نميتوان آنرا وثيقه ملی و يا قانون اساسی نام گذاشت.

محمد اسلم سليم

 

هالند،  2003-12-29

e-mail : ma_salim_2@hotmail.com



بالا

بعدی * صفحة دری * بازگشت